Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
:118:
kız koç,iş beni bu kadar öpmüyor toplantı ciftçilerle ilgili yardım edicez onlara yol gösteriyoruz cevap verdiğin için bende seni öptümmmmmmm kız sonra senin koçiş bana kızmasın

sabah bi bakem dedim ne yazmışsınız ne kaynatmışsınız diye ama sen yoktun :44: allah allah :26: öpücük koçişten aldım da bakalım tam duba olucaz evde yat yat hareket yok geldin kilolar :118: :119: :119: :119:

sade sirke yıkama suyla karışık içine deymesin ben hiç duymadım sirkeli suyu :26: ağda en temizi bence onu iyi yapmışsın.....işte bende rahim ağzına koydum içine itmedim dr.ada söylemedim ne yapim korktum bence sende aynı şekilde yap içine itme yine etkisi olur evet düzenli kullanman lazım etkiisi o şekilde oluyor bazen kupkuru bazende sulu şefaf ,krensi oluyor ... sürekli akıntı gelmiyor benden artık ... sulu krem normal tabi kaşıntı, sarı, yeşil ,yoğun , kokulu olan kötü malesef

canım ben tuvalet kagıdı kullanıyorum bir sorun olurmu sence birde kuru tutmaya çok dikkat ediyorum ama nedense genede mantar oluyorum yazık bana ya

yok canım oda iyi hijjeniktir...olsun tek ben kendim yıkadığım için içime daha iyi siniyor toz pislik yok .. evet zaten önemli olan kuru tutmak sürekli değiştirmek .. o zaman neden mantar oluyor :26: sende kumşcı amcaya git bence daha iyi ilk günler bide ben ütülüyordum sermayem ne yapayım

Arkadaşlarrrrrrr, merhaba nasılsınız? Okuma işini yeni bitirdim.Bugün hiç giremedim. Öğleden sonra 14.30 gibi doktora gittim. Kan tahlili verdim HCG için. Sonrasında hastaneye yakın bir öğretmen arkadaşa oturmaya gittik okulca. 17.00 gibi kalktım tekrar hastaneye döndüm. Değerim 618,16 çıkmış. İyi dedi doktor. Biraz konuştuk. Fakülte doktoruyla iki hafta önce görüştüğümü de söyledim. Bilmenizi istiyorum dedim. O da ben memnun olurum gereken durumda beraber takip edebiliriz gibi bir şeyler dedi. Yine erken doğumun olası nedenleri, serklaj vs. gibi şeyleri konuştuk. Haftaya çarşamba çağırdı. 1000 olmadan kan değeri görünmez dedi. Benden böyle. Birazdan sevgili kocam öğrencisiyle çaya geliyormuş. Ev dağınık azcık toparlayayım. Sonra yine bakarım inşallah...

canım şaşala su kou 2 ölçekte sirke koy kapagıyla tuvalette kalsın ben mantar olunca hep öyle yapıyorum krem şeklinde gelmesi normal bebek rahimi temizliyomuş doktorum öyle sülemiştide
havlu peçete kullanıyorum canım bime ucuz gelmişti 2 düzüne aldım ucuz diye biraz çok almışım abartımışm ama anca yeter 1 sene

sevsinler senin kumaşçı amcanı bu lafını çok sevdim haberin olsun canım kocişmi öptü seni tüh geç kaldım deseneartık şimdi öpücügümü idare ediceksin kocaların yerin,i tutmaz ama :86::86::86::86:

canım çok sevindim inan senin adına işşallah bu seferkileri saglıklı bir şekilde alırız kucaklarımıza dünürüm benim

ben hala aynıyım deliricem en sonunda neden hala olmadı diyee,53 gün bitti nomal mi? ne tuhaf bibuçuk ay öncesine kadar kan görücem diye korkarak gidiyodum wc ye şimdi de neden hala olmadı diye tedirginim..ben bugün Cemil AKGÜL ü aradım,muayenehanesinin telefonunu internetten bulamadım,florance i aradım ordan öğrendim numarasını,muayenehanesinden sekreteri çıktı,söölemesi ayıp biraz safça bi abla,yarın gelicek dedi,hem bundan sonra kendisine geliceğimi söyleyecektim hemde hala adet olmamış olmam normalmidir diye sorcaktım ama soramadım.bu arada annem benim bi alt sokağıma taşınıcak diyodum ya,şu sıralar ona yardım etmeye çalışıyorum,malum benim ev yakın olunca bana geliyolar burdan beraber gidiyoruz evi temizlemeye,inşaat yeni bitti,temizlemesi de zor oluyo,her taraf harç falan...

