Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
gamzecim hemen neriye kayboldun ya iki konuşuk ederdik senle ya seni işşallah bir yerde yakalarım ozaman kork bendenseni öpücüklere bogacam kaç kız kaç geliyorum arkandangünaydın canlarım sizlere güzel bir gün diliyorum cumanız mubarek olsun allahım ne dua ettiyseniz işşallah tez zamanda veririyi hafta sonları sizlere ben çıkıyorum yavru bu aralar ambargo koydu gene kusura bakmayın bu aralar gene giremicem evime geçiyim işşallah bol bol görüşürüz

burdadamı liste vardı maşşallah bayağı bebeğimiz varmış allah kucağınıza aldığınız günleride göstersin size bi sorum olucak rahim ağzını ölçmek için adetten önce yada sonra gitmek gereklimi günü varmı herhangi bi zamanda ölçülebilirmi

çok uzun zaman oldu foruma girmeyeli..yarın 23 haftamız bitiyor Allahın izniyle..
çok güzel bir tablo olmuş ellerinize sağlık..

benim kızım olacak İnşallah beklenen doğum tarihi 06 Ağustos 2011 serklaj var

bu hamileliğim ilk hamileliğime göre daha iyi gidiyor çok şükür.salı günü ileri düzey usg miz yapıldı herşey yolunda .. ilk kızımda bu haftalarda rahim boyum alt muayenede 2.5cm e inmişti.ilk kızımda da serklaj vardı.Maaşallah bunda 4cm..ilk kızımda radikal yatıyordum yemeğimi bile yatakta yiyiyordum..bunda ufak dolanıyorum,yemeğimi sofrada yiyiyorum..
İnşallah sağlıkla vakti saatinde gelir bebişlerimiz..

birşey sorucam akıntınız sürekli mi. ona fitil falan verdi mi doktor.

ağlamaktan bir hal oldum. aynı seyler aynı duyguları yaşıyan insan aynı kelimelerle de mi acısını tarif eder. allah bunları yaşamış tüm arkadaşlarımıza ve bize sabır veriyor ve herşey için verecekte. çok güzel yazmışsın. geçmiş olsunn.. herşey de geçmişte kalsın.

ne yapayım tatlım bugün toplantım vardı yeni geldim... cok zor şeyer atlattık allah bidaha kimseye yaşatmasın ... bizde ev almayı düşünüyoruz ev baktık bir kaçtane ama cok pahalı bakalım birinide fiyatını yarın eşim sorucak hayırlısı bakalım.. evet bende cok kilo aldım bundan sonra az yiyicem inşallah HER ŞEY CANIM İSTİYOR aslındadikkat etmek lazım ama dr.larda hamilelikte rejim yapılmaz diyor :44: netcez :26:

tatlım ben geliyom ssen gidiyorsun ne yapayım

birşey sorucam akıntınız sürekli mi. ona fitil falan verdi mi doktor.

vagineks mi verdiği fitil. akşam mı gün içerisinde mi kullandın

akıntım sarı geliyordu hafifde kokuyordu ama yanma yada kaşıntı yoktu ben bebeğimi enfeksiyon yüzünden kaybettiğim için bu konuda dr cok özen gösteriyor evet vajina için verdi ama cok dikkatli kullanmak lazım cok zorlanmamalı ilk kullandığımda kanamam başladı dr kesti 1 ay sonra tektat dan başladı ben korka korka kullandım bide yanında 1 kerelik toz ilaç verdi suyun içine atıyorsun içiyorsun sadece akşamları 2 kere kullandım senin neyin var??

ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum tarihi Bebeğin adı Serklaj
yaren Kız Sezin VAR
Güldenaz Kız VAR
Tatlışoğlu KIZ 03.03.2011 İlke VAR
Nuray KIZ 20.03.2011 Özge VAR

HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen doğum tarih Serklaj
Şafak Kız ?? Var..
Özlem kız 03.05.2011( DENİZ ) Var …
Ayer Erkek 18.05.2011 Var ..
Eylem Kız 25.05.2011(DURU ) Yok..
Ardatuana Kız 13.06.2011(AZRA ) Var..
Elifce Kız 23.06.2011(ELA ) Var..
Mavinilay Kız 06.08.2011 Var
selen_k Kız 02.09.2011 Var ..
Samyeli 22.09.2011 Var..
gamze81 Erkek 27.09.2011 Yok ..
Tugbacozar Erkek 10.10.2011 şuan yok..
elza81 15.10.2011 Yok ..
Paşam 31.10.2011 Şuan yok.
Crameren 04.11.2011 Şuan yok.
tuubaaoz 13.11.2011 Şuan yok.
Chnb 17.12.2011 Şuan yok.

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Fadik 21 nisan
Ceylinirem 14 nisan
Regrete yaz sonu :97:
jorjet :97:

tatmam tatlım senide ekledim allah sağlıkla bebişlerimizi kavuşayı nasip etsin inşallahh
maşallah bunda rahim boyunun iyi olmasınız sebebi nedir :26:

ben varım ,olmaz mı :)

Canım ben kapatmışım sen girmişsin görmedim kusura bakma,Jojetcim varmı sende gelişme canım adet oldun mu?.

