Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Gamze 81 sanırım listeyi sen yapıyorsun, benide listeye alırmısın. Ben her zaman topiği okuyorum fakat eşim kızdığı için pek yazamıyorum, fırsat buldukça yazabiliyorum. Bende herşey normal giderse 12 Ekimde yapacağım doğumu, henüz serklajım yok ama 3 lü testten sonra yapacak doktorum. Şimdiden teşekkürler.

ehhh ne yapalım bekleriz artık 1-2ay daha ama seni meraklandırdım dimii korktunmu varsa diye kıyamam sana ben ama çıksaydı da elbette sevinirdin gerçi çok fazla sevinilmiyor hemen korkular endişelr başlıyor da olsun en azından oldu diye karalar bağlamazdın. neden öyle olmaz diye düşünüyorsun ki istemiyor değilsin sadece 1-2ay beklemeyi düşünüyorsun sigorta olmasa bile eşinin yanında olması önemli. dediğin gibi mevsimselde olabilir stres üzüntü yaşadıysan onlarda etkileyebilir..
yalnız kurtuldum diye hiiiçç sevinme 1 hafta rahatsın eşinin yanına geldikten sonra başlarım yine bak listeye sıra sana geliyor artık düşünmekten:97: çalışmaya terfi etmen lazım

Canım bugün ben rapor yazdırdım. Yarın işleme koyduracağım. Bir de öyle olmasa bile geçen sene okul zamanı benim olayım olmuştu. Okulun son günü. O yüzden insaflı davranırlar diye düşünüyorum. Çünkü ne kadar hırpalandığımı biliyorlar...

nasıl bir duygu canım bir üst sıraya çıktın... yeni hamişlerr geldikce yükseliyoruz ben heyecanlanıyorum vallahi.. jorjet film çektirecek, regreteyi de ikna edemiyorum ama fadikden de bir haber alsaydık biz aynı zamanlarda başladık çalışmaya paşam uğurlu geldi... bir fadik kaldı haber almadığımız

Canım benim protein s 28 çıktı. Bir de bugün fakülteye gittim Şöyle bir rapor var:

FaktörV G1691A (Leiden) Mutasyon saptanmamıştır.
Protrombin G20210A Heterozigot mutasyon saptanmıştır.
MTHFR C677T Homozigot mutosyon saptanmıştır.
MTHFR A1298C Mutasyon saptanmamıştır.

Faktör V O.O1 (Referans aralığı 50-150)
Antikardiolipin-G Negatif: 0,78(Referans aralığı 0-1)
Antikardiolipin-M nEGATİF: 1.59 (Referans aralığı 0-1)

dOKTOR İNNOHEP İĞNE, CORASPİN, FOLBİOLE devam dedi. Senin durumunu ben bilmiyorum canım. Allah şifa versin.

Ne mutlu oldum. Sen de en kısa zamanda 2 sıra terfi ettin ne güzel değil mi? İnşallah bu listede hep böyle güzellikler olur....

Ve Tubaaoz

Canıımm sabah kalktımm hala bişey olmayınca hemen evimin yanın da eczane var gittim en ucuzundan bi test aldım ve testi yaptımmm tertemiz bir beyazlık çıktı yani hamile deilim.Allah isteyen herkese en hayırlı zamanda ve en kısa sürede nasip etsin ama inan yaptığımda bile kalbim sıkıştı sanırım kafam da henüz hazır deil hamileyimdir diye korktum resmen bişey çıkmayınca rahatladım.Tabi çok da korkuyorum bitarafdan isteyince olmaz diye ödüm patlıyor.Testi alınca eşimi aradım dedim ben kendimden şüpheleniyorum hamileyim diye bana diyoki testi almana gerek yoktu ben sana söyliym kesin hamile deilsindir dedi haklı da çıktı böbürleniyor geçen sefer hissetmişti de sen hamilesin diye bide bebeğin cinsiyetini tutturunca bizimki kendini müneccim sanıyor :)) şimdi test negatif çıkınca iyice şımardı .Tubacım olmadı canım kusura :)) bakma ama hala adet de olmuyorumm belki mevsimseldir.

Fusboru bende unutamıyorumm ve sanırım bu konuyu okuyan kimsede unutamıyodur.Umarım toparlamıştır ve bir kez daha dener ve Allahın izniyele sağlıklı bir bebeği olur inşallah.[/QUOTE]

İnşallah gönlünden geçen zamanda olur canım... O zaman sen daha rahat edeceksin...Fusbor konusunda beni çok arkadaşımızın arkadaşı çok ağlattı. Ama Edamecrin'in ikizlerini kaybettikten sonraki yazdıkları ve Fusbor'un yazısı nedense çok daha üzdü. Belki yaşadıklarını aktarış şekillerindendir. Yoksa hepimiz aynı acıyı yaşadık... Ne bileyim. Duygulandım yine...

canım seninle mutasyonlarımız aynı hatta daha fazla senin.protein c düşük benimde..oğlunda sorun yaşamaman çok iyi..ben fraxiparin 0,6 kullanıyorum iğne,sende doğuma kadar kullan bence..arkadaşın sonuçlardan bende bişey anlamadım referans aralıklarınıda yazsaymış keşke..

Kızlar bugün iki doktor gezdim. Öğlen fakülteye gittim. 15.00 gibi fakültedeki doktorla görüştüm. Tahlillere baktı ilaç ve iğneye devam dedi. Serklajı da 11-12. haftada yaparız 10 gün sonra gel dedi. Sonra da kendi doktoruma gitti. Serklajı siz mi yaparsınız diğer doktor mu dedim. O yapsın dedi. O doktorun da işinde iyi biri olduğunu söyledi. Ben dedim normal doğum yapmak istiyorum deim. Bakalım dedi. Ben yine ağrı eşiğimin düşük olduğunu ve bu doğumumda ne kanamam ne suyum ne de doğum esnasında sancı çekmediğimi bu yüzden de rahim ağzı yetmezliği olduğunu düşündüğümü tekrarettim. Ben ilk siz serklaj yapacağız 12. haftada dediğinizde insan sevinir mi ama ben sevinmiştim teşhis belli diye. (O zaman gülümsedi. )Sonra öyle olduğunu düşünmüyorum deyince kabus gibiydi benim için dedim.Daha bir şeyler daha konuştuk. İşte böyle.

Yarı da nöbetçiyim. Vereceğim raporu bakalım ne diyecekler. Yoksa dolan dur kolidorda...

chnb arkadasım doktora giitinmi sen ne dedi kesen falan gözüktümü hangi ilaçları verdi?

Gerçekten Sevtun gibi ben dövecektim seni. Her gördüğümde ismini alt bölümde bu kız şimdi güzel haberi yazacak diyorum yok oluyorsun. İnan çok ama çok sevindim. Allah tamamına erdirir inşallah hepimizinkini. Bugün kendi doktorum baktı minicik kese göründü. Kanda 1700 çıktı. Darısı başına canım. Yaz sık sık yoksa dayaktan kurtuluş yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…