Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

sevindim canım iyi olduğuna Allahım sağlıklı sihhati kucağıma alabilmeyi nasip etsin işallah hepimizin ..

kızlar selam dün dr gitmiştik sancılarım yüzünden malesef kızım dönmüş ve rahime sokmuş kafayı çok fazla baskı var haklısın sancılarında dedi .. ciğer geliştirici iğne yaptırıyorum bundan sonra iyice yatakla bütünleşicem 3 gündür ağrı sancı fln yoktu ama şuan moralim çok bozuk aslında korkuyorum daha 1500 gr minik kızım çok küçük .. hakkımızda hayırlısı olsun işallah ben üzerime düşeni yapayımda erkenden gelip gelmemesi Allaha kalmış.. hepinizi çok öpüyorum .. kendinize iyi bakın canlarım..olumlu yada olumsuz ne olursa olsun haberdar ederim sizi merak etmeyin

Canım bu yaramaz acele etmez de inşallah en az 34'e dek durur. Sen iyi yapmışsın ciğer geliştirici yapmakla canım. Hep yat. Bir gün de bir gündür. Moralini bozma. Kilosu fena değil. İnşallah doğsa da Allah'ın iznıyle olmaz bir şey. Ama dediğim gibi bir gün de bir gündür... Kız bebekleri ayrıca bu konuda daha şanslı biliyorsun...

Canım ilgin için çok teşekkür ederim.Yolculuktan korkmasam senin doktora geleceğim inan ama gidişten değil de dönüşünden korkuyorum. Burada da bugün fakülteye gideceğim. Kendi doktorum da biliyor içim de rahatladı. Kendimi kötü hissediyordum haberli olması beni rahatlatıyor da. Sezin bebek çok şeker olmuştur şimdi, tepkileri de başlamıştır. Bol bol öp bizim için...

ohhh maşallah size, sezin bebek 2 aylık olmuş... Benim hamilelik şimdilik iyi çok şükür. doktor bi ay sonraya randevu verdi, 16 mayısı bekliyorum şimdi.

canım çok geçmiş olsun, seninki biraz acele etmeye başlamış, ama belli olmaz daha belki 4-5 hafta kalır. bizi haberdar et canım.

canım işşallah saglıklı saatli evlatdını almayı nasip eder yaradan bol bol dinlen sen ben evimdeyim artık insanın evi gibi yokmuş onu anladım ben azda olsa iş yapıyorum kendimi yormuyorum tabe azar azar ne yapıceksin başa gelen çekiliyo dün kaynanam giti evine iş yaptı burda sag olsun çok yoruldu bir şey diyemem eşim herşeyi halletti ama kadın elininde degmesi lazım demi karnım okadar acıktıki dolaptan tarhana çıkardı ısladı akşam ezanı okunmuştu ozaman dedim yanına ne yapsak anne dedim ben gidiyorum ne yaparsan yap dedi eşim o gittikten sonra dedim ben zannetimki yemegi yapıcak gidicek ben dedim şimdi nasıl yapayım inanın hastane deyip geçmeyin yoruldum yukarı aşagı eve gelincede anam aglamıştı garip eşim dedi sen üzülme ben bir şeyler yaparım sen dedi otur yoruldun hep hazırdan gidiyoruz önceki gün köfte patates yaptı sakata bu arad kaynanam evde dün gecede kıymalı yumurta yaptı kahvaltılıkta cabası gitti benim vejeteryanlıgıminanın eti sevmeyen ben sevmeye başladım bu gebeligimde neden acebe:44::44::44::44::44:günaydın diyorum herkeze kaldıkmı gene garip buralarda tek başıma elimden tutanım yokeşim olmasa kafayı yerim kesin anacım olsaydı bakardı bana yemek biile yaptırmazdı inanın özledim onu okadar ambargo koymasını bilearadım gelip kalıcak bende bu hafta içi şimdi ablama gitti beraber gelicekler oglumuda görücem çok mutluyumne demişler aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar
canım dünürüm kaç zamandır görüşemiyoruz nerelerdesin sen gamze yavyum nerde acebe göremedim bu aralar işşallah iyidir durumu nasıl oldu acebe gamzecim bebekim sen ver bakem özledim deli seni
ohhh maşallah size, sezin bebek 2 aylık olmuş... Benim hamilelik şimdilik iyi çok şükür. doktor bi ay sonraya randevu verdi, 16 mayısı bekliyorum şimdi.
canım iyi olmana sevindim doktoruma sordum progestoronu 5 aylıga kadar içiriyoruz dedi sen hele bir devam et dedi zinkoda içiyorumya onuda 1 ay daha içicen dedi kerata okadar ugraştırdıki bizi inanamadım jeli birde sıkıyolarla göbege hiç sevmiyurm eve gelir gelmez zor attım kendimi duşa sonuçlar çıksın dedi serklajı dicem sana gününü dedi bende çok korkuyorum ne yapsak acaba dedim bebegin için önemli dedi onu istiyosam malesef yaptırıcan yoksa durmaz dedi rahimin buyu şimdilik iyi dedi 2 cm açıklı varmış rahimde baktı kadın çapadada çalışmış bu benim gibi hastalarda dereceleri varmış işşallah saglıklı saatli geçer hamileligimilaç takviyeside yapıcak dikişten sonra 8 tane günde ilaç içiyorum o ilaçlarda gelirse artık derim bebegime eczanekaynanam 2 tane baddaniye 2 hırka 2 tane hastane çıkışı almış imrendim dedi getirmei buruya bir şey olur üzülürsün dedi biraz zaman geçsin dedi getiricem daha ne hırkalar örerim yavruma dedi pazar günü kahvaltıya geldiler kayınpederle bebeg kumbara yapıyodumya dedim babacım bizim kumbaraya para alıyım bakıyım dede bonkör çıktı allahtan ben çıkmaz diyodum ama neyse kaptık paralarısende samyelicim bol bol dinlen uzan bende öyle yapıyorum yemekleri düdüklüde yapıcam allah nasip ederse kimse gelmezse ne yapıcez demiallahım eşlerimizi başımızdan eksik etmesin işşallah

