Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Yok canım bencereklama girmez biz burada ne doktor isimleri, ürün isimleri okuyoruz. Bir de kural mı ürün ismi yazılmıyor mu? Bir sürü ilaç ismi de yazıyoruz...

ya doktor ,ilaç vs değilde butür ürünlerde sıkıntı olabilir diye düşündüm,çünkü geçen gün şu altın çilekle ilgili bi araştırma içine girdim internette,marka ismi vermişlerdi burda,site admini uyarı mesajı atmış,marka vermeyin yoksa sayfayı silmek zorunda kalıcam diye..ibrahim gökçek diye biri,gökçek iksiri diye bir ürün önerdi..

Şimdi biraz var. Hafif göğsümde gerilme, rahim bölgemde mide sızması gibi bir sıcaklık hissi o kadar...

bir sitede okumuştum progesteron hapı bittikten 10 gün geçtiyse gebelik düşünülebilir diye.benim 9 gün oldu biteli hapa göre adet görmem gerekiyor ama normal adet tarihimden daha 1 gün geçti.

mrb kızlar;

biz bugün doktordaydık, sonrasında annemdeydik. O yüzden yazamadım.
Çok şükür herşey iyi geçti. rahimağzı boyu 4.5 çıktı. dikişte açılma falan yok dedi. magnezyumu sordum vermedi. progeston 200 de bu kutuyu bitir başka içme dedi. daha sonra tekrar başlıcaz dedi.

Buarada cinsiyetimiz ERKEK. :)))

sizler nasılsınız?

maşallah canım herşeyin yolunda olması çok güzel. gitmeden önce korkuların vardı şimdi için rahatlamıştır artık. rahim boyunda çok güzel çıkmış..
Allah erkeğini kucağına almayı nasip etsin

teşekkür ederim canım. Sadece bundan sonraki randevuyu 1 ay sonraya verdi. bu 1 ayı beklemek zor gelecek bana.

teşekkür ederim canım. Sadece bundan sonraki randevuyu 1 ay sonraya verdi. bu 1 ayı beklemek zor gelecek bana.

ayyy canım çok uzunmuş bende şimdiden onu düşünüyorum benim doktorumda bir sorun olmazsa 1ay sonraya randevu veriyor şimdi 2haftada gidiyorum ama ozaman 1ay içinde ya bir şey olursa diye korkuyorum ben dayanamam herhalde 1ay

chnb merhaba canım değerin güzel çıkmış inşallah herşey bundan sonrada yolunda gider canım..dualarım seninle..

samyelicim demek oğlun olucak çok sevindim canım..Allah tamamına erdirsin..

bir sitede okumuştum progesteron hapı bittikten 10 gün geçtiyse gebelik düşünülebilir diye.benim 9 gün oldu biteli hapa göre adet görmem gerekiyor ama normal adet tarihimden daha 1 gün geçti.

Canım kanda çıkar ama insan ondan da korkuyor. Ben geçen ay adet günümün sabahı gittim numara aldım doktordan kan verdim sonuç için beklerken lavaboya gittim baktım lekem gelmiş. Sonra sıram geldi doktora dedim lekem gelmiş diye. 2 saatsonra aradım zaten lekem de çoğalmıştı o ara. Sonuç - dedi. Bu ay yine dayanamadım adetime 4 gün kala evde yaptım - çıktı. Sonra adet günü kendim yaptım silik pembe çıktı. 3 gün sonra da kanda 156 çıktı.... Allah gönlündekini nasip etsin canım...

chnb merhaba canım değerin güzel çıkmış inşallah herşey bundan sonrada yolunda gider canım..dualarım seninle..

samyelicim demek oğlun olucak çok sevindim canım..Allah tamamına erdirsin..

Canım çok sağ olasın. Geçen mesajına cevap yazamadım kusuruma bakma. Sezin bebek nasıl? Başlarda yeni bebeğin kurallarına alışmak zor olur. Uyku, beslenme vs... İnşallah düzene girmiştir.

Hayırlı olsun canım Allah tamamına erdirsin...

Bir de aklıma geldi doktor idrar yolu enfeksiyonu eğer sancı yoksa açılma yapmaz dedi. Aklıma şu geldi ben 6.5 yaşındaki oğlumda 29+4 te erik çok fazla yemiştim ve ishal olmuştum Edirne'den İsstanbul'a dönerken. Belki eriğin kendi ishal yaptı ya da çok iyi yıkayamamıştık. Ben de barsak enfeksiyonu çıkmıştı ve karın ağrısı da yapmıştı. Burada okumuştum ishalin karın ağrısı hormonuyla doğum sancısı hormonu aynı diye. Malum tam erik mevsimi. Hamile arkadaşlar sirkeli suda bekletmeden yemeyin sebze ve meyveleri...

Canım çok sağ olasın. Geçen mesajına cevap yazamadım kusuruma bakma. Sezin bebek nasıl? Başlarda yeni bebeğin kurallarına alışmak zor olur. Uyku, beslenme vs... İnşallah düzene girmiştir.

sezin bebek iyi canım, gelişimi güzel diyor doktoruda, hem mama hem anne sütüyle besleniyoruz, uyku düzeni geceleri daha iyi gündüz daha az uyuyor sık sık uyanıyor ve kucak istiyor uyanıkken sürekli dolayısıyla o uyuyana kadar haşatım çıkıyor benimde birde yemek iş giriyor araya..çok yorulsamda şikayet etmiyorum, bunlar tatlı yorgunluklar yıllarca o gelsin diye çektiğimiz sıkıntılar daha zordu diye düşünüyorum..Rabbim dileyen herkese nasip etsin..
sende kendine iyi bak canım gebeliğin ilk aylarıda olsa kendini yorma, serklajınıda ihmal etme yaptır, gebelik kesinleşince ultrasonda hemen serklaj için hazırlıklarını yap..

Canım serkaj için ne hazırlıkları yapılır? İpini filan mı ayarlayayım?

ah canım yaa,sen bunu söyledikten sonra ben kendimi o kadar kötü hissetmiştimki,ve doktorumada kızgınlığım artıyor.ben hamileliğimin 8.haftasında kanamam olunca doktorum sakın kabız olma,ıkınmaman gerek demişti.ben çok kabızlık çektim o dönemde internetten araştırdım mürdüm eriğini geceden suya koyup suyunu içip kendisini yiyince iyi geliyomuş,doktora sordum sakıncası yok yiyebilirsin dedi,hergün aç karnına dört tane yedim,bi ishal bi ishal,bıraktım yemeyi hala ishal iki gün geçmedi bebeğimde gitti zaten..acaba ondan mı bundan mı diye diye sıyırdım anlıyacağın..

Canım öyle düşünme. Ben çok duyuyorum günde bir kilo bile erik yiyen hamilelikte. Her şey vesile malesef... Burada öğrendiklerimizi artık hamileliklerimizde uygularız canım. Üzme kendini...

Aslında bitkisel bitkisel diye rabet gösteriyoruz ama bazen ilaç daha iyi. En azından her şeyi deneyip dozajında koyuyorlar. Biz sınırını bilemiyoruz bu bitkisel ürünlerin. Şlk 8 haftalık düşüğümde de adaçayı içiyordum acaba ondan mı diye çok takmıştım bir ara. O zaman nerde internet filan. Şükür en azından artık daha bilinçliyiz.

Canım ya dur hemen panik yapma,haftaya da olmazsan artık HSG çektirmeden gidersin doktora bi kontrol eder.Ben hsg çektirmeden gittim çektirince hsg yi göstermek için gittim 2.para almadı.Yarın ararsın anlatırsın durumunu ona göre ya gidersin ya hsg ni çektirir öyle gidersin.Kolay gelsin canım yeni eve taşınmak zordur ağır iş oluyor kolay gelsin canım.Sonuçta haftan ilerledikçe daha geç olması normaldir belki.Yarın konuşunca yaz bize mutlaka merakta bırakma

Tubaaa sana kalsa koçişleri eve de almayın diyecek valla.Öpsün sevsin kocaları bırak AAAaaaa :))))).Senin koçisin hali nicedir kimbilir

Canım hayırlı olsun oğluşun.Allah tamamına erdirsin

Canım öyle düşünme. Ben çok duyuyorum günde bir kilo bile erik yiyen hamilelikte. Her şey vesile malesef... Burada öğrendiklerimizi artık hamileliklerimizde uygularız canım. Üzme kendini...

aynen öyle ,herşey vesile.bugün yine burda ama başka topikte,unuttum şimdi hangi topikti,birini okudum kasım ayında yazmış mesajı ; 4 erken dönem kaybım birde meleğim var diye aynı benim gibi..mart ayında da kızım kollarımda :) oturdum bi saat ağladım :) eşim bile son üç sene öncesine kadar ağladığımı görmemişti neredeyse,hiç sulugöz biri olmadım ama şimdi ne bulsam ağlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…