Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Yok canım ben eminim olmadığıma .Anlardım olsaydım

Kızlar ben size bir bakıp çıkayım dedim Annemlere gidiyorum birazdan,eve dönersem girerim yine

allahım genemi terkediliyorum bu kaçıncı terkediliş yaw banne benide götür annene bananeçabuk gel bak seni öslerim ben:89::89::89:

neyapa bilirsinki mecbursun bosver sen dinlen nasil olsa bebek olduktan sonra yatagi zor bulursun
evet haklisin simdi daha iyiyiz aptamil veriyorduk 20tl ikigun dayaniyordu baska mama yemiyorlardi Allahtan simdi bebelac veriyorum bunu sevdiler bugunden kasik mamasinada gectik bakalim hayirlisi

İyi bari. Ben cam rende almıştım. Meyve geçince sen de al canım. Bir de kayısı zamanı geliyor bence elmadan , şeftaliden başlama meyveye. Ben öyle başladım oğlumun poposunda çatlak oluşmuştu doktorlar da anlayamadı fakültede anlaşılmıştı neler çekmiştik sonra da düzenli kayısı kompostosu sayesinde atlattık canım. Yoğurdu da kendin mayalamaya çalış canım. Geçişlerde birkaç gün ara ile olsun. Çok da yüklenme ben de verilen tarife göre yapıyordum acemilik hepsini bitirtmeye çalışıyordum sanki o ölçüde yemese çocukta gerilik olacak diye düşünüyordum. Acemilik işte... Ara ara tecrübelerimi paylaşırım canım...

taze anne geeeeeldiiiiiiii

nasılsınız ızlar iyi dilekleriniz dualarınız beni çok mutlu etti.Allah isteyen herkese versin bu duyguyu tattırsın inş.bebeğim 2 380 gr doğdu.36+1 günlükken.genel anestezi olacaktım.ama akciğerde ödem oluştğu için spinal oldum.ben sürekli dua ediyorum Allahım ne olur ağlasın sağlık sorunu olmasın diye.sonra bir iki hafif ses duydum.sonra bir ağlama sesi filmlerdeki gibi.doktor elinde minicik bebeğimi gösterip ayşe bak oğlun dedi.benim gözyaşlarım akıyor durmuyor inanamıyorum hala.çünkü ilk gebeliğimde ilk 3 ay geçince artık düşmez diyerek çok hayal kurmuştuk.bunda da zorluklzr çekince elime almadan yüzünü görmeden inanmam dedim ve hala eşie anneme soruyorum bu benim miannemi oldum şimdi ben diye.tüm hastane personeli doktor hemşireler temizlik elemanları herkes .çok merak ediyorlardı.ben ameliyatta o kan kokusundan va kalp çarpıntısından bayılacaktım buda spinal anestezinin kötü yanı.birde bel ağrım hala geçmedi.neyse ben sezeryandan çıkmadan hemşireler bebişimin totosuna vurmuş.sen bizi çok uğraştırdın diye.nöbeti olmayan hemşireler ziyaretime geldi.artık doktor viziteye geldiğinde stres korkunun yerini şakalaşmaya bıraktı.herkes artık rahattı ve gülüyorduk.hala altını değitirp gazını çıkartamıyorum ama annelik harika bişeymiş.iyiki tüm olumsuzluklara rağmen devam ettim.kızlar bende sadece rahim ağzı kısalığı vardı hamde preterm eylem vardı.herşeyin çaresi varmış.çok şükür.sizlere çooooooooooook dua ettim sezeryan anında.inş.dualarım kabul olur.celestone iğne yapıldığı için solunum güçlüğü çekmedi.ısısı düşüktü 2 gün odamda küvezde kaldı.emzirdim.pzt muayenesi var inş.herşey yoluna gider.

maşallah oğluşuna canım allah sizi gülmelerden ayırmasın artık çooook mutlu olun..bendede sadece rahim ağzında kısalma vardı çok şükür bugünlere geldik umarım bende kızımın ağlamalarıını duyarım..duaların için sağol canım allah razı olsun fırsat buldukça gel oğlunu anlat moral ol umut ol bizlere..

ben yoklamamı veriyim dün bütün gün dışardaydık gece de misafirlikte yoruldum biraz o yüzden bugün evdeyiz buralarda olucam..herkesler iyimi??

canım inan aynı bende sinin gibi olurdum sevincimden insan inanamıyor demi gözüyle bile görse bile allahım saglık saat versin ogluşuma işşallah
ben yoklamamı veriyim dün bütün gün dışardaydık gece de misafirlikte yoruldum biraz o yüzden bugün evdeyiz buralarda olucam..herkesler iyimi??

bakıyorum sen bu aralar çok geziyosun he yat bakıyım yeriine kızım olunca bol bol gezersin bended kısalık var sizleri gördükçe okuyunca inanın çok seviniyorum sizde başarıyosunuz bende başarabilirim işallah digerleri yoklamaya gelmediler gelsinler çekicem kulaklarını
bugün pazarya hiç sevmiyorum hafta sonlarını kimseler olmuyo topikte teker teker gelenler anlatsınlar bakıyım neler yapmışlarda gelememişler gamzecim ve şekerim nerelerdesiniz gene yaw ve digerleri keyfini çıkarın hafta sonunun bende tek oturuyum evimde yapayanlız

Ben geldim dün akşam pek kaynatılmamış hoşuma gitti aklım sizde kalmıştı neler konuşuyo şimdi bizim kızlar diye.Ben ufak çaplı bir temizliğe grişiyorumm tatlı kızlar .Akşam yine gelirimmm

Maşallah. Yakında tamamen senin ilgilendiğin aradada biri bu bebeğe baksa da ben bütün evin işini yapmaya razıyım dediğin günlerde gelecek.

Gez gez canım ben 35. haftadan sonra hiç oturmamıştım veeee 38. haftada doğdu. Bir şey olmaz inşallah. Bari artık tadını çıkar...

Canım veli toplantısı vardı. Sabah 8.30 da çıktık evden. Sonra da bir arkadaşa gittik. Anca geldim. Affet.

affetmem okadar sabahtan beri o topik senin bu topik benim bekliyorurum geliceksiniz diye çocugum yokki veli tıolantısına gidiyimkaynanam yeni gitti evine bir dün yemek yaptım sormayın hatun bile beyendi yaptıklarımı sülemem amane yaptıgımı canınız çeker sonrayemek yapmayı özlemişim biri deseydi güler geçerdim heinsanın elleri baglı olması çok kötğ bir şey saglıklı hamieler kıymetini bilsinler öyle bizim gibi yatmıyolarki anca geziyolar yazık ama bize ya

hepinize merhabalar . cuma günü kontrolumuz vardı. 16+3 olmuşuz. rahim ağzuı 4 cm ölçüldü. serklaj yapılmayacak. doktora akıntıları sordum. şöyle açıkladı"" hamilelikte akıntı daha da fazlalaşır. bu su gbibi yada krem rengi gibi olup çamaşırda durduktan sonra sararıyorsa sorun yok. fakat kokulu sarı kasıntı vb. olursa hemen dr. başvurmak gerekli. mutlaka 3 lt su içmek gerekli . ""dedi.
bu arada cinsiyetimizi de öğrendik. bir pipi vardı.bebeğimiz erkek.
benim daha önce ki gebeliğimde suyum yavaş yavaş bitmişti. doktora her muanede suyu nasıl diye soruyorum. bunda """daha da iyi olabilir, ama sorun yaratmaz"" dedi. tabi bizim için ucu böyle açık bir cümle yetiyor. ne yapmam lazım dedim. bol sıvı tüket dedi. offff offff
20 haftaya randevu verdi. detaylı ultrason ve kan tahlilleri tekrarlanacakmış.

canım kardeşim inan çoksevindim allahım 40 haftaları gösterir işşallah alahım analı babalı büyütsün canım benim saglıcakla büyüt bebegini canım benimde herşey normaldi ama olan birden oldu seni korkutmak gibi olmasında kesin dikş gerkemiyo dendi banada ben senin yerinde olsam bir doktora daha giderim ben mesela şansımı bir doktora bırakmıcam cumaya 6 randevu aldım allah nasip ederse gidicem birde o görsün bakalım o ne dicek adan bu dalda uzman yesin onun pipisini paşa teyzesi bu arada benim rahimim ara sıra sızlıyo neden acaba sizdede oluyomu merak ettim oluyosa neden oluyo :44::44::44::44:

Ah canım benim ya. Benim oğlanın toplantısı değil canım. Öğrencilerimin veli toplantısı. Ben de yemeğe giriştim biraz. Haftasonu sıkıcı oluyor evet.

Sevindim. Bu aralar liste erkeğe mi dönüyor ne... Bizim ne olacak bakalım. İnşallah enfeksiyona karşı dikkatli olursan bir şey olmaz. Ben 3 litre içemiyorum suyu. 3 litrenin içinde yalnız su mu yoksa diğer içecekler dahil mi?

ben hiç veli toplantısına gitmedim ögretmenim nasıl oluyo zevklimi menüde ne var güzel bir şeyse hemen geliyim

ben hiç veli toplantısına gitmedim ögretmenim nasıl oluyo zevklimi menüde ne var güzel bir şeyse hemen geliyim

Canım eğer çocuk iyi ise veli mutlu oluyor, zayıfı varsa ve şikayet edersen üzülüyor, bazen de sinirleniyor. Buradaki veliler daha sakin. Edirne'de en ufak olumsuz bir şey desen suçlu seni çıkarırlar. Derse giren 10 öğretmen suçlu kendi çocukları melek. Ama buradaki çocuklar da veliler de daha sakin. Yoğundu çok veli geldi. Çenem hiç durmadı.

Yemeğe gelince mercimekli bulgur pilavı ve ıspanak. Pek de parlak sayılmaz malesef. Beğenirsen gel canım...

ben geçen gebelğimde tam 10 doktor gezdim. 3-4 ü sbt. emin ol . bir çoğu bişi bilmiyor. geçen hafta başka bir doç. a da gittim. o da aynı tanıyı koydu.
birde yaradana sığınıyorum ben artık. mevlam onun nasibini verdiyse olacak. bizim alnımıza da ana baba olmayı yazdıysa olacağız inş. bizim % 1 ihtimalle doğal yoldan bebeğimiz olabilirdi. öncekiler hep tüp ve tedaviydi. son acı tecrubeden sonra herşeyi rafa kaldırmıştım ki hamile kalmışım. yani mucize. ilk günler mucize yi veren allah nasib eder diye emindim. öyle değil , değilmiş.
bir arkadaş doğum yapmış. adını unuttum. görmeyince inanamamış ya . bende öyleyim. bi çorap bile almam .
allahım nasıp ederse
hedef 1: 28 hafta
hedef2: 32 hafta
hedef3: 36 hafta
hedef4: 38 hafta

bendede süzme mercimek çorbası var sebzeli yaptım yanındada ıspanagın kökleri varya biz onu pirinçli kıymalı yapıyoruz amasyanın özel yemegi birde sebzeli bulgur pilavı yaptım yanınada cacık pek güzel oldu kaynanam bayıldı dedi tembel gelin yemekler bundan sonra senden öyle kolay kolay benimki yemek beyenmez eee o kadar içine sevgimi katıyorum senin elin deydiyse güzel olmuştur dünürüm

su işini bastıra bastıra 2 kez sordum. sadece su için 3 lt dedi. benim kusmalar daha yeni yeni azaldı. 2 de kalıyorum. 3 zorlamak lazım demekki.

rahimde ara ara sızlama oluyor ben de de.

bu arada cinsiyet için şey derler. sık aralıkla sperm üretimi oluyorsa x yani kız; sık aralıklı olmamışsa y yani erkek oluyormuş. doğruysa bu bize uyuyor. hiç çabam yoktu. ben o defteri kaldırmıştım ara ara imzaya açıyordum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…