- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #12.081
canım yazdı ama gözden kaçırdın herhalde 1204.sayfada
birrde sende artık kendine çizelge yapsan
Kim bilir bunu bu sefer soracağım doktora?
evet seni hatırladım yaabaşın sağolsun... sende zor günler atlatmışsın..senin bide ölülerin ve arda müdahaleleirin var bunlarda erken doğuma sebeb olmaz mı?? bide kesinlikle sendeki cok özel durum var sana rutin testler yapılması gerekiyordu bana da başta tek enfeksiyona bakıldı sonra hiç bakılmadı ama senin cok özel durum sana bakılacağını her kez bilir her doğum ve düşüklerde verilir antibiyotik verilir sende de cok miktarda ihmal var yaa tatlım hiç alakası yok acemilik gercektende bilmiyoruz ki dr.a güveniyoruz ama onlarda da ihmal cok olan bebişlerimize ve bize oluyor allah bidaha kimseye yaşatmasın ... sende bol bol dinlen bide ben tatile gitmiştim ondanda olabilir diyorum sonradan cok pişman oldum sende 5 şiz rahimin taşımasıda zor :26: şuan bir tane değilmi??
Canım yapılmadı. Testin adı ne? Bir de her ay mı her gittiğinde vajinal ölçtürüyorsun? Karından olmaz mı? Vajinalolduğunda ne ile ölçüyor? Bir de geçmişte öksürtüyor o an ölçüyormuş diye yazmışlar dı. Son soru benim daha hamilelik olduğundan beri ölçmedi. Ya da karından ölçtüyde de demedi bana. Kaçıncı haftada başlanır ölçülmeye?
tatil falan bizim neyimize diyorum sadece. simdi çamasırdaki nemden korkuyorum. deniz havuz bence bu riski kimse almasın. belli boncukalrız artık nasılsa.
evet canım şimdi tek. diğerleri tedaviydi. bölündüler daha da çoğaldlar falan. 5 taneyi hangi rahim taşıyabilir mutlak çok erken doğum olacaktı o nedenle reduksiyon yaptırdık.
doktora güven- güvenME. sır burda bence.
hamilelik tespitinde sonra kan sayımının kızıl kızamıkçığın bakıldığı test varya orda bakılıyor. testlerin yanındaysa bak yazıyordur. toksoplazma. varsa anneye bir zararı yok ama bebeğin anomali riski artıyor. kesinlikle aminiosentez yapılıyor. zeka vb. için. doğuncada hemen 1 gün kuezde özel bir ilaç veriliyor.
gamze81 senin doktor her ay ona da mı bakıyolar.
Canım yapılmadı. Testin adı ne? Bir de her ay mı her gittiğinde vajinal ölçtürüyorsun? Karından olmaz mı? Vajinalolduğunda ne ile ölçüyor? Bir de geçmişte öksürtüyor o an ölçüyormuş diye yazmışlar dı. Son soru benim daha hamilelik olduğundan beri ölçmedi. Ya da karından ölçtüyde de demedi bana. Kaçıncı haftada başlanır ölçülmeye?
merhaba canım. soru bana değil ama cevap vereyim görmüşken. rahim ağzı uzunluğu sadece vajinal ultrasonla ölçülüyor. ultrasonun çubuk gibi bir parçası varya normal vajinal muayenede kullanılan. onunla yapılıyor. 11-12. haftada başlanıyor bakılmaya.ölçüm yaparken doktorum beni öksürttü ve karnıma bastırdı.benim 12. haftada 1,3 çıkmıştı hemen ikili test yapıldı ve sonuç çıkar çıkmaz 13 te serklaj yapıldı. zaten ikili test sonuçları 1 haftada çıkıyor.birde coraspin kullnadığım için o bir hafta coraspine ara verdik.serklaj günü ve serklajdan bir gün öncede kan sulandırıcı iğnemi yapmadık.serklajdan sonra da ölçümlere her kontrolde devam edildi. bir ara 24. haftalarda 1,5 çıktı hata .32. haftaya kadar da hep aynı devam etti. 32 den sonra ölçmeyi bıraktı doktorum. buraya kadar taşıdığına göre artık taşır dedi ve öyle de oldu çok şükür. ama ben evde yattım hep bunu da unutmamak lazım.
gamze81 canım kan pıhtılaşması topiğinden hatırlıyorum su azlığı olan bir arkadaş vardı, ondan biliyorum, işe yaradığını suyun arttığını söylemişti. hergün armut yiyordu, dimesin %100 doğal ananas suyunu içiyordu, birde bol su. ananas ve armut doğal doğal progestan içeriyormuş sanırım. istersen