Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım menü benziyormuş canım. Sen kaynana bakma canım Allah korusun serklaj da yok. Açılma filan olur. Yapsın canım boş ver. Kaptırma kendini sakın....

Evet onu ben de duymuştum. Benim ikisi de oğlandı ve hamilelik için olduğundan sık olmuştu gün aşırı. Böyleyse benim yine mi erkek acaba?:26::26::26:

işşallah kardeşim işşallah ne olur beni yanlış anlama biliyosun neden söyledigimi allahım işşallah 40 haftaları gösterir bak mesela beni örnek al ben okadar doktora gittim her şey normal dedi ama bu doktor 2 yakın açıklık var rahimde dedi dikiş şart dedi senin ded,gin gibi rabbim annımıza ne yazıyosa onu yaşıyoruz önüne geçemiyoruz hiç bir şeyin canım inan bu ruya girdim bir arkadaş varya şimdi aklıma gelmedi dedi diktr,i kaybedersin diktirmek istedim direttim doktor dikmedi olan bana oldu acı çektigimemi yanayım bebegim dogum ettigimde canlıydı can çekişe çakişe öldü onamı yanayım sütüm boşa gitti onamı herkez dedi anası kız babası oglan gene olur dediler ama atladıkları bir şey vardı milletin ebn anneydim okadar 5 ay karnımda taşıdım dışardan okadar kolayki konuşması başlarına gelince bilmezler ben dogum yaptım garip ablam çok aglamış görümcesi olsun kaynanası olsun aman aglama gene olur demişler ben dedi aglarken onlar sefesındaydı dediler bu arad ablam kaynanasıyla yaşıyo neyse görümcesinin kızı düşük yapmış 1 hafta evinden çıkmamışlar ablamda demiş üxülmeyin gene olur kaynanası çok aglamış kız demiş çok acıdım senmisin bu lafı diyen dedim dedi ablam dedi demiş benim kardeşim dogurdu 5 aylık kocaman erkek bebek o demiş köpek ölüsümüydüde öyle üzülmediniz demiş siiznkisi demiş 1 buçuk aylık bebek düşmüş çokta umrumda demiş çok agırıma gitti ben aglıyorum dedi onlarsa kendi keyfinde allahım iyiki orda yokmuşum ne kötü insanlar var dünyada ya

Evet onu ben de duymuştum. Benim ikisi de oğlandı ve hamilelik için olduğundan sık olmuştu gün aşırı. Böyleyse benim yine mi erkek acaba?:26::26::26:

senin 1 tane var değil mi. erkek. olsun bu da erkek olsun. sağlıklı sıhhatli nasib etsin allah bize de cinsiyeti önemli değil.
bir şey sorcam keseden sonra kalp atışına gittin mi. geçmişte göremedim yada atladım.

canım ebn 1 kere yaramazlık yaptım okadar ozaman erkekmi geliyo

Canım menü benziyormuş canım. Sen kaynana bakma canım Allah korusun serklaj da yok. Açılma filan olur. Yapsın canım boş ver. Kaptırma kendini sakın....

yok canım hepsini düdüklüde yaptım ayıptır sülemsi elimde güzel gelir yemeklere gel dünürüm seni misafir ediyim bol bol amasya yemekleri yapıyım

kafama takıldı ben bir kere yaramazlık yaptım şimid benimki kızmı erkekmi

aaaaaaaaa gelmiş şekerim beni çok ihmal ediyosun bu ara küstüm sana

benim evliliğmde 5 yılım doluyor. kucağım boş. 6 melek annesiyim. anneik için yanıp tutuştuğum yok ama. insan öyle kabulleniyor ki. ben allah da beni böyle deniyor iste dedim hep. unıden sonra yük. lisans pek anlamadım yalnızlığımızı. tetkikler falan derken bende panikle tedavi falan. ben insan hamile kalınca bi de doğurur sanıyordum . ahh ahh.
seni çok iyi anlıyorum. hepimiz çok tedbirli davranmak istiyoruz.
geçen arkadaşımın bebeğinin kalbi atmadı. aldılar insan 3 haftada kendini kaptrıyor dedi. biz ne yapalım ya... benim gögüstelerimden süt taşıyodu. ben hem doğum yaptım üstüne uyutmadan kurtaj da oldum. oturup kalkmak için 1,5 hafta debelendim. o arada iç çamasırıma sızan süte bakıp bakıp içim yanıyodu. yanlızdım kimsemde yanımda yoktu. eşim de üzgün. zaten duyguarını bbelli eden bir erkek değil. kendi kendimi teselli ettm . rabbim yardım etti atlattım o günleri. dönüp bakınca geçmişe sizde kendinizi ne güçlü hissediyorsunuz değil mi. yaradanım o gucu veriyor.

