Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım benim akıntım sürekli vardı yoğun bir şekilde çünkü rahimdeki dikişe tepki vermişti benim vücut.ama beyaz ve kokusuzdu. altım hep ıslaktı neredeyse.iğneyi doğuma gitmeden bir gün önce bile oldum. progestanı da 3 gün önce kestim. coraspini de 36. haftada. yani yaklaşık 10 gün önce falan..nidilat prepar magnezyum vs hiçbirşey kullanmadım zaten ben...çok şükür hiçde sancım kasılmam olmadı. ara ara karın ağrılarım oldu o da normaldir dedi doktor bebek ağırlaştıkça..bebek hareketleri son haftalarda benim de çok yavaştı, korkup karnımı sallıyordum ara sıra :))

Bir de canımsol kolunu bebeğin iki kolunun arasından sağ kolunu da apış arasından geçir. Sağ elini karnına açık şekilde tut. Ritmik şekilde hafifçe aşağı yukarı salla bebeği. Uçak pozisyonu diyorlar bizimkine iyi geliyordu. Denedim bebeklere iyi geliyor...

ay canım geçmiş olsunsezeryan diyorum bende ama dikişlerden çok korkuyorum inşallah toparlarsın bian önce..bizim kızlar kıymetli bebek öğrendiler bunu naz yapıyorlar olsun hepsi geçecek inşallah maşallah küçük piranamıza emsin annesi emsin büyüsünburcunu yesinler onun ya ağlıycam şimdi sana ilk mesaj attığımda yeni hamileydim seninde serklajın yapılmıştı şükür bu günümüze

canım yeni yasaya göre gebe kadın nöbet tutamaz. yasal değil. dr. gebe olduğuna dair imzalı mühürlü kağıdı müdüre ver nöbet tutma. zorla sana nöbet tutturursa suç işlemiş olur. ben dr. raporumu aldım. müdüre verdim. çok kızdı bana. neden daha önce vermemişim diye. bu sorumluluğu alamam dedi. beni nöbetten çıkardı. benim nöbet yerimde kanepemde vardı. yatıyodum. istediğim zaman uzanıyodum buna rağmen müdür beni hemen nöbetten çıkardı.

Kızlar bak bunu yazmış başka topikten arkadaş. Melekceren ben bugün doktora gidiyorum söyleyeceğim...

bende arada iki şaplak atıyorum karnıma kımıldanıyo rahatlıyorum..iğneye devam edicem sanırım risk alamam bu saatten sonra..sen atlattın darısı başımıza teyzesi:13:

ben çıkıyorum şimdilik annemin komşuları geliyomuş beni görmeye öpüyorum nuraycım seni ve özge bebeğimizi..chnb canım bak kız analarının arasında kaldın hadi oğluna bi kız kardeş gelsin bulaşsın bizden çok öptüm canımm..

ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum tarihi Bebeğin adı Serklaj
yaren Kız 20.02.2011 Sezin VAR
Güldenaz Kız VAR
Edamecrin KIZ 2010 Gözde VAR
Tatlışoğlu KIZ 03.03.2011 İlke VAR
Nuray KIZ 20.03.2011 Özge VAR

HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen doğum tarih Serklaj
Şafak Kız ?? Var..
Özlem kız 03.05.2011( DENİZ ) Var …
Ayer Erkek 18.05.2011 Var ..
Eylem Kız 25.05.2011(DURU ) Yok..
Ardatuana Kız 13.06.2011(AZRA ) Var..
Elifce Kız 23.06.2011(ELA ) Var..
Mavinilay Kız 06.08.2011 Var
selen_k Kız 02.09.2011 Var ..
Samyeli Erkek 22.09.2011 Var..
minimini Kız 25.09.2011 Var..
gamze81 Erkek 27.09.2011 Yok ..
Tugbacozar Erkek 10.10.2011 şuan yok..
elza81 15.10.2011 Yok ..
Paşam 31.10.2011 Şuan yok.
Crameren 04.11.2011 Şuan yok.
tuubaaoz 13.11.2011 Şuan yok.
Chnb 17.12.2011 Şuan yok.

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Fadik 21 nisan
Ceylinirem 14 nisan
Regrete yaz sonu :97:
jorjet :97:

o fitiller beni de çok korkutuyor hazneye it diyorlar ama ben çok tedirgin oluyorum azmı itiyorum çokmu endişeleniyorum

evet canım bende korkuyorum elden bir şey gelmiyor mecbur kullanıcam ben rahim ağzına koyuyordum dr ileri it dedi :26:

canım tahlil temiz cıktı rahim ağzına bakarken orda bir akıntı gördü onu kurutmaya calışıyor ...bünye yapıyormuş bide her şeyin önlemini alalım diyor iyiki de serklajım yokmuş enfeksiyon beni bırakmıyor atardı dikişi başlatırdı doğumu ben ziraat mühendisiyim

sağol canım evet zor oluoyor ama yapacağım başka bir şey yok raporlarımı son ayşar kullanmayı düşünüyorum...eevet şimdiki müdürüm cok iyi ilk mdürden cok cektim hamileyken beni hep ağlattı raporumu gıcıklığına üst kurula gönderiyordu bana iyi tatil yaptınız diye azarlıyordu allaha şükür şu 6 aydır geldi insan işe daha cok gidesi geliyor...sağol canım bizi korkuttu miniğim daha cok yatıcam artık

bebeğin cinsiyeti daha bugün belli oldu..bugün gösterdi..kızmış SAT 19.12.2010 beklenen doğum tarihi 25 Eylül..bakalım kısmet..hayırlısı..

senide ekledim tatlım

bol bol dinlenve bol bol su iç kiç kalkma ... biiraz daha dayan allhın izniyle sağlıkla küveze girmeden alıcaksın bebeşini kucağına ....allaha emenat ol ...dualarım seninle...

Canım Allah gönlündekini versin. Bu konuda şaka yapıyoruz gerçi ama yine gönlümüzden istemiyor da değiliz. Sigorta işi düşündürüyor seni ama olsun. Olsa sen de sigorta migorta takmayıp havalara uçarsın bence.Allah hayırlısı neyse hakkında onu nasip etsin canım arkadaşım benim...[/QUOTE]

Ve Tubaaoz

Canıımm sabah kalktımm hala bişey olmayınca hemen evimin yanın da eczane var gittim en ucuzundan bi test aldım ve testi yaptımmm tertemiz bir beyazlık çıktı yani hamile deilim.Allah isteyen herkese en hayırlı zamanda ve en kısa sürede nasip etsin ama inan yaptığımda bile kalbim sıkıştı sanırım kafam da henüz hazır deil hamileyimdir diye korktum resmen bişey çıkmayınca rahatladım.Tabi çok da korkuyorum bitarafdan isteyince olmaz diye ödüm patlıyor.Testi alınca eşimi aradım dedim ben kendimden şüpheleniyorum hamileyim diye bana diyoki testi almana gerek yoktu ben sana söyliym kesin hamile deilsindir dedi haklı da çıktı böbürleniyor geçen sefer hissetmişti de sen hamilesin diye bide bebeğin cinsiyetini tutturunca bizimki kendini müneccim sanıyor :)) şimdi test negatif çıkınca iyice şımardı .Tubacım olmadı canım kusura :)) bakma ama hala adet de olmuyorumm belki mevsimseldir.

Fusboru bende unutamıyorumm ve sanırım bu konuyu okuyan kimsede unutamıyodur.Umarım toparlamıştır ve bir kez daha dener ve Allahın izniyele sağlıklı bir bebeği olur inşallah.

kızlar merhaba,
benim rahim ağzı yetmezlıgı problemım yok fakat burada
faktör testlerınden fln konusuldugunu gorunce geldım

ben 10 haftalık ve 28 haftalık 2 tane bebeğm,i kaybettim...ilki kürtaj
ikincisi nromal doğum oldu...sonra yapılan testlerde faktör 11 eksıklıgım odlugu ve hemofili c
hastası oldugum belirlendi....ben bebek denemek için bi sene gecsın ıstedım ve bekledım
1 hazıranda doğum yapalı 1 yıl olmus olucak...hazırana az kaldı başlayalım dedık esımle
ama önce kadın doğum gidip genel muayeneden geceım dedım ev faktör testlerım
daha kötü çıktı degerlerım alt üst doktorum hemen hematloga yönlendirdi
hematologum ıse bı kaç test daha lazım ama hamıle kalman sorun değil yalnız
bebeğini doğurman zor 2 hata var vücutta dedı ve beni cerrahpaşaya sevk ettı
gün gün orda olucak kontrol altında buluncakmısım testlerım aşağıdaki gibi
bilen veya aynsını fln yasayan varmı yardımcı olursanzı sevınırım tesekkurler

chnb artık bir üst sıraya tarfi edebilirsin

ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum tarihi Bebeğin adı Serklaj
yaren Kız 20.02.2011 Sezin VAR
Güldenaz Kız VAR
Edamecrin KIZ 2010 Gözde VAR
Tatlışoğlu KIZ 03.03.2011 İlke VAR
Nuray KIZ 20.03.2011 Özge VAR

HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen doğum tarih Serklaj
Şafak Kız ?? Var..
Özlem kız 03.05.2011( DENİZ ) Var …
Ayer Erkek 18.05.2011 Var ..
Eylem Kız 25.05.2011(DURU ) Yok..
Ardatuana Kız 13.06.2011(AZRA ) Var..
Elifce Kız 23.06.2011(ELA ) Var..
Mavinilay Kız 06.08.2011 Var
selen_k Kız 02.09.2011 Var ..
Samyeli Erkek 22.09.2011 Var..
minimini Kız 25.09.2011 Var..
gamze81 Erkek 27.09.2011 Yok ..
Tugbacozar Erkek 10.10.2011 şuan yok..
elza81 15.10.2011 Yok ..
Paşam 31.10.2011 Şuan yok.
Crameren 04.11.2011 Şuan yok.
tuubaaoz 13.11.2011 Şuan yok.
Chnb 17.12.2011 Şuan yok.
ceylinirem 19.12.2011 Şuan yok.

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Fadik 21 nisan
Regrete yaz sonu :97:
jorjet :97:

Sen sor bakalım ama ben böyle bir şeyi ilk defa duydum, inşallah aslı astarı vardır, aslında doğum yapan öğretmende bir sene nöbet tutmaz ve bende kızımın doğum raporu var, ağustos ayına ait istersem onuda kullanabilirim. Beni düşündüğün için saol arkadaşım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…