Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Arkadaşım,ben 17 haftalıkken bebeğimi kaybettim,bebekten sonra bende rahim filmi çektirdim doktorum filimde rahim ağzı yetersizliği görünmüyor dedi ancak bunun dereceleri olduğunu çok bariz bişey yoksa belli olmayabileceğini zaten çok bariz bir açıklık olsa duruma göre sezeryan gibi bir ameliyatla karından abdominal serklaj yapılabileceğini ama benim durumumda bebek belli bir ağırlığa ulaşmadan herşey yolunda giderken bebek belli bir ağırlığa ulaştığunda bir anda açılabileceğini söyledi.Şimdi bir daha hamile kaldığımda 12.hafta bitiminde serklaj olacağım.Yani belki seninde bebeğin büyümesiyle ortaya çıkan bir durumun vardır.Allahın izniyle sağlıkla bebişini kucağına alırsın inşallah çok geçmiş olsun

Canım şimdi 900 gram deyince hatırladım. Bu tip şeyler genetik olabiliyormuş. Benim babam 7 aylık doğmuş. Doktora sordum olabilir demişti.Belki senin de genetiktir. Kanaman varsa da bence bir doktora danış. Ben hamilelikteki kanamalrdan çok korkuyorum canım. Ne mutlu sana ki farketmişsin canım. Serklaj işini de tecrübeli bir doktora yaptırırsan sorun olmaz inşallah. Burada 29. haftada bile yapılan arkadaş vardı. Bol bol yat canım...

ölen bebeğin için çok üzüldüm..çok zorrrr..Allah sabır versin..cts ye kadar bişey olmadan bi atlatabilsem hayırlısıyla şu 2 günü..çünkü benimde 17 hafta biticek..filmde çıkmadı benimde..Allah herkese sağlıklı doğucak bebekler nasip etsin inş..ben bu uğurda çok çabaladım..saçlarım beyazladı daha 30 yaşında o yüzden yaşadığınız acıları çok iyi anlıyorum..ben 3 ay boyunca kanama geçirdim zaten..her gittiğimde ağlayarak bu sefer bebek kesin düştü diyerek gittim..her gün yaşadım aynı korkuyu ve acıyı..tam 4 aylık oldu kanamam durdu dedim bu sefer bu çıktı..Allah beterinden saklasın ne diyim..
bende çıkıp yatıcam kanamam var hafif çünkü..herkese iyi geceler arkadaşlarım..

Son düzenleme:

bugünki dr da bana aynı şeyi söyledi..ben 7 aylık doğmuşum dedim..benden bebeğe geçti herhalde bu sorun dedim..senden bebeğe değil annenden sana geçmiş dedi..gittiğim dr tecrübeli ama hayırlısı olsun inş..şu cts günü gelse o zamana kadar bebeğin kesesine kendisine bişey olmasa bi atlatsam 2 günü başka bişey istemiyorum Allah tan..
kanamayı da ben 3 ay yaşadım zaten düşük riskim vardı..vücudum progesteron hormonu üretmiyordu o da kanama yapıyordu..bugüne kadar hiç kanamam olmadı ama son 1 aydır maşallah..bugün başlayınca kanama dr a sordum elle muayene de rahim ağzıma bastırdı ya az az kanaman olabilir dedi normal dedi..ama eğer adet kanı gibi birden yoğun gelmeye başlarsa acil gel dedi..şuan yoğun değil Allah a şükür..dr rahim ağzımı çok zorladı..zorlarken ben kan sulandırıcı içiyorum herhalde elini bastırınca ince damar falan çatladı..kan sulandırıcı içtiğim için kanamaya çeviriyor bende en ufak bi şey..
yardımlarınız için çok tşk ederim..şimdi yatıp dinlencem..başım da dönüyor bugün tansiyonum 9-5 di..herhalde hala düşük stresten..
Allah hepinize yardım etsin inş..iyi geceler arkadaşlarım..

