- Konu Sahibi hidennisko
-
- #11.141
tşk ederim..bugünki dr da bana rahim ağzı yetmezliğine bebek düşükten sonra karar veriliyor..senin nasıl oldu böyle 16.haftada nerden aklına geldi dedi şaşırdı..bende nerden olcak dedim..burda okudum ya kadınlar kulübünde aklıma dr a rahim ağzımı ölçtürmek geldi..kendi ısrarım ve çabamla ölçtürdüm yanii..dr a benim sayemde bu anlaşıldı dr ların hiçbiri ölçmedi şimdiye kadar dedim..dahası ben rahim filmi çektirdim 150 TL verip özelde..nasıl oluyo da dr göremiyo görse de anlamıyo veya söylemiyo böyle bi sorunu bilmiyorum..hasta olarak kendi kendime ben teşhis koyuyorum ben tedaviye karar veriyorum..bu nasıl iş yaaaaa..çok kızgınım çokkkkk
bende bu siteden öğrendim..bu topiğe sık giriyodum..bu sorunu yaşayan arkadaşlara çok üzülüyodum..ben kendim de 7 aylık doğmuşum 900 gr..o yüzden dr a bu konuyu sormak geldi..iyi ki sormuşum sorun varmış..bebek 1 en fazla 2 aya düşcekmiş fark edilmese..ne ök..zzz dr lar var yaaaa..
Arkadaşım,ben 17 haftalıkken bebeğimi kaybettim,bebekten sonra bende rahim filmi çektirdim doktorum filimde rahim ağzı yetersizliği görünmüyor dedi ancak bunun dereceleri olduğunu çok bariz bişey yoksa belli olmayabileceğini zaten çok bariz bir açıklık olsa duruma göre sezeryan gibi bir ameliyatla karından abdominal serklaj yapılabileceğini ama benim durumumda bebek belli bir ağırlığa ulaşmadan herşey yolunda giderken bebek belli bir ağırlığa ulaştığunda bir anda açılabileceğini söyledi.Şimdi bir daha hamile kaldığımda 12.hafta bitiminde serklaj olacağım.Yani belki seninde bebeğin büyümesiyle ortaya çıkan bir durumun vardır.Allahın izniyle sağlıkla bebişini kucağına alırsın inşallah çok geçmiş olsun
Canım şimdi 900 gram deyince hatırladım. Bu tip şeyler genetik olabiliyormuş. Benim babam 7 aylık doğmuş. Doktora sordum olabilir demişti.Belki senin de genetiktir. Kanaman varsa da bence bir doktora danış. Ben hamilelikteki kanamalrdan çok korkuyorum canım. Ne mutlu sana ki farketmişsin canım. Serklaj işini de tecrübeli bir doktora yaptırırsan sorun olmaz inşallah. Burada 29. haftada bile yapılan arkadaş vardı. Bol bol yat canım...
bende bu siteden öğrendim..bu topiğe sık giriyodum..bu sorunu yaşayan arkadaşlara çok üzülüyodum..ben kendim de 7 aylık doğmuşum 900 gr..o yüzden dr a bu konuyu sormak geldi..iyi ki sormuşum sorun varmış..bebek 1 en fazla 2 aya düşcekmiş fark edilmese..ne ök..zzz dr lar var yaaaa..
tşk ederim..bugünki dr da bana rahim ağzı yetmezliğine bebek düşükten sonra karar veriliyor..senin nasıl oldu böyle 16.haftada nerden aklına geldi dedi şaşırdı..bende nerden olcak dedim..burda okudum ya kadınlar kulübünde aklıma dr a rahim ağzımı ölçtürmek geldi..kendi ısrarım ve çabamla ölçtürdüm yanii..dr a benim sayemde bu anlaşıldı dr ların hiçbiri ölçmedi şimdiye kadar dedim..dahası ben rahim filmi çektirdim 150 TL verip özelde..nasıl oluyo da dr göremiyo görse de anlamıyo veya söylemiyo böyle bi sorunu bilmiyorum..hasta olarak kendi kendime ben teşhis koyuyorum ben tedaviye karar veriyorum..bu nasıl iş yaaaaa..çok kızgınım çokkkkk
Doktorlara kızgın olmakta haklıyız kesinlikle bizim sahip olmadığımız bilgilere onlar sahip ve bi çok konuda hala biz uyarıp önlem almalarını istiyoruz ne yazıkki tam tersi olması gerekirken..Bu arada rahim filmi fiyatları çok değişken ben 2 kere çektirdim ikiside özelde birine 400 tl verdim iki tüpümde kapalıymış doğal yolla asla bebek sahibi olamazsın denildi ikincisini 19 tlye çektiler ve tüplerimle ilgili hiç bir sıkıntım olmadığını öğrendim 6-7 ay o moralsizlikle geçmişti ama..benimde rahim filminde herşey normaldi rahim ağzıyla ilgili sorun yoktu hatta doktorum ilk filmde ikiz gebeliği çok rahat götürürsün dedi 20 haftaya kadar taşıyabildim oysaki...
