Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

kızlar ben şuanda 27+5 haftalık hamileyim ve rahmimde şuanda dikiş varr böle olup ara ara lekelenmesi olan var mıı

tamam canım, iyiki hatırlattın sorayım?

canım benim ben dikiş yaptırmadın nasıl lekeler geliyo vajinadan aldım ilacı okadar dedim doktor kullan dedi plesentayı ayırıyo yazıyodu aradım kızdı kullan dedi eşime dedim enfeksiyon var ya bebek düşerse dedi ama kullandım afedersiniz içi yandı okadar yane ilacı bakıyım adı ney yazmıştım ben birazdan donerim dönmezsen polisi arayın

kızlarrrrrrrrrrrrrrrr benide alın aranızaa yaaaaa
gel tatlım arkadaşlar ve ben sana yardımcı oluruz ....

vajinal lekeler geliyo pembe ve kahverengi olarakta paki dikiş atacakmı sende servikal yetmezlik var mı yani varsa önümüz hafta atılması lazımm

Bende serklajdan sonra 4 gün lekelenme sürdü ondan sonra kesildi tekrarda olmadı şimdilik doktorun ne diyor lekelenmeler için??

yat dio doktor hala günde bir tanee progestan kullanıyorumm 32.haftayıda atlatırsak kurtuluruz allahın izniyle.ankarada yaşayan var mı aranızda

Kızlar, daha mesajları okumadım. Ayrıntılı bir biçimde yazayım dedim. Sabah 9.30'da doktora gittim. 17 numaralı sırayı verdiler. Ama hemen girip tahlilleri istemesini rica ettim. Doktor da kan(hcg), tiroit ve progesteron tahlili istemiş. Hemen verdim tahlili. Bekledim. Benim sıram geldiğinde çıkmamıştı tahlilim. O arada şöyle bir olay oldu. Yanıma bir bayan oturdu. Yengesi muayenedeyken biraz konuştum. Yengesinin 10. hamileliğiymiş ve kadı 34 yaşındaymış ve kızı da evli ve 4 aylık hamileymiş.Bebeği istemiyor dedi. Kadın çıktı dedi ki görümcesine : Bu doktor kürtaj yapmıyormuş. Karşı odadaki doktor yapıyormuş o odaya girdi. Birden ben fene oldum Başladım hıçkıra hıçkıra ağlamaya. Herkes bana bakıyor ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Görümcesi de bana teselli eder gibi baktı. Sonra kadını ameliyathanede hazırlamaya gönderdiler. Saki benm çoçuğumu alacaklar. Çok ağladım. O ara öğlen arası oldu. Sekreterde 2'den sonra çıkar dedi. Ben de çarşıya gittim. Waikikiden bir pijama takımı bir de hiç bir pantolonuma şimdiden sığamadığım için bir pantolon aldım. Baktım ayakkabımın tokası düşmüş bir de ayakkabı aldım Sonra da gümüşçüden bir cevşen aldım hemen boynuma taktım. aldım. Ardından kitapçıdan hem oğlana hem bana kitap aldım. Sonra ise malesef durakları bilmediğim için sorduğum kişilerde yanlış tarif ettiği için bir sürü yol yürüdüm. Neyse doktora gittim yine çok sıra vardı. Benim sonuç çıktı. Değerim çok yüksek değil.158 çıktı. Ama geç döllenme olabilir mi deyince olabilir dedi. Hiçbie şey göremedi. Cuma yine gideceğim. O arada kimyasal gebelik filan değildir di mi dedim. O kadar çok şey okuma dedi. Greyfurtu da sordum. Enfeksiyon için. Onayladı. Dedim ki sizi zaten seviyordum bugünkü hastanın bebeğini almayınca daha çok sevdim dedim. Ben kürtaj yapmıyorum bilmiyor muydun deyince hayır dedi. Sonra ğne için rapor yazdı. İğneleri aldım. Hemşire nasıl yapılacağını gösterdi. Karnımdan yaptı. Şu an progestan+folbiol+ coraspin+ innohep 400 lük iğneye başlamış oldum. Bayağı uzun oldu kızlar. Umarım sıkmamışımdır sizi...

