Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
hadi geçmiş olsun canım ilk aşamayı güzelce atlattın şimdi enfeksiyon için uyanık ol bol su iç..sonunda bebişini sağlıkla kucağına alıcaksın inşallahpaşam doğum günün kutlu olsun senin hediyen göbüşünde seneyede kucağında olucak inşallah
canım değerin güzel benim 89 du ilki,allahım o vicdansızlarıda ıslah etsin çok kızıyorum böylelerine çok..ben edirneye gidiyorum yarın hadi sende gellll

canım 100tl ye 20 tl hediyede vardı bizim 630 tuttu 120 de hediye onu düştüler iyiydi fiyatlar..
bende yatıyorum kızlar sabah 9 da edirne yolcusuyuz beni merak etmeyin sık olmasada giricem pc yi götürüyorum hepinizi seviyoruuuuz

iyi yolculuklar canım sana dikkat et yorma kendini fazla. gidincede yaz merak ediyoruz sonra kızarız bak cicilerinizide fırsatın olursa ekle bakalım bizlere moral olsun

ayyy ben çok üzülüyorum ama mendil elimde habire ağlıyorum dua ediyorum eşim evde yok yoksa izletmez ağlıyorum diye
canım bende unutulmazlar varya onda çok aglıyorum helede babasının öldügü yer aman alllahım salya sümük çok kötü oldum babamı kaybetimya o aklıma geldi inanın çok özledim onu bir kere görmek için nelerimi vermezdim
Bu Aliii adamı deli eder bu kadar bencil bir adam olur mu ya. Yemin ederim o televizyondan içeri dalıp ümüğünü sıkmak istiyorummmmmm
kız bende karalini öldüresim geliyo helede osmana bir bölümde tokat attıya içim giti vallahielişmde olsa karıyı parçalıcam he biri bir çocuga vursun nedense canım çok acıyo kıyamıyorum ben bebek baktım 6 sene 16 yaşında aldım kızmı 21 yaşına kadar evlenince bıraktım okadar zor olduki ban ondan ayrılmak elin çocuguda olsa insan üzülüyo şimdi kızım 14 yaşında halen arar sorar ban anne der ne hoşuma gidiyoanne anne ne güzel bir laf biri sana anne dicek geçen ablamın oglunu doyurdum oda ban anne dedi ne duygulandımablam anneme demişki bebegini dogursun gene severmi acaba demiş bacım anne demiş annemde öyle şey olurmu sever kıızm neden sevmesin demiş seninki ayrı kendi evladı ayrı demiş
senii kaçak seni inan senin adına çok sevindim alışveriş yapmışsınya ne ciciler aldın bakalım herkez oyunlu beşik alıyo benim en çok hayalim var oda bembeyez mobilyadan bebek odası :97::97::97::97:birde sallanma sandalyesi geçen odaya baktım bomboş eşim arkamda ne oldu dedi öyle dalmışımki cama bakarken dedim çok istiyorum sallanan sandalye dedim kendimi hayal ettimde şimdi dedim ay çok güzelmiş dedi hayalin gerçekleşirmi dedim sandalyesi bembeyaz olucak üstünüde kırmızı çok istiyorum sen dedi saglıklı bir şekilede dedi dogur o kolay alırım dedi sordum 750 tl dediler bir sandalyeye

kurtları dökmüşündür seni gidi seniinan insan çok iyi oluyo geçen emin önüne gittim gezmeye yeni hamileyim haberim yok bebek kıyfetleri bölümü var gözlerim doldu eşim kızdı ne oldu diye aman dedim ben hamile kalsamda beyenemicem kıyafet dedim dedi sen iste seni arabayla götürüm dedi ellerinle seçersin dedi acaaba diyorum dikişler alınınca rahat alışveriş yapabilirmiyiz ne dersiniz kafamı kurcaladı bu birde 37 haftalıkken alınıyo dikişler nasıl oluyoda o bebek duruyo 40 haftaya kadar rahat gezip alışveriş yapabilirmiyizki acaba:44::44::44::44::44:

bu arada merak edenler olmuştur merakını gidereyim eşim aradı akşam dedi bir şey lazımı geliyorum dedim yok gel zile bastı kapıyı açıcaktım komsu vardı gidiyodu yolcu ettim baktım gelen yok geri girdim içeri dedim eşim degil başkası herhalde annem dedi kapıya bak kapıyı açım karşımda eşim pasta almış üstüne mumları dizmiş her seneye 1 mum 3 tane mumu dizmiş yakmış kapıda iyiki dogdum canım dedi bende aynen bu şekilçok duygulandım ya hediyeye gelincede almadı dedi istikbalden dedi yatak baza beyendin aldım onu say birde dedi dolar verdim onu say dedi delü kız bu adam ay ne güldümdedi sen hep böyle istersen ben dedi kesmeşekere ciciler alamam dedi dediki en güzel hediyeyi yaradanın vesilesiyle ben verdim sana dedi bu senede hediyesiz geçsin aman pasta aldımya o yeter sag olsun düşünmüş almış allah razı olsun ondan bazen beni gıcık
mıcık ediyo ama iyi adam be herkeze iyi günler diliyorum benim yavru uyanmadan bir gireyim dedim banyoda sesimi duymuş kalkmış anacım genemi istifar ediyosun diye kız aranızda benim gibi olan varmı samyelicim bebikim nasılsın moraller nasıl görüşmeyeli merak ettim

iyi olmana cokkk sevindim tatlım merak ettik duruyla annesini maşallah kızımıza iyi yolculuklar canım ama kendine dikkat et lütfen kızımız daha büyüsün serpilsin tombik olsun ben eşime diyorum 3 kilo olmasa doğurmicam diyorum dr .da bana 2 kilo olsun sorun olmaz dedi ama ben bu sefer küveze girmesini istemiyorum hemen kucağıma alıp sarılmak istiyorum öpüp koklamak istiyorum allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin keşke istanbulda olsaydım cok tatlı şeyler var o zamanlar olsun int.den getittiririz artık ahhh kendi ceyizim aklıma geldi inci gibi diziyordum şimdi sen bebişinin ceyizini diziyorsun tatlım sende serklaj yaptırmadın biliyorsun bende de yok bana neler tavsiye edersin bide kullandığın tedavi ve ilaçları yazarsan

Canım sağlıklı olsun da kilo o kadar önemli değil. Tabii umarım küveze girmeden inşallah kucağımıza alırız bebeklerimizi... İnşallah o günler gelir sen de dizersin bebeişin için aldıklarını...

Canım vardın mı Edirne'ye? İyice kokla havasını benim için. Bir de birden kendini yorma. Bana Aydın Bey 35 ten sonra normal hayatına dön demişti. Çok şükür hiç oturmadan 38. haftada doğmuştu. Her işimi de kendim yapmıştım. Ama sen bana bakma çok yorma kendini ama yavaş yavaş normal hayatına dönsen iyi olur bence...

benim bebişin çeyizi hazır canım annem yıkadı ütüledi yerleştirdi..oda yapmıyorum çok gereksiz yerimde yok oturma odamı bozmam gerek şimdilik park yatak ve şifonyere sığıyor eşyaları miniğinyatak resmini ekliycem birazdan..sana tavsiyem her kontrolünde ölçtür muhakkak,mutlaka 3 lt su iç pet şişe yap 3 ü tamamla enfeksiyon ve kasılmamak adına çok iyi,birde arada akıntıdan şüphelenirsen eczaneden ringer laktat serum al 1000 lik 2 tane bi hemşire taksın kana karıştığı için enfeksiyonu daha hızlı atarsın içeriği şekerli ve tuzlu steril su :)..benim çook ilacım var pıhtılaşma için coraspin ve fraxiparin kullanıyorum.sonra elevit,progestan 200mg,nidilat günde 4 kez,magnezyum,prepar tablet kullanıyorum..ha birde arada demir hapı ferlos tablet..ben hep yattım wc ve yemek birde haftada bir duş için kalktım..inşallah hepimiz 3kg görüp öyle doğuralım canımcım..