canım geçmiş olsun çok şanslısın ki erken farkedilmiş. bende rahim filmi çektirdim ama filmde hiç bir sorun görünmüyor bebek büyüdükce açılıyormuş. benimde 14.haftamda açılma var acil serklaj dendi ama hiç sevmediğim ve güvenmediğim bir doktorum olduğu için söylediklerine güvenmedim başka bir doktora gittim gerek yok dedi biri öyle biri böyle diyince arada kaldım 3. bir doktora gittim oda gerek yok dedi 2ye 1 yaptırmadım ama 20.haftada 6cmlik açılma farkedildi ve acil serklaj yapıldı ama olmadı enfesiyonumda vardı 22.haftamda suyum hiç kalmadığı için dikişler alndı ve doğum yaptım.şimdi 12.haftada serklaj yapılacak. yani doktorlara pek güven olmuyor hepsi farklı şeyler söylüyor bende anlamıyorum aynı yere bakıyorlar birinin gördüğünü diğeri nasıl görmüyor anlamıyorum. 2doktor serklaj demiş uzunluğunda 2,5altındaysa riskli oluyor yaptırsan iyi olur ama içine sinmesi için istersen başka doktorlarada git ama çok doktora gidince kafanda okadar çok karışıyor

Doktorlara kızgın olmakta haklıyız kesinlikle bizim sahip olmadığımız bilgilere onlar sahip ve bi çok konuda hala biz uyarıp önlem almalarını istiyoruz ne yazıkki tam tersi olması gerekirken..Bu arada rahim filmi fiyatları çok değişken ben 2 kere çektirdim ikiside özelde birine 400 tl verdim iki tüpümde kapalıymış doğal yolla asla bebek sahibi olamazsın denildi ikincisini 19 tlye çektiler ve tüplerimle ilgili hiç bir sıkıntım olmadığını öğrendim 6-7 ay o moralsizlikle geçmişti ama..benimde rahim filminde herşey normaldi rahim ağzıyla ilgili sorun yoktu hatta doktorum ilk filmde ikiz gebeliği çok rahat götürürsün dedi 20 haftaya kadar taşıyabildim oysaki...

aaa canım arada ne kadar çok fark varmış öyle 400nerde 19 nerde... bende 400e çektirmiştim

paşam iyiz şimdilik canım, cuma kontrolümüz var. inşallah ii haberlerle gelirim.
canım işşallah hayırlı haberlerle gelirsin bakalım bebegin cinsiyeti ney yaz merak ederim ben benimde annen ve komsular kız diyo ende heveslenmeyin erkek diyorum gıcıklıgına vallahi olan yavruma oluyo daha minicik kızdır erketir gidiyo saglıklı olsunda kızmış oglanmış önemli degil:

REGRETA
canım aladım zaten bana yazdıgınıdedigin haklı aslında bana kalsa bebek odası yaptırmam ablam oyunlu aldı beşigi şimdi bizimki hem yaztıyo hemde oynuyo iş yaparken oda aklıma yatmadı degil yani çocukken bir tanıdıgımıza gitmiştik annemlerle kadın bebek odası yapmıştı beşigi bembeyezdı hem okadar çok güzeldiki ondan içimde ukde dir bebek odası müsayit bir tanede ya çekyat yada 2 kanepe almayı düşünüyorum çekilipte yatak oluyoya ondan ablam ın yeri yok yapamadı yapsaydı iyide olurdu inan gardolabında sırf bir yer oglanın bir kıyafetleri var büyük adammış gibi askıda ay çok şirin yaevini taşımıştık önce oglumun kıyafetleri dedi başladık düzeltmeye minnacık şeyleri asa asa bitiremedim hepek dadlu teyzesi bir görsen ozaman dediki ablam bir odası olsa işte dedi herşey bir yerde olurdu düzenli düzeni yok garibimin3 oda var yemek odam var hiç oturulmuyo biri gelirse anca eşimde dedi orayı oturma odası yapalım küçük odayıda bebek odası artık belkim içime sinmezse yatak odasına geçiriirm beşigini sag saglim dogsunda ozaman düşünürüz canım ben tek hiç yatamıyorum evdede gece tek kalamıyorum onun için istiyorum yavrum benim gibi korkak olmasın tek yatmaya alışsın sen nasılsın bu aralar görüşmeyeli bende 40 haftaları dolduruyomuşum mesela hergün diyomuşunuzki bu hatun bir dogurmadı gitti
canım sen yemek görmemişin gel ben sana amasya yemekleri yapayım hatay a peh dersinayıptır sülemesi güzel yapar ve yerimde mesela keşkegimiz meşhur haşhaşlı çörek yumurtalı fasülye kavurmamız daha çok varda agzımızın suyu akmasın şurda bu arada greyfurfmu ekşi ekşi amanın dayanamam ekşiye yirim yir
canım komşuluk okadar önemliki bilemezsin ben 10 senelik evliyim herkeze gittim ama kimse hamileligimde gelmedi yardıma kimse demedi açmısım işin gücün varmı diye ogün eve gittik eşimle üst kata 2 kişi taşındı merabalıklarım var ama bana kızdılar bak bir şeye lazım olur hiç çekinme seve seve yaparız dediler hatta üst kattaki abla var sen dedi gel elimi senden çekmem merak ettem kadın birda çalışıyo akşam 7 geliyo demeleri yeter allah razı olsun nlardan eşime dedim bak bunlar düşünüyoda başkaları düşünmedi beni dedim başladım muslukları açmaya kimseyede minnet etmicen kardeşim günün birinde kavga etsen haram olsun yaptıklarım okadar iyilige benim sayende bebegini aldı kucagına deseler yeter bana ondan kimseye bir şey demeyi düşünmüyorum rabbim eşimi başımdan eksik etmesin işşallah o benim elim ayagım bu arada evime geçemiyorum yaw anam kızıyo evde tek ne yapıcan diyo ama sıkıldımda burda evim evim güzel evim:98::98::98::98:
canım bak seni korkutmak gibi olmasın ama sana gerçekleri söylemeye mecburum kusura bakma bende senin gibiydim dedilerki dikiş lazım degil buyuda iyi açıklıkta yok dedndi kaç kişi ama diktirmedigimden yavrumun biri 5 aylıktı kaybettim hadi dedim dogumdan sonra ögrendim açıklık oldugunu 2 hamile kaldım 7 sne sonra ondada yok dendi her seferinde geri yollandım diretmedim ayagımı hep kızıyorum kendime yavrumun katili benim evet ben ben nasıl hesap vericem ona demezmi ban anne senin hatan yüzünden ben öldüm neden diktirmedin derse ben ne yaparım seninde kanamam varmış git diktir ne kaybedersin benim gibi aglamakmı vicdan azabımı çekmek istiyosun tedaviylede oldu diyosun allah aşkına muhammet mustafa aşkına git diktir diret ayagını ben çok kötü oldum cumartesi kanamam oldu acile gittim herşey iyi dediler dedim kan boşaldı geri yolladılar okadar ayak diretmeme doktorun kise ona gel dediler kanamam azalır gibi oldu pazartesi kendi doktoruma geldim dedi herşey normal boyu iyi işte açıklık yok dedi geri yolladı salı oldu eşimi aradaım dedim aknamam durmuyo dedi dur doktoru arıyım doktor yatsın düşük rüski var dedi akşama dogru adet kanaması gibi gelince gittim rahim açıllmış 2 santim acildekiler dayanamadılar aglamama dedi gel birde aletle bakıyım dedi evet canım kese aşagıya inmiş dogum başlamış dedim beni yolladınız geldim ben ne yaparım dedim eşimin yanına gittim dedi ne oldu gdiyomuyuz ne gitmesi doguruyorum dedim eşim aradı doktoru aydın bey ne olur gelin parası neyse vericem adan oralı olmadı köpek sabah 10 dogurdum yavrum bacaklarımın arasında can çekişe çakişe öldü onun hesabını kim vericek ban buranın öteki tarafıda var nasıl olsa ben onu allaha havale ettim sen şimdi günde 3 litre su iç git diktir rahimi bebege bir zaraı olmuyo anastezinin merak etme ben pişmanım bak sen olma ne olur biri benim gibi olsa bebegini kaybetse oturup aglıyorum okadar vicdanlıyım merhametliyimki allahım affetsin sevmiyorum bu huyumu biri aglasa bende oturup aglarım sen vakit kaybetme git diktir rahimini inan memnun kalıcaksın sen doktorların dedigine bakma o öyle bir şeyki bir anda rahim kısalıyo dogum başlıyo aynı benim gibi ben doktorumdan hariç 5 doktora daha gittim hepside hjerşey normal dedi peki soruyorum size herşey normaldide benim oglum neden öldü