çok sevindim canım inşallah bundan sonrası güzel olacak aynı acıları yaşamıycaz ama sonuçta 2doktora gidiyorsun karşılaştırma imkanında var tedbiri elden bırakma ama biraz rahat ol çok stres yapma lütfen bebeğin için biraz sakin ol...

kızlar yasak yasak ne bu kocişlerle öpüşüp koklaşmalar bakiiimm acı biber sürerim ağzınıza öpemezsiniz birbirinizi yaklaşmak bile yasak

kolay gelsin canım inşaat sonrası evi temizlemek zor oluyor ama anne işte insana o yorgunluk koymaz hem sanada yakın olması çok iyi olur hamile olunca çok faydası olur annenin sana. bende 44gün sonra hastalanmıştım 2.de 37gün sonra gelmişti doktora sorduğumda muayenede hiç bir problem yok düşükten sonra olabilir 1-2ay içinde düzene girer demişti. seninde normal olabilir belki ama yinede bi doktoruna sor yada gidip muayene ol bence

sorma canım ben geleceğe yatırım yapıyorum şimdi ona sonra bana di mi ama
benim önceki dört hamileliğim hep 2.ayı geçemeden sona eriyodu,sonuncuda 19 haftaya kadar kayınvalidemle annem dönüşümlü birer ay gelip kalmışlardı bende,bundan sonrakinde daha rahat olur en azından kendi evini de benim için terketmemiş olur,evde babam ve kardeşim var çünkü,iki erkek olunca malum bakıma muhtaç oluyolar

Canım benim okuduğum arada yazdığım erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenlerin yazdığğı topik. Orada bir arkadaş bir doktordan bahsetmiş. Araştır istersen. Birkaç kişi daha gitmiş çok memnun kalmış. Arkadaşın mesajı:

Prof.Dr.Engin ORAL.Nışantaşı ve Floryada muayenesi var.Cerrahpaşada aynı zamanda öğretim görevlisi..Ben dahil olmak üzere herkese tavsiye ederim..

benim önceki kayıplarımda 40.günü geçmeden oluyodu ama bu sefer normal doğum olduğu için mi bööle uzun sürdü acabaa :44:

Bir de Jorjet senin ne kadar kanaman oldu doğumdan sonra? Benim 50 günü geçmişti ve kist oluşmuş diye doktor ginera isimli doğum kontrol hapı vermişti. Kırkın çıkınca gitmedin mi doktora canım?

Canım ben de bir kez sirkeli suyla yıkamıştım. İyi durulamadım herhalde kaşıntı yaptı bir daha da korktum... Sen nasıl yapıyorsun?

teşekkür ederim canım,inan her defasında bir ümit ve sonrasında umutsuzluk yaşamak o kadar yorduki beni,şu sıralar hiç iyi değilim,istanbulda havalarda kapalı içim sıkıldı benimde..üç düşükten sonra yücel karamanı bulduğumda sorunumu çözebileceğini söylediğinde nasıl mutlu olmuştum,ameliyat olucam herşey düzelicek ve ben dördüncü hamileliğimde bebeğime kavuşucaktım,hayalimde tabii..eşimle konuşurduk bebek olunca ziyaretine gideriz,bebişimizle elini öptürmeye

şimdi sil baştan aynı şeyler,yeni bi doktor,baştan anlat,güvenmeye çalış,çok zorrrr bi süreçten geçiyorum,biliyorum sizlerde aynı şeyleri yaşadınız beni en iyi siz anlarsınız,buraya girdiğim zamanda okuyorum mesajları ama bişey yazamıyorum..

