Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
mrb kızlar nasılsınız,
dün çok kasık ağrım vardı, birde karnımda sertleşme oldu,sanırım bu kasılma...
Rabbim nasip ederse yarın doktoruma herşeyi sorcam....

canım işşallah kendini yorumuyosun demi bakıyım yoksa kızarım he haberin olsunyemek temizlik yapıyomusun doktorun ne dedi merak ediyorum kaçta gidicen doktora haberdar et merakta bırakma beni işşallah bebegin uyuyordur karnında kasılma dediginizi hiç yaşamadım ben hep yavrularım çok oynuyodu neden oldu acaba merak ettim bak şimdi allahımyar ve yardımcın olsun kardeşim
chbn nerdesin kız ışıgın yanıyo kendin yoksun yaw gfeliyo bak şaplak he sonra dövdüm diye kızmayasın ah canım acıdımı gel bir öpemde geçsin bari

ben şimdi çıkıyorum şansıma ben çıkınca hepiniz geliceksiniz sonra koyu bir muhabbet olucek ben olmucem ama yazık bana ya niden kimse yok burda gene tek kaldım oynamıyorum artık sizlerle verin misketlerimi benim hadi bakalım saklambaç oynuyalım sizle ben yumuyum siz sobe yapın bakalım kimler sobe yapıcek çok kişi yaparsa yav halinizeü,
neyse ben çıkıyorum çıkmadanda herzamanki gibi şirinlik yapayım sizlere bu sizler için yaptıgım şirinlik:86::86::86::86::86::86::86::86::86:

buda yavrularım için yaptıgım şirinlikyesin onları teyzeleri allahım yavrularımızı nazarlardan saklasınişşallah acılarını degilde sevinçlerini mutluluklarını görürüz işşallah ben çıkıyorum beni özleyin anacım ben sizleri özlücem görüşürüz

Canım açık mı kalmış farkında değilim inan. İğnemi yaptırdım komşu kızına. Bir mutlu oldu bir bilsen. İlk kez bana yaptı. Yarın da ben yaparım hep yaparım dedi. Yarın doktora gideceğim öğleden sonra. Senin hissettiğin bence gazdandır. Bbebek küçük daha hissedemezsin. Ben genelde 18. haftada göz atması gibi hissederim...

Canım biz hoşlanırız. O kadar sabrının sonunda bizlere umut olur.Ama geçmişi okudun mu sanırım 193. sayfadaydı burada Kelebek diye çok zorlukla senin gibi dikişsiz sabreden arkadaş bebeğin doğum sonrası resimlerini koymuştu kızlar istedi diye. Sonra biri de ne öyle nisbet yapar gibi yazmış. Ama ben resimleri görünce o mücadelenin sonundaki ödülü görünce sevinçten ağlamıştım. Ben kesinlikle çok görmek isterim ama farklı düşünen olur mu bilmiyorum. Bak 193'e ne kadar güzel bir manzara bence...

mrb kızlar nasılsınız,

Sor canım sor. Bizi de habersiz bırakma... Bol su iç canım...

hepsini not ettim teşekkür ederim tatlım iyiki varsınız sezeryan mantıklı ama ondan daha cok korkuyorum :18: bide bebeğini hissetmiyorsun dediler ben bie sorun cıkmazzsaa anı an bebeği hissetmek ve dünyaya gözlerinnin dünyaya actığı anı görmek istiyorum inşallah anneciğinin canını cok fazla acıtmaz sen karar verdin mi doğumunu??

mrb kızlar nasılsınız,

samyeli diğer topikte yazmışsın ben cevap verdim görmedin her halde bide vajinam sızladı yazmışsın enfeksiyon olabilir o bide akıntınıda dr.una söyle ... kafandaki soruların hepsini sor ayrıntıları atlamak olmuyor bizde dr.a sorarsan ilgileniyor ona göre tahlil apıyor malesef bizi haberdar et canım kendine ve miniğine iyi bakkkk..

Gamze bana küstün mü yoksa? Küstüysen barışalım...

tatlım hiç küsermiyim seni ihmal mı ettim yoksa nasılsın?? hamilelik nasıl gidiyor belirtiler baaadı mı??

durubebek bu arada gönderdiklerin bence her kesin hoşuna gidicektir neden hoşlarına gitmesin ??olurmu biz burda arkadaşız sırdaşız dostuz hiç kimseyle paylaşmadığımız şeyleri burda paylaşıyoruz burda konuşuyoruz dostlar arkadaşlar iyi ve kötü günde her şeyi paylaşırlar bence fotoları koy tabi sen bilirsin canım... bizim topikte arkadaşlar yayınıyorlar sanki ben almışım gibi seviniyorum tek tek bakıyorum cok hoşuma gidiyor .. ben daha bir şey almadım ama bakmakta iyi geliyor o günleri hayal ediyorum

canım benim evet bende okudum onları..aklıma geldi yüklemeye çalışırken bıraktım tekrar deniyim bakalım..

tatlım hiç küsermiyim seni ihmal mı ettim yoksa nasılsın?? hamilelik nasıl gidiyor belirtiler baaadı mı??

