Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
paşam arkadaşım bana ölçüm falan yapılmadı ben kendim diyorum acaba yetmezlikmi var diye ben ist dayım ve sigortaya giderim zaten baştan özele gidiyordum ilk gebeliğimde ikiz olduğunu 4 ayda anladılar sonra cerrahpaşaya rıza madazlıya oda çapaya gönderdi trap sendromu olduğumu onlar anladı diğer dr ların haberi yok bundan okula ders görmüşler o kadar çapada recep has yaptı bebekleri ayırma işlemini doğumda orada oldu sende yaz bana dr u şuan sorunsuz diye özel muayenesi olan bir dr a gidiyorum zaten çapaya falan gitmek istiyordum sen nereye hangi dr a gidiyorsun

Canım senin saydıklarından bahsettiğin sendromu duymadım. Ama diğerleri yapabilir. Sen her ihtimale karşı rahimağzı uzunluğunu ölçtür canım. Enfeksiyonda bizleri korkutuyor. Biz burada hep bu ikilemi yaşadık. Enfeksiyondan mı suyumuz geldi yoksa rahimağzı yetmezliği yüzünden mi rahim açıldı ve su gelip enfeksiyon mu kaptı. Sonuçta her iki ihtimalde de doğum oldu hepimizde malesef canım... İyi düşün iyi olsun. Hem bu tekmiş maşallah rahimin ikizi o kadar taşıdıysa bunu daha çok taşır. Mümkünse dinlenerek hatta yatarak bile geçirebilirsin tedbiren bence...

bugün terkedildim şarkı yazıcam ben yazık aban ya kırk yılın başı firsat buldum hatunlar yok ortada:84::84::84::84::84:gelin bir teker teker kualkalrınızdan çekicem yavrularınızdanda makas alıcem

Canım oğlan ve arkadaşı geldi ve kaptılar bilgisayarı. Bir hoşçakal bile diyemedim sana. Kusura bakma...:87:

ayy söylediklerin çok iyi geldi canım ilkinde 24 haftada olsa çok sorunsuz ve rahat taşıdım bebekleri bundada eski bu dönemime göre karnım çok küçük iştende ayrıldım tesadüff yatıyorum bütün gün desem yeri enfeksiyona gelince doğumdan 14 gün önce operasyon olmuştum ogün demişlerdi enf.olmassa suyun gelmesse doğum başlamassa 15 günü atlatırsan 28 haftada alırız bebeği kuveze büyür diye ama 14 gün dayanabildi zaten bende de bebektede enfeksiyon çıktı doğumdan sonra söylenen yani off kapalı kutu bilmiyoz ki içerde neler oluyo bana doğumdan önce neler dediler yok zihinsel özürlü olabilir yok fiziksel özürlü olabilir vs vs bir doğdu ki kızım tahminlerinden daha kilolu ve sapasağlam sadece ciğerleri gelişmediği için bide hastahanede mikrop kapmış sepsis olmuş vefat etti aylar sonrada amniyosentez .sıvı sonucu geldi oda temizz işte ömrü yokmuş yoksa bahaneler hiç tatmin edici değil Allah hepimize uzun ömürlü ve sağlıklı evlatlar nasip etsinn

Canım doğru. Sen moralini yüksek tut. Her ihtimale karşı tedbirini al gerisini Allah'a bırak. Benim oğlum 25 haftalık doğdu. 4 gün yaşadı dediğin gibi ciğer gelişimini tamamlamadığı için dayanamadı böbreklerinde de sorun oldu, idrarını boşaltamamıştı malesef. İnşallah bir dah Rabbim evlat acısı yaşatmaz. Burada önceden senin haftanda ikiz erken doğum yapanlara dikiş atmadan ikizi buraya kadar taşımışsın teki daha çok taşırsın mantığında olan doktorların hastaları da yazdı ve maşallah dikişsiz vaktinde doğum yaptılar. 24 hafta ikiz herhalde 30 haftalara denk geliyordur.(tahminim bu ) Bunu bence tedbirle daha çok taşırsın. Sen bu gittiğinde içinde kalmasın rahimağzı uzunluğunu da ölçtür canım...

canım bak ablamda senin gibi oldu dedimya o prametüre bölümüne gitti her hafta altan muayene ettiler açıklık varmı diyo bakırköye dogum hastanesine gidiyodu oglunu 39 haftalıkken dogurdu annem geldi memeleketten cumartesi ablam pazar geldi kocaman olmuştu karnı dedim içimden acaba bende görürümüyüm böyle kendimi dedim okşadım yavrumu dedim abla bak çarşamba günü geçe kocan arıcak 3 buçukta gel ablan doguruyo diye dedim güldü hadi dedi daha doguma 1 hafta var karnındaki erkekti 7 doktor kız dedi dedim abla o oglan ben biliyorum dogumuda çarşamba yapıcan güldü geçti dedim sen gül kendini çarşambaya hazırla gece bir telefon enişte yetiş ablan doguruyo dedi çarçamba günü saat 3 buçuk sabah oldu dogumu sezaryanla yaptı çatı dar doguramadı sezeryana aldılar sabah yanına gittim kolunda erkek bandajı var dedim ne oldu vallahi dedi korkulur senden bende dedim içime dogan oluyo annecim okadar pembe yaptı herşeyini dedim anne o erkek kız degil yapma dedim ama nafile oglum pembelere bürünüp yatıyo teyzeleri bizim topikte öncekinde tabeherkezinkini bildim bebegin cnsiyetini şaştılar kaldılar benimde karnımdaki erkek içime öyle doguyor en azından yavrularımın yerine severim bir nevzede acım hafifler kızada razıyım ama anladınız siz beni 18 de yani pazartesi ssk okmeydanına gidicem sabahtan gelmek isteyeni beklerim görüşürz ordainan hepinizle teker teker tanışmak isterdim canlı görmek gibisi varmı yaw:82::82::82::82::82:dünürüm hoş geldim bakıyorum altasın naber neler yaptın görüşmeyeli bu hatunlara ne oldu be kimseler yok kötü bir şey yoktur işşallah merak etmeye başladım he