canım işşallah hayırlı haberlerle gelirsin bakalım bebegin cinsiyeti neypaşam iyiz şimdilik canım, cuma kontrolümüz var. inşallah ii haberlerle gelirim.
canım sen yemek görmemişin gel ben sana amasya yemekleri yapayım hatay a peh dersinEvet canım, burası gerçekten güzel. Yemekler de öyle. Hatta çoğu zaman getirdikleri mezelerle doyuyorsun. Hatta öğretmen arkadaşlara takılıyorum siz Edirne'ye gelirseniz aç kalırsınız...Orada buradaki gibi çok çeşitli ünlü yemekler yok.Buraya alışan orada pek doymaz. Ama benim demek istediğim bu değil. Mesela Edirne'de ayakta yolcu alınmaz. Burada malesef çok kalabalık.Bir de her yere her an araba yok. Edirne'de 24.00'e kadar minibüs vardır. Burada bir kez 22.30'da misafirlikten kalktık. Meğer o saatte araç olmazmış. Taksi bile bulamadık. Kilometrelerce yürüdük. Yolda biri aldı sonunda. Hastaneler... Randevu yok. İlkokullar 50 kişyi geçik 1. sınıfa gidenlerin mevcudu. Edirne'de özel okul gibidir Devlet okulları da. Yoksa burada modern. Kimse kimseye karışmıyor. Dediğin gibi Türkiye'nin mozaiği. Bu açıdan seviyorum. Dediğim gibi sürekli yaşamak için Batı'ya göre daha zor. Kendine göre sistem oluşturunca daha rahat olabiliyor mesela hastaneye gideceksen çarşambadan sonra 14.00'den sonra gidersen daha tenha olabiliyor. Evimizi okula yürüme mesafesinde aldık. Yani böyle. Tabi bir de o kadar olumsuzluk yaşadığım içindir belki daha da zor alıştım buraya. Ama sağ olsunlar çok zor sürecimde burada beni hiç yalnız bırakmadılar canım... Umarım yazdıklarım yanlış anlaşılmamıştır...
canım komşuluk okadar önemliki bilemezsinBu arada altta bir hemşire komşum var ya ona gittim. İğnemi yapabilir misiniz dedim. Sağ olsun yaptı. Yine alt komşumun kızı hemşirelik lisesinde 1. sınıfta okuyor. Ona gösterir misiniz dedim. Gösterdi. Artık komşu kızı yapacak inşallah. Ben de ona hediyeler alırım artık ne de olsa öğrenci... İşte böyle ilk iğne maceramız. Bu arada koldan yaptı sonra bacaktan en son göbekten yaparsınız dedi...
