Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
şimdi okudum geçmişi canım,serklajın bugünmüş,Allah yardımcın olsun,güzel geçicek buna eminim ben..bunu da atlattınmı tamamdır,önceki yavrularında dikiş attırmadığın için yaşadığın pişmanlığı biliyorum,biz elimizden geleni sabırla yapıp gerisini Allah'a teslim edicez.Allah'ım seni ve yavrunu korusun,dualarım seninle cnmm..

tatlım aynı sıkıntı bende de var bende kızımın suyumun bitmesi yüzünden kaybettim seni cok iyi anlıyorum endişelerimiz aynı

sana neden dediler peki. yavaş yavaş mı bitti seninkide. benim tespitle suyun bitişi 1 hafta sürdü. ikizdiler diğerininde suyunun çok büyük kısmı bir anda geldi.

şimdi neler yapıyosun tedavi için su meselesine özel çözüm var mı?

idolumsun... 28,32,36 allah sana daha da güzel zamanları nasip etsin. sizde serklaj yokmuş. tespit edildiğinde acil bir durumda mıydınız rutın kontrol de mi fark edildi.

idolumsun... 28,32,36 allah sana daha da güzel zamanları nasip etsin. sizde serklaj yokmuş. tespit edildiğinde acil bir durumda mıydınız rutın kontrol de mi fark edildi.

canım sağol sizlerde görüceksiniz inşallahhh..benimde bu topicte idollerim vardı uğurlu gelsin sanada inşallah..benim 22.haftamda detaylı usg de kısaldığı tespit edildi fakat dr dikiş atmak istemedi risklerinden dolayı sonra kasılmalarım bel ağrılarım oluyodu kısala kısala 1.2 ye kadar düştü ama hep yattım yeni yeni ayaklandım artık..

arkadaşlar
ben bi kaçgün izinliydim. tv seyrediyorum. bugun tnt de ender saraç ın prof. dr. neşe ( soyadını hatırlamıyorum) konuktu . bakın neler söyledi.

1: hamilelikte mutlaka omega3 alınması gerekliymiş. (haftada 3 kez balık. )amerikada her hamileye folik gibi mutlaka veriliyormuş. ben bu kadar yiyemem. zaten hala bulantılarım var. bugun gidip balık yağı alcam. aranızda bunu kullanan var mı? vitaminlerin içine baktım

2:gebelikte 22-23 haftada ölçülen rahim uzunluğu erken doğum için en önemli veriymiş. bu haftalarda yapılan kontrol hayati önem taşıyormuş. serklajın geçmiş dönemlerde çok yapıldığını fakat zaten kısalmış bir uzunlukta (sanırım 1,5-2 ) çok faydalı olamayacağını dedi. progetan kullanımının çözümü daha çok sağladını söyledi. YANİ HAPLARA DEVAM . FAKAT VAJINAL KULLANIM DEDİ. sizlerden vajınal alan var mı?

3:35 ve üstünde doğum kontrol hapını sigara içenleriin kesinlikle kullanMAMAsını söyledi.

4:rahimdeki miyomlar erken doğumu tetiklermiş bir de aminiosentez.

5:sürekli protein açısından zengin beslenilmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

6:16 haftadan itibaren ırkımız gereği kansızlık her gebede görülürmüş. mutlaka tetkikin yapılmasını ve destek tedavi alınmasını önerdi. şu aldığımzvitaminlerde var ama siz yine de doktor unutsada es geçmeyin. baş dönmesi, çarpıntı en önemli belirti.

7: birde gebelikte tansiyonunuzu ihmal etmeyin sık aralıklarla takip edin dedi.

umarım faydası olur. size sorum ben ekstra 2 bardak süt içiyorum normal beslenmemin yanında sizin yaptığınız bsşka bişi var mı. örnek bir öğün iyi olur.

öptüüm sizleri

daha önce kayıplarınız var mı? ilk gebelik mi? hiç bir şey yokken bir anda düştü yani.
ben uğurlu geleceğine eminim. doğunca üstüne kocaman bir nazar bocuğu koyarak avatarın yaparsın. bizde moral buluruz.

canım benim 8-9 haftalık 3 kaybım var histeroskopi ile septum alındı rahimden dr um ara ara bakıyordu birden kısalmamıştır bence karından çok farkedilmiyor vajinal bakınca gördü..verdiğin bilgiler çok hoş bence balık yağı alma omega hapları var içimi daha kolay ondan al ben kullanmadım şimdi alsam doğuma kadar faydası olurmu acaba?

özellilkle son 3 ay dedi zaten. bence al o seninle daha 1 ay daha kalacak bence.

canim ben hatirlayamadim seni ama evet pihtilasma topiginede giriyorum ve suna igen ve hap kullaniyorum kan sulandirici sende kullaniyormusun?canim ilk uc dusugum ilk haftalarda oluyordu kalp atisini hic gormemistik onlarda daha sonra pihtilasma tespit edildi 4.hamileligimde ignelere basladik 23+2ye kadar ise yaramisti oglum enfeksion yuzunden dogdu yani serklajda hala kararsizim birde drum dun oyle diyince.bir dra daha danisicam bakalim o ne diyecek zaten her kaontrolumde olcturucem insallah normali kac olmali ve riskin baslamasi kac cm de oluyor

ayy masallah siz cok buyumussunuz insallah saglikla kucakliycaksin yavrunu mutlu sona cok yaklamissin insallah bizlere de nasip olur

canım ben kullanamıyormuşum kan pıhtılaşması var iğne vuruyorum bunun için kullanmayın diyor..chnb canım aklında olsun sende kullanmıycan omega haplarını zararlıymış

Canım sağ ol. Balık yağı hapı kullanayım mı sence?

az önce gittim aldım. balık yağı ama hap değil. günde 1 çay kaşığıymış. bir sürü marka varmış. aklınızda olsun alacaksanız içindeki epa nın miktarı önemliymiş. en fazla olanı en makbulmuş.

bende canım sürekli dua ediyorum allah yar ve yardımcımız olsun....sağlıkla doğsunlarda benim dr da sezeryan diyor ama bende normal doğum taraftarıyım rabbim hayırlısını versin inşallah sağlıkla bebişleriize kavuşalım inşallah

Örnek yemek listesi

SABAH:

1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 orta dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b

KUŞLUK:
1 meyve + 1 bardak ayran + 1 ince dilim ekmek

ÖĞLE:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata
1 orta dilim ekmek ,1 adet meyve

İKİNDİ:
1 dilim ekmek+ 1 dilim peynir + domates , salatalık + 1meyve

AKŞAM:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı + 1 porsiyon meyve Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir

BEN BU LİSTENİN ANCAK YARISINI YİYEBİLİRİM. ÖYLE ZAYIF FALAN DA DEĞİLİM AMA BİRİNİN BENİM ARKAMDAN ANNEM GİBİ BUNLARI YEDİRMESİ LAZIM. BEN BU KADAR PROTEİN ALAMAM. ŞURDA 2 YILDIR ET YİYORUM YA.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…