- Konu Sahibi hidennisko
-
- #11.101
hadi geçmiş olsun canım ilk aşamayı güzelce atlattın şimdi enfeksiyon için uyanık ol bol su iç..sonunda bebişini sağlıkla kucağına alıcaksın inşallahkızlar ben bugün serklajdan geldim.dün oldum bugün çıktım.iyi geçmiş doktorum öyle demiş eşime.tedbir amaçlıydı ama iyiki yapmışız demiş dr çünkü hafif açılmam başlamış.çok iyiyim şimdilik bir sorun yok serklaj olucak arkadaşlar hiç korkmasın çok kısa sürüyor 10 dk hiç ağrım sancım olmadı şükür.
sevtuncuğum doğum günün kutlu olsun canım bu arada.
canım değerin güzel benim 89 du ilki,allahım o vicdansızlarıda ıslah etsin çok kızıyorum böylelerine çok..ben edirneye gidiyorum yarın hadi sende gellllKızlar, daha mesajları okumadım. Ayrıntılı bir biçimde yazayım dedim. Sabah 9.30'da doktora gittim. 17 numaralı sırayı verdiler. Ama hemen girip tahlilleri istemesini rica ettim. Doktor da kan(hcg), tiroit ve progesteron tahlili istemiş. Hemen verdim tahlili. Bekledim. Benim sıram geldiğinde çıkmamıştı tahlilim. O arada şöyle bir olay oldu. Yanıma bir bayan oturdu. Yengesi muayenedeyken biraz konuştum. Yengesinin 10. hamileliğiymiş ve kadı 34 yaşındaymış ve kızı da evli ve 4 aylık hamileymiş.Bebeği istemiyor dedi. Kadın çıktı dedi ki görümcesine : Bu doktor kürtaj yapmıyormuş. Karşı odadaki doktor yapıyormuş o odaya girdi. Birden ben fene oldum Başladım hıçkıra hıçkıra ağlamaya. Herkes bana bakıyor ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Görümcesi de bana teselli eder gibi baktı. Sonra kadını ameliyathanede hazırlamaya gönderdiler. Saki benm çoçuğumu alacaklar. Çok ağladım. O ara öğlen arası oldu. Sekreterde 2'den sonra çıkar dedi. Ben de çarşıya gittim. Waikikiden bir pijama takımı bir de hiç bir pantolonuma şimdiden sığamadığım için bir pantolon aldım. Baktım ayakkabımın tokası düşmüş bir de ayakkabı aldım Sonra da gümüşçüden bir cevşen aldım hemen boynuma taktım. aldım. Ardından kitapçıdan hem oğlana hem bana kitap aldım. Sonra ise malesef durakları bilmediğim için sorduğum kişilerde yanlış tarif ettiği için bir sürü yol yürüdüm. Neyse doktora gittim yine çok sıra vardı. Benim sonuç çıktı. Değerim çok yüksek değil.158 çıktı. Ama geç döllenme olabilir mi deyince olabilir dedi. Hiçbie şey göremedi. Cuma yine gideceğim. O arada kimyasal gebelik filan değildir di mi dedim. O kadar çok şey okuma dedi. Greyfurtu da sordum. Enfeksiyon için. Onayladı. Dedim ki sizi zaten seviyordum bugünkü hastanın bebeğini almayınca daha çok sevdim dedim. Ben kürtaj yapmıyorum bilmiyor muydun deyince hayır dedi. Sonra ğne için rapor yazdı. İğneleri aldım. Hemşire nasıl yapılacağını gösterdi. Karnımdan yaptı. Şu an progestan+folbiol+ coraspin+ innohep 400 lük iğneye başlamış oldum. Bayağı uzun oldu kızlar. Umarım sıkmamışımdır sizi...