aaa canım arada ne kadar çok fark varmış öyle 400nerde 19 nerde... bende 400e çektirmiştim

canım ben 4 sene önce 320 tldi 280 çektirdim çokta memnunum :82::82::82::82:

çok üzüldüm durumuna okuyunca ağladım şimdi..ben cts dikiş attırmaya karar verdim..kesin zaten kararım..dün de eşime vicdan azabı çekmek istemiyorum dedim..diktirmezsem bebek 5-6 ayda düşerse vicdan azabından ölürüm..çünkü o kadar akıllı,sağlıklı bi bebek ki..inş cts ye kadar bişey olmaz

çok üzüldüm çok geçmiş olsun..Allah sabır versin..

tşk ederim..bebeğin için de çok üzüldüm Allah sabır versin..bidaha yaşatmasın inş..
bu arada bugün bu sitede dr a sordum neden dr lar farklı ölçüyo diye..dr hunileşmeyi hesaba katıp 3-4 cm diyolarsa riskli demiş..hunileşen kısım hesap edilmeyip ölçülcekmiş..dr olmuşlar biz onlardan çok biliyoruz..çok kızıyorum..sebep olup bi kadına bebeğini kaybettiren dr ları Allah a havale ediyorum..melek olup cennete giden bebekler öbür tarafta onların karşısına geçip hesap sorsun inş neden neden nedennnn diye?neden pra almayı biliyosunuz da ilgilenmiyosunuz diye?devlet hastanelerinden bile kişi başına 8 TL para alıyolar..ilgiye gelince sıfırrrrrrrrrrrrrr..Allah a havale ediyorum ben ilgisiz dr u..

