Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Gamze, sen günlük kan sulandıcı olmuyordun di mi canım? Az önce bizim komşu kızı vurdu. Bir de ev işini ne yaptınız?

tatlım ben vuruluyorum hamileliğin başından beri karnm büyünce kola gectik ev bakıyoruz şuan bulamadık.. bitane var oda peşin istiyor evin tapusu yok krediye uygun değil bakalım hayırlısı..

nasılsın canım nasıl gidiyor hamilelik başladımı bulantılar

Canım benim genelde 7 gibi başlar. 8de çok kötü olmaya başlarım. Bol bol yiyorum şimdi. Bir de dün ilk kez uykum çok erken geldi. Akşam 9'da uyumuşum. Sonra kalkıp tekrar uyudum. Sennin nasıl uyku durumun ve bulantın?

bende günde 2kayısı birde incir yiyorum iyi geliyor. dulcolax çok iyi alminaçınarın gittiği yere gidiyorum banada doktor aynı ilacı verdi tavsiye ederim

tatlım ben vuruluyorum hamileliğin başından beri karnm büyünce kola gectik ev bakıyoruz şuan bulamadık.. bitane var oda peşin istiyor evin tapusu yok krediye uygun değil bakalım hayırlısı..

Sen kendin yapıyordun di mi? Bir de ben protein s eksikliği nedeniyle vuruluyorum. Senin niçin?

Bizde başka iğne olan var mı? Pek dikkat etmemişim bu konuya. Durubebek'i biliyorum. Başka?

bende günde 2kayısı birde incir yiyorum iyi geliyor. dulcolax çok iyi alminaçınarın gittiği yere gidiyorum banada doktor aynı ilacı verdi tavsiye ederim

Canım benim bulantım başlayınca tatlı olan hiçbir şey ağzıma süremiyorum. Tamamen tuzlu şeyler. O zaman o ilacı mı içerim?

Sen kendin yapıyordun di mi? Bir de ben protein s eksikliği nedeniyle vuruluyorum. Senin niçin?

Bizde başka iğne olan var mı? Pek dikkat etmemişim bu konuya. Durubebek'i biliyorum. Başka?

canım ben kan sulandırıcı iğne kullanıyorum... eşim yapıyor deri altına senin morluklar erken cıkmış iğne deri altına ve dik vurulması lazım..

benim bu defa bulantılar hiç yok denecek kadar az daha 2defa çıkardım oda çok karnım acıktığında oluyor öncekinde günde 3-4defa çıkartıyordum tansiyonum düşüyordu oda geçti bu aralar uykumda biraz düzene girdi. nezamn gideceksin doktora

Almina'nın doktoruna mı gidiyorsun? Burada ne çok şey öğrendik ondan. Artık yazmıyor. İnşallah iyidir de ikizlerden zaman bulup yazamıyordur...

canım ben kan sulandırıcı iğne kullanıyorum... eşim yapıyor deri altına senin morluklar erken cıkmış iğne deri altına ve dik vurulması lazım..

Canım kızın vurdukları mercimek kadar morarıyor, hemşirenin vurduğu inan limondan büyük morardı. Korktum görünce 9 ay ne yapacağım dedim. Şimdi iki gündür göbekten yapıyor kız. Eşime yapmayı öğreteceğim ama kız çok hevesli. İlk hastası benim. Biraz vursun bakalım... Sen işe her gün gidiyor musun? Nasıl orada ortam? Yeme içme konusunda neler yapıyorsun?

canım ben haftada 2 gün gidiyorum işe bugün gittim rahatsızlandım izin aldım belim cok ağrıyordu sanki azda sancım vardı dr hemen progestan iğnesi ve ağrı kesici ve 2 serum verdi şuan evdeyim dinleniyorum cok korktum ama ( işte orda yemeye calışıyorum zorla sabah 6:30 da kalkıyorum yol uzun 8 gibi dairede oluyorum saat 5 de cıkıyorum 6 gibi evdeyim anlıcan beni daha cok yol yoruyor bide 9 saat otur belim kopuyor yani allahtan müdürüm anlayışsı beni yormuyor müdürüm cok cekmiş oğlu lösemi o yüzden cocuk ve gebelere cok anlayışlı bide benim durumu biliyor evet bende hastande yatarken hemşire vurdu gelişi güzel vurdu kocaman morardı onlara yaptırtma kız iyi olmuş eli şifa olur inşallah eşinin öğrenmesi pratik oluyor cok dikkatli ve narin davranıyor bize yeni yeni morarmaya başladı bide karında cıkınca kıyamıyoruz o yüzden kola geçtik :97: senin işin nasıl sen neler yapıyorsun??