Duru bebek de gidecekti bugün doktora...
canım aramıza hoş geldin bencede iyiki atılmış inşallah sağ sağlim kavuşucaksın yavruna..canım ben daha önce düşük yaptım ilk 2 si 17 haftalıktı.böylece aynı haftalarda düşük olduğu için servikal yetmezlik tanısı konuldu.bide aklınızda bulunsun son ana kadar açılma olamadı biranda sancı vurdu öle gittim düşükte gittiğimdede iş işten geçmişti bu hamileleiğimde 12.haftada dikişin atılacağı haftada dahi açılma yoktu doktor gerek yok falan filan dedi ben kabul etmedim kesinlikle atın dedim ve 12.gaftada dikiş atıldı şimdi doktor diyoki iyiki atmışız yoksa çoktan bu bebeke düşmüştü dedi birazda kızlar doktorun her dediğine inanmayınn
canım benim ilk 5 ay harita gibi oldu sonra geçti dr kükürtlü sabun önerdi işe yaramadı,bebişin sağolsun boşver geçicek nasılsa..kızlar bişey sorcam bende sivilce çıkmaya başladı yaaa yüzümde kocaman bi sivilce çıktı sizde oldumu?bana çok çirkinleştim gibi geliyor ama eşim erkek sevdasından çok güzelleştin diyor sinir ediyor beni
bizde merak ettik seni acaba bir şey oldumu diyebide eylemi gelmedi daha :26: evet insan topiğe girince hemen arıyor ayy merak ettiniz biliyorum aklım hep sizdeydi inanın özür bidaha yapmıycaz teyzoşlar söz
verdim anne kuzuuu..yaparım ayıpsın kendime 290 tane yapmışım yetti gari azcıkta sana yapam :94::94:Kız hemşerim bütün gün bizi merak ettiler bir ses ver.:84: Bak bugün iğneyi orada yaptırdım. Yarından itibaren sen yapacaksın ona göre.:94:
sağol canım arkadaşım,çok güzel oldu yatağı çok resmini eklerim bir ara..o eşyaları seçerken bile sizlere okadar dua ettimki rabbim yüzümüzü güldürsün canım bak banada rüyaydı oldu dualarım sizinle..Canımmkızına abla olmuş artık :)).Ne güzel kendin de seçmişsin cicileri Prenses güzel sağlıklı günlerde kullansın .Doğum yaptığın da odayı da pempişlerle süslersiniz şimdi ohhh mis gibi.41 kere maşallah canımmm inşallah hep böyle sağlıkla 38 40 haftalara sonrada duruyla güzel günlere olsun
maşallahkızına ve sana ne güzel haberler bunlar
ooohhh bizde meraktan öldük hanımlar ayaklanmışda alışverişlere gitmişlergüzel günlerde kullanmak nasip olsun..
maşallah canım yaa o yatarken üzüldüğün bebişinin hiç bir şeyini alamadığın hazırlayamadığın günler geride kaldı artık sabrının mükafatını göreceksin inşallah...
Allahım o günleri görmeyi bizlerede nasip etsin...
kabahatliyiz haklısınız bidaha yapmıycam söz:26::26:yaa sizler hep moral verdiniz o günlerde allah razı olsun hakkınızı helal edin dualarım sizlerle rabbim daha güzellerini size versin inşallah..
Canım sen yazınca Taffy baby diye severim böyle şeylere bakmayı yazdım internete çıktı hemen.İnternet satış siteside var 90 TL üzerine kargo ücreti yok diyor.Malum bizde dışarı çıkamayıp alamayan bir sürü arkadaşımız var isteyen ordan sipariş edebilir bişeyler bebişler içinn
canım 100tl ye 20 tl hediyede vardı bizim 630 tuttu 120 de hediye onu düştüler iyiydi fiyatlar..