canım benim nekadar erken diktirisen okadar iyi cumartesiyi bekleme derim ben gene sen bilirsin eger benim cumartesi kanamam oldugunda dikselerdi rahimimi belkim yavrum kucagımdaydı şimdi neyi unutmuyorum biliyomusun acilde yatarken doktorun biri geldi aynen şöyle dedi sen dedi bu hamileliginde neden rahimini diktirmedin senin dedi bir tane zaten kayıbın var dedi bende okadar dedim dinlemediler herşey normald, dedim ondan dikmediler dedim sen dedi hata yapmışsın diktiricektin dei şimdi burda böyle yatıp aglıcagına dogumunu beklicegine eger dedi diktirseydin evinde yatıyır lucaktın dedi aklımdan inan hiç gitmiyo o doktorun dedigi eşime bile dedim bak buda gidicek gel diktirelim doktor öyle bir kandırdıki eşimi kaynanamı ayagımı diretmemi bile görmediler dogum etmeden kanam oldu hsatanede yatıyorum eşim telefonla aradı tek lafı canım üzülme dedi bende bebegimin katili sensin deyip çok agladım bebegim senin yüzünden öldü dedim başladım aglamayaoda dedi doktorun dedigini bak duydun dedi ben yavruma dedi bir şey olsun istermitdim dedi okadar küfür ettiki o doktora bir bilsen senin canın yanmış yanmamış kimin umrunda allah böyle doktorları ıslah etsin bebegimi patılojiye verdiler ilk oglumu vermemiştim bunu verdiler doktor bebekte bir sorunmu var bakalı ona göre dedi tetkik yaparız ismeye istemeye verdim yavrumu eşim sonuçları almış gitmiş doktorun yanına doktor demiş bebegin cigerleri gelişmedigi için bogularak öldü demiş sonuç bu eşimde doktorbey nasıl olur eşim dogum yaptıgında canlıydı dedi demiş ondanda olabilir demiş başlamış laf etmeye sana demiş okadar laf dedik bebegimiz 10 sene onra oldu dik dedik dikmedin demiş başlamış kavgaya hadi demiş beni geç eşimin hai ne olucak demiş karnını tutuyo aglıyo yavrum diye diye beni suçluyo senin yüzünden demiş o ne yapsın psikolojisi bozuldu garibimin demiş ne yiyor ne içiyor ruh gibi oldu demiş birde utanmadan eger nenek düşünürsseniz beklerim demiş senmisim o lafı söyleyen allahını seven tutmasın hesabı eşim atlamış adamın üstüne zor ellerinden almışlar doktoru yazık demiş sana yedirdiklerim paralar haram olsun benim demiş canımı yaktınya dilerim rabbim senide görüsün seni allaha havale edyorum demiş sen sen ol bebegin için en iyi şey ya sakın her doktorada inanmayasın yoksa benim gibi olursun şimdi 3 hamileyim ama inan sevnememedim bile ya buda giderse ben ne yaparım diye yıkılırım kahrolurum ölürüm allahım bir daha canımı işşallah yakmasın ne benim ne kimsenin çok zor hemde çok tek korkum dikiş şu dikişi sag saglim diktiriyim en azından derimki tedbirimi aldım takdir senden allahım derim demi sonrada saglıklı saatli evladımı kucagıma alıyım daha bir şey istemiyorum istersem dışarıda çıkmayım yataga çakılı kalıyım işte umrumda degil kimsede kapımı açmasın tekde kalmaya razıyım ama bebegim benimle dursun tek tememmim o yaradan benim hakkımda neyi uygum görüyosa onu yaşayım daha bir şey istemiyorum ben allahım biza acısında yavrularımızın acısını göstermesin işşallah

canım aynı senin yaşadığının aynısını bende yaşadım rabbim bidaha yaşatmasın şükür şimdi dikişim var benim.onlar bzim meleklerimiz olrak bekliyo.sende şuanda dikiş varmı veya atılacakmı

Evet canım gerçekten çok zor ilk kaybettiğim zaman bir daha hiç gülmeyecekmişim gibi geliyordu,1 hafta hiç dışarı çıkmadım sonra eşim zorla hava almak için dışarı çıkardı insanların gülmesi eğlenmesi,alış veriş yapması bile sinirimi bozdu tansiyonum düştü hemen eve döndümm.Bende 32 yaşındayım saçımın önünde beyaz vardı çok az bebekten sonra bir anda heryerinden fışkırdı 3 4 kat fazla oldu beyazlarım Hani türk filimlerinde olur ya biranda beyazlar şaçlar valla doğruymuş inanamıyorum bazen bu kadar artmasına demek doğruymuş.Ama malesef olmuşla ölmüşe çağre yok bende artık önüme bakıyorum bir dahakine bebeğimi doğuracağıma inanıyorum ne demişler inanmak başarmanın yarısıdır İlk bebeğimin yeri hep başka olcak ama bunu da biliyorum.Ben bebişi kaybettiğimde hep keşke dedim keşke başka doktora gitseydim keşke şunu yapsaydım keşke bunu yapsaydım Keşke ...Senin bu konuyu okuyup bunun üzerinde durmana ve doktorlara ısrar etmende de vardır bir hayır diye düşünüyorum.Bebişinin yiyeyek ekmeği görecek günü var inşallahhh.Allahın iznniyle alırsın kucağına canımm.Bizi ihmal etme yaz gelişmelerii

