Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bu arada altta bir hemşire komşum var ya ona gittim. İğnemi yapabilir misiniz dedim. Sağ olsun yaptı. Yine alt komşumun kızı hemşirelik lisesinde 1. sınıfta okuyor. Ona gösterir misiniz dedim. Gösterdi. Artık komşu kızı yapacak inşallah. Ben de ona hediyeler alırım artık ne de olsa öğrenci... İşte böyle ilk iğne maceramız. Bu arada koldan yaptı sonra bacaktan en son göbekten yaparsınız dedi...

Bu arada kızlar ne çok alt komşun var diyorsunuzdur. Her katta 4 daire var... Bir sürü alt ve kapı komşum var ne güzel...

Ne güzel komşuluk ilişkileriniz varmış bizde kimsenin kimseden haberi yok kiracılarıda hiç önemsemiyolar bende çalışıyordum ztn sabah girip akşam çıkıyordum bazen karşılaştıklarımda tedirgin oluyorum acaba komşummu selam versemmi yoksa başka birilerimi diyorum ondan bile haberim yok ev sahibi olanlar kendi aralarında görüşüyolarmış görevlinin hanımı temizliğe geliyor bana ondan alıyorum haberleri

Canım burası yeni bir bina. Herkes aynı anda taşındı. Ben de katımdaki ve bir alt katımdakilerle görüşüyorum. Bir de müfettiş beyin hanımı var iki altta. Yine de en çok Antepli olan komşumla. Yaşlarımız da yakın. Sağ olsun bana çok yardımı oluyor... Genelde apartman yaşamı senin bahsettiğin gibi...

Bizimkide yeni bina evlendiğimde 2.taşınandım ben ama öyle ilişkiler kurulmadı bi türlü Antep mutfağındanda yararlanabilirsin böylelikle :)

Bizimkide yeni bina evlendiğimde 2.taşınandım ben ama öyle ilişkiler kurulmadı bi türlü Antep mutfağındanda yararlanabilirsin böylelikle :)

Evet canım ne yapsa bana da gönderiyor sağ olsun. Birkaç kez misafirim gelince bir şeyler yaptı sizin oralara ait. Çok yazmıyorum arkadaşların canı çeker. Geçen Paşamın göğsü şişti. Aman buradan hemen gönderemem mazallah... Benim ders programım da müsait. Bir boş gün, iki yarım, iki gün de full dersim var. Bu yüzden zamanım oluyor. Bir de eşim çok geç geliyor. Komşunun da eşi polis. O da bazen geç geliyor. Edirnedeki komşular da iyiydi. Burada ikinci evim. Öncekilerde iyiydi. Allahtan komşudan yana şanslı oldum...

Benim eşim 5 gibi evde oluyor genelde erkenden geliyor yani yaz gelince biraz uzuyor mesaisi yinede erken çalışırken çok zor oluyordu bana aynı saatte işten çıkıyorduk yemek falan yetiştirmek işkence oluyordu bana..Ders programının hafif olması çok ii rahat geçirirsin hamileliğini inşallah

mrb arkadaşlar..geçen de bu topiğe yazmıştım aniden su gibi bişey geldi diye acaba rahim ağzımda mı sorun var diye üstüne 3-4 ayrı dr a gittim bugün bi sürü dr a göründüm..bunlardan 2 si rahim ağzı uzunluğumu 2-2,5 cm civarı ölçtü..1 tanesi nasıl oluyorsa 3-4 cm arası ölçtü..2 dr dikiş dedi 1 i gerek yok dedi..kafam o kadar karışık ki şuan 17 haftalık hamileyim..dikiş attırayım mı attırmayayım mı bana akıl verin nolur..bide dikiş atılırken anestezi ile uyutulcakmışım biz tamamen bayılınca bebeğe zararı oluyo mu acaba?riski varmı ki anestezinin?bide dikiş atıldıktan sonra ne ilaçları kullanıcam?burda penisilin iğne,prepar falan okumuştum..çok soru sordum ama napcam ben yaaaa canım çok sıkık zaten tedavi ile hamile kaldım..çok üzgünüm