bende şehir değişikliklerine çabuk adapte olamıyorum cok haklısın zor gelir insana onca yıldan sonra..sende lekelenme yok değilmi canım tekrar kan testi yaptırcanmı?

vardık canım sağ sağlim şükür,inşallah böylede döneriz eşim sabah tembihliyo kendine iyi bak kızıma iyi bak bide sakın doğurma diyeburalar misss senin yerinede kokluyorum inan heryer lale ve sümbül ekilmiş içim açıldı..bende dün eski hayatımdan daha aktiftim bugün dinlenirim yarın gezeriz annemle artık..

önemli olan sağlıklı olması tabi .. ama ben yarumu küvezde görmek istemiyorum dayanamam inşallah tatlım hepimiz hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza sağlıkla alırız

oyy maşallah cok merak ederim cicileri...temiz temiz ütülenmiş keşke orda olsaydım bakardım bencede bebek odası gereksz geliyor bana 6-12 ay yanımızda zaten sonra belki bende park yatak düşünüyorum her yerede gidiyor aldıklarını nereye ekliyorsun :26: ben görmedim ilaçlardan benden fazlan nidilat ve prepar var.. bunları hangi ayda başladın tatlım neden verdi dr.un?? bide progestanı hamileliğin başından beri mi kullanıyorsun?? bana dr.um 5 aya kadar progestan devam dedi... sonra etkisi olmuyormuş?? :26: inşallah kilolu k,lolu doğuralım ama o zaman doğurmak ta zor olur

sağol canım arkadaşım,çok güzel oldu yatağı çok resmini eklerim bir ara..o eşyaları seçerken bile sizlere okadar dua ettimki rabbim yüzümüzü güldürsün canım bak banada rüyaydı oldu dualarım sizinle..

Bende merek ediyorum prensesin cicilerini ekle canım görelimm
]

senii kaçak seni inan senin adına çok sevindim alışveriş yapmışsınya ne ciciler aldın bakalım herkez oyunlu beşik alıyo benim en çok hayalim var oda bembeyez mobilyadan bebek odası :97::97::97::97:birde sallanma sandalyesi geçen odaya baktım bomboş eşim arkamda ne oldu dedi öyle dalmışımki cama bakarken dedim çok istiyorum sallanan sandalye dedim kendimi hayal ettimde şimdi dedim ay çok güzelmiş dedi hayalin gerçekleşirmi dedim sandalyesi bembeyaz olucak üstünüde kırmızı çok istiyorum sen dedi saglıklı bir şekilede dedi dogur o kolay alırım dedi sordum 750 tl dediler bir sandalyeye

Canım o sallanan koltuk ve beyaz bebek odasını bir arkadaşım aldı şimdi çocuğu 1,5 yaşında çok pişmanım doğru düzgün hiç kullanmadım hep kendi yatak odasında yatağının yanına koyduğu park yatakta yatmış şimdide büyüdü oda çok bebek odası kaldı diyor bazı parcaları değiştiricem cocuk odası gibi olsun dedi.Senin için çok önemliyse al tabi tatlım bu kadar yılın özlemi var yada şimdi bebek odalarını çocuk odasına çevribilen şekilde yapıyolar 6 -7 yaşına kadar kullanabileceği şekilde onlardan alırsın sen Allahın izniyle doğur bebişinide canın ne istiyosa onu yap

kurtları dökmüşündür seni gidi seniinan insan çok iyi oluyo geçen emin önüne gittim gezmeye yeni hamileyim haberim yok bebek kıyfetleri bölümü var gözlerim doldu eşim kızdı ne oldu diye aman dedim ben hamile kalsamda beyenemicem kıyafet dedim dedi sen iste seni arabayla götürüm dedi ellerinle seçersin dedi acaaba diyorum dikişler alınınca rahat alışveriş yapabilirmiyiz ne dersiniz kafamı kurcaladı bu birde 37 haftalıkken alınıyo dikişler nasıl oluyoda o bebek duruyo 40 haftaya kadar rahat gezip alışveriş yapabilirmiyizki acaba:44::44::44::44::44:

Canım önceden kızlar yazıyordu biliyorsun dikişleri alınıca fıldır fıldır geziyolardı :)) ceza evinden çıkmış gibi tabi haklılar okada evde kalınca.Hatta biliyorsun dikişleri alındıktan sonra açılması olmayıp 40 haftayı geçenler oldu Allahın izniyle sende yaparsın istediklerini canımm

ay ne güldümdedi sen hep böyle istersen ben dedi kesmeşekere ciciler alamam dedi dediki en güzel hediyeyi yaradanın vesilesiyle ben verdim sana dedi bu senede hediyesiz geçsin aman pasta aldımya o yeter sag olsun düşünmüş almış allah razı olsun ondan bazen beni gıcık
mıcık ediyo ama iyi adam be herkeze iyi günler diliyorum benim yavru uyanmadan bir gireyim dedim banyoda sesimi duymuş kalkmış anacım genemi istifar ediyosun diye kız aranızda benim gibi olan varmı samyelicim bebikim nasılsın moraller nasıl görüşmeyeli merak ettim[/QUOTE]

Düşünmesi yeter canım oh afiyet olsun rejimdeyim zaten geçen rüyamda sabaha kadar muhallebi yedim rejimde olmasam rüyayı iyiye yorcam ağzım tatlanacak diye ama benimki tamamen açlıktan :))

Edirne daha çok aklıma geliyor. Her açıdan hastane, eğitim orası daha rahat. Ama buradaki öğrencilerim oradakilerden daha gayretli... İşte böyle. Gamze alınmadın değil mi? Zaten İskenderun biraz daha farklı buradan. Bir de bunu eleştirerek söylemiyorum. Gerçekten bazen burada kendimi yabancı gibi hissediyorum. İnsanlar hemen anlıyor nerelisiniz diye soruveriyor?[/QUOTE]

Canım ben Edirneye de gittim Hataya da ikiside çok güzell.Ama türkiyenin iki ucu sana zor geliyordur haklısın İstanbulda herkesin aklı çıkıyor bir tura katılsakta hatay a gitsek diye o tatlılar o yemekler kültür mozaiği Çok yakın bir zamanda arkadaşlarım geldi onlar halep'e de geçmişler hayran kalıp dönmüşler.Ama benim çok yakın bir arkadaşım var edirneli o derki biz Trakyalılar için istanbuldan sonrası yok .Hataya geldiğim zaman bizi harbiye diye bir yere götürmüşlerdi sonra iskenderun ve arsus ben çık sevmiştim tabi sürekli yaşamak çok farklıdır ve Edirneyle kültürü çok başka siz Avrupalısınız gerçekten orda üniversitede okuyan arkadaşlarım derdi ki kız olarak gecenin kaçında yürürsen yürü dışarda kimse rahatsız etmez ister içki iç çok açık ol ister namaz kıl kapalı ol kimse kimseyi rahatsız etmez ne kadar güzel gerçekten.Canım idare etmeye keyif almaya bak eninde sonunda dönersin memleketine ozaman da belki hatayı özlersin :)).Edirne de meriç kıyısında yemek yemiştim bayılmıştım sonuç olarak doğusuyla batısıyla ne kadar güzel bir memleketimiz var gerçektenn

Ay yaaa ne kadar karışık olmuş yazdıklarımm kusura bakmayın yemek yazdı nasıl olduysa arkadsından saçma sapan şeyler çıkmış.Yazıyı paşam ve chnb için yazdım okadar karışık ki açıklama yapıym bari :))).Bide duru prensesin eşyalarını buraya mı ekliyceksin? merakla bekliyoruz canım maşallah onaa