Benim teyzem 2 düşük yaptı yıllar önce bu sebepten, sonra dikişle ikiz bebekleri oldu ama ben nedense hiç kondurmadımm kendime olay olunca sordum doktoruma konuyu genetik olduğuna dair bir çalışma yok dedi Annemde hiç bir problem olmamış halalarım da teyzemden başka yok ailede böyle bir durum .Ama doktorum şöyle birşey söyledi anne karnında iyi beslenemeyen kız bebeklerde olabilir Anneme sordum 6 ay kusmaktan hiçbişey yiyememiş senin zamanında çok bilinçli değildim ne yiyebiliyorsam onu yiyordum dedi bende çok zayıf doğmuşum bundan olabilir diye düşündümm.Annecimde çok üzüldü ben mi neden oldum diye dedim anne öyle olsa bile sen nerden bilecektinn sen düşünme öyle şeyler dedimm.

Evet ya bu ne bana da 400 tl dediler sonra sağlık sigortam var diye indirim yapıp 250 tl ye çektiler,çok memnun kaldım hiç canım acımadı ama 19 TL yi duyunca çok şasırdımm

[REGRETA
canım aladım zaten bana yazdıgınıdedigin haklı aslında bana kalsa bebek odası yaptırmam ablam oyunlu aldı beşigi şimdi bizimki hem yaztıyo hemde oynuyo iş yaparken oda aklıma yatmadı degil yani çocukken bir tanıdıgımıza gitmiştik annemlerle kadın bebek odası yapmıştı beşigi bembeyezdı hem okadar çok güzeldiki ondan içimde ukde dir bebek odası müsayit bir tanede ya çekyat yada 2 kanepe almayı düşünüyorum çekilipte yatak oluyoya ondan ablam ın yeri yok yapamadı yapsaydı iyide olurdu inan gardolabında sırf bir yer oglanın bir kıyafetleri var büyük adammış gibi askıda ay çok şirin yaevini taşımıştık önce oglumun kıyafetleri dedi başladık düzeltmeye minnacık şeyleri asa asa bitiremedim hepek dadlu teyzesi bir görsen ozaman dediki ablam bir odası olsa işte dedi herşey bir yerde olurdu düzenli düzeni yok garibimin3 oda var yemek odam var hiç oturulmuyo biri gelirse anca eşimde dedi orayı oturma odası yapalım küçük odayıda bebek odası artık belkim içime sinmezse yatak odasına geçiriirm beşigini sag saglim dogsunda ozaman düşünürüz canım ben tek hiç yatamıyorum evdede gece tek kalamıyorum onun için istiyorum yavrum benim gibi korkak olmasın tek yatmaya alışsın sen nasılsın bu aralar görüşmeyeli bende 40 haftaları dolduruyomuşum mesela hergün diyomuşunuzki bu hatun bir dogurmadı gitti

RegretA bu ismi daha çok sevdim regrete den bundan sonra bunu kullanacağım ispanyol ismi gibi .Canım inşallahhh 40 haftanı doldurursun da deriz paşam ya hadi ama yeter doğur artık ne çok sevdin sen bu hamile olmayı çocuğu dışarı salmıyosunn.Sen o haftalara gel böyle oynıycam bak ben :)).Canın nasıl istiyosan öyle yap odasını canımm ben hamileyken yolum masko ya düşmüştü mobilyacılar çarşısına ay okada güzel şeyler var ki insan deli oluyor valla şimdi bebeğin odasına oda takımına uygun karyola gibi şeyler yapıyorlar ister koltuk ister yatak oluyor tek yada çift kişilik kullana biliyorsun bebeğin cinsiyetine göre yastıkları minderi olan ay miss gibbiii.Canım bende bi değişiklik yok rejim yapıyorum biliyorsun ama 3 kilo gibi verdim daha sı yok kesin spora gitmem yada yürüyüş yapmam lazım eskisi gibi rahat kilo veremiyorum yaş 30 geçti tabi metobolizma hızı yavaşladı .İşte öyle canımcımm kocaman

Evet ya bu ne bana da 400 tl dediler sonra sağlık sigortam var diye indirim yapıp 250 tl ye çektiler,çok memnun kaldım hiç canım acımadı ama 19 TL yi duyunca çok şasırdımm

