Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Ya iyi oldu söylediğin. O zaman günde 5-6 tane çamaşır değiştiriyorsundur o zaman. Bu ped pamuklu diye hoşuma gidiyordu...

Canım sağol. Öğretmen olduğum içindir herhalde. Her sene bir sürü öğrencim oluyor onları takip etmekten hafızan ister istemez gelişiyor. Bir de Kelebek'in Kalbinur'u beni çok etkilemişti kafama kazınmış sayfa nosu. Yazdıktan sonra baktım gerçekten unutmamışım aylar önce okumuştum.

Ya iyi oldu söylediğin. O zaman günde 5-6 tane çamaşır değiştiriyorsundur o zaman. Bu ped pamuklu diye hoşuma gidiyordu...

evet canım inan öyle şükür ki şimdilik akıntım yok çamaşırım kirlenmiyor hiç ama enfeksiyon olmasın diye önlem amaçlı günde 2-3defa değiştiriyorum birde ütülüyorum. önceki serklajdan sonrada gazlı bezlerden tampon koymuşlardı ister onlarla devam et yada pamuklu bez kullan ped kullanma demişti

Canım şükür hiç beklemezken bu ay tuttu. Sen ne yaptın? 14 Nisanda test yaptın mı?
çok sevindim canım hadi hayırlısı allah kucagına aldıgın günleri nasip etsin ben daha test yapmadım gecen ayda 2 gün gecikmişti ve sonra geldi biraz bekleyeceğim kasık ve karın agrımdan baska bir belirtim de yok.. sende belirti falan olmuşmuydu..

evet bende bu giderek azalan taşıma kapasitesi olduğunu okuyunca ürkmüştüm açıkçası,inşallah öyle birşey yoktur..

birde ben şimdi bitkisel şeyler araştırıyorum,rahimi sertleştiren bşeyler varmı diye..ismi lazım değil bi bitkiler konusunda uzman birine bu konuda mail attım bana gönderdiği cevap çok ilginç,sizlerle de paylaşayım ;

.... bey merhaba,
Ben daha önce 5 kez bebeğimi kaybettim hamile iken..ilk dört tanesinde en fazla 8 haftayı görebildik,sonuncu gebeliğimde 19.haftada kaybettim..bende ilk üç kayıptan sonra yapılan tetkiklerde kan pıhtılaşması tespit edildi,kan testine göre değerlerim aşağıdaki gibi;

Protrombin Gen Mutasyonu 20210GG
MTHFR Gen Mutasyonu 677CT ( Heterozigot Mutant 677 CT )
Faktör V Leiden Mutasyonu 1691 GG

Doktorum bana MTHFR Gen Mutasyonumda sorun olduğunu ve buna bağlı kan pıhtılaşması sorunum olduğunu belirtti ve ben son iki gebeliğimde kan sulandırıcı iğneler kullandım,buna rağmen iki bebeğimi de kaybettim fakat hamilelik sürelerim uzadı,ilk üçü 5,6 ve 7.haftalar kaybetmiştim.
Dördüncü hamileliğimde doktorum kan sulandırıcıyı sadece 5 ve 6.haftalar kullanmamın yeterli olduğunu söyledi,kullandım bırakınca kanamam başladı ve 8.haftada kaybettim bebeğimi.
Beşinci hamileliğimde kan sulandırıcıyı hiç bırakmadım (başka doktora gittim) o da 19 haftalıkken kaybettim.ben kendim nacizane son hamileliğimin kan pıhtılaşmasına değilde başka bir sebebe mesela rahim ağzı yetmezliğine bağlı olduğunu düşünüyorum,çünkü daha önce yaşanan düşük,kürtaj vs operasyonlar rahim ağzı yetmezliğine neden oluyormuş diye yazıyor internette bir çok doktorun sitesinde..

sizden ricam bu kan pıhtılaşmasının kalıcı bir çözümü varmıdır bitkisel? veya vücut devamlı pıhtılaşmayı yeniler mi? yani hamilelik sırasında değilde daha öncesinde tedavi edici bir yöntem varmıdır? mesela ben araştırdığım kadarıyla sarımsak ve limon kürü iyi geliyormuş,doğru mudur? şuan hamile değilim,bu kürü hamilelik öncesinde yapsam hamile kaldığımda kullanmasam faydasını görürmüyüm,çünkü hamileyken bitkiselde olsa korkuyorum artık birşey olacak diye..

