Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bu arada maşallahım var 11 haflalık olmuşuz nice 40 haftalara işşallah allahım evlat hasretiyle yanan arkadaşlarımada versin sakın ban kötü haber vermeyim ne olur çok etkileniyorum rabbim bir daha yavrularımızın acısını göstermesin işşallah burda üzüntü degil sevinçlerimizi paylaşalım tamamım bu arada millet nerde ya gelin siz bakıyım ifadenizi alsın bir tombulunuzya bu arada kilo aynı ama herkez kilo almışım diyo göbegim çıktı nedense yav eşim demez ikizmi geçen diyoki kesin arkaya saklanmıştır kerata tekede razıyım yeterki benle dursunneyse ben psikopata baglamadam gideyim namazımı kılıyım ne olur kızmayın sizi üzmek amacım degil ama sizden başka kimse beni anlamıyo :86::86::86::86:rabbime emanet olun bebeler

paşam arkadaşım öncelikle Rabbim sana evladını sağlıkla ve hayırla kucacağına almayı nasip etsin banada inşallah bebek bekleyen herkese kucağına almayı nasip etsin isteyen herkese sağlıklı evlat versin

yetmezlik konusunu araştırırken topikinize geldim sizlere bişey sormak istiyorum cvp verirseniz çok sevinirim geçen sene temmuzda 24 haftalık erken doğumla bebeğimi kaybettim erken doğum için çok sebep vardı
ikiz gebelik
trap sendromu
aminosentez alımı
ve doğumdan 14 gün önce geçirdiğim operasyon bebeğin biri hiç canlanmamıştı ama aralarında kan akışı varmış o kesildi

sabah birden suyum boşaldı hast.gittiğimizde 4 cm açılık olduğu bunun sudan açılabileceği söylendi ağrım sancım hiç olmadı hastahaneye yattım bebeği 2 gün içerde tutut ciğerlerini geliştireceklerdi ama akşam üstü hiç hissetmeden ben wc deyken ablam gördü plesenta sarkmış aşağıdan acil doğuma girdim sezeryanla doğum yaptım bu zamana kadar hep saydığım sebeplerden erken doğum yaptım sanıyordum ama rahim ağzı yetmezliğinde aynı bu şekilde oluyormuş tekrar hamileyim 16 haftadayım haftaya dr randevumuz var bana önerebileceğiniz dr soracağım yada kendimde dinleyeyerek analayacağım bir belirti bişey varmı lütfen tecrübelerinizden faydalandırım zaten stresli hamilelik geçiriyorum bide bu kapak oldu ilginize şimdiden tsk ederim

Son düzenleme:
Maşallah canım. Doktor konusunu ne yaptın?

canım şu an 3 haftamvar 1 aydır sürekli her hafta aynı doktora gidince bi güven oluştu.ama dikiş konusu önemli iyi atabilirmi bilmiyorum,antalyada henüz tanınmış değil yeni gelmişler karısıyla oyüzden bilgi toplayamıyorum,ama denizlide çok ünlü netten araştırdım genelde gidenler memnun orda paracıolduğunu falan söylüyorlar 200 lira imiş muayenesi,ama burda özel hastane olunca 32 lira muayene 2 haftada bir ücret veriyorsun ,serklaj 650 lira bilmiyorum dr aslında içime sindievede çok yakın amaserklsjı ne kadar başarılı olur bilmiyorum,bide bu serklajın iyisi kötüsü var mı acaba? eşim prof sonuçta bi dikiş atamayacak mı daha fazla arştırmaaynı dr devam edelim diyor...bilmiyorum artık.
bu arada takip edemedim sen adet oldun mu sanki yarın hatırlıyorum günün?

canım benim öncelikle sag olasın güzel dileklerin için seninde başın sag olsun deyim serklaja gelince aynı olay ablamdada oldu malesef durup duruken suyu geldi evde 500 gram dogurdu normal dogumla yavrularını inan o günü hiç unutmuyorum ikiz gebelikte düşük riski çokmuş burda bir sürü arkadaşımız var ikiz kaybeden onlar sana bilgi verirler bu arada serklajı yaptırdınmı 3 buçuk aylıkken yapılıyo nasip olursa 2 mayısta yaptırıcam burda 2 arkadaşımda aynı gün dikilicek rahimlerimiz doktor dahada erken olabilir dedi duruma göre ablam 2 yavrusunu taşıdı canım sezeryanla dogurdu 39 haftalık oglumuz var allahım sanada ve banada kimseyede bir daha göstermesin evlat acısını canım eger istanbuldaysan benim gittigim doktor var ona gel derim ama nerde oldugunu yazmamışın bilmedigimden ben çok memnunun 2 gebelik geçirdim ikiside özeldi okadar para yedirmeme ragmen elimde var 0 malesef sigorytanın doktoruna gidiyorum ben allah razı olsun çokta memnunum allah ondan razı olsun :78::78::78::78:istanbuldaysan ve sigortaya gelmek istersen seve seve yardım edrim sana :93::93:
yavyum neden sigortaya gitmiyosun bak ben buldum birini çok memnunum para verdimde ne oldu ikisindede bir kerede sırtımı devlet babaya yaslıcam evimede yakın taksiyle gidip geliyorum serklajada para istemedi canım ben dışardan alıcam merak ediyorum nasıl birşey diye alınca bakıcez artıkya bu arada bugün kasıklarım ve sırtım agrıyo nedense adet olucam gibi hiç böyle olmamıştım neden acaba :18::18::18::18::18:bilen varmi
kız demeden geçemicem bugün nerdesiniz yav sıklıdım şurda az gelinde oynayalım yaw saklambaç oynayalım hadi saklanın siz saymaya başladım