Canım ben de 200 lü bir fiyata çektirdim. Anestezi parası dahil. Burada fakültede 45 tl ye çekiyorlarmış. Geçen gittiğimde bir kadın demişti ama anestezi yapmadan ve çok acılı demişti. Hatta bağırtısına eşi içeri girmiş ne oluyor diye. Malesef bu sağlık işlerinde fiyat konusunda uçurumlar var. Burada işlemler konusunda her arkadaş farklı fiyatlar belirtiyor malesef. Devlet bence bu işe el atmalı. O kadar uçurum olmamalı ...

cicileri ekleyemedim canım uğraştım dün sadece yatağını yükliycektim olmadı..belkii bundan hoşlanmayan arkadaşlarda olabilir diye düşündüm vazgeçiyorum oyüzden..progestanı bende bırakmıştım sonra tekrar başlattı 26.haftadaydım sanırım karnımda sertleşme ve ağrı oluyordu ara ara oyüzden başladım nidilata ve progestana..en son şiddetli bel ağrım ve kasılmam olmuştu 31.haftamda 1gece hastanede yattığımda prepar serum verdi çıkarırken hapına başlattı şimdi onuda kestim gerçi.. nuray ve ben tüm hamileliğimizde kullanmış olduk progestanı bi zararı yok..ay yeterki şişko olsun bebişler sezeryan yaparız nolcak

canım geçmiş olsun gerçi arkadaşlar yazmış ama bende yazıyım kesinlikle serklaj yaptır..benim çok geç farkedildi önce olsa yaptırırdım kesinlikle sadece yatarak bebeiği tutmaya çalıştım çalışıyorum..bendede aynısı oldu 2 dr kısalma var dedi biri bişeyin yok çalışabilirsin dedi ama sonra gerçekten kısa olduğu anlaşıldı pişman olmamak için dikişi yaptır bence..anestezili bi çok arkadaş yaptırdı bebeğe zararı olsa dr lar zaten yapmaz..sağlıklı hamilelikler dilerim..

mrb kızlar nasılsınız,
dün çok kasık ağrım vardı, birde karnımda sertleşme oldu,sanırım bu kasılma...
Rabbim nasip ederse yarın doktoruma herşeyi sorcam....

canım ben mayısın 2 dikiş yapılıcak deddi ama dahada erken olabilir belkim :44::44::44:ama çk şkür rabbime çok iyiyim birde şu panik atagım ara sıra azmasayavrum benimle oldugu sürece frenliyorum bebikim allahım işşallah ayırmaz beni yavrumdan seni hatırlıyorum sana yazdım 2 mayıs diye aklında kalmadı galibabakalım pazartesi kesme şekerimi görmeye gidicem işşallah bakalım annesine güzel bir görünücekmikurban olsun ona annesi birde ense kalınlıgıyla testleride temiz çıkarsa gelme keyfime18 nisan büyük gün eger 2 de dikişim olursa ablamın dedigi bir doktor var bu dalda uzman nasip olursa dikişten önce ona gidicem bakalım o ne dicek :

kız okadarda ismine baktım rengeta yerine rengete bundan sonra istersen öyle takılırız diyete devam et bebem ben halen 93 kiloyum kilo ne aldım ne verdimama işin garibi desem inanmazsınız bebegin oldugu yer dünden beri atıyo sanki oynuyo gibi oldu sizdede oldumu merak ediyorum anneme diyorum bu kıpırdıyo annem diyoki nerden kıpırdıcek daha çok küçük dedim bu benim bebegim kıpırdar erkenden oda gülmeye başladı bu bebek kıpırdaması degilde nedir sizce kafam karıştı yaw:44::44::44::44:biri sesimi duysun size zahmet anlatsın bana:84::84::84::84:
duru bebek bebikim nasılsın görüşmeyeli benim kızımın keyifleri nasıl bakalım öptü teyzesi onu nanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…