bende yatıyorum kızlar sabah 9 da edirne yolcusuyuz beni merak etmeyin sık olmasada giricem pc yi götürüyorum hepinizi seviyoruuuuz
canım bende unutulmazlar varya onda çok aglıyorumayyy ben çok üzülüyorum ama mendil elimde habire ağlıyorum dua ediyorum eşim evde yok yoksa izletmez ağlıyorum diye
kız bende karalini öldüresim geliyo helede osmana bir bölümde tokat attıya içim giti vallahiBu Aliii adamı deli eder bu kadar bencil bir adam olur mu ya. Yemin ederim o televizyondan içeri dalıp ümüğünü sıkmak istiyorummmmmm
senii kaçak seni inan senin adına çok sevindim alışveriş yapmışsınya ne ciciler aldın bakalım herkez oyunlu beşik alıyo benim en çok hayalim var oda bembeyez mobilyadan bebek odası :97::97::97::97:birde sallanma sandalyesi geçen odaya baktım bomboş eşim arkamda ne oldu dedi öyle dalmışımki cama bakarken dedim çok istiyorum sallanan sandalye dedim kendimi hayal ettimde şimdi dedim ay çok güzelmiş dedi hayalin gerçekleşirmi dedim sandalyesi bembeyaz olucak üstünüde kırmızı çok istiyorum sen dedi saglıklı bir şekilede dedi dogur o kolay alırım dedigeçmişi okumadan dalıyorum sonra okuycam,kontrolümüz çok güzel geçtikızım 2300 civarı suyu normal rahim ağzım kısalmamış,boyu 45cm nst ye bağlandık sancı yok edirneye gitmek istiyorum dedim olur git dedi hafiften ayaklanabilirsin yormadan dedi..sonra avcılarda taffy baby diye biyer var oraya gittik kızıma yatak,araba,kapı süsü,altın yastığı,bakım ürünleri birsürü şey aldık istanbulda olanlar mutlaka baksın çok güzel şeyler var..bu arada muayenemi saat 5 te ancak oldum eve gelişimiz 10 u buldu cicileri kurduk yerleştirdik ancak yazabildim kusura bakmayın canlar..şimdi geçmişe uçayım gelicem..
canım 100tl ye 20 tl hediyede vardı bizim 630 tuttu 120 de hediye onu düştüler iyiydi fiyatlar..
bende yatıyorum kızlar sabah 9 da edirne yolcusuyuz beni merak etmeyin sık olmasada giricem pc yi götürüyorum hepinizi seviyoruuuuz
geçmişi okumadan dalıyorum sonra okuycam,kontrolümüz çok güzel geçtikızım 2300 civarı suyu normal rahim ağzım kısalmamış,boyu 45cm nst ye bağlandık sancı yok edirneye gitmek istiyorum dedim olur git dedi hafiften ayaklanabilirsin yormadan dedi..sonra avcılarda taffy baby diye biyer var oraya gittik kızıma yatak,araba,kapı süsü,altın yastığı,bakım ürünleri birsürü şey aldık istanbulda olanlar mutlaka baksın çok güzel şeyler var..bu arada muayenemi saat 5 te ancak oldum eve gelişimiz 10 u buldu cicileri kurduk yerleştirdik ancak yazabildim kusura bakmayın canlar..şimdi geçmişe uçayım gelicem..
hadi geçmiş olsun canım ilk aşamayı güzelce atlattın şimdi enfeksiyon için uyanık ol bol su iç..sonunda bebişini sağlıkla kucağına alıcaksın inşallahpaşam doğum günün kutlu olsun senin hediyen göbüşünde seneyede kucağında olucak inşallah
canım değerin güzel benim 89 du ilki,allahım o vicdansızlarıda ıslah etsin çok kızıyorum böylelerine çok..ben edirneye gidiyorum yarın hadi sende gellll
canım aramıza hoş geldin bencede iyiki atılmış inşallah sağ sağlim kavuşucaksın yavruna..
canım benim ilk 5 ay harita gibi oldu sonra geçti dr kükürtlü sabun önerdi işe yaramadı,bebişin sağolsun boşver geçicek nasılsa..
