Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

evet canım aynen ....aslında mantıklı bir şey vereyim teli... maşallah bende kutu gibi ev istiyorum mustakil ama burda zor kalariför var ilerde emekli olunca inşallah.. sağlık olsun da her şey olur ...benim eşim şimdiden meraklı sen ş,mdi bir şey alma ben alıcam diyor bende oturum gün sayım ne yapayım

evet cok önemli ben artık umudumu kaybediyorum ev bulamıyoruz bende arayamıyorum eşimde işten gec geliyorr burda da öyle yanyana bakona cıksan karşı karşıya misafirliğe gitmişiz gibi oluyor perde acamıyoruz ama aradığımız ev öyle olmasın istiyoruz ama onlarda cok pahalı eşim ,le ben cok didikliyoruz o yüzden de bulmamıyoruz cok mu abartıyoz acaba :44: hadi yaa vayyy bakim benim koçiş kime yapcak araba benim üstüme

Canım Edirnedeki evde onun üstüne. Araba yok malesef. Ama yazın orta halli bir şey almayı düşünüyoruz. Zor arabasız malesef. Araba olsun onun üstüne. Evi de dar zamana getirip de sonradan pişman olacağınız ev almayın. Ben sıkılıyorum yakın olunca. Edirnedeki evimizden akşam Bulgaristan'ın ışıkları görünüyordu buradan Suriye görünmüyor ama idare ediyoruz işte...
Şansa bak sınır şehirlerde hep işimiz...

bizimde öyle bir düşüncemiz vardı canım bakıyorduk ama bende vazgeçtim şimdi hayırlısıyla önce bi bebişimiz olsun kucağımıza alalım ondan sonra bakacağız şimdi birde onun stresini yaşamak istemiyorum.. olduktan sonra bebişle birlikte alışverişleri de yaparız evde bakarız

Canım maşallah duru'ya .Ayarı bozuktur ama için rahat etsin git tabi senyarın da.Maşallah gezilmiş alışverişler yapılmışş

Canım o kadar folikasit içtin o dediğin olmaz merak etme canım. Boş yere üzülme. Oh ne güzel Edirne, İstanbul geziyorsun...

sağolun canlarım benimm darısı başınıza inşallah..çok üzülüyodum ben seçemedim hiçbirşeyini diye ama şükür atlattık o günleri sizinde su gibi geçsin inşallah..leyleği havada gördüm derler burda çok gezince ben dün gördüm hakkatenbaşladım bile..chnb cim folik asit omurilik için nöral tüp defektini önlüyor benim bildiğim yarık dudağadamı iyi geliyormuş:26:sen soru sormuşsun canım bulamadım bidaha sor dedim onuda görmedin sanırım seve seve cevaplarım sor istersen öğretmenim canım benim

Duru Bebek sen pıhtılaşma problemini 3 düşükten sonra mı öğrendin? Onlarda kalbi mi durmuştu yoksa kanamayla kendiliğinden mi düşmüştü? Şundan sordum: Bu iğne kanı sulandırıp bebeğe akışı kolaylaştırıyor, bebeği besliyor. Düşük olmasın diye değil di mi? Düşük için progestan kullanıyoruz. Neyin neye yaradığını algılamaya çalışıyorum. İğne önceden olmuyordum ama iki hamileliğimde de progestan kullanmıştım hatta geçenkinde crinone jel ve pruloton depotta kullanmıştım. O ilaçlara rağmen erken doğum yaptıysam(gerçi kanamam kesilince ilacı da kesiyorduk) pıhtılaşmadan dolayımıydı?

Canım folik asit bildiğim kadarıyla yarık dudağa da iyi geliyor.

Yarık dudak ve damak oluşmasının kesin bir nedeni olmamakla birlikte, genetik faktörler, çevresel faktörler, gebelik sırasında annenin ilaç kullanımı, anneye ait hastalıklar, annenin sigara ve alkol alışkanlığı, infeksiyon, folik asit ve B vitamini eksikliği bu duruma yol açabilir.

Canım boş yere telaş etmene gerek yok. Biz vitamin deposuyuz.

ben de manzarılı evleri cok severim ... aslında bende göle karşımı alsam canavar felanıda görürüz belki yada irana karşıııı edirneyi cok merak etim gitmek isterim oaralarıda orası aslında bize cok sapa kalmış :44: yolumuz düşmedi :26: olur oda inşallah gercekten de bizim gibilere araba şart ne zaman ne olucak bilemiyoruz

ben yine iyi olsam bakıyom cıkarken tezgahtar eminim sinir oluyordur almasamda almış gibi oluyom baktığımda eşime diyorum şunlar güzel bunlar iyi şimdiden aşina olsun da ne alıcağını bilsin

Canım bak bizim hayatımız sınırlarda madem oradan iran görünüyormuş, belki sonraki durağımız oradır...

ben hiç gidemiyorum canım eşim bu konuda çok sınırlıyor beni gezmek için bile gidemiyorum sonra bişey olunca çok üzülüyorum diye ne baktırıyor nede aldırıyor 30lu haftalara gelince balacakmışız

canım benim ikinciden sonra anlaşıldı 3.de iğne kullandım ama düzensizdi saatlerin önemini bilmiyordum..birde kanamam olunca iğnenin yarısını yaptım oda hataymış..ilkini ilaçla düşük yaptım 2 ve 3.de kürtaj oldum..sonra histeroskopi yapıldı rahimde septum varmış t şeklinde üstelik onu aldılar..bu iğneler kanı sulandırıyor çünkü bizim kanımız hamilelik hormonuyla dahada koyulaşıyormuş iğneler normal seviyeye çekiyormuş.bende 4 ündede progestan kullandım bunda 4ay oldu kanamam crinone de kullandım arada ama dr sıkı sıkı tembihledi sakın iğneni kesme dedi kanamanın iğneyle ilgisi yokmuş..pıhtılaşmadan erken doğum değilde erken dönem kayıp olur bence erken doğumla alakası yok sanırım..karışık olmadı inşallah..

Sağ ol canım. Bu günlük iğne işi yoktu bende önceden. Buna can mı dayanır kızlar? Bir debenim kesilme ve batırılma fobim var. Hiç bakamıyorum bile vurulurken nasıl yaparım kendime. Mümkün değil. Biraz zaman geçsin eşim yapar mı?:26:

canım benim çok şanlısın aslında bir evim biel yok anlıyormusunsüriye iran ırak kardeş olmuşunuz birde bakmışsınallahım agız tadiyla oturmayı nasip etsin işşallah
kızzzz buu saatee ne yaptınız bakem kim yaptı ben artık mutfaga girebiliyorummmmmm :118: bugün yemek bile yaptımmm :118:

+canım eşim hazırladı yedik az bamya yemegi vardı birde çeşnili pirinnç pilavi yapmış salata tememdiranca geldi iş yaptı eli agırdır ama çok lezzetli yapar kocişimaraba üstüneymiş iyi vallhi ben kocayı üstüme yaptım okadararabasızlıga ne zamqan lanet ettim biliyomusun kanamam oldugunda 2 yeride aradık taksi yok eşim en sonunda yalvardı ne olur bir taksi çevirin yollayın diye garibim sonunu siz biliyosunuz artıkama işşallah bir ufaktan ikinci el istiyorum tam şöför olunca bakarız öteki yeni cici arabalara

şekerim seni gördüm altta hoş geldin bebem :86::86::86::86:

Afiyet olsun canım. Bizimki de sağolsun kurdu kaldırdı sofrayı. Ben çıkıyorum kızlar. Malum yarın okul var...

sagol şekerim biliyorum hazırladıgınıbende çıkıyorum kociş yatalım diyo malum yarın annemler gelicek erkenden oglumuda getiricek ablam artık bol bol sevişiriz oglumla teyzesinin gülü o iyi geceler tatlı üryalar görün işşallah :86::86::86::86:

Kızlarrr muhabet koyu bakıyorummm.Canım türkiyenin bir ucundan bir ucuna evleriniz var maşallah .Bizim bi tane bile yok ben önceden ıstanbulun senin memlekete yakın yerinde oturuyordum bdüzünde :)) mahfoldum ama işim şehir merkezindeydi hergün 4 saat yolda gidiyorduu servisim vardı ama tam trafik saatine denk geliyordu eziyet, ev eşimin işine yakın benimkine 40 km her akşam evde cıngar çıkıyordu yiyodum başının etini valla vır vır vır ama evde at koşturuluyordu valla şahaneydi bi mutfağı vardı salon takımı bile konurdu :)))yep yeniydi 1,5 sene önce isyan çıkardım taşındıkk.Şimdiki evim şehir merkezinde mutfaga ikinci kişi giremiyor sıkışıyosun ev 30 yıllık gece yan komşu horluyo uyuyamıyorum sesinden apartmanda özel hayat yok kim ne yapsa duyuluyor sözde 3 oda ama bir oda da sadece yatak odamın gardrobu duruyor çünküyatak odasına sığmadı yani turşu gibi oturuyorumm :)) eşim olsa sığamayız valla :)).Kiram 1200 tl 130 da apartman aidatı bide ev sahibi zam istiyo biz yapmıyoruz krizde tuttuk yoksa bu evi 1500 tl ye vercekmiş tutulmayınca bu fiyata verdi şimdide zam deyip duruyoo evin tek özelliği merkezde olması gerisi yok.Adama sordum bigün evi satsanız nekadar istersiniz dedim 400 bin dediii utanmada yokk.Yani bizim ev sahibi olmamız rüya.

Kız sen bigün yazarken böle yemekleri hamişlerden birinin biyeri şişcekk.Canım ben yazmamıştım bu detayı ama sen taksi bulamadık deyince aklıma geldi.Benim sabah sancım tutunca kimseye söylemeden haber vermeden kendim gittim hastaneye hemde kendi kullandığım arabayla yolda arada iki büklüm olarak sürdüm arabayı hastaneye gittim gidince park yeri bulamadım arabayı kapıya bırakıp girdim içeri sonra beni aramışlar doğum yaptığımı anlayınca olay oldum hastanede .Tabi yapılacak şey deil biliyorum ama ben konduramadım kendime bişey yok sandım tam aptallık bidaha hiç böle şey yaparmıyım.Yani canımm Taksi araba olacağın önüne geçilmiyor ben hemen gittim ama nafileee üzme kendini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…