canım beni bırakıp gitti gidekende iş yapma dedi perşembe gelirim dedi ben perşembeye kadar ne yapcemeşim allah razı olsun yapıyo ama üzülüyorum çok yoruluyo adam ya onada yazık rabim dedim dün sen kalbimi biliyosun ne olur bana kuvvet güç ver dedim yaptım ne yapayım evine istiyo beni gel dedi ben evde bakarım eltim huzur verse gidicemde nerde kendi evimde rahatım ben ya gidesin yok yeterki yatmak olsun ben burdada yatarım gidesim yok yemek ypıcak peh ded inanma yaparda boşver yavaş yavaş yaparım gittigi yere kadar artık ben bir şey duydum serklaj olduktan sora kabız olmucakmışsın ne yapsak şu kabızlık peşimi bırakmadı gitti ya

Canım çok zor yaşadıklarımız. İnşallah sağlıcakla alırsın kucağına. Çoklu ihtimal daha da yıpratır insanı. Benim de tam belli değil aslında. Benim ilki 8 haftalık düştü. 2. si yaşıyor şu an 6.5 yaşında. Onda da çok çektim. Başlarda düşük tehlikesi vardı. Geçti derken 6. ay gibi bir öksürüğe yakalndım. Antibiyotiğ rağmen geçmedi. Marmara da ciğer filmi bile(hamileler için korumalıklar var) çektirdim. Verem dispanserine bile gittim. Öksürük geçti bu sefer 29+4 'te 4 cm açolmayla 11 gün Z. Kamil'de yattım. 35. e kadar yatarak geçirdim. Sonrasında ise 38 de doğdu. 3. sü ise başta yine lekelenme progestan+ proluton depot iğne+ crinone jel. Oh atlattık derken ben Nevşehir'e gittim Geldim o hafta çok misafir ağırladım. Regaip kandili akşamı 2 aile vardı. Sabah kanama hastane su ve malesef 25. haftada erken doğum. Neden tam belli de değil. Enfeksiyon mu rahimağzı yetmezliği mi benim suyum birden boşaldı va ne kanamamda ne suyumda ve ne de doğumumda benim sancım olmadı. Doğururken bile adet sancısı gibiydi doktor ıkın demese ıkınma hissi bile yoktu. Bir gün önce doktorum bize 24. haftadan önceki bebeklere müdahale etmeyin diyorlar dedi. Bizim tam sınır. Bebeğin eşini temizlerken beni bayılttılar ve sabah ümitsizce yaşıyor mu dedim ve evet deyince o kadar sevindim ki. 4 gün ona süt sağma makinası kiralamıştık onunla süt sağdım götürdüm ve 4. günün sonunda gece vefat etmiş. Gerisi malum... Bu sefer tedbiren serklaj yaptıracağım. Her ne kadar benim kendi doktorum rahimağzı yetmezliği olduğunu düşünmüyorum dese de burada okuduklarımdan ben öyle olduğunu düşünüyorum.

3 hafta sonra kendi doktorum 10 gün sonra da fakültedekiçağırmıştı. Kalp atışına gitmedeim canım.Cinsiyet gerçekten önemli değil. Tek erken doğumlarda kızlar daha şanslıymış. Benimki gibi haftalarda kızların yaşaması daha yüksekmş...