ayy merak ettiniz biliyorum aklım hep sizdeydi inanın özür bidaha yapmıycaz teyzoşlar söz
verdim anne kuzuuu..yaparım ayıpsın kendime 290 tane yapmışım yetti gari azcıkta sana yapam :94::94:
sağol canım arkadaşım,çok güzel oldu yatağı çok resmini eklerim bir ara..o eşyaları seçerken bile sizlere okadar dua ettimki rabbim yüzümüzü güldürsün canım bak banada rüyaydı oldu dualarım sizinle..
kabahatliyiz haklısınız bidaha yapmıycam söz:26::26:yaa sizler hep moral verdiniz o günlerde allah razı olsun hakkınızı helal edin dualarım sizlerle rabbim daha güzellerini size versin inşallah..
Canım ne güzel... Az önce Edirne'den oğlumun sınıf arkadaşının annesi mesaj yazmış. Ne kadar özledim oraları bir bilsen. Buralara henüz çok alışamadım. Burası bazen bana farklı bir ülke gibi geliyor. Dışarı çıkınca kendimi turist gibi hissediyorum. Normal hayatta burada genelde Arapça konuşuyor insanlar. Hastaneye gidiyorsun sırada, beklerken, telefonlarda Arapça konuşuluyor. Alışverişte de. İlk geldiğimizde alışveriş yapacağımız zaman biz istediğimizi söyleyince satıcı yanındakine Arapça bir şeyler söylüyordu. Ben de anlamıyorum ya acaba bizi kazıklıyorlar mı diye düşünüyordum.Şimdi kulağım biraz alıştı. Tabiki insanların anadili bunu yadırgamıyorum. Bazen parkta filan yaşlı teyzeler oluyor. Konuşmak istiyorlar. Hiç anlamıyorum. Türkçe kusura bakmayın bilmiyorum Arapça diyorum. O zamanlar Edirne daha çok aklıma geliyor. Her açıdan hastane, eğitim orası daha rahat. Ama buradaki öğrencilerim oradakilerden daha gayretli... İşte böyle. Gamze alınmadın değil mi? Zaten İskenderun biraz daha farklı buradan. Bir de bunu eleştirerek söylemiyorum. Gerçekten bazen burada kendimi yabancı gibi hissediyorum. İnsanlar hemen anlıyor nerelisiniz diye soruveriyor?
iyi olmana cokkk sevindim tatlım merak ettik duruyla annesinimaşallah kızımıza iyi yolculuklar canım ama kendine dikkat et lütfen kızımız daha büyüsün serpilsin tombik olsun ben eşime diyorum 3 kilo olmasa doğurmicam diyorum dr .da bana 2 kilo olsun sorun olmaz dedi ama ben bu sefer küveze girmesini istemiyorum hemen kucağıma alıp sarılmak istiyorum öpüp koklamak istiyorum allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin keşke istanbulda olsaydım cok tatlı şeyler var o zamanlar olsun int.den getittiririz artık ahhh kendi ceyizim aklıma geldi inci gibi diziyordum şimdi sen bebişinin ceyizini diziyorsun tatlım sende serklaj yaptırmadın biliyorsun bende de yok bana neler tavsiye edersin bide kullandığın tedavi ve ilaçları yazarsan
benim bebişin çeyizi hazır canım annem yıkadı ütüledi yerleştirdi..oda yapmıyorum çok gereksiz yerimde yok oturma odamı bozmam gerek şimdilik park yatak ve şifonyere sığıyor eşyaları miniğiniyi olmana cokkk sevindim tatlım merak ettik duruyla annesinimaşallah kızımıza iyi yolculuklar canım ama kendine dikkat et lütfen kızımız daha büyüsün serpilsin tombik olsun ben eşime diyorum 3 kilo olmasa doğurmicam diyorum dr .da bana 2 kilo olsun sorun olmaz dedi ama ben bu sefer küveze