canım bak seni korkutmak gibi olmasın ama sana gerçekleri söylemeye mecburum kusura bakmamrb arkadaşlar..geçen de bu topiğe yazmıştım aniden su gibi bişey geldi diye acaba rahim ağzımda mı sorun var diye üstüne 3-4 ayrı dr a gittim bugün bi sürü dr a göründüm..bunlardan 2 si rahim ağzı uzunluğumu 2-2,5 cm civarı ölçtü..1 tanesi nasıl oluyorsa 3-4 cm arası ölçtü..2 dr dikiş dedi 1 i gerek yok dedi..kafam o kadar karışık kişuan 17 haftalık hamileyim..dikiş attırayım mı attırmayayım mı bana akıl verin nolur..bide dikiş atılırken anestezi ile uyutulcakmışım biz tamamen bayılınca bebeğe zararı oluyo mu acaba?riski varmı ki anestezinin?bide dikiş atıldıktan sonra ne ilaçları kullanıcam?burda penisilin iğne,prepar falan okumuştum..çok soru sordum ama napcam ben yaaaa canım çok sıkık zaten tedavi ile hamile kaldım..çok üzgünüm
aaa canım arada ne kadar çok fark varmış öyle 400nerde 19 nerde... bende 400e çektirmiştim
canım bak seni korkutmak gibi olmasın ama sana gerçekleri söylemeye mecburum kusura bakmabende senin gibiydim dedilerki dikiş lazım degil buyuda iyi açıklıkta yok dedndi kaç kişi ama diktirmedigimden yavrumun biri 5 aylıktı kaybettim hadi dedim dogumdan sonra ögrendim açıklık oldugunu 2 hamile kaldım 7 sne sonra ondada yok dendi her seferinde geri yollandım diretmedim ayagımı hep kızıyorum kendime yavrumun katili benim evet ben ben nasıl hesap vericem ona demezmi ban anne senin hatan yüzünden ben öldüm neden diktirmedin derse ben ne yaparım seninde kanamam varmış git diktir ne kaybedersin benim gibi aglamakmı vicdan azabımı çekmek istiyosun tedaviylede oldu diyosun allah aşkına muhammet mustafa aşkına git diktir diret ayagını ben çok kötü oldum cumartesi kanamam oldu acile gittim herşey iyi dediler dedim kan boşaldı geri yolladılar okadar ayak diretmeme doktorun kise ona gel dediler kanamam azalır gibi oldu pazartesi kendi doktoruma geldim dedi herşey normal boyu iyi işte açıklık yok dedi geri yolladı salı oldu eşimi aradaım dedim aknamam durmuyo dedi dur doktoru arıyım doktor yatsın düşük rüski var dedi akşama dogru adet kanaması gibi gelince gittim rahim açıllmış 2 santim acildekiler dayanamadılar aglamama dedi gel birde aletle bakıyım dedi evet canım kese aşagıya inmiş dogum başlamış dedim beni yolladınız geldim ben ne yaparım dedim eşimin yanına gittim dedi ne oldu gdiyomuyuz ne gitmesi doguruyorum dedim eşim aradı doktoru aydın bey ne olur gelin parası neyse vericem adan oralı olmadı köpek sabah 10 dogurdum yavrum bacaklarımın arasında can çekişe çakişe öldü onun hesabını kim vericek ban buranın öteki tarafıda var nasıl olsa ben onu allaha havale ettim sen şimdi günde 3 litre su iç git diktir rahimi bebege bir zaraı olmuyo anastezinin merak etme ben pişmanım bak sen olma ne olur biri benim gibi olsa bebegini kaybetse oturup aglıyorum okadar vicdanlıyım merhametliyimki allahım affetsin sevmiyorum bu huyumu biri aglasa bende oturup aglarım sen vakit kaybetme git diktir rahimini inan memnun kalıcaksın sen doktorların dedigine bakma o öyle bir şeyki bir anda rahim kısalıyo dogum başlıyo aynı benim gibi ben doktorumdan hariç 5 doktora daha gittim hepside hjerşey normal dedi peki soruyorum size herşey normaldide benim oglum neden öldü
Doktorlara kızgın olmakta haklıyız kesinlikle bizim sahip olmadığımız bilgilere onlar sahip ve bi çok konuda hala biz uyarıp önlem almalarını istiyoruz ne yazıkki tam tersi olması gerekirken..Bu arada rahim filmi fiyatları çok değişken ben 2 kere çektirdim ikiside özelde birine 400 tl verdim iki tüpümde kapalıymış doğal yolla asla bebek sahibi olamazsın denildi ikincisini 19 tlye çektiler ve tüplerimle ilgili hiç bir sıkıntım olmadığını öğrendim 6-7 ay o moralsizlikle geçmişti ama..benimde rahim filminde herşey normaldi rahim ağzıyla ilgili sorun yoktu hatta doktorum ilk filmde ikiz gebeliği çok rahat götürürsün dedi 20 haftaya kadar taşıyabildim oysaki...