Teşekkür ederim şimdiden..

CEVAP :
Bağırsaklarınıza mantar yerleşmiş, mantarlar tedavi edilmeden tedavi olmazsınız, çünkü mantarların üretmiş olduğu toksik maddeleri karaciğer arıtamazsa diğer organlara depolar.Hangi organa veya dokuya toksik madde depolanırsa orda problem çıkar.Günümüzde bakterilerin teşhisi kan, idrar ve gaita tahillerinden hemen yapılabilir, fakat mantarların teşhisi hemen hemen imkansızdır ve ancak belirtilerinden ve dilden anlaşılabilir.Antibiyotikler ve yanlış beslenme (tatlı, peynir türleri, siyah çay, kola vs) mantarları çoğaltır ve daha da kötüleşirsiniz.
Mantar olup olmadı aşağıdaki rahatsızlıklardan biri veya bir kaçı varsa veya dilden anlaşılabilir.
Bu rahatsızlıklardan biri veya bir kaçı varsa bağırsaklarınızda mantar var demektir veya dile bakılır.
1-) Şişkinlik, kabızlık, ishal, karında şişkinlik
2-) Makatta kaşıntı ve kızarıklık
3-) Mide ağrısı ve ağız kokusu,
4-) Dişte ve dile beyazımsı, sarımsı veya kahverengi pas gibi tabaka varsa mantar var demektir, hiç bir tabaka çokta aşırı kızarmışsa çok yoğun mantar var demektir.
5-) Aşırı yorğunluk, dermansızlık konsantre olamama, unutkanlık, isteksizlik
6-) Aşırı tatlı yeme isteği ve aşırı açlık duygusu
7-) Kasların titremsi ve kas ağrısı
Nefes darlığı, burun tıkanması, kulak iltihaplanması, sinüzit, faranjit, bronşit
9-) Ense, omuz, sırt ve bel ağrısı
10-) Eklem ağrısı ve şişmesi, dokularda ağrı (fibromiyalji), sle
11-) Deride sivilce, saçların yağlanması, deride kuruma, akne inverse, sedef, ekzem
12-) Küf gibi pis bir koku ve bayanlarda beyazımsı veya sarı akıntılar
13-) Adet halinde aşırı ağrılar mantar enfeksiyonu nedeniyle
14-) Kolit, ülseratif kolit, morbus kron, ibs ve enterit gibi iltihaplı rahatsızlıklar
15-) Kronik böbrek yetmezliği, mesane iltihaplanması, instersistiyel sistit, cinsel isteksizlik, prostatit, vajinit
16-) Mikotoksinler migren, baş ağrısı, depresyon ve panik atakı tetikler
17-) Diabet, kolesterol ve yüksek tansiyonu tetikler
1 Kurdeşen, kaşıntı, polen alerjisi, besin alerjisi, alerjik astım, atopik ekzem
19-) Skleroderma, otiszm, alzeimer, Parkinson, ms (multiple skleroz)
MANTARLARIN ÜRETMİŞ OLDUĞU TOKSİK MADDELER EMİLEREK KARACİĞERE GELİR KARACİĞER BU TOKSİK MADDELERİ ARITMAYA ÇALIŞIR ARITAMZSA NE OLUR.Diğer organalra depolanır hangi organa ne kadar toksik madde depolanırsa o organda o kadar problem olur.Artı bağırsaklarda ki mantarlar vajinaya yerleşir ve burada üretikleri toksik maddeler direk olarak tahribata sebep olur.

Canım öncelikle diğer topikten okumuştum. Umreni Allah kabul etsin. Ben de çok isterim gidip görmek. Allah bizlere de nasip ederr inşallah...

Soruna gelince: Benim iki kere ölçüldü. İlkinde histeroskopide anestezi vermişlerdi. Hazır bir de bujiyle ölçmüş. Bayılmış olduğum için hatırlamıyorum. 2 ay kadar öncede ölçtü ama paşamın dediği gibi rahimi filan çekerek değil. Rahimimi hani eskiden radyo antenleri olurdu ya onun gibi bir şeyle ölçtü çok acımadı. 7.5 luk bujiyle. Adetten birkaç gün sonra ölçtü. Bence o dönem kesin hamile olmuyorsun. Rastgele yapsa riskli ya hamilelik varsa o zaman zarar verir bence...

bence de kesinlikle en iyisi pamuklu bez,ya da hiç birşey..çünkü bende akıntım için havlukağıtlardan kullanıyodum ve devamlı söölemesi ayıp çıkarıp çıkarıp bakıyodum kanama varmı diye paranoya olmuştum resmen,,ama akıntının da etkisiyle o kağıt parçalanıyo tabii,sık sık değiştiryodum ama yinede fayda etmiyodu,şimdi diyorum acaba enfeksiyona mı neden oldu ,annecim çok kızardı bana,kızım koyma peçete falan,bakma ikide bir,mikrop kapıcaksın diye söylenirdi,keşke onu dinleseymişim diyorum..

:)) yanlış maili atmışım ,bu kan pıhtılaşması için attığım maildi :) e bende her sorun biraraya gelince aklımda karıştı

evet bende bu giderek azalan taşıma kapasitesi olduğunu okuyunca ürkmüştüm açıkçası,inşallah öyle birşey yoktur..

.

Canım doktora bugün bu mevzuyu söyledim. Bunun tersi olur dedi.Daha ileriki haftalara taşıma işini genelde hep ikiz bebekler için yazmışlar dedim. Bir şey demedi bu kapasitenin düşmesiyle ilgili.

Bu arada yazdığın bilgi gerçekten mantıklı. Peki tedavi için ne yap dedi sana.

Canım sağ ol. Allah sana ve Fadik'e de nasip eder inşallah. Ben 29 günde bir adet görüyorum. Sat'ım 12 Marttı ben 9 Nisanda yaptım kendim idrarda. Geçen ay var sanmıştım ama çıkmamıştı diye bu ay kendimi çok dinlemedim hayal kırıklığı olmasın diye. İnşallah vardır sende de. Meraktan rahat bir uyku bile uyuyamıyor insan değil mi?

inş canım bakalım belirtin olmuşmuydu bir belirtim yok diye umutlanamıyorum ilk gebeliğimde cok belirtilerim vardı şimdi sadece kasık ve karın agrım var yürürken otururken karnım acıyo pazartesiye kadar gelmezse yapcaam test merak ediyorum ama kafamada takmak istemiyorum hayal kırıklığı oluyor sonra..

tedavi için kendi sattığı ürünlerden birkaç bişey yazmış,enfeksiyon çayı adı altında bir çay,...iksiri vs..isim vermiyim bellimi olur reklama girer falan :)
eşimde inanma öyle şeylere,adam özellikle de kan ya da gaitada çıkmaz yazmış,kendi ürünlerini önermiş,sarımsak limon kürü hakkında hiçbşey yazmamış dedi,bende fazla üzerinde durmadım o öyle deyince..

Şimdi biraz var. Hafif göğsümde gerilme, rahim bölgemde mide sızması gibi bir sıcaklık hissi o kadar...

Yok canım bencereklama girmez biz burada ne doktor isimleri, ürün isimleri okuyoruz. Bir de kural mı ürün ismi yazılmıyor mu? Bir sürü ilaç ismi de yazıyoruz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…