Öncelikle başın sağ olsun ... Canım sen bir sürü ihtimal sıralamışsın. Bu sefer tek gebelik anladığım kadarıyla. Şimdiye kadar rahimağzı uzunluğu ölçümü yaptı mı doktorun acaba? Doktora sor istersen. Ölçümden sonra problem varsa acele et. Genelde bu haftalarda yapılmış oluyor. Sonrasında çok gerekli ise acil serklaj yapılıyor. Enfeksiyon takibi de sık sık yaptır canım...İnşallah sağ salim dünyaya gelir bebeğin...

dünürüm hoş geldin canım beni aramışsın kusura bakma şarjı bitmiş bakmamışım bende diyorum bu telefon devamlı çalıyodu neden çalmıyoeşim yanımda olunca gözüm dünyaları görmüyodanasılsın görüşmeyeli kan testi yaptırdınmı bakıyım sen degerin kaç çıktı:86::86::86:

Canım ben geldim sen gittin. Serklaj yaklaştıkça heyecanlanıyorsun haklı olarak. Her gün yasin oku canım. Dün bize gelen misafir bu konularda bilgili. Öyle dedi. İnşallah bu kez bir şey olmayacak. Ben de yarın gidiyorum doktora.Kan tahlili yaptıracağım....:94:

Canım yarın okulda dersim yok. Bugün yoğundum. Yarın giderim inşallah. Bakalım kaç çıkacak? Haftaya da fakülteye gidip bir sürü tahlil yapılmıştı ona bakarım. Hayırlısı inşallah. Kış geri geldi. Kömür de bitmiş. Artık kaloriferde yanmıyor. Donduk vallahi. Bilsem bir hırka örerdim .

Benim 29 günde bir oluyor. Cumartesi kendim test yaptım çıktı. Yarın kanda baktıracağım inşallah...

banada ör canım ama ipi çok al biraz tombulumdabu sabah seni arıcaktım 8 de dedim uyuyosundur merak etme iyiyim dicektim

Kızlar bu zinco ve evicapı baktım benimki hala içiyor. Deim sağlığın için faydalıysa iç dedim artık... Benden sana hayır yok...

sende hayırsızlar kervenına girdim anlıcagın hoş geldin yazık kocişlere be

Evet ya arada espri yapıyoruz. Bir Hürrem Hatun filan mı bulsak diye... Bana yaklaşmada ne yaparsan yap, Hürrem mi olur Gülnihal mi sen bilirsin diyorum...

Evet ya arada espri yapıyoruz. Bir Hürrem Hatun filan mı bulsak diye... Bana yaklaşmada ne yaparsan yap, Hürrem mi olur Gülnihal mi sen bilirsin diyorum...

kız olmaz ben çok kıskancım ah bir yapsın benimle idare edicek artık başka seçenek yok geçen dedi seni özledim ah canım dedim sen anca pijamalarımla idare edrsin dedim ne kaldı şunun şurasında az dişini sık dedimbana bakısı aynen şu şekil

Biz bu konuda antremanlıyız canım. Benim tüm hamileliklerimde yasaktı. O yüzden alışık. Aman şunun şurası n ki 9 ay alt tarafı...

Biz bu konuda antremanlıyız canım. Benim tüm hamileliklerimde yasaktı. O yüzden alışık. Aman şunun şurası n ki 9 ay alt tarafı...

allah seni ne etmesin benimde diger hamileliklerimde yasaktı bizde antramanlıyız canım yazık üzülüyorum ona garibim benim

bugün terkedildim şarkı yazıcam ben yazık aban ya kırk yılın başı firsat buldum hatunlar yok ortada:84::84::84::84::84:gelin bir teker teker kualkalrınızdan çekicem yavrularınızdanda makas alıcem

allah razı olsun canım Rabbim kimselere yaşatmasın bana ilk gebeliğimdede bundada hiç alttan muayene ölçüm falan yapılmadı sade ce suyum patlayınca hast.de 4 cm açılmış sancın varmı dediler yok deyince suyun gelmeside açılma yapıyo dediler sizleri okuyunca ben diyorum acaba bundan mı erken doğum yaptım bu haftasonu gidicem kısmetse inşallah öyle değildir diğer sebeplerdendir çok stresliyim zaten yaşımda 34 çocuğum olmaz diye çok korkuyorum aksilik çıkarsa Allahım hepimize hayırlı yazılar yazsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…