girmesini istemiyorum hemen kucağıma alıp sarılmak istiyorum öpüp koklamak istiyorum allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin keşke istanbulda olsaydım cok tatlı şeyler var o zamanlar olsun int.den getittiririz artık ahhh kendi ceyizim aklıma geldi inci gibi diziyordum şimdi sen bebişinin ceyizini diziyorsun tatlım sende serklaj yaptırmadın biliyorsun bende de yok bana neler tavsiye edersin bide kullandığın tedavi ve ilaçları yazarsan
ne güzel... Az önce Edirne'den oğlumun sınıf arkadaşının annesi mesaj yazmış. Ne kadar özledim oraları bir bilsen. Buralara henüz çok alışamadım. Burası bazen bana farklı bir ülke gibi geliyor. Dışarı çıkınca kendimi turist gibi hissediyorum. Normal hayatta burada genelde Arapça konuşuyor insanlar. Hastaneye gidiyorsun sırada, beklerken, telefonlarda Arapça konuşuluyor. Alışverişte de. İlk geldiğimizde alışveriş yapacağımız zaman biz istediğimizi söyleyince satıcı yanındakine Arapça bir şeyler söylüyordu. Ben de anlamıyorum ya acaba bizi kazıklıyorlar mı diye düşünüyordum.Şimdi kulağım biraz alıştı. Tabiki insanların anadili bunu yadırgamıyorum. Bazen parkta filan yaşlı teyzeler oluyor. Konuşmak istiyorlar. Hiç anlamıyorum. Türkçe kusura bakmayın bilmiyorum Arapça diyorum. O zamanlar Edirne daha çok aklıma geliyor. Her açıdan hastane, eğitim orası daha rahat. Ama buradaki öğrencilerim oradakilerden daha gayretli... İşte böyle. Gamze alınmadın değil mi? Zaten İskenderun biraz daha farklı buradan. Bir de bunu eleştirerek söylemiyorum. Gerçekten bazen burada kendimi yabancı gibi hissediyorum. İnsanlar hemen anlıyor nerelisiniz diye soruveriyor?
Canım vardın mı Edirne'ye?İyice kokla havasını benim için. Bir de birden kendini yorma. Bana Aydın Bey 35 ten sonra normal hayatına dön demişti. Çok şükür hiç oturmadan 38. haftada doğmuştu. Her işimi de kendim yapmıştım. Ama sen bana bakma çok yorma kendini ama yavaş yavaş normal hayatına dönsen iyi olur bence...
Canım sağlıklı olsun da kilo o kadar önemli değil. Tabii umarım küveze girmeden inşallah kucağımıza alırız bebeklerimizi... İnşallah o günler gelir sen de dizersin bebeişin için aldıklarını...
benim bebişin çeyizi hazır canım annem yıkadı ütüledi yerleştirdi..oda yapmıyorum çok gereksiz yerimde yok oturma odamı bozmam gerek şimdilik park yatak ve şifonyere sığıyor eşyaları miniğinyatak resmini ekliycem birazdan..sana tavsiyem her kontrolünde ölçtür muhakkak,mutlaka 3 lt su iç pet şişe yap 3 ü tamamla enfeksiyon ve kasılmamak adına çok iyi,birde arada akıntıdan şüphelenirsen eczaneden ringer laktat serum al 1000 lik 2 tane bi hemşire taksın kana karıştığı için enfeksiyonu daha hızlı atarsın içeriği şekerli ve tuzlu steril su :)..benim çook ilacım var pıhtılaşma için coraspin ve fraxiparin kullanıyorum.sonra elevit,progestan 200mg,nidilat günde 4 kez,magnezyum,prepar tablet kullanıyorum..ha birde arada demir hapı ferlos tablet..ben hep yattım wc ve yemek birde haftada bir duş için kalktım..inşallah hepimiz 3kg görüp öyle doğuralım canımcım..?
