Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

regretecim canım yazarım mutlaka..
ya sorma valla, annem mayıs sonu haziran gibi taşınıcaktı ama müteahhit çok hızlı davranınca erkenden taşınmaya karar verdi o da..inşaata bi gittik bitmiş :) annemde bize sormadan herşeyini yapmış diye söylenip duruyo zaten,yok mutfağı niye böyle yok kapıları hastane kapısı gibi bilmem ne :)

Ya buda beni korkutuyor ben 17 haftada kaybettim bir dahakine daha da öne gelirse ((.Bunu mutlaka doktoruma sorcam bakalım ne diycek.Bi de aklıma şu geldi sanırım bunu da edamecrin nin doktoru söylemişti rahmin yeterince büyümemesi ile ilgili Her Hamilelikte daha fazla taşırsın.Aslında bunu bana hamileyken gittiğim doktor da bebeği kaybettikten sonra söylemişti bazen ilk hamileliklerde rahim büyümez daha sonrakilerde büyür gibi bişey gerçi ben kendisine artık hiç güvenmiyorum ama bunuda doktora sorucamm.

İyi geceler kızlar...:80:

İyi geceler canımm

Canım ağlamakta iyi bence insan rahatlıyorr bence.Ev annelerin canım biraz kullanır sonra yavaş yavaş değiştirir beğenmediği şeyleri.Hayırlı olsun güzel günlerde otursunlar.O evde torunlarını sevsinler inşallahhh :)))

Canım ağlamakta iyi bence insan rahatlıyorr bence.Ev annelerin canım biraz kullanır sonra yavaş yavaş değiştirir beğenmediği şeyleri.Hayırlı olsun güzel günlerde otursunlar.O evde torunlarını sevsinler inşallahhh :)))[/QUOTE]

Ayyy ne çok bence demişim :))).Benimde gözüm kapanıyor iyi geceler kızlarrr .

Canım ben söyledim doktora o da her hamilelikte daha fazla taşır dedi. Ben de ikizler için genelde yazılmış. İkizi şu kadartaşıdıysan teki şu kadar taşırsın demişti geçmişte olanların doktoru.Sen de ben de geçmişi tamamen okuduk. Yüzlerce doktor tecrübesi aktarıldı hiç Crameren'in doktoru gibi diyen okumadım. Ama bazı durumlarda olabilir diye düşündüm. Erken doğumun sebepleri sıralanırken fazlagebelik geçirmek de sıralanıyor. Bizim gibilerin belki 10 tane değil ama 3. gebeliği taşıyacak gücü yoktur belki de. Benim durumum uyuyor.29+4 te 4cm açılma(müdahale edilmesiydi o gün doğacaktı.) 25 haftalık doğum. Bunda da serklaj yaptırmazsam daha öne çekilirse diye korktum. Aynı zamanda rahim ağzını da balonun 3-4 cm lik ağız kısmı var ya ona benzetirsek gerçekten ilkinde zorlanıyorsun şişerken her yeni şişirmende 3-4 cm lik yer de gevşiyor. Bana mantıklı da geliyor. Ama dediğim gibi hiçbir doktor nice proflar da dair böyle bir şey dememiş burada yazan arkadaşlara. Şimdi hamileyim ya daha da tedirginim ama serklaj mutlaka yaptıracağım...

canım masup öpücükler alıyoruz biz gamzeyle eşlerimizden gel kıskanma sende ben öpücüklere bogarımah nerde o eski öpücükler ulan bak şimdi yaramı deştin he
canım tekrardan başın sagolsun inan senin gibi güçlü birini daha görmedimyaradan nasılda sabır veriyo demi insana tek kötü şey kayıplarımızı düşününce zor oluyo ben mesela bazen bir şarkılla okadar uzaklara gidiyorum 2 oglumda çok tarkanın şarkısını dinliyordum geçen eşimle taksiye bindik eve gidiyoruz taksıde o şarkı okadar dokunduki içime çok agladım eşimde kızdı ne oldu canım diye dedim taksiciye abi ne olur frekansı degiştirimisin çok kötü oldum eşim anladı eve geldik oturdum başladım aglamaya ah dedim yavrum çok seviyorudu o şarkıyı okadar kıpırdıyoduki o şarkıyı duyunca çok denemişimdir inanın kulakklıgı kulagıma takardım açardım sesini tepki veriridi o yol hiç bitmedi ogün taksicide demiştir bu kadın kafayı yemişondan onu aklıma geldikçe dinliyorum aglıyarak ama ne biliyim sanki oglum içimdeymiş gibi oluyodu ondan galiba ya ben çok özledim onu

bu arada benim kırkım çıktıgında doktora gittim muayene etti beni canım sigortada oldum ben kürtajı inan çok iyi insanlar tavsiye edrim doktorumdanda çok memnunum istanbuldasan gel birde ona görün derim tavsiye ederim allah razı olsun herşeyimle ilgileniyo oturdum açık açık konuştum karşısına garip aglamama dayanamadı dedi işşallah elimden geleni yapıcam söz sana dedi işşallah sag saglim alırsın kucagına dedi allahtan tek istedigim ne ben ne arkadaşlarım acı birdaha görmesinler işallah
Canım bence peçete kullanma belki parçalanınca zarar verebilir. Ben de BİMden scarlet isimli günlük ped alıyorum. Ben de her şeyi kullanamıyorum alerji yapıyor. Tavsiye ederim dünürüm...
canım dogru diyosunda günlük pedler aldım bended çok küçük geldi gözüme ablama verdim o ney küçücük ben kullanamam küçücük şeyi biraz daha büyükleri yokmu biliyomusun
canım ben dogum yaptım sonuşlar başımda duruyodu doktordan rica ettim fotokopisini çıkardı eşim seninde keşke aklına gelseydi :44::44::44::44: allahım tez zamanda evlatlarala mükafatlandırsın seni işallahlah sag saglim alaırsın işşallah kucagına acı göstermesin yaradan sana inan çok zor biliyoruz evlat acısı diyolarki bazı dengesizler bebegin çocukmuydu senin diyolar ne çocuklar ölüyo onların canları yokmu diyolar öyle diyenlerede çok sinirleniyorum
ilk oglumu dogurdum zaman geçti kaynanamlara gittim oglumdan açıldı konu üzüntü moduna girdim dedim çok zor dogurdum 10 saat sancı çektim eim kaynanamın verdigi tepki şuydu sen dedi bebekmi dogurdum patates gibi kafası vardı onda ne varmış dogum yapacak zor olmustur tabi dedi sen dedi 9 ay dedi dogurda görüyüm seni öyle bir dogurki dedi oran yırtılsın görüyüm seni dedim dogum dedigi 9 aylık bebegi dogurmakmış onun lugatında okadar agırıma gittiki dedigi bazen aklıma geldikçe sinirlerim oynuyo
canım parfümlü kullanmayım rahim kanserine davetiye çıkarıyomuş doktorum öyle demişti genetal şeyleri var parfümleri orayı yıkıyoruzya oda kozmatige giriyomuş malesef oda hem mantar hemde kanser yapıyomuş oranın mikrobada ihtiyacı varmış en çok mantar olan kişiler çok temiz kilierde olurmuş yani orasına çok dikkat eden kişiler anlıcagınız aynen benim gibi
canım işşallah sende bizim hamiş bölümüne katılırsın insanın eli gitmiyo demi teste ben bile yaptım dedim bir kereden ne çıkıcek ama yarabbim odar çok büyükki rabbim dedi kulum üzülme bak birini aldım birini verdim dedi ah o secdelerin dili olsada konuşsaokadar göz yaşları varki oglum dedim sen dogsaydın dedim bak dedim kollarımdaydın dedim dişim agrıdı gittim dedi test yap yaptım gözlerime inanamadım çift çizgiyi gördüm bebegim 23 şubatta dogucaktı ben 24 şubatta ögrendim anne olucagımı yaradanıma şükürler olsun acısıda bir hoş lütfüde kurban olurzm ben ona allahım gülen kullarından etsin aglayan kullarından degil işallah
bir sitede okumuştum progesteron hapı bittikten 10 gün geçtiyse gebelik düşünülebilir diye.benim 9 gün oldu biteli hapa göre adet görmem gerekiyor ama normal adet tarihimden daha 1 gün geçti.
canım normal adet olan biri kullanırsa adeti geçerse 5 gün içinde adet olması lazım eger olmazsa 5 gün içinde b,ilinki hamiledir denildi benim doktorum öyle demişti bizde bebekten şüphelendik içtim 3 günü adet oldum ozaman 5 günü geçerse ama ilacı içiyosan bilki hamilesin
canım çok sevindim desene erkeklerin kervanına biri daha katıldı inan aklımdan geçti erkek oldugu bilirsin hiç yanılmadım şimdiye kadar cinsiyetineallahım analı babalı büyütsün işşallah benim anlamadıgım şey neden bir ilaç içiyosun ben günde 8 tane içiyorum kafama takıldıda :44::44::44::44:

canım darısı bizim başımıza işşallah bunlar dedigin güzel şeyler ah o günleri bizde görürümüyüz ne dersinizteyzemin gelini dogum etti pazartesi bebek anne karnında boranşit olmuş yatıyomuş hastanede üşümüz garibim içerde siz siz olun onun gibi gezmeyin dışarda hiç evde durdugu yoktu hatunun sizide bir görürüsem dışarda vay halinize

samyelicim nasılsın canım moraller nasıl canım doktorum neden başka ilaçlar vermediki hemde 1 ay sonra çagırmış benim doktor 2 haftada bir geliceksin dedi ama pazartesi belli olucak ne zaman dişik korkularım çok var 2 hafta sonra koyunluk kurban misali olucam amanın

ay duru bebegim geldi hoş geldi nasıl kız senin kesme şekerin annesi bu arada yarın evime geçiyorum çok mutluyum eşimle beraber zaman geçiricem yaşasınburda zaman geçiremiyoruz malesef iç güveydn hallice oldukta artık mehtaba karşı mısır patlatır filim seyrederiz aşkumla:98::123::119::119::119::119:

söyledim ama doktor 1 ay sonra dedi, anlamadım ki....

merhaba arkadaşlar nasılsınız son sayfaları biraz okudum da yeni biçok aarkadaş gelmiş.hoşgelmiş.chnb nasılsın arkadaşım haberlrer nasıl.ben 55 gün sonunda hastaneden çıktım.artık iki elimi kullanıyorum.yalnız banyo wc ihtiyacımı yapıyorum.şimdi evde sancı bekliorum.inanamıyorum nasıl geldim bu günlere.tüm hemşirelerle ahbap olduk.sendede amma sabır varmış nasıl daya ndın diyorlar.sizde bebek kaybetsetseydiniz sizde her yolu denerdiniz dedim.herkes 28 haftalıkken aldır dediler halimi görünce.ama ben o çok küçük benim dayanamadığıma o nasıl dayansın dedim.Rabbime şükür şuan 36 haftalığım.bakalım bebiş ne zaman gelecek.bu arada özlem ne yasptı.ardatuana sonra diğer arkadaşlar.

bu arada serklaj çok işe yarıyor.,

öpüyorum sizi

söyledim ama doktor 1 ay sonra dedi, anlamadım ki....
canım eger doktorundan memnunsan dur derim yok memnun degilim dersen birine daha görün bak ben çok memnunum ama bir doktor varmış bakırköyde onada görünücem serklajdan önce bakalım o ne dicek

canım maşallahn var rabbim işşallah mükafatını vericek ben ona inanıyorum işşallah sag saglim alırsın kucagına işşallah hayırlı evlatlar veriri yaradan okadr eziyete allahım yavrularımızn acısını göztermesin işşallah

gamzecim bebekim hoş geldin ben çıkıyorum benimki gene ambargo koydu çıkmam lazım yarın erkenden evime gidiyorum kaynanada gelicekmiş yarıngiremezsem merak etmeyin sizlere iyi bir hafta sonları diliyorum benimkide güzel geçicekti ama nerde kaynan kayın peder diz dize oturucez

ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum tarihi Bebeğin adı Serklaj
yaren Kız Sezin VAR
Güldenaz Kız VAR
Tatlışoğlu KIZ 03.03.2011 İlke VAR
Nuray KIZ 20.03.2011 Özge VAR

HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen doğum tarih Serklaj
Şafak Kız ?? Var..
Özlem kız 03.05.2011( DENİZ ) Var …
Ayer Erkek 18.05.2011 Var ..
Eylem Kız 25.05.2011(DURU ) Yok..
Ardatuana Kız 13.06.2011(AZRA ) Var..
Elifce Kız 23.06.2011(ELA ) Var..
Mavinilay Kız 06.08.2011 Var
selen_k Kız 02.09.2011 Var ..
Samyeli Erkek 22.09.2011 Var..
gamze81 Erkek 27.09.2011 Yok ..
Tugbacozar Erkek 10.10.2011 şuan yok..
elza81 15.10.2011 Yok ..
Paşam 31.10.2011 Şuan yok.
Crameren 04.11.2011 Şuan yok.
tuubaaoz 13.11.2011 Şuan yok.
Chnb 17.12.2011 Şuan yok.

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Fadik 21 nisan
Ceylinirem 14 nisan
Regrete yaz sonu :97:
jorjet :97:

samyeli hayırlı olsun allah tatmamını erdirsin tatlım

ben geldim kmsecikler kalmamış

kızlar son zamanlardaki bebişlerimiz hep erkek acaba erkek yılı falanmıdır ki... ayyy çok merak ettim bizimki ne olacak acaba

Hemşerim, nasılsın? Edirne'de ne kadar kalacaksın canım? Bebiş nasıl?

Gamzeciğim nasılsın canım? Bu arada geçen güm Gözde de kimdi demiştin. 2010 annelerinden Edamecrin arkadaşımız vardı hatırladın mı benim kızım da bu topiğin bebeği beni de ekleyin diye yazmıştı. Edamecrin, kız, 2010, Gözde, serklaj vardı. Yanlışlıkla silindi sanırım yazmıştın ya önceden...

Ev alacaktınız? Ne yaptınız ev işini canım?

Canım çok sevindim. Ben seni doğum yapmıştır diye düşünmüştüm. Az kalmış ne güzel. Bu arada ben de geçen hafta bugün test yaptım ve hamile olduğumu öğrendim. İnşallah ben de senin haftanı görebilirim. Bizi fazla meraklandırma yaz arasıra hem artık riskli dönemi atlattın yavaştan ayaklanabilirsi bence. Tabii çok değil. Sezaryen miolacak bebeğin. Canım kan sulandırıcı içiyor musun hala? Doğumdan önce kesiyor doktorlar. Burada bir komşunun arkadaşının doktoru söylemeyi unutmuş, kadın doğumda çok sıkıntı çekmiş. Aklında olsun canım. Oğlumuzun adı ne olacak kısmetse?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…