Hoşbulduk Paşam'cım ne olsun valla dizi izliyorum ayy bu günler çarçabuk geçermi acabaa..sende ne var ne yok??

canım ne olsun benim kesme şekeri rabbim nasip ederse görmeye gidicem pazartesi işşallah keyfi yerindedirgün dedigin neki hemen gelip geçiyo inan geçen dizi seyrediyorum aman dedim en heyecanlı yerinde kestiler şimdi işin yoksa bekle haftayı dedim bir bakmışım haftası gelmişbizimde hamileliklerimiz öyle geçicek işşallah bir gözümüzü kapıcez böylebir açıcez yavrularımız kucagımızda olucek işşallah ben bir namaz kılıyım gelirim abdesim varken burda olamazsam kusura bakmayın dönerim birazdan dualarım sizlerle

İnşallah dediğin gibi hemencecik geçer zamann Allah kabul etsin bizlerede dua et..

İnşallah dediğin gibi hemencecik geçer zamann Allah kabul etsin bizlerede dua et..

canım ederim tabi etmemi hep ediyorum hep diyorum rabbim benim gibi bebek bekleyenlere saglıklı bebekler nasip et bebek özlemi çekenlerede tez zamanda ver diyorum hep tarkanın bir şarkısı varya onu çok dinliyorum yolun açık olsun şarkısı beni alıp götürüyo bir yerlere:93::93::93::93:
bugün teyzemin gelini dogum yapmış oglunu kucagına aldı benimleydi aylarımız karışıcakt anacıgıma bugün diyorumki anne dursaydı 48 günlüktü oglum dedim çok agladım ya nedense unutamıyorum oglumu pardon ogullarımı işşallah orda beklicekler beni sarılıcam öpücem koklucam yavrularım kokunuza hasretim dicem içime çekicem kokularını doyana kadar

dünür sen bir görünüp kayboluyosun nerdesin yaw eç bakıyım emesenininde bir kualgını çekiyim senin

Canım, eşim bugün erken geldi arada kaçamak bakıyorum. Bir de burada fırtına var. Gökgürültüsü... Eşimin okul bilgisayarının ekranı gitmiş. Ben de korkuyorum bozulur diye. Ben sizsiz ne yaparım sonra. Arada kaçamak bakarım bu gece artık.

fırtınamı dedim amanın:18::18::18::18:çok korkarım ben ya kızlar canınız çekmesin ama benim canım çok fena erik çekiyo bu aşerme ne fenaymış başıma ilk defa geldi yav
eşime dedim bakalım bulrusa alıcak inanmazsınız gögsüm şimiş nedensesevabınıza biri bana yollasın

Gamze nasılsın tatlım? Burada çok fazla yağmur var. Gök delindi sanki. Yarında doktora gideceğim. Bakalım inşallah gündüz yağmaz... Sen işe gittin mi?

Kız istediğin erik olsun. Burada manavdavar. Veradresini hemen göndereyim canım. Kargoyla bir iki güne gelir her halde...

Tuba sen ne yaptın? Misafirleri uğurladın. Anlattın mı eşinin hamaratlıklarını. Benim de eşim bulaşıkları yerleştiriyor. Kaçtım buraya...

artık calışma günleri bitti tatlım artık beklicez :97: :97: bizim oralarda fırtınalar ve yağmurlar bitmez bu son demleri.. yarın hava acar büyük ihtimalle havalar düzelir

Kızlar bu zinco ve evicapı baktım benimki hala içiyor. Deim sağlığın için faydalıysa iç dedim artık... Benden sana hayır yok...

içsin ama yazık olur adama benimkide beni şişirdin öyle bıraktın diyordu keşke içmeseydim felan yazık oldi oh ohhh iyi oldu beni az söyletmedi yaaa tatlım ben sana tadını cıkar dedim... yaa sende bize katıldın

bu hafta böyleymiş hava durumu demiş canım. Içim karardı ya bu havalardan...

dünürüm bu hatunlar nerde acaba kimseler girmemiş bugün
bugün terkedildim şarkı yazıcam ben yazık aban ya kırk yılın başı firsat buldum hatunlar yok ortada:84::84::84::84::84:gelin bir teker teker kualkalrınızdan çekicem yavrularınızdanda makas alıcem

ohh ohh hep benmi sizi beklicem sabahtan beri sizi bekliyordum ama kimse girmedi öyle masa başında uyukladım cok yoruldum bende eve gelince hemen uyudum uyanır uyanmaz geldimmmm tatlım buraya .... gelmiş istersen sana yollarım bana adresi yollaman yeterliii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…