Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım sağ ol. Ben bugün nöbetten muaftır diye yazı yazdırdım yarın vereceğim canım... Sen de böyle bir şey yazdır istersen. İdaren bilmiyor mu durumunu canım?

canım daha önceiki kaybıda bu okuda yaşadım ve biraz fazla dillendi durum,hamileliğimi duyan yinemi hamilesin falan demeye başladı benimde canım sıkılıyordu bunu pek söylemedim kimseye ama haftaya son nöbetim olacak sonra serklaj ve heyet raporu alacağım inşallah doktorla görüşmştüm bakalımartık.

hiç farketmedim.. Allah iyiliğini versin çok hoş olmuş
özledin dimi kocanı
biri kacişmi dedi kocişler sevilmezmi be senin eşin nasıl bebem ev işlerinde hamaratlımı merak ettim
canım kardeşim ben inanıyorum rabbim emeklerinin karşılıgını işşallah boş çevirmicek bizlerede naip olsun işşallah senin gibi o haftaları görürüz
canım pazartesi yaptırdım testi ense kalınlıgını sorema bir macera yaşadık her dişarı çıkmamda eşim baktı gözlerime kafamı salladım yok dedim bir suratı vardı sorma ay ne güldüm:90::90::90::90::90:küçücük boyuyla dedi bizi parmagında oynatıyo anası gibi inatçımı ney dedi:86::86::86::86:biraz öyleyimdirde bu arada demin beni ana saglıgından aradılar beni bebegim için dediler kontürole gelicez ne kötü oldum bilemezsiniz dedimki bebegim öldü benimbaş saglıgı dilediler bana dediler gebelik varmı evet dedim eşimin kan grubunu sordu akraba evliligi yaşımı işte kaç senedir evlisin ilk bebegi ne zaman hamile kaldın vs işte rutin işler anlıcagınız 20 haftalık bir igne varmış gebelere yapılıyomuş dedim tetenoz vurdurdum ben ama dedim son dozum kaldı kadın sevindi bilinçli hasta diye dedim ben serklaj olucam kalkamıyorum yerimden vs işte hastane çıkışı dedi beni bul 20 haftalıkken yapalım dedi çok tatlı geliyodu sesi şeker gibi yiyesin geldisizleride aradımı merak ettim ana saglıkları bilgisayardan bulmuş beni birde oraya kayıtlıyımya düzenli gittig,im içinde tebrik etti bakalım işşallah saglıklı çıkarda sonuçlarım gönlüm rahat bir şekilde giderim dikişime işşallah:94::94::94:

canım seninle haftalarımız yakın zaman su gibi akıp gidiyo inan dün gibi hamileligim bugünse teyzesi 12 hafta 2 günlügüz rabbime şükürler olsun kasıklarım bazen sızlıyo öksürüken bebegin oldugu yer acıyo ultroson görüntüleri var yavrumun maşşallahheryerleri belli annesinin gülü o bu arada ne yaptıysan kabızlıgım gitmedi ya fikirlere açıgım bugün afedersiniz nerdeyse aglıcaktımeşim bile korktu dedi gelirken sana kayısı suyu alıyım dedi düşünceli kocişim benim eee ne demişler köprüden geçene kadar demişlerkaynanam gitti gideli hiç aramadı ne yapıyosunuz diye demekki bu kadrmış benim anacım hergün arıyo gelicekti bu hafta ablamın kaynanası oraya kalmaya geliyomuş garip ablam gelmez gelmez diyo annemimi beklemiş şahsen ben kaynana olsan gitmem kızıyla rahat otursun diye ne çeşit insanlar var degilmi bugün herkez nerde het millet kalkın bakip kimseler yok biz erken kalktık kesme şekerimle babamız karnımızı doyurdu ilaçlarımızı içirdi işe gitti siz nerdesiniz gelim bakıyım iki lafın belini kıralım ulen okadarda şirinlik ettik gene kimse yok :86::86::86::86:

canım bende kabızdım yapamıyordum,
eti formun karışık kuru meyvalı k-filengs var. ben onu aldım sütle yiyorum.
o beni tuvalete çıkarıyor.

paşam birde kuru kayısıyı kaynat,
hem suyunu iç hemde tanesini ye. komposto gibi.

sag ol canım denicem işşallah eşimi arıyımda gelirken alsın inan başka zaman kabız olsam umrumda degil ama ne bileyim zorlanınca imnsan korkuyo kusura bakmayın gerileri okuyodum hayat hikayeleri sizler nazılsınız görüşmeli samyelicim bebegin nasıl kıpırdıyomu kerata teyzesinin gülü

duru bebekim sen nasılsın içim sıkıldı ya burda hava çok karanlık allahım affetsin kişi hiç sevmiyorum günlük gülüstanlık olsa ne ka güzel olurdu hebu havalarda insanın içi sıkılıyo

canım daha tam net duyamıyorum ara ara pıot pıt diye oluyoooo. allahın izniyle mayısın 16 sına bi gelsek.

paşacım bende annemdeydim gider ayak grip oldum sabaha kadar uyumadım ıhlamur içiyorum bol limonlu ballı banada fikir verin nolur..bende kabız için gece yatmadan 2 kayısı 2 kuru incir yiyip üstüne ılık su içiyorum sabah tuvalete çıkarıyor..anacımda üzülüyo napçan tek başına diye kociş hamarat değil benim.yarında istanbulda kontrol var mecbur döncem evime yoksa kalırdım..çorludaki dr gitçem bu akşam ilaç vercekmi bakalım gribe...

geçmiş olsun canım...aman dikkat et kendine. bu sabah bende çok hağşırdım. hapşırınca korkuyorum dikişlere bişey olacak diye. doğum için nasıl olcak, normal mi sezeryan mı?

canım daha tam net duyamıyorum ara ara pıot pıt diye oluyoooo. allahın izniyle mayısın 16 sına bi gelsek.

samyelicim kasık ağrın vardı geçtimi canım,bebiş büyüyodur annesi rahim yer açıyodur ona..ben 22.haftamda hissedebildim hareketlerini kızımın birde zayıflar önce hisseder derler

canım daha çok küçük benim yavrum çok hareketliydi buda ara sıra damar atışı gibi atıyo ama ne biliyim ben diyorum bebek oynuyo dünürüm diyo gazdır gaz

canım aç karnına sıcak su işçicekmişim pc manyagı oldum o site senin bu site benim geziyorum kabızlık için kara kayısı ye birde ben sarısını yiyodummeyarse karasıymış gel bebem bakarım ben sana inan seve seve

geçmiş olsun canım...aman dikkat et kendine. bu sabah bende çok hağşırdım. hapşırınca korkuyorum dikişlere bişey olacak diye. doğum için nasıl olcak, normal mi sezeryan mı?

sağol canım aman sakın hastalanma hemen c vitamini al bol bol..bişey olmayacak inşallah korkma canım..doğum sezeryan muhtemelen ama bellide olmaz şimdilik dönmedi kızım daha bakalım yarın detaylı konuşçam dr la ne diycek..

samyelicim kasık ağrın vardı geçtimi canım,bebiş büyüyodur annesi rahim yer açıyodur ona..ben 22.haftamda hissedebildim hareketlerini kızımın birde zayıflar önce hisseder derler

kasık ağrım geçti canım. doktorum içtiğim progestan 200 için bu kutuyu bitir başka alma dedi. daha sonra tekrar başlıcaz dedi. progestan 200 bitince hiç ilaçım olmayacak. sen bu haftalarda ne içiyordun canım?
bende kiloluyum herhalde bende 20. haftadan sonra hissederim Allah nasip ederse.

sağol canım benim bakmış kadar oldun valla düşünmen yeter..:13:evet bende karasını yiyorum incirde yiyorum faydasını gördüm sende dene şuan sıkıntım yok şükür..bu gribi atlatmam gerek şimdi..

canım ben kiloluyum ama malesef yalan demişler kim dediyse bu arada lişmon kanı sulanrırıyo bir şey olmasın canım ben inan limon bile yemiyorum bebege bir şey olur diye bak sen sıkı giyin altına üstüne yorgan battaniye koy iyice terle ben öyle yaptım geçti inan gribim rabbim kızıma şifa versin tabi annesinede

ben progestan elevit coraspin içiyodum o haftalarda canım kanamam vardı 16.haftaya kadar hep zaten.20.de kesti progestanı 22 de rahim ağzımda kısalma oldu yine başladı..ben çıkıyorum başım ağrıyo çok uzanıcam canlar öptük sizi..

canım benim benim doktorum ban 20 haftaya kadar içicen dedi anlamadım gitti bu doktoru bebekim ya kızmada ben günde 8 tane ilaç içişyorum kadın hatta üstüne bastıra bastıra dedi biterse kesin al işmal etme bak dedi mayısta 16 gidicen dedin ne zaman ilaç bitiyo senin hesapladınmı:44::44::44::44:

tamam canım dinlen sen, aman dikkat et kendsine. bizi haberdar et doktordan sonra.

yaklaşık 10 gün sonra bitiyor ilaçım. sen hangilerini içiyorsun?

Canım çok geçmiş olsunn,ballı limonlu ıhlamur çok iyi gelir rahatlatır seni,su içmesen diycem bol bol su iç ama zaten onuda bolca içiyosunn.Tekrar geçmiş olsun

Paşam ,canım ben hamileyken de öncesinde de hiç sağlık ocağına gitmemiştim hamileliğimde de sadece özele gittim,bigün benide aradılar hamileymişsiniz hayırlı olsun falan dedi son adet tarihimi sordu eşimin kan grubu, benimki neyse ben hiç bilmiyordum ozaman garip geldi bide telefonda SAT falan sorunca terslendim kıza nerden bileyim sizn nerden aradığınızı niye bukadar özel soru soruyorsunuz diye gıcık gıcık konuştum.Dedimya hamileliğim hiç çekilmiyor huysuz gıcık bişey oluyorumm:26::26:.Neyse hanım çok kibardı benim tüm gıcıklıklarıma rağmen tatlı tatlı anllatı ben özele gidince orası devlete bildiriyormuş hamile olduğumu ordan da şimdi aile hekimliğine geçtik ya bağlı olduğımuz Aile sağlığı merkezine bildiriliyormuş neyse arayıp bilgilendiriyorlar hatta evde ziyaret bile ediyorlarmış ben hala nerden çıktı bu yaa gibi geveliyince kız hala sabırla yıllardır yapılıyor dedi neyse bebeği kaybedince çok kötü üşüttüm o sağlık ocağına gittim evin hemen yakınındaymış adımı söyleyince hemşire beni tanıdı hemen bebeği sormaz mı (( dedim kaybettik üzüldü çok hamile olduğumuzu bildiriyorlar ama malesef kaybettiğimizi bildirmiyorlarmış.Bende kızdan o zaman için özür diledimm

Kızlar ben geldim. Yazılanları ancak bitirdim.
Durubebek geçmiş olsun. Kivi de çok fazla C vitamini varmış. Bir de kuşburnu çayı. Dene canım

Paşam bana kayısı hep iyi gelmiştir. Kompostosu ve posasını da ye.

Samyeli ağrılarının çok sık olmaması iyi. iKİ üç kez de önemli değil. Düzenli aralıklarla olması önemli.

Durubebek iyi oldu beni bilgilendirdin. Ayrıca teşekkürler.

Bana da iki doktorda yaşam şekli konusunda bir şey demedi. Ben de daha pelk dikkat edemiyorum. Çok ağır işler yapmıyorum o kadar. Bugün son kez nöbet tuttum. İdare hemen sildi beni nöbetten. Allah razı olsun...Benden böyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…