Evet canım, burası gerçekten güzel. Yemekler de öyle. Hatta çoğu zaman getirdikleri mezelerle doyuyorsun. Hatta öğretmen arkadaşlara takılıyorum siz Edirne'ye gelirseniz aç kalırsınız...Orada buradaki gibi çok çeşitli ünlü yemekler yok.Buraya alışan orada pek doymaz. Ama benim demek istediğim bu değil. Mesela Edirne'de ayakta yolcu alınmaz. Burada malesef çok kalabalık.Bir de her yere her an araba yok. Edirne'de 24.00'e kadar minibüs vardır. Burada bir kez 22.30'da misafirlikten kalktık. Meğer o saatte araç olmazmış. Taksi bile bulamadık. Kilometrelerce yürüdük. Yolda biri aldı sonunda. Hastaneler... Randevu yok. İlkokullar 50 kişyi geçik 1. sınıfa gidenlerin mevcudu. Edirne'de özel okul gibidir Devlet okulları da. Yoksa burada modern. Kimse kimseye karışmıyor. Dediğin gibi Türkiye'nin mozaiği. Bu açıdan seviyorum. Dediğim gibi sürekli yaşamak için Batı'ya göre daha zor. Kendine göre sistem oluşturunca daha rahat olabiliyor mesela hastaneye gideceksen çarşambadan sonra 14.00'den sonra gidersen daha tenha olabiliyor. Evimizi okula yürüme mesafesinde aldık. Yani böyle. Tabi bir de o kadar olumsuzluk yaşadığım içindir belki daha da zor alıştım buraya. Ama sağ olsunlar çok zor sürecimde burada beni hiç yalnız bırakmadılar canım... Umarım yazdıklarım yanlış anlaşılmamıştır...
Evet canım, burası gerçekten güzel. Yemekler de öyle. Hatta çoğu zaman getirdikleri mezelerle doyuyorsun. Hatta öğretmen arkadaşlara takılıyorum siz Edirne'ye gelirseniz aç kalırsınız...Orada buradaki gibi çok çeşitli ünlü yemekler yok.Buraya alışan orada pek doymaz. Ama benim demek istediğim bu değil. Mesela Edirne'de ayakta yolcu alınmaz. Burada malesef çok kalabalık.Bir de her yere her an araba yok. Edirne'de 24.00'e kadar minibüs vardır. Burada bir kez 22.30'da misafirlikten kalktık. Meğer o saatte araç olmazmış. Taksi bile bulamadık. Kilometrelerce yürüdük. Yolda biri aldı sonunda. Hastaneler... Randevu yok. İlkokullar 50 kişyi geçik 1. sınıfa gidenlerin mevcudu. Edirne'de özel okul gibidir Devlet okulları da. Yoksa burada modern. Kimse kimseye karışmıyor. Dediğin gibi Türkiye'nin mozaiği. Bu açıdan seviyorum. Dediğim gibi sürekli yaşamak için Batı'ya göre daha zor. Kendine göre sistem oluşturunca daha rahat olabiliyor mesela hastaneye gideceksen çarşambadan sonra 14.00'den sonra gidersen daha tenha olabiliyor. Evimizi okula yürüme mesafesinde aldık. Yani böyle. Tabi bir de o kadar olumsuzluk yaşadığım içindir belki daha da zor alıştım buraya. Ama sağ olsunlar çok zor sürecimde burada beni hiç yalnız bırakmadılar canım... Umarım yazdıklarım yanlış anlaşılmamıştır...
Ayy Hatayda yediğim mezeler dün gibi aklımda harika şeyler humusada bayılırım ayrıca,sen yapmayı biliyorsan bi ara tarif alim sendenben Gaziantepteyim senden daha doğudayım ama randevusuz hastaneyi ilk kez senden duydum özellerdemi öyle çok şaşırdım çok zor olsa gerek o konuda çok haklısın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?