Canım bence peçete kullanma belki parçalanınca zarar verebilir. Ben de BİMden scarlet isimli günlük ped alıyorum. Ben de her şeyi kullanamıyorum alerji yapıyor. Tavsiye ederim dünürüm...

benim önceki kayıplarımda 40.günü geçmeden oluyodu ama bu sefer normal doğum olduğu için mi bööle uzun sürdü acabaa :44:

bende normal yaptım dediğim gibi 44 gün sonra oldu chnb de sormuş sen 40 sonra gitmedinmi doktora 40gün geçince kontrol için çağırıyorlar herşey yolundamı içerde parça falan kalmışmı diye. gitmişmiydin?

Bir de Jorjet senin ne kadar kanaman oldu doğumdan sonra? Benim 50 günü geçmişti ve kist oluşmuş diye doktor ginera isimli doğum kontrol hapı vermişti. Kırkın çıkınca gitmedin mi doktora canım?

benim ne kadar sürdü inan şimdi sen sorunca dank etti,onu bile takip etmemişim ben ama sanırım en fazla iki haftaydı..kırkım çıkınca da gitmedim doktora,dedim ya benim doğum devlet hastanesinde oldu orda yatış hastası olmadığın sürece doğru düzgün bakmıyolar,oraya gitmek istemedim,son gittiğim doktorla da pek iyi ayrılmadık,dosyamı vermesi için hastane yönetimine dilekçe yazınca,başhekimde doktorla neden vermiyosunuz diye konuşunca ona gidemem artık,gerçi onu görmek dahi istemem zaten..başka doktora da gidicektim ama adet sonrası hsg mi elime alıp gitmek istemiştim

canım bu konuda seni çok iyi anlıyoruz.. bence her girdiğinde yaz bende ilk başlarda yazamadım 1ay geçmişi okudum 1-2hafta yazmadan takip ettim ama yazdıktan sonra kendimi daha iyi hissettim paylaştıkça rahatladım sanki sende yaz tutma içinde

Canım bence peçete kullanma belki parçalanınca zarar verebilir. Ben de BİMden scarlet isimli günlük ped alıyorum. Ben de her şeyi kullanamıyorum alerji yapıyor. Tavsiye ederim dünürüm...

canım yaaa bişey diyeceğim ama nedenini bilmiyorum biliyorsun benim başım enfeksiyonla başım dertte doktorum her defasında uyarılarını yaparken günlük ped kullanma diyor ama hiç nedenini sormak aklıma gelmedi ne zararı vardır bilmiyorum. birde ben hep parfümlü olanları kullanırdım onlarıda yasaklamıştı onlarda kimyasal maddeler daha çok demişti

Canım biz de benzer şeyleri yaşıyoruz inan. Bende bir de doktor değiştirme fobisi oluşmuş. Tekrar sil baştan çok zor gerçekten. Ben doktorumu değiştirmedim. Bugün fakültedekiyle görüşmemden memnuniyetini de dile getirince rahatladım. O sitede son sayfalarda dayazmış. Papatya arkadaşımız. Forumdaki cevaplarımdan oku onun son yazdıklarını. Bahsettiği doktor iyi bir doktor gibi geldi belki tedavi yaklaşımı hoşuna gider. Belki maili vardır mail atarsın Bir de maddi açıdan yıpratıcı oluyor tabii... Geçen yazdığın benim gibi bir hastayla kim ilgilenmek isterki yazmıştın ya çok içime dokundu. Korkular bizler için hep olacak. Benim biliyorsun ilkim düşük, 2. vakitli oldu. 3. 25 haftalık. Sıralam 2 ve 3 arasında değişmiş olsaydıbenim de bu kadar endişem olmazdı. Cramerenin doktoru demişti ya ilkini 34'e taşıdıysan 2. yi 25.'e 3. yü 18'e kadar taşırsın. Ben de korkuyorum bundan. Allah yardımcımız olsun canım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…