Şekerim,şekerim diyebilirsin çok sevdimm :)).Canım bebeğini kucağına aldığın anı hayal et o an neler hissedeceğini düşün.Böyle doğurmuşsun 40.haftada mercimeği kocişin ve tüm sevdiklerin yanında hastaneden taburcu oluyorsunuz bu ana inan canım.Ben ne sıkıntılara dayandım ne acılar çektim panik atak sana mı yenilicem de sen başarırsın canım panik atak beyninin sana oynadığı oyun ve sen bu oyunu yenersinn Paşam sana hem inanıyorum hem güveniyorumm şekerimmm :).Ayrıca sana bende hamileyken rüyalar görüyordum saçma sapan normalde görmediğim şeyler bebekle ilgili deil ama bebekle ilgili birkere gördüm oda bebeği kaybetmeden bikaçgün önceydi doğum yapmışım ama bebek bi garip kafası uzun parmakları eksik bi uyandım ohh dedim Allahım gerçek deil.Anneme anlattım saçmalama hamile olduğun içindir dedi neyse sonra bebişim melek oldu.Canım ama sana şunu söyliym hiç kan yoktu ben inanınırım kanın rüyayı bozduğuna ve bende hep öyle olur sen hem yaşadıklarından etkilenip görüyorsun ve kan var tabi Allah bilir .Ama ben inanıyorum canım Allahın izniyle alacaksın kucağına bebişini, sen içini ferah tut stres yapmamaya çalış.Hamişliğinin keyfini çıkar.Valla canım kocana isim takma konusuna gelince ben kızgın yada küssem hemen değiştiriyorum baş ağrısı :) can sıkıtısı :) ömür törpüsü :) yada sakın açma :) gibi şeyler yazıyorum.Eğer kızgın deilsem ve seviyorsam kocacım ,aşkım vb kelimeler kullanıyorum .Eşim bu yazdıklarımı biliyor küssek barışınca soruyor bu sefer ne yazdın sonra gülüyorrr verdiğim isimleri duyunca :))

Sorduğunuz soruyu tam anlamadım ama eğer HSG(rahim filmi)çektirecekseniz adet bittikten sonra bikaç gün içinde.O süreleri geçmemek gerekiyormuş geçilirse sağlıklı sonuç alınmaya bilirmiş.

canım istedigin zaman gidebilrisin istersen bir zamanı yok yani ben öyle yapmıştım martın 6 sında ilk oglumu hüdamı kaybetmiştim 5 aylıkentemmusta adet olmamıştım dedim bir umut olucak işşallah dedim adet olmadım 1 buçuk ay kadar doktora gittim baktı bir kalınlık var ama dedi belli degil adette olabilirsin yada bebekte olabilir dedi kan verdik malesef çıkmadı dedim kanamam çok oldu 5 aylıkken dogum ettim rahim 7 santim açıktı gittigimde dedim bakalım gel dedi gittik dogum hameye baktılar rahimi dışarı çıkarıyolar aşagıya alıyolar buji diye bir aletle baktı bana en iyi bu ölçüyo dedi o alet hani şişler varya şiş keba yapıyolarya aynı onun gibi demirdi canımı çok acıttı doktor evet aynı düşündügüm gibi dedi canım dedi rahim in kısa rahim açıklıgın var dedi bende o lafı duyunca acımdanmıdır nedir iki elimi suratıma bir vuruşum varmış sormayın ah yavrum dedim sen ondanmı annecigini bırakıp gittin hep doktor hatasıydı derlerya buda öyle oldu allahım dedim ikinciye diktiricem dedim ama ondada dikiş olmaz dediler herşeyim normaldi rahim boyu olsun açıklık olsun oh dedim çok şükür dikilmicem diye çok sevindim ama içimdeki bir ses diktir dedi gittim doktora okadar dirtmeme ragmen olmaz dikersen kapalı rahimi dedi iltatap olur ondanda erken dogum olur dedi garip ben istedim eşim istemedi 10 senede oldu canım doktordan iyisinimi biliceksin dedi cumartesi gittim hastaneye bir kanamayla dedim kan boşaldı dedi kapalı rahim kendi doktoruna gidiceksin pazartesi kendi doktoruma gitim aydın bey dedim kanama çok oldu dikelim bu rahimi dedim ben dedi doktorum senmi dedi kapalı rahimi dikemem dedi en son adet kanaması gibi olunca açıla gittik sonuç rahim 2 santim açılkmış kese dışarı çıkmış dendi ah garip ben nerelere gideyim ondan başka kaç doktora baktırdım hepsi kapalı dedi ama olmadı savaşım kısa sürdü malesef dogumumu o yapmadı sadece suyumu patlattı ah eşim olsun kaynım olsun dövüceklerdi ben tuttum keşke diyorum dövselerdineden tutularki dedim çok pişmanım neyse eve gelicem dedi canım nasılsın nasıl oluyum aydın bey dogurdum oturyorum dedim gördügün gibi dedim sinirli bir şekilde ama eşim pataloji sonuncunu almaya gittiginde bir güzel dövmüş adamı zor almışlar elinden oh olsun siz siz olun ne olursa olsun benim düştügüm hataya düşmeyin diktirin ne olur keşkeler keşke geri gelse ah keşkeler
maşallah canım benim 40 haftalarıda görürüsün işşallah kardeşim darısı bizlere diyelim serklaj iyi geçtimi ne ilaçlar verdi doktor yazarsan sevinirim
canım inan herkez aynı burda yaradan bir daha acı göstermez işşallah hiç kimseye sag saglim alsak yavrularımızı daha ne isteriz demitek istedigin ne ben nede burdaki arkadaşlarım üzülmesinler hep sevinelim işşallah