Canım baktı mı açılman kısalman var mı diye? Okuyunca heyecanlandım. Yolun çok uzunmuş. Meyveni, çerezlerini yanına bol bol al arada atıştırırsın. Benim okul iyi. Yakında 8-10 dakikada gidiyorum yürüyerek. Bugün iki saat derm olan sınıfın yarın yazılısı var diye gelmemiş. Önceden olsa bağırırdım, kızardım çocuklara. Şimdi vallahi sevindim. Nöbet de vardı iyi oldu... Senin de müdürün için üzüldüm. Allah şifa versin evladına...

Almina'nın doktoruna mı gidiyorsun? Burada ne çok şey öğrendik ondan. Artık yazmıyor. İnşallah iyidir de ikizlerden zaman bulup yazamıyordur...
aynı hastaneye başka bir doktora gidiyorum ordaki doktorlar ekip halinde çalışıyorlar alminanın doktoru ekip başı ama kendisine ulaşmak imkansız almina ile konuşmuştuk ozmn bir sorun olduğunda ona danışıyorlar sürekli ona gitmene gerek yok demişti.. evet çok şey öğrendik ondan eee ikizlerle uğraşmak eminim kolay değildir..

Yok canım. Kayısı ve incir yiyemem. Bu yüzden dedim.

ozaman kabız olduğun zamn o ilacı kullan. birde bulantıya beyaz nohut iyi geliyor ben yiyorum bu aralar doktorum bulantı için 2tane ilaç verdi ama hiç kullanmadım daha bulantımda az olduğu zamanda nohut yiyorum iyi geliyor

Bana da ayva iyi geliyordu. Ama yine de günde 3 4 kez çıkarıyordum. Belki bunda olmaz. Kendimce bir teori geliştirdim: Diğer hamileliğin üzerinden çok geçmedi ya belki vücut unutmamıştır diyorum.
Bir de 3 litre ben içemiyorum suyu? 2 olsa olmaz mı acaba?:26: Bugün zorladım kendimi her tenefüs lavobodaydım hatta son derste utanmasam dersten çıkacaktım...

evet canım yaaa 3litre çok zor oluyor bende ulaşamıyorum. geçen doktora sordum 3olsa iyi olur ama 2nin altına sakın inme dedi. bende 2-2,5 litre içebiliyorum

üstten bakıldı iyi dedi ragim boyuna dr. korkusu sadece enfeksiyon yine 2 kutu fitil verdi nasıl kullanıcam yaa :18: bide sordum nasıl kullanıcam diye fitili hazneye itt dedi ben hep rahim ağzına bırakıyordum evet cok uzun alıştım ama hamilelikte zor oluyor .. ne güzel cok yakınmışş ahh siz öğretmenler yaryaa cok kutssal ve ince işiniz var ...evet amin canımm şuan cocuğu iyi maşallah atlattı ama bünyesi hassas adam genc ama saçları bembeyaz eşide cocuğu için her şeyden vazgecmiş işinden memeleketinden müdür yeni geldi ankarada oturuyordu hastane yakın diye orda baya otıurmuşlar yeni geldiler allah yardımcısı olsun (

o fitiller beni de çok korkutuyor hazneye it diyorlar ama ben çok tedirgin oluyorum azmı itiyorum çokmu endişeleniyorum

Peki tahlil mi yaptı? Nerden anladı enfeksiyon olduğunu? Peki o kadar dikkat ediyorsun, su içiyorsun niye oluyormuş bu enfeksiyon? Bir de serklajın da yok. Olsa enfeksiyon riski daha da çok oluyor. Bir şey demiyor mu doktor neden olduğu konusunda? Bir de canım sen ne mühendisiydin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…