Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
öncekinde enfeksiyon olduğunu nasıl anladınız?

sürekli akıntım vardı ama önceden gittiğim doktor hep vajinal balmasına rağmen hiç enfeksiyon var demedi sonra doktorumu değiştirdiğimde vajinal muayede söyledi zaten akıntımda vardı ilaç kulandım ama o arada acil serklaj gerekti açılmam çok fazlaydı serklajdan 2haft sonra suyum geldi patoloji sonucunda da enfeksiyon çıktı

cok sevinidm adına tatlım... allah tamamını erdirsin..sana bu tanı nasıl kondu :26:

bu benim 3. gebeliğim.ilkinde hiç problem yaşamadan zamanında doğum yaptım.2.de 8.haftamda kanamam oldu sonra 2ay kadar yattım normale döndü.sonra senelik iznimiz vardı onu kullanalım dedik tatile denize gittik geldik enfeksiyon kapmışım ama denizden diye kimse bir netice koymadı hatta doktorun bir tanesi herkes denize gidiyor o zaman herkes enfeksiyon kapar dedi.birde tatile gitmeden birgün önce kapıdan eve fare girmiş her tarafı dolaşmış bende hiç sevmem pislik bir hafta kardeşimle temizlik yartık tabi ben ağır filan çok kaldıdım onunda etkisi olabilir temizlik bitti bende akıntı çok arttı kontrole gittik dr açıklık var 1cm dedi hemen ege üni gönderdi meğer 4cm açıklık ve enfeksiyon hemen hastaneye yattım 15 gün günde 4 defa 1gr antibiyotik normale döndü.ramazan bayramı arefesiydi dr dedi evde de yatıcaksın buradada farketmez dedi benimde bir kızım var durmamış bari dedim çıkıyım evde yatayım çocukda yanımda olur dedim ama eve geldikten birgün sonra kasıklarım ağrımaya başladı dr ları arıyoruz hepsi taatilde mecburen pazartesiyi bekledik crp bakıldı tekrar yükselmiş tekrar üni gittik hastaneye yattım crp tekrar bakıldı 3 katına çıkmış banada zarar vericek diye doğuma bıraktılar ve doğurdum 25 haftalık 20 gün yaşadı öldü.böyle oldu biraz uzun oldu ama genede özeti.bunda da bir problem yok demişti rahim ağzı 5.3 demişti tedbir amçlıydı serklaj ama iyki yapmışız açıma başlamış hafiften demiş eşime.böyle oldu gelişmeler.ilginiz için çok sağolun.

benimde çok akıntım var ama kokusuz, rengi sarı....
doktor günde 3 lt su iç dedi. içmeye çalışıyorum.

canım yaşadıkların benimkine benziyor bende tatilden sonra oldu enfeksiyonumda bize gezmek tozmak yaramıyor bol bol dinlenmemiz lazım allah bidaha kimseye yaşatmasın benim kızımda 4 gün yaşadı dikkat et kendine bol bol dinlen kızın seni cok yoruyordur herhalde el,nden geliğince iyi olsanda uzan iş yapma allah yardımcımız olsun...

bergamada küçük bu konuda çok yetersizdir orda gittiğin doktorun varmı sürekli balıkesiremi gidiyorsun

ilk başlarda sürekli ahmet görüşe gidiyordum.2li test yaptırdı eşim sonucu göstermeye gitmiş.saat 9da arayın demiş ama tel kapatmış.kendi başına karar veremedi serklaj için egeye göndermek istedi.ondan sonra gitmedim.2.gebeliğimde de ona gidiyordum o göndermişti egeye.

canım bende yatıyorum ama arada kalkıyorum.biri gelince oturuyorum.
selencim kasılma nasıl oluyor? nasıl anlıyorsun?

Kasılmayı şöyle anlıyorum kasıklarımda bi gerginlik hissediyorum sanki damarlarım çekiliyomuş gibi o zmn uzanıyorum elimi koyuyorum bi taraf bi taraftan daha sert ve gergin 10-15 sn sonra geçiyor ama öyle avcumun altında toplanma hissetmiyorum hep öyle tarif ediyolar ya sende oldumu hiç dikişten sonra??Bende dikişten sonra günde 2-3 kere olmaya başladı bi ilaçta kullanmıyorum magnezyum dışında 2 doktora sordum nidilatı fln okumuştum arkadaşlardan daha çok erken o ilaçlar için dediler

canımmm hoşgeldinnn nasılsın?

Canım ay okadar hızlısınız ki oku oku bitiremedim yoruldum ya :)).Tam yazcam bi sayfa daha ekleniyoo.İyiyiyim canım ben herşey aynı dışardaydım bugün iş için yeni geldim eve yorulmuşum size biraz bakim dedim evde eşimin yiğeni var çıkcam birazdan yemek yapmam lazım ama size bakmadan başlamak istemedim özledimde hepiniz

paşammm iyiki doğdun canım nice mutlu sağlıklı,bebişinle kocişinle güzel yaşlara öpüyorum kocaman seni.Bu da sana hediyem .

çok hızlıyızdır canım bizleri düşünmene sevindim iyi bakalım ilgilen sen misafirinle izin veriyoruz özletme kandini

sag olun bugün çok hediye aldım bakalım kociş ne alcek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…