benim halen kafam almıyo canlarım bu doktor gördü benim uyuz neden görmedi açıklıgı size soruyorum kafama takıldı ya

Maşallah canım bulantın yok. Yoksa et filan yiyemezdin. İyi olmuş. Ben de öğleden sonra fakülteye gideceğim. Bakalım hamilelikten sonra ilk kez görüşeceğiz doktorla. Şu an ben haraketlerime pek dikkat edemiyorum. Süpürme dışında her işimi kendim yapıyorum. Biraz geçsin daha dikkat ederim inşallah... Sen de yorma kendini. Otururken soy soğanını, sebzeni. Dediğin gibi koy düdüklüye. İnan bulantım olmasın diye dua ediyorum. O zaman ben mutfağa bile giremem bırak yemek yapmayı. Düşün marketin içine bile giremiyorum. Şu an yok inşallah olmaz...

merhaba. kızlar merak ettim safak tan haber yok mu?? aynı günlerde falan doğum yapacaktık bildiğim kadarıyla.en son dikiş aldırmaya gidecekti ben daha doğum yapmadan. merak ettim..umarım kendisi de bebeği de iyidir. onun kızı da benimki gibi ise girememiş olması normal..
cnb çım merhaba,yanlış anlamadı isem sende hamişsin. tebrik ederim canım çok sevindim, nasıl gidiyor,. iğnelere başladın mı??

Son düzenleme:

Canım evet. Sağ olasın. Bizler sizi çok merak ettik. Şafak'ı da öyle. Ondan haber yok hala. İnşallah iyidirler...Kızını bol bol öp bizim için...

canım geçmiş olsun banada 28.de yapıldı ciğer geliştiriciler 31 de bel ve kasık ağrısıyla hastanede bile yattım bu haftalarda bi atak yapıyo galiba bol bol yat ilaçlarını kullan bol su iç durur inşallah..benimkide geçen hafta 2300 dü minik biraz ama napalım büyüycekler ben inanıyorum..evet haber ver bize ama güzel haberler olucak inşallah..

Canım evet. Sağ olasın. Bizler sizi çok merak ettik. Şafak'ı da öyle. Ondan haber yok hala. İnşallah iyidirler...Kızını bol bol öp bizim için...

burada birbirimeze gerçekten çok destek olduğumuza ve birbirimizi gerçekten anladığımıza inanıyorum. ben inanıyorum ki sen ve diğer arkadaşlar da mutlu sona ulaşacaksınız.bizler burada çok farklı duygularla toplandık ve aramızda inanılmaz bir bağ ve yakınlık oluştu, kadr birliğimiz var çünkü. o yüzden birbirimizi merak etmemeiz, , beraber üzülüp beraber sevinmemiz kaçınılmaz.

durubebek+ senmisin eylem,nickini mi değiştirdin. kafam karıştı, merak ettim seni, nasıl gidiyor canım, ne kadar oldunuz şimdi..nasıl bir yol izliyorsunuz??