kız sabah neriye kayboldun aşk olsun gir göründün bir kayboldun olmuyo he böyleinsan sabah öpücügünü almadan gidermiye yavyum ye yarasın tosunuma boşver dogumdan sonra veririz kiloları yarım dünyayım tam dünya olurum artık

adet den sonra bujilerle ölçüm yapılıyor ama sen yine dr ara bide ona sor tatlım bilgisi olan arkadaşlarda yazarlar.... teşekkür ederiz listeyi beğendiğine sevindim ... neler yapıyorsun karar verdiniz mi??

kızlar lüften sizde cevap verin

benim 9. haftada çok akıntı ağrı ile rahim 3 cm çıktı. o günden beri 200*2 progestron kullanıyorum. komtrollerde şuan 4 cm çıkıyor. sürekli akıntım oluyor. viaginex diye bri fitil verdi doktor ama içinde yazanlardan dolayı kullanmaktan korkuyorum. akıntım sulu ve krem ama hemen sararıyor. çok hassas bir cildim var aşağıda. ped kullanamıyorum alerji yapıyor. her dakika çamaşırıma bakıyorum. psicik oldum valla. içimde ki ses fitil kullanma diyor.

canım ozaman şükür kavuşturana diyelim gel sabahki öpücügü şimdi veriyimbugün ne toplantısı vardı bebem merak ettimde
canım sın sen canım inan senden çok ama çok elektrik aldım voltaşda aalmışımdır belkim

canım ben verdim bu arada herkeze iyi günler diliyorum yavru yokken bir bakayım kimler var dedim

canım neden ilaçvermezlerki bu doktorlar anlamadım gitti ben bile kullandım bebegim 4 gün sonra dogum ettim doktor versede asla kullanmam ilaç ver dicem işşallah bunada gerek kalmaz zorda olsa 3 litre içiyorum güçlü safinazım ben :78::78::78::78::78::78:sende sorsaydın keşke ilaç neden vermiyosunuz diye hep doktorlar bir halt biliyolar zannediyolar ama hiç bir haltta bilmiyolar heolan garip bize oluyo ya

rahim boyun iyi.... bana verdiği ilaçlar pimafucin(fitil) ve monurol (toz bir kerelik) verdi .. ilacın bebeğer zararı yok... sana verdiği ilaçı ben bilmiyorum :26: tek korkucan şey uygularken bebeğe zarar vermemesi dr bana ilk 9 haftalıkken verdi kanamamı actı sonra bıraktık 1 ay 14-15 haftada tekrar başladık korka korka sen şuan kaç haftalıksın ?? ben de ped kullanamadım giddim kumaşcıya papuklu kumaş aldım kendime kücük mendil gibi yaptık onu kullanıyorum 90 da kaynatıyorum cok iyi oluyor tavsiye ederim ...

canım ben tuvalet kagıdı kullanıyorum bir sorun olurmu sence birde kuru tutmaya çok dikkat ediyorum ama nedense genede mantar oluyorum yazık bana ya

güzel fikir bunu mutlaka yapayım. ben haftada 1 kes sirkeli suyla yıkıyorum aşşayı. sadece ağda yaptırabiliyorum. ne jilet ne tüy dökücü. alerjim var onlara da. kucuk bir fitil saadece rahim ağzına koy dediler. ama başlayınca 6 gün mutlaka kullanılacakmış. sabah akşam. kesinlikle yarıda bırakılmaması gerekiyormuş. birde siz kupkuru musunuz. başka kimsede akıntı yokmu. yoksa bu normal mi? benim öncekilerde plesenta priveram vardı. yani sürekli korkunç kanamalarım oluyordu. akıntı varsa bile farketmiyordum. koku falan yok. sulu krem gibi oluyor. bu normal mi yav.

canım ben tuvalet kagıdı kullanıyorum bir sorun olurmu sence birde kuru tutmaya çok dikkat ediyorum ama nedense genede mantar oluyorum yazık bana ya

ben gün içerisinde 2,3 kez çamaşır değiştiriyorum. siteyi okudukça su içmeyede önem verince lababoya yarım saatte bir gitmek sart oldu. tuvalet kağıdı bence uygun değil. çabuk parçalanıyor. ben selpak marka kullanıyorum ama o bile hamur gibi yamuluyor. havlu pecete daha iyi aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…