Evet canım, burası gerçekten güzel. Yemekler de öyle. Hatta çoğu zaman getirdikleri mezelerle doyuyorsun. Hatta öğretmen arkadaşlara takılıyorum siz Edirne'ye gelirseniz aç kalırsınız... Orada buradaki gibi çok çeşitli ünlü yemekler yok.Buraya alışan orada pek doymaz. Ama benim demek istediğim bu değil. Mesela Edirne'de ayakta yolcu alınmaz. Burada malesef çok kalabalık.Bir de her yere her an araba yok. Edirne'de 24.00'e kadar minibüs vardır. Burada bir kez 22.30'da misafirlikten kalktık. Meğer o saatte araç olmazmış. Taksi bile bulamadık. Kilometrelerce yürüdük. Yolda biri aldı sonunda. Hastaneler... Randevu yok. İlkokullar 50 kişyi geçik 1. sınıfa gidenlerin mevcudu. Edirne'de özel okul gibidir Devlet okulları da. Yoksa burada modern. Kimse kimseye karışmıyor. Dediğin gibi Türkiye'nin mozaiği. Bu açıdan seviyorum. Dediğim gibi sürekli yaşamak için Batı'ya göre daha zor. Kendine göre sistem oluşturunca daha rahat olabiliyor mesela hastaneye gideceksen çarşambadan sonra 14.00'den sonra gidersen daha tenha olabiliyor. Evimizi okula yürüme mesafesinde aldık. Yani böyle. Tabi bir de o kadar olumsuzluk yaşadığım içindir belki daha da zor alıştım buraya. Ama sağ olsunlar çok zor sürecimde burada beni hiç yalnız bırakmadılar canım... Umarım yazdıklarım yanlış anlaşılmamıştır...

İşte diyorum ya canım Edirne avrupa gibi diye ayakta yolcu alınmaması hastaneler,okulda öğrenci sayısı.İstanbulda bile tıklım tıkış dolduruyolar canımm inince haşatın çıkıyor valla :)).Yok canım bence kimse yanlış almaz biz burda iyisiyle kötüsüyle herşeyimizi paylaşıyoruz.Farklılıklarımıza da fikirlere de saygılıyız maşallah bizim topiğimizee

Ayy Hatayda yediğim mezeler dün gibi aklımda harika şeyler humusada bayılırım ayrıca,sen yapmayı biliyorsan bi ara tarif alim senden ben Gaziantepteyim senden daha doğudayım ama randevusuz hastaneyi ilk kez senden duydum özellerdemi öyle çok şaşırdım çok zor olsa gerek o konuda çok haklısın

Canım ben humusu yalnızca yemeği biliyorum. Canınız çekmesin diye de hiç isimlerini bile yazmıyorum. Burada yemek işi kolay ve ucuz. Ben de alıştım iç hazırlıyorum fırıncı gelip alıyor, hamuru filan her şeyi onlardan pişirip eve teslim. Güzellikleri de var. Özel hastanede randevu yok malesef. Kaç kez dedim oradakilere. Geçen sen denemişler. Kimse kurala uymamış yine rastgele gelmiş. Onlarda vazgeçmişler. Bence istikrarlı olunsaydı insanlar alışırdı. Benim gittiğim doktor günde 60-70 hasta bakıyor. Karşısındaki daha da fazla. Randevulu olsa bence o kadar randevu veremezler bence ticari olarak da işine geliyor hastanenin bence. Daha önce de yazmıştım. Tahminen daha tenha olacağını düşündüğüm günler gidiyorum.Yoksa aynı anda 3 hastayla ilgileniyor birine ilaç yazıyor, birinin derdini dinliyor, biri de içerde giyinip soyunuyor o ara. Randevu olsa öyle mi olur. Doktorların da işi zor. Dün yemeğe bile çıkamadı yoğunluktan... Yoksa doktorumu seviyorum. İlgili. Ama sistem işte... Benim alt komşum Antepli. En iyi anlaştığım komşum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…