Evet öyle. Aradan o kadar zaman geçti ben hala Fusboru unutamıyorum. O bebeğini kaybettiğinde Şafak haftalık çizelgesini bile silmişti.Sanki her şeyle seviniyor, her şeyle üzülebiliyoruz. Şafak ve bebeği inşallah iyidir. Aslında herkeste olmasa bile bir kişide telefonumuz olsa iyi olur. En azından böyle durumlarda arar sorarız. Senin dikişinde ne sorun oldu canım? Normaldi di mi doğumun?

Evet öyle. Aradan o kadar zaman geçti ben hala Fusboru unutamıyorum. O bebeğini kaybettiğinde Şafak haftalık çizelgesini bile silmişti.Sanki her şeyle seviniyor, her şeyle üzülebiliyoruz. Şafak ve bebeği inşallah iyidir. Aslında herkeste olmasa bile bir kişide telefonumuz olsa iyi olur. En azından böyle durumlarda arar sorarız. Senin dikişinde ne sorun oldu canım? Normaldi di mi doğumun?

nurayyyyy nasılsın özgen napıyo affına sığınarak tabloya ben verdim haberlerini pıhtılaşma topiğinden aysude yazmıştı..senin yolundan ilerliyorum hala doğurmadıminşallah devamıda sana benzer..kızın nasıl uslumu?emiyormu?

durubebek+ senmisin eylem,nickini mi değiştirdin. kafam karıştı, merak ettim seni, nasıl gidiyor canım, ne kadar oldunuz şimdi..nasıl bir yol izliyorsunuz??

canım benim evet nickimi kızımın adı yaptım..iyiyiz şükür annemdeyim edirnede dr izin verdi 1 haftadır burdayım yarın evime dönüyorum.rahim ağzımda kısalma olmadı daha fazla artık yavaş yavaş kalkabilirsin dedi..kızım geçen hafta 2300 dü..iğneyi bırak dedi ama ben ısrar edince korkuyorum diye elindekileri bitir,ay sonuna kadar yapmayı düşünüyorum en az,coraspini bıraktım nidilatı günde 3 e düştü,preparı bıraktım,magnezyum ve elevite devam bide progestan doğuma kadarmış senin gibi..bazen beyaz yapışkan kokusuz akıntım oluyor miktarı fazla normalmi bu birde bebeğin hareketleri bazen hiç yok bazen normal kordon dolanmıştır falan diye aklım çıkıyor?tecrübeli anne aydınlat beni

evet canım öyle gerçektende..canım ben 38+2 de sezeryan ile doğum yaptım.o gün gittiğimde belki normaldoğum olur dikişi alınca dedi doktorum ama benim hiç sancım çıkmayınca nst de , daha fazla beklememek için sezeryana karar verdik.benim cildim biraz problemli bir cilt,hastanede refakatçı da yasaktı,bebğim çok ağladı, aç kaldı süt gelmedi, sarılık oldu, onunla ilgilenirken kendimi hiç koruyamadım, dikişlerim şişti , enfeksiyon oldu, sulandı..çok çektim. kilo da var tabi o da bir atken. daha hala iyileşemedim.

iyiyiz şükür bu günlere canım. özgem hiç durmuyor, uykuyu hiç sevmeyen, sürekli emmek isteyen, bol gazlı,ağlak bir bebek.. balık burcu ondan heralde:))uykusuz gecelere hazır ol sende.çok şükür gününü çok iyi siz de kurtardınız artık kendinizi. bende duracakmı derken neredeyse 40 haftalık oldum baksana. sezeryan olmasan daha duracaktı, sancı ve kasılmadan eser yoktu :))sevdi bizim kızlar yerlerini. şimdi normal hayata alışamadı daha, sanırım içerinini rahatlığını arıyor :))ekmek elden su gölden, gaz sorunu yok, kaka sorunu yok.:))

Canım ben de çok çektim oğlumda gaz ve uyku sorunu. Bir de kolik diyorlar. Akşam ezanı bir başlardı ağlamaya 2-3 saat hiç susmazdı. Görümcem ve ben karnını omzumuza koşup at gibi koşardık evin içinde. Bir de battaniyede sallardık. 10 ay devam etti. Ama kızların daha kısa olur herhalde. Zor bir de stresli bir hamilelik süklüm püklüm olmaz bizim çocuklar. Sağlıklı olsunlarda. Senin hastanede niye refakatçi almıyorlardı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…