Geçmiş olsun arkadaşım bence üzülmektense ortaya çıktığı için sevinmelisin bizler ortaya çıkmadığı için bebeklerimizi kaybettik sense tedbirini alıcaksın bence dikişini attır ve yatak istirahatiyle dinlenerek geçir hamileliğini inşallah kucağına alırsın bebeğini..İlaç konusunda doktor daha iyi bilgi verir hamileliğin durumuna göre veriyor sanırım doktorlar ilaçları

Dikiş konusunda benimde pek bilgim yok ama eğer 2 dr. dikiş gerekiyor dediyse bence dikiş attır, çünkü atılmadığı zaman erken doğum olabiliyor. Burada bir sürü arkadaş dikiş attırarak sağ sağlim aldılar bebeklerini kucaklarına.Banada 16. haftamda dikiş atılacak bende korkuyorum biraz ama bebeğim için bu gerekliyse korkarakta olsa attıracağım o dikişi.

Canım cuma günü tekrar gidiyorum. Kan testi tekrar yapacak. Lekelenmem yok çok şükür. Benim genelde 7-8. hafta gibi olur. Belki bunda progestana erken başladım diye olmaz. Bir de benim saçım çabuk yağlanır. Gün aşırı yıkamazsam dışarı çıkılmaz hale gelir. Banyo şimdiden problem olur mu acaba?

Bir de geryfurtu yarımdan fazla yesek bir şey olur mu? Ben genelde suyunu içiyorum. Enfeksiyon bakın dedim. Olsa bile şimdi ilk 3 ay antibiyotik veremem dedi. Suyu da aklıma geldikçe içiyorum. Sevmem zorla içiyorum...

GREYFURT ‘UN İLAÇLARLA ETKİLEŞİMİ

Bazı besinler ilaçlarla birlikte tüketildiğinde etkileşim göstermekte. Mesela, greyfurt suyu, düzenli alınan ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilmekte. Greyfurt suyu ile ilaç kullanırken doktor tavsiyesi dışına çıkılmamalı ve ilacın prospektüsü dikkatli bir şekilde okunmalı.

İlaçların bir kısmı CYP3A4 enzimi tarafından parçalandığı için kandaki konsantrasyonlarında azalma olabilmektedir. Bu azalmayı telafi edebilmek ve ilaçlardan beklenen etkiye ulaşabilmek için gerekenden çok daha fazla etken madde kullanılması gerekmektedir. Bu da hem hastaların fazla kimyasal madde almalarına neden olmakta hem de ilaç fiyatlarının artmasına neden olmaktadır. Greyfurt bu enzim sistemini bloke edebildiği için bu olumsuzlukları da azaltabilmektedir. Bu amaçla greyfurt içerisindeki CYP3A4 enzimini inhibe eden maddeler yani narinjin ve psoralen sentetik olarak üretilmiş ve değişik ilaçlarda denemeler yapılmıştır. Örneğin AIDS için kullanılan ilacın kandaki konsantrasyonunun 40 kat arttırılabildiği gözlenmiştir. Greyfurtun bu olumlu etkisi sayesinde ilacın maliyeti azaltılmış ve hastaya verilen kimyasal madde miktarında önemli bir azalma sağlanmıştır.

Greyfurdun bu olumlu etkisinin yanı sıra ciddi olumsuzlukların da gözlenebileceği unutulmamalıdır. Greyfurdun ilaçların metabolize edilmesi üzerindeki etkisi sonucunda ilaçların kandaki konsantrasyonunun ve bunun sonucu olarakta biyoyararlanımının arttığını belirtmiştik. İlaçların biyoyararlanımı yaklaşık 40 kata kadar artabilmektedir. İlaç aynı dozda alınmaya devam edilirse doz aşımı ve toksik etkiler görülebilmektedir. Tek bir bardak greyfurt suyu içildikten yaklaşık 30 dakika sonra etkileşim başlayabimekte ve etkisi en son greyfurt tüketiminden itibaren yaklaşık 3 gün devam edebilmektedir. Bu olumsuz etkinin olumluya dönüştürebilmesi tamamen ilacın doğru dozda kullanımıyla alakalıdır ve ciddi tecrübe gerektirmektedir. Bu arada greyfurt ve CYP3A4 enzimi arasındaki etkileşim miktarının önemli kişisel farklılıklar gösterebildiği de unutulmamalıdır. Bir insanda ilacın biyoyararlanımı 2 kat artarken diğer bir insanda aynı miktarda greyfurt tüketimiyle çok daha fazla artabilmektedir.