inan aynı beni anlattın bende öyle oldum oglumu dogum yaptım eve geldim levebaya gittim içeri girdim eşim kaynanam oturuyo eşim canım dikkat et üstünü ıslamışın hasta olucan dedi bende ne ıslaması dedim baksana üstüne dedi birde ne görüyüm açtım üstümü atlet üstümdeki sütyen pijama bir bakarımki sütlerim akmış ah yavrum dedim abin gibi sanadamı sütümü içiremedim diye çok agladım allah biliyo oturdum yere başladım tepinmeye inan o an beni görseydin çok aglardıneşim aglıyo bir yerden kaynanam bir yerden o gece hiç geçmedi benim için karnımı tutum ah yavrum dursasydın tekmelerini çok özledim dedim eşim aynı dedigin gibi seninki gibi yanımda hiç agladı ama eve gelince dediki agzını yastıga koy bagıra bagıra agla dedi çok zor canım biliyorum allahım sabrını veriyo ben çok zor hamişle kalıyorum 7 senede bir kalıyodum neyse oglum öldü dedim hamile gene kalamıcam diye çok korktum ama yaradan bbegimin dogucagı gün beni gene annelikle onurlandırdı rabbime şükürler olsun23 şubatta buragımı kucagıma alıcaktım ama olmadı 24 şubatta anne olucagımı ögrendim tekrardan başımız sag olsun kardeşim çok zor hemde çok benimde 2 kayıbım var ikiside erkek 5 aylık vefat ettiler
gönlünde ki ne merak ettim

canım içime dogan erkek benim inanıyorn buda erkek hislerim çöok kuvvetlidir benim kime neyin olucak dediysen oldu ama yanılma şansımda olabilirallahım saglıklı versinde dah bir şey istemiyorum senin kayıpların neydi gönlünden geçenmi oldu merak ettim allahım bir daha acı göstermesin işşalah

git git hep tek bırak beni küstüm sana

Öyle deme deme,üzülürüm üzülürüm canım napayım ya işim var biraz önce tam girdim yazcam kapı çaldı çıkmak zorunda kaldımm.Neyse şimdi burdayım söyle bakalım ne yapabilirim senin için??.

Şehzaden hayırlı olsun :))Allah inşallah tamamına erdirsin canım

kafama takıldı ben bir kere yaramazlık yaptım şimid benimki kızmı erkekmi

aaaaaaaaa gelmiş şekerim beni çok ihmal ediyosun bu ara küstüm sana

Canım ya kızma,sende beni hep ihmal ediyosun msn de ya gamzeyle ya chnb ile konuşuyosun bana bi cümle yazıyosunn ben hiç kızıyomuyum ama sana böyle yapıyomuyum hiç

canım ben bağıra bağıra 4 saatte doğurdum ikizlerimi.zaten hastanede yatıyordum. bir sürü komplikasyon vardı bebeklerin birinde. suyu hiç yoktu. diğerininde azalmaya başlayınca biz karar verdik bitsin diye. suni sancıyla sabaha kadar açılma bekledik. kolay olmadı benim doğumum. ama işte bu geç düşükler ve o müdahaleler sebebimiz bence. o kadar deşelenince doğası bozuluyor rahmin.

ah canım kıyamam öpte barışalım hade sende haklısın ne yapam sevenlerim çok allah razı olsun hepinizden iyiki hayatıma girdiniz çok mutluyum çokbu arada gamze gene biyasada yok nerde acep bu hatun

Paşam senin bebiş için erkek,chnb için kız doğuyo içime bakalım ne olcakk.Sağlıkla doğsun tabi gerisi önemli deil.Ben hamile deilim daha herkes bana 2.bebeğin kız olacak diyolar biraz üzülüyorum oğlum olsun istiyorum ama sonra hemen silkelenip kendime geliyorumm.Yumurtlama gününde hamiş kalınırsa erkek yumurtlamadan önce olursa kız oluyomuş.Bizimde bi kerede olmuştu erkekti bakalım bebişler ne olacak

ah canım ölünün dogumu birde reken dogum daha zormuş ben ilk oglumu 10 saate dogurdum ikincisinine 2 günde desem yeri varallahım sabır versin kardeşim elimizden keşke bir şey gelse

hepsi kızdı

ama acı elem keder yok olsun artık.........................)))yaradan hep bizimle. bebeklerimizle. yazımızı herşeye şükrederek yaşayalım gitsin. off niye biz demeyelim artık dimi. herşey güzel olur ama en önemlisi hayırlısıysa olur.

canım benim ogullarımda geç döllenme oldu bunda hemen ozaman kızmı acebe ne dersin aMAN OLSUNDA SAGLIKLI OLSUN ERKEGŞN PİPİSİ KZIZN DUDUSU VAR KUTADAN İKİ SEÇENEK VAR YA KIZ BÖYLE ŞİRİN PAŞA ANNESİ GİBİ:86::86::86::86:YADA ERKEK PAŞANIN EŞİ GİBİNE KADAR GÜZELLER DEMİ:90::90::90::90:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…