Duru bebek de gidecekti bugün doktora...

merhaba doktor bey ben 4 aylık hamileyim doktorum iltaap var dedigi için bana nidazol vajinal tablet verdi yan etkilerinde metronidazol plesentaya geçip fetal dolaşıma girmektedir hamilelerde yapılmış yetrli çalışma olmadıgından hamilelerde kullanılması önerilmemektedir diyo bebegim 10 sen e sonra oldu bebegime bir zararı olurmu bu ilacı gönül rahatlıgıyla kullanabilirmiyim

doktora yazdıgım soru

maşallh yeni anne adyımıza bugün baya gezmişsin tatlım bende hamile kaldığımdan beri bir yazı, nazarboncuğu ve muska var üzerim de cok gezmişsin ama ilk 3 ay dikkat et canım sende de erken kayıpların varr allah korusun artık yürüyüşler , işler bitti bol bol dinlen ne insanlar varr bende doğum yaptığım gün bir anne bebeğini çöp kutusuna atmıştı bebeği küvese koymuşlardı mikrop kapmış o zaman cok kötü olmuştum halen o bebeğin yüzünü unutmuyorum ne insanlar var allah ıslah etsin yaa benim ilk kan testim 151 cıktı senin değerin normal cumada kese belki gösterir cok umutlanma daha cok tanecik miniğin greyfurtu anlamadım içmek mi enfeksiyonu azaltıyor :26:

vajinal lekeler geliyo pembe ve kahverengi olarakta paki dikiş atacakmı sende servikal yetmezlik var mı yani varsa önümüz hafta atılması lazımm
canım ben 2 tane kaybettim 5 aylık dikş şart dendi kabak gibi ortada dedi doktor açıkıgım varmış benim doktorda yok dedi ne oldu anlamadım yavrumun ne günahı vardı 10 senede ne yaptıysam olmadı yaradanımın bir mucizesiyd,i o bana mercimegim diye seviyoudm yavrum bacaklarımın arasında can çekişe çekişe öldü kaynanam vardı dogum ederken dedim anne oynuyomu dedim banmı öyle geliyo kadım başladı aglamaya yavrum can çekişiyo dedi bagırdım allahım diye birde yavrum diye garip eşimein ellerine sarıldım ne olur küvez bul belkim yaşar ama can çok çkişti aklıma geldikçe gözkerlimden yaşlar dökülüyor şimid oldugu gibibakıyım dedim göstermedi ne eşim ne kaynanam ne olur dedim ilkini görmedim bunu görüyüğm ah garip eşim elimi tuttu yavvardı o dedi bakma ben dedim bakıcam bıraktılar bakıyım diye az baktıma ama yüregim dayanmadı dedim rabbim sen verdin sen aldın allah o doktoru nasıl biliyosa öyle yapsın öteki tarafta iki elim yakasında keşke diyorum baksaydım ama dayanamazdımki biliyorum şimdide hamileyim ama nedense yemin ederim sevinemiyorum ya buda beni bırakır giderse ben ne yaparım allahım affetsin dayanamam ölürüm bebegimi patolojiye götürücekler kürtaja aldılar beni bebegimin kordonu sallanıyo yatırdılar masaa yalvaryorum ne olur canını acıtmayın zaten canı çok yandı dedim can çekişe çakişe öldü dedim kürtajı canlı yaptılar acıdı çok dedi doktor söz ilaç vericem acımıcak ne verirsen ver acım hafiflemezki dedim olurda namz kılan varsa dua eden varsa aranızda benim gibi allah rızası ,iç,in benide katım ben sizleri hep katıyorum tek istedigim yaradandan canım bir daha yanmasın

canım inan insanlar elleirndekilerin kıymetini bilseler nerde o bebek için insanlar neler yapıyo bir bilseler ben 10 senede 2 yavrumu kaybett,m geçen eşimle bakıyoruz resimlere dedim kim derdiki bu resimde gülücende 2 evladın 31 yaşında kaybedşcen ne olur rabbim senden ne para ne pul istedim hep imanın kuvvetli olsun istedin inanın hiç bir şey gözümde degil yavrum iyi olsun diye hiç iş yapmıyorum yeterki iyi olsun kız olsun erkek olsun benim parçam olsun daha ne isterim yaradandan rabbim paşam kulunun sesini duy yalvavrırım beni ihya et alayım yavrumu kucagıma emzireyim kokusunu içime çekiyim benim diyim benimle kalsın hiç uyumuyum yeterki benim olsun laf edersen döversem sen biliyosun arkadaşım geçem diyo bir dışarı çıksın sinir etsin seni bak bakalım dövmüyomusun dedi nasıl kıyarım yavruma ben onu okadar çok bekledimki tam 31 sene deyim insanlar çok nankör bencil ben anlamıyorum bu insanları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…