Regrete kullanmamak mı gerekir sence? Ben üç dört saat arayla kullanmaya başladım. Anlayamadım tam olarak yazıda ne demek istediğini...

Arkadaşımm 2 dr gerekli dediyse bence yaptırmalısın yada içine sinmiyorsa bir doktora daha görün istersen.Bakalım ne diycekk .Çok geçmiş olsunn

tşk ederim..bugünki dr da bana rahim ağzı yetmezliğine bebek düşükten sonra karar veriliyor..senin nasıl oldu böyle 16.haftada nerden aklına geldi dedi şaşırdı..bende nerden olcak dedim..burda okudum ya kadınlar kulübünde aklıma dr a rahim ağzımı ölçtürmek geldi..kendi ısrarım ve çabamla ölçtürdüm yanii..dr a benim sayemde bu anlaşıldı dr ların hiçbiri ölçmedi şimdiye kadar dedim..dahası ben rahim filmi çektirdim 150 TL verip özelde..nasıl oluyo da dr göremiyo görse de anlamıyo veya söylemiyo böyle bi sorunu bilmiyorum..hasta olarak kendi kendime ben teşhis koyuyorum ben tedaviye karar veriyorum..bu nasıl iş yaaaaa..çok kızgınım çokkkkk

Geçmiş olsun. Gerçekten çok şaşırtıcı. İyiki, ölçtürmüşsün canım. Benim hiç aklıma gelmemişti. Buradan öğrendim.Yapılacaksa da acele et fazla geçirme süreyi...

Regrete kullanmamak mı gerekir sence? Ben üç dört saat arayla kullanmaya başladım. Anlayamadım tam olarak yazıda ne demek istediğini...

Canıım ben bu yazıdan başka yazılarda okudum aslında şöyle yazıyor bazı ilaçların etkisini arttıyor bazı ilaçların azltıyor yani bazen faydalı bazen zararlı ama ben şöyle düşündüm tabi bu benim fikrim yarım greyfur posasıyla yararlıdır sonuçta yarın greyfurtu sıksan ancak bir bardağın dibini doldurur.Ama bir bardak greyfurt suyu sanırım 3 yada 4 greyfurttan elde ediliyor yani bi bardak greyfurt suyu bize önerilen yarım greyfurta göre çok fazla diye düşündüm.Okuduğum konularda genelde 1 bardak greyfut suyu üzerinden konuşulmuş bazı ilaçların belli maddelerinin vicuttan atılmasını önlediği için zararlı olabiliyormuş ama yarım geryfurt için aynı şeyin geçerli olacağını düşünmüyorum kullanılan ileçlarla birlikte bu konuda uzman bir doktora danışmak lazım tabi emin olmak içinn

Arkadaşımm 2 dr gerekli dediyse bence yaptırmalısın yada içine sinmiyorsa bir doktora daha görün istersen.Bakalım ne diycekk .Çok geçmiş olsunn

attırcak gibiyim..çünkü 2 dr sorun olmasa rahim ağzı uzunluğun kısa demezdi..3-4 cm ölçen dr demek fazla ölçüm yaptı..bide profösör göya bugün dikiş atılması gerek diyen dr çok net konuştu çünkü..attırmazsan bu bebek 5-6 ayda düşer dedi..bide elle rahim ağzıma bastırdı yumuşama var mı diye..sabahtan beri kanamam var elle baktığından herhalde böyle işte..

Allah seninde yardımcın olsun..herkesin inş..

Geçmiş olsun. Gerçekten çok şaşırtıcı. İyiki, ölçtürmüşsün canım. Benim hiç aklıma gelmemişti. Buradan öğrendim.Yapılacaksa da acele et fazla geçirme süreyi...

bende bu siteden öğrendim..bu topiğe sık giriyodum..bu sorunu yaşayan arkadaşlara çok üzülüyodum..ben kendim de 7 aylık doğmuşum 900 gr..o yüzden dr a bu konuyu sormak geldi..iyi ki sormuşum sorun varmış..bebek 1 en fazla 2 aya düşcekmiş fark edilmese..ne ök..zzz dr lar var yaaaa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…