canım geçmiş olsun çok şanslısın ki erken farkedilmiş. bende rahim filmi çektirdim ama filmde hiç bir sorun görünmüyor bebek büyüdükce açılıyormuş. benimde 14.haftamda açılma var acil serklaj dendi ama hiç sevmediğim ve güvenmediğim bir doktorum olduğu için söylediklerine güvenmedim başka bir doktora gittim gerek yok dedi biri öyle biri böyle diyince arada kaldım 3. bir doktora gittim oda gerek yok dedi 2ye 1 yaptırmadım ama 20.haftada 6cmlik açılma farkedildi ve acil serklaj yapıldı ama olmadı enfesiyonumda vardı 22.haftamda suyum hiç kalmadığı için dikişler alndı ve doğum yaptım.şimdi 12.haftada serklaj yapılacak. yani doktorlara pek güven olmuyor hepsi farklı şeyler söylüyor bende anlamıyorum aynı yere bakıyorlar birinin gördüğünü diğeri nasıl görmüyor anlamıyorum. 2doktor serklaj demiş uzunluğunda 2,5altındaysa riskli oluyor yaptırsan iyi olur ama içine sinmesi için istersen başka doktorlarada git ama çok doktora gidince kafanda okadar çok karışıyor
çok üzüldüm durumunaokuyunca ağladım şimdi..ben cts dikiş attırmaya karar verdim..kesin zaten kararım..dün de eşime vicdan azabı çekmek istemiyorum dedim..diktirmezsem bebek 5-6 ayda düşerse vicdan azabından ölürüm..çünkü o kadar akıllı,sağlıklı bi bebek ki..inş cts ye kadar bişey olmaz
canım ben 2 tane kaybettim 5 aylık dikş şart dendi kabak gibi ortada dedi doktor açıkıgım varmış benim doktorda yok dedi ne oldu anlamadım yavrumun ne günahı vardı 10 senede ne yaptıysam olmadı yaradanımın bir mucizesiyd,i o bana mercimegim diye seviyoudm yavrum bacaklarımın arasında can çekişe çekişe öldü kaynanam vardı dogum ederken dedim anne oynuyomu dedim banmı öyle geliyo kadım başladı aglamaya yavrum can çekişiyo dedi bagırdım allahım diye birde yavrum diye garip eşimein ellerine sarıldım ne olur küvez bul belkim yaşar ama can çok çkişti aklıma geldikçe gözkerlimden yaşlar dökülüyor şimid oldugu gibibakıyım dedim göstermedi ne eşim ne kaynanam ne olur dedim ilkini görmedim bunu görüyüğm ah garip eşim elimi tuttu yavvardı o dedi bakma ben dedim bakıcam bıraktılar bakıyım diye az baktıma ama yüregim dayanmadı dedim rabbim sen verdin sen aldın allah o doktoru nasıl biliyosa öyle yapsın öteki tarafta iki elim yakasında keşke diyorum baksaydım ama dayanamazdımki biliyorum şimdide hamileyim ama nedense yemin ederim sevinemiyorum ya buda beni bırakır giderse ben ne yaparım allahım affetsin dayanamam ölürüm bebegimi patolojiye götürücekler kürtaja aldılar beni bebegimin kordonu sallanıyo yatırdılar masaa yalvaryorum ne olur canını acıtmayın zaten canı çok yandı dedim can çekişe çakişe öldü dedim kürtajı canlı yaptılar acıdı çok dedi doktor söz ilaç vericem acımıcak ne verirsen ver acım hafiflemezki dedim olurda namz kılan varsa dua eden varsa aranızda benim gibi allah rızası ,iç,in benide katım ben sizleri hep katıyorum tek istedigim yaradandan canım bir daha yanmasın
canım inan insanlar elleirndekilerin kıymetini bilseler nerde o bebek için insanlar neler yapıyo bir bilseler ben 10 senede 2 yavrumu kaybett,m geçen eşimle bakıyoruz resimlere dedim kim derdiki bu resimde gülücende 2 evladın 31 yaşında kaybedşcen ne olur rabbim senden ne para ne pul istedim hep imanın kuvvetli olsun istedin inanın hiç bir şey gözümde degil yavrum iyi olsun diye hiç iş yapmıyorum yeterki iyi olsun kız olsun erkek olsun benim parçam olsun daha ne isterim yaradandan rabbim paşam kulunun sesini duy yalvavrırım beni ihya et alayım yavrumu kucagıma emzireyim kokusunu içime çekiyim benim diyim benimle kalsın hiç uyumuyum yeterki benim olsun laf edersen döversem sen biliyosun arkadaşım geçem diyo bir dışarı çıksın sinir etsin seni bak bakalım dövmüyomusun dedi nasıl kıyarım yavruma ben onu okadar çok bekledimki tam 31 sene deyiminsanlar çok nankör bencil ben anlamıyorum bu insanları
ölen bebeğin için çok üzüldüm..çok zorrrr..Allah sabır versin..cts ye kadar bişey olmadan bi atlatabilsem hayırlısıyla şu 2 günü..çünkü benimde 17 hafta biticek..filmde çıkmadı benimde..Allah herkese sağlıklı doğucak bebekler nasip etsin inş..ben bu uğurda çok çabaladım..saçlarım beyazladı daha 30 yaşındao yüzden yaşadığınız acıları çok iyi anlıyorum..ben 3 ay boyunca kanama geçirdim zaten..her gittiğimde ağlayarak bu sefer bebek kesin düştü diyerek gittim..her gün yaşadım aynı korkuyu ve acıyı..tam 4 aylık oldu kanamam durdu dedim bu sefer bu çıktı..Allah beterinden saklasın ne diyim..
bende çıkıp yatıcam kanamam var hafif çünkü..herkese iyi geceler arkadaşlarım..
bugünki dr da bana aynı şeyi söyledi..ben 7 aylık doğmuşum dedim..benden bebeğe geçti herhalde bu sorun dedim..senden bebeğe değil annenden sana geçmiş dedi..gittiğim dr tecrübeli ama hayırlısı olsun inş..şu cts günü gelse o zamana kadar bebeğin kesesine kendisine bişey olmasa bi atlatsam 2 günü başka bişey istemiyorum Allah tan..
kanamayı da ben 3 ay yaşadım zaten düşük riskim vardı..vücudum progesteron hormonu üretmiyordu o da kanama yapıyordu..bugüne kadar hiç kanamam olmadı ama son 1 aydır maşallah..bugün başlayınca kanama dr a sordum elle muayene de rahim ağzıma bastırdı ya az az kanaman olabilir dedi normal dedi..ama eğer adet kanı gibi birden yoğun gelmeye başlarsa acil gel dedi..şuan yoğun değil Allah a şükür..dr rahim ağzımı çok zorladı..zorlarken ben kan sulandırıcı içiyorum herhalde elini bastırınca ince damar falan çatladı..kan sulandırıcı içtiğim için kanamaya çeviriyor bende en ufak bi şey..
yardımlarınız için çok tşk ederim..şimdi yatıp dinlencem..başım da dönüyor bugün tansiyonum 9-5 di..herhalde hala düşük stresten..
Allah hepinize yardım etsin inş..iyi geceler arkadaşlarım..
aaa canım arada ne kadar çok fark varmış öyle 400nerde 19 nerde... bende 400e çektirmiştim
Evet ya bu ne bana da 400 tl dediler sonra sağlık sigortam var diye indirim yapıp 250 tl ye çektiler,çok memnun kaldım hiç canım acımadı ama 19 TL yi duyunca çok şasırdımm
cicileri ekleyemedim canım uğraştım dün sadece yatağını yükliycektim olmadı..belkii bundan hoşlanmayan arkadaşlarda olabilir diye düşündüm vazgeçiyorum oyüzden..progestanı bende bırakmıştım sonra tekrar başlattı 26.haftadaydım sanırım karnımda sertleşme ve ağrı oluyordu ara ara oyüzden başladım nidilata ve progestana..en son şiddetli bel ağrım ve kasılmam olmuştu 31.haftamda 1gece hastanede yattığımda prepar serum verdi çıkarırken hapına başlattı şimdi onuda kestim gerçi.. nuray ve ben tüm hamileliğimizde kullanmış olduk progestanı bi zararı yok..ay yeterki şişko olsun bebişler sezeryan yaparız nolcakoyy maşallahcok merak ederim cicileri...temiz temiz ütülenmiş keşke orda olsaydım bakardım bencede bebek odası gereksz geliyor bana 6-12 ay yanımızda zaten sonra belki bende park yatak düşünüyorum her yerede gidiyor aldıklarını nereye ekliyorsun :26: ben görmedim ilaçlardan benden fazlan nidilat ve prepar var.. bunları hangi ayda başladın tatlım neden verdi dr.un?? bide progestanı hamileliğin başından beri mi kullanıyorsun?? bana dr.um 5 aya kadar progestan devam dedi... sonra etkisi olmuyormuş?? :26: inşallah kilolu k,lolu doğuralım ama o zaman doğurmak ta zor olur
mrb arkadaşlar..geçen de bu topiğe yazmıştım aniden su gibi bişey geldi diye acaba rahim ağzımda mı sorun var diye üstüne 3-4 ayrı dr a gittim bugün bi sürü dr a göründüm..bunlardan 2 si rahim ağzı uzunluğumu 2-2,5 cm civarı ölçtü..1 tanesi nasıl oluyorsa 3-4 cm arası ölçtü..2 dr dikiş dedi 1 i gerek yok dedi..kafam o kadar karışık kişuan 17 haftalık hamileyim..dikiş attırayım mı attırmayayım mı bana akıl verin nolur..bide dikiş atılırken anestezi ile uyutulcakmışım biz tamamen bayılınca bebeğe zararı oluyo mu acaba?riski varmı ki anestezinin?bide dikiş atıldıktan sonra ne ilaçları kullanıcam?burda penisilin iğne,prepar falan okumuştum..çok soru sordum ama napcam ben yaaaa canım çok sıkık zaten tedavi ile hamile kaldım..çok üzgünüm
canım ben mayısın 2 dikiş yapılıcak deddi ama dahada erken olabilir belkim :44::44::44:ama çk şkür rabbime çok iyiyim birde şu panik atagım ara sıra azmasacanım aynı senin yaşadığının aynısını bende yaşadım rabbim bidaha yaşatmasın şükür şimdi dikişim var benim.onlar bzim meleklerimiz olrak bekliyo.sende şuanda dikiş varmı veya atılacakmı
[REGRETA
canım aladım zaten bana yazdıgınıdedigin haklı aslında bana kalsa bebek odası yaptırmam ablam oyunlu aldı beşigi şimdi bizimki hem yaztıyo hemde oynuyo iş yaparken oda aklıma yatmadı degil yani çocukken bir tanıdıgımıza gitmiştik annemlerle kadın bebek odası yapmıştı beşigi bembeyezdı hem okadar çok güzeldiki ondan içimde ukde dir bebek odası müsayit bir tanede ya çekyat yada 2 kanepe almayı düşünüyorum çekilipte yatak oluyoya ondan ablam ın yeri yok yapamadı yapsaydı iyide olurdu inan gardolabında sırf bir yer oglanın bir kıyafetleri var büyük adammış gibi askıda ay çok şirin ya evini taşımıştık önce oglumun kıyafetleri dedi başladık düzeltmeye minnacık şeyleri asa asa bitiremedim he pek dadlu teyzesi bir görsen ozaman dediki ablam bir odası olsa işte dedi herşey bir yerde olurdu düzenli düzeni yok garibimin 3 oda var yemek odam var hiç oturulmuyo biri gelirse anca eşimde dedi orayı oturma odası yapalım küçük odayıda bebek odası artık belkim içime sinmezse yatak odasına geçiriirm beşigini sag saglim dogsunda ozaman düşünürüz canım ben tek hiç yatamıyorum evdede gece tek kalamıyorum onun için istiyorum yavrum benim gibi korkak olmasın tek yatmaya alışsın sen nasılsın bu aralar görüşmeyeli bende 40 haftaları dolduruyomuşum mesela hergün diyomuşunuzki bu hatun bir dogurmadı gitti
RegretA bu ismi daha çok sevdim regrete den bundan sonra bunu kullanacağım ispanyol ismi gibi.Canım inşallahhh 40 haftanı doldurursun da deriz paşam ya hadi ama yeter doğur artık ne çok sevdin sen bu hamile olmayı çocuğu dışarı salmıyosunn .Sen o haftalara gel böyle oynıycam bak ben :)).Canın nasıl istiyosan öyle yap odasını canımm ben hamileyken yolum masko ya düşmüştü mobilyacılar çarşısına ay okada güzel şeyler var ki insan deli oluyor valla şimdi bebeğin odasına oda takımına uygun karyola gibi şeyler yapıyorlar ister koltuk ister yatak oluyor tek yada çift kişilik kullana biliyorsun bebeğin cinsiyetine göre yastıkları minderi olan ay miss gibbiii.Canım bende bi değişiklik yok rejim yapıyorum biliyorsun ama 3 kilo gibi verdim daha sı yok kesin spora gitmem yada yürüyüş yapmam lazım eskisi gibi rahat kilo veremiyorum yaş 30 geçti tabi metobolizma hızı yavaşladı .İşte öyle canımcımm kocaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?