Canım sevindim vallahi. Yazmayınca Gamze alındı mı acaba dedim. Buraya yeni geldiğimde çok zor bir süreç geçirdim. Artık ne olursa olsun bir yönüm buralı olmak zorunda. Burada cennete uğurladığım bir evladım var. Benim bulantım daha başlamadı şükür ama acayip kilo aldım. Bu folik asit(kasımdan beri kullanıyorum.) beni şişmanlattı. Bugün öğrencimin biri dedi. Kilo almışsınız dedi. Sen ne yapıyorsun?

Regreteciğim aklıma gelmişken yazayım dedim. Ben bir program seyretmiştim. Çok zayıflamak rahimi de zayıflatıyor demişti doktor. Bir ara doktora sormuştum. Çok fazla olmayan kilo kayıplarında geçerli değil demişti. Bak şimdi aklıma geldi. Ben 64 kilodan 54'e düşmüştüm. 58'e çıkınca hamile kalmıştım. Acaba etkilemiş midir bu kadar kilo? Sen de sor istersen bir doktora...

can yemek temizlik falan yapmıyorum. temizliğe iki haftada bir biri geliyor, yemeğide annem yapıyor. ben sadece sabah eşime kahvaltı hazırlıyorum ondan sonra hep yayıyorum.....

Bencede haklısın canım gerçi devlette bedava yada çok ufak bir farkla çekiliyormuş ama sanırım devlette eski makinalar var rahmi itip çekerek çeken ki oda insanları acıdan bayıltıyor eğer aneztezili deilse.Bende bunlardan korkuma gittim özel görüntüleme merkeziydi bu sene almışlar makinayı ne öncesinde ne sonrasında hiç canım acımadı ama yaptıkları işlem 10 dk çok para alıyolar gerçektenn

mrb kızlar nasılsınız,

Samyeli geçmiş olsun yarın hemen yaz bize merakta bırakma.. canım

Payamcım :))))))) ay paramcımm kız REGRETE REGRETE ama sen desen farketmez canım istediğin gibi seslenebilirsinn bana canımmm

Canım mutlaka sorarım bende hamile kalmadan 7 8 kilo vermiştim ama yavaş yavaş sporla biraz dikkat ederekk.Aslında şimdi gittiğim doktorda mutlaka kilo ver ,sağlıklı hamilelik için çok önemli dedi tabi onun söylediği bir anda sok diyetle zayıflama degıl bu sok diyetlerin herseye zararı var kesinlikle yapmamak lazımmm.

kızlar az evel facebookda prematüre bebek diye bir sayfa var,tesadüfen oraya bi girdim,bi bayan kızının 5 aylık resmini koymuş,5 aylık ama yeni doğmuş gibi aynı,çünkü bebek 24 haftalık doğmuş ve nerdeyse doğması gereken ayda 5 aylık bir bebek olmuş..amaaaa sevindirici haber şuan o bebek 7 yaşında ve çok güzel,çok sevimli,güzel bi kız olmuş,maşallah

orada da değişik ve umut dolu hikayeler var..

ahhh canım yaa hem ne çok fark oluyor arada uçurumlar var resmen. devlette ucuz ama ilgi alaka beklemiyceksin birde iyi doktor bulmak çok zor mecbur özellere gidiyoruz onlarda çok pahalı ama bebişler için bir umut diyoruz parayı düşünmüyoruz yeterki olsun diye. dediğin gibi burda her arkadaş farklı fiyat belirtiyor. okuduğum kadarıyla en pahalı serklajıda ben olucam sanırım 2500tl ye mal olucak neyseki özel sigortam var.. tek isteğim bebeğimi bu defa kucağıma almak çok fazla ama hiç gözümde değil... ama buna bir çözüm bulunmalı...

mrb kızlar nasılsınız,

geçmiş olsun canım inşallah herşey yolundadır..haberlerini bekliyoruz

evet bende hatırlıyorum o konuyu ama hafızana hayranım canım sayfasını nasıl hatırlıyorsun bende baştan itibaren hepsini okudum ama şuan bişey arasam çok zor bulurum hangi sayfadaydı diye neyse sana sorarım artık bende senin gibi o mücadeleyi okuyup o fotoları görünce ağlamıştım çok güzel bir başarı öyküsüydü ama zaten bir kişi tepki göstermişti belki oda kendince haklıydı bilemeyiz. bence şuan arkadaşlarımızdan hiçbiri buna tepki göstermez az çok birbirimizi tanıdığımız kadaryla hiç birimiz öyle değiliz. şahsım adına bende görmek çok isterim bana daha çok moral veriyor hatta itiraf edeyim bazen haziran temmuz annelerinin topiğine girip aldıklarına bakıyorum çok mutlu oluyorum

canım benim evet bende okudum onları..aklıma geldi yüklemeye çalışırken bıraktım tekrar deniyim bakalım..

duru bebeğin cicilerini görmek istiyoruz

Kimsecikler yok :126::126::126: böyle kaldım bilgisayla tek başıma

ooo kuzum sen yalnızmı kaldın kimsecikler yokmuydu bu gece kıyamam ben sana... bende bu gece kayınvalideme yemeğe gittim geç geldik hemen açtım ama kimsecikler kalmamış

ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum tarihi Bebeğin adı Serklaj
yaren Kız Sezin VAR
Güldenaz Kız VAR
Tatlışoğlu KIZ 03.03.2011 İlke VAR
Nuray KIZ 20.03.2011 Özge VAR

HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen doğum tarih Serklaj
Şafak Kız ?? Var..
Özlem kız 03.05.2011( DENİZ ) Var …
Ayer Erkek 18.05.2011 Var ..
Eylem Kız 25.05.2011(DURU ) Yok..
Ardatuana Kız 13.06.2011(AZRA ) Var..
Elifce Kız 23.06.2011(ELA ) Var..
Mavinilay ?? ?? ??
selen_k Kız 02.09.2011 Var ..
Samyeli 22.09.2011 Var..
gamze81 Erkek 27.09.2011 Yok ..
Tugbacozar Erkek 10.10.2011 şuan yok..
elza81 15.10.2011 Yok ..
Paşam 31.10.2011 Şuan yok.
Crameren 04.11.2011 Şuan yok.
tuubaaoz 13.11.2011 Şuan yok.
Chnb 17.12.2011 Şuan yok.

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Fadik 21 nisan
Ceylinirem 14 nisan
Regrete yaz sonu :97:
jorjet :97:

canım teşekkür ederim ozaman benim yavrumum annesi çok gazlı olucekişin garibi içimde pıtpıtlar dışama vuramıyorum nedense hay allah
can yemek temizlik falan yapmıyorum. temizliğe iki haftada bir biri geliyor, yemeğide annem yapıyor. ben sadece sabah eşime kahvaltı hazırlıyorum ondan sonra hep yayıyorum.....
iyi canım ben doktora sorucam bakalım ne dicek pazartesiye randevu aldım saa 9 za ense kalınlıgı ve kan tahlili istedi işşallah güzel sonuçlarla gelirim:78::78::78::78::78:

regrete hu komsu yaşasın heceleyebildim dogru yazdım yaşasın aman boşver sana isminle hitap edicegime ne desem acaba şekerim nasıl bak bu aklımla kalır inanmazsınız ama eşimin telefonunda ne yazıyo biliyomusunuz ben aradıgımda aynen şu yazıyo KABUSUM ne kadar şirin demi kendisi yazdıda bended mercimegim yazıyo ama diyorum o aradıgında birşey yazsa degiştiricem şöyle baenimkini çagırıştıran komik bir şey olsun geçen çok oluyo telefonumu kaybettim dedi bir çaldır bakıyım aradım buldum neyse telefona baktımki kabusum yazıyo bu ne demek dedim sen benim hayatımı süsüleyen kabusumsun dediben ney yazsam acaba :44::44::44::44:fikirler açık bu arada bir rüya gördüm hayrolsun rüyanda kanama olmuş öyle böyle degil nasıl korkuyorum yavrum gene gidicek diyorum evde pır dönüyorum allahım sabah kalktım vallahi şükrederek iyiki rüya görmüşüm yoksa kafayı yirdim herhal dün komsu geldi oturuyoduk içerde içim bir daralık gibi oldu dedim nefes alamıyorum dedim başladım gene sıkıntı çökmeye sonrada bir korku hayde arkasından çarpıntı zor durdurdum ya komsu olsun annem olsun korktular vallahi allah yardımcım olsun eger o sıkıntılarım geri gelirse vay halime insanın canı çıkıcak gibi oluyo evime geçemedim birde dikişi düşünüyorum herhalde düşüne düşüne ondan oldu diyorum artık üzülmek düşünmek istemiyorum ben ya ne yapsamda mutlu olsam ne olur bir akıl verin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…