Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

gelicem canım az kaldı sanırım bu anneme hamileliğimde son gelişim olacak evde geçiririm son zamanlarımı...ilk zamanlar göbeğin küçükken göbeği kullan sağlı sollu sonra bacak ve kola geçersin benimde mosmor ama alıştım artık sanırım vurmayla değil kasa yada damara denk gelmesiyle alakalı morarması,deri altı iğne olduğundan oluyor..komşunun kızı iyi olmuş ama sen arada kendine yapmayıda dene zorda kalınca yaparsın canım..moraran yerlere buz uygulayabilirsin biraz iyi geliyor canım..

Yaklaşık 1 ay evvel 23 haftalık bebeğimi servikal yetmezlik tanısı ile kaybettim. Hastanede günlerce yattım ancak son anda su geldi. Bebeğim ölmüştü ve normal doğum ile tahliye edildi. Araştırma yaptığım
kadarı ile serklaj dikişi yapılıyormuş. Dikiş atılan var mı?. Tecrubeleriniz den bahseder misiniz? Çünkü insan bebeğini sabırsızlıkla beklerken eve geldiğinde büyük boşluğa düşüyor. Ben çok üzgünüm ve bu
olayı atlatmaya çalışıyorum.

Cevaplarınızı beklerim. Allah herkesin yavrusunu korusun ve sağlıkla dünyaya gelmesini nasip etsin.

başın sağolsun canım Allah bir daha yaşatmasın aynı acıları. burda hepimiz aynı acıları aynı kayıpları yaşadık bizlerde o zor günlerden geçtik ki hiç geçmeyecek gibi olan acılar gelip geçiyor unutulmasada hafifliyor zamanla. kaç haftalıktı bebeğin, hastanede açılma olduğu içinmi yattın serklaj ozamn yapılmadımı... sana en büyük tavsiyemiz burayı baştan okumanı söyleyebiliriz çünkü yaşanan acılar ve başarı hikayeleri çok.. hepimiz baştan sona okuduk ve çok şey öğrendik eminim seninde işine yarayacak.serklaj yapıldığında başarı oranı yüksek.. listemiz var bazı arkadaşlarımız serklajlı bazılarında yok. sormak istediğin herşeyi sorabilirsin arkadaşlarımız cvp verir aynı acıları yaşadığımız için seni en iyi bizler anlarız....

canım teşekkür erderim beni merak ettigin için ben sevtun canım nikimi degiştirdim malesef elimde olmayan sebeplerden dolayı pu niki kullanıyorum artık sen nasılsın iyisindir işşalah beni soracak olursan ben çok iyiyim bugün yavrumun ense kalınlıgı vardı onu ölçtürdüm 1 çıktı herşey normalmiş dedi 2 testi verdik haftaya salı alıcam allah nasşp ederse serklajıda ozaman konuşucaz ne zaman yapılıcagını allahım nasip etsin işallah saglıklı saatli evlatlar ya kızlar bir gün geçir5dim anlatsam roman olur 3 kere ultrosona girdim bebek göstermedi ense kalınlılıgı 1 kere girdim baktı yok dedi git 1 saat sonra gel dedi tuvaletini et gel dedi neyse gittim baktık yok dedi2 kere gittim gene baktı dedi dönmüş yatıyo sırt üstü yatmamış keretagene dedi git karnını doyur tatlı bir şeyler ye dedi eşimi görseniz başladı söylenmeye bu dedi minnacık haliyle bak nasılda oynuyo bizle dedi dedim görünüyomu az bakıcez dedi karnıma ultroson aletini vurdu pıt pıt diye oynasın dönsün diye yarım saat ugraştı doktor dedim oldumu evet saglılı görünüyo test sonuöları çıksın gel gününü degerlendirelim dediama size bir şey söylüyüyüm tam emin degilim ama dedi erkek olabilir dedisiz genede yaznayın cinsiyetini belli degil çünkü kjesin olsun yazın allahım herkeze bu güzel duyguyu tatırsın işşallah bu arada kaynanam halen bende haberiniz olsun ben çıkıyorum kendinize iyi bakın ne zaman gşdecegide bellş degil harıl harış iş yapıyo anacımbeni özlyin özlemeyene öpücük yok

canım başın sag olsun benimde 5 aylık iki kayıbım var buruya takıl ne gam ne kederin kalır çünkü biz melek anneleriyizallahım birdaha acı göstermesin işşallah

mrb arkadaşlar..ben geçen gün yazmıştım rahim ağzı uzunluğum 2 cm çıktı 16.haftada diye..dr lar serklaj demişti..cts günü ameliyat oldum..burdan bazı arkadaşlar bizi haberdar et demişti..bugün içime sinmedi ultrasona girmek için dr a gittim bebeğim iyi mi diye..iyiymiş çok şükür..dr suyu da iyi dedi maaşallah..dün kanamam ve ağrım vardı..bugün iyiyim çok şükür..Allah herkese sağlıklı doğumlar nasip etsin inş..ben 18.haftama girdim..daha yeni dikiş atıldı..umarım sağlıkla kucağıma alcağım günler de gelir..cümlemizin inş..ben bu ara yatıyorum sürekli..interneti pek açamıyorum..görüşmek üzere..arada bakarım..kendinize iyi bakın hepiniz..

canım başınsağolsun, benimde iki tane kaybım var canım. Evet canım serklaj dikişi var, ben ve çoğu arkadaşımız serklajlı. Allahım inşallah hepimize nasip eder.

canım temiz çıkmasına sevindim. Şehzade geliyor demek ki,,,
bizi serklaj tarihinden haberdar et canım.

Canım geçmiş olsun. Ne kadar güzel kendi teşhisini koyabilecek bilgiye sahiptin. Keşke bizler de senin gibi bilinçli olsaydık bu acıları belki yaşamazdık. Bolca su iç, dinlen. Kabız ve ishal olamaya çalış. Allah kucağına almayı da nasip etsin. Sağlıklı ve vakitlice inşallah...

canım geçmiş olsun, erken teşhis ii olmuş. Aman canım sürekli yat, dinlen. Bundan sonraki kontrolün ne zaman canım?

Canım başın sağ olsun. Bizlerin çoğu benzer şeyler yaşadık. Ben de 25 haftalık bebeğimi kaybettim 10 ay önce. Peki servikal yetmezlik olduğu nasıl teşhis edildi? Sancın oldu mu? Arkadaşların dediği gibi burayı baştan sona okumanı şiddetle tavsiye ederim. Bir de işe yarayacak bilgileri mutlaka not et canım...

Canım benim sevindim sorun olmamasına. Hayırlısıyla vaktinde ve sağlıcakla kucağına alırsın inşallah...

saol canım arkadaşım..sizler için de dua ediyorum hep..inş bidaha acı deneyimler yaşamazsınız..ben dr lara hiççç güvenmiyorum..o yüzden araştırıp soruyorum sürekli..kafalarının etlerini yiyorum herkes için hayırlısı olsun inş..
görüşmek üzere..

Canım sağ ol duaların için. Ben de geçen gün doktora belki davranışlarım size abartılı geliyordur dedim. Yok gelmiyor dedi. Burada öğrendiğim şeyleri söylüyorum soruyorum. Ben de başının etini yiyorum. Bazen belki beni hastası olarak görmek istemiyordur, bıkıyordur diye de düşünüyorum. Sen de ara ara yaz canım... Bebişin cinsiyeti neydi? Sat'ın, beklenen doğum tarihin? Gamze arkadaşımız seni de ekler...

bugün 2 saattir çok karnım ağrıyor... neden oluyor anlamadım.
3 gündür büyük abdesimi yapamadım, o da karın ağrısı yapar mı?

Canım ağrı yapar. Bana kayısı yemek iyi gelirdi. İstersen dene. Ama çok da yeme. İshal yapabilir. Ya da kayısı kompostosu iç. Hiç de olmadı Alminaçınar vardı eskiden bilirsin. O dulcolax diye bir hap önermişti. Hiç yan etkisi filan yokmuş. Aklında olsun canım...

sağol canım benim, incir geldi benimde aklıma....

Gamze, sen günlük kan sulandıcı olmuyordun di mi canım? Az önce bizim komşu kızı vurdu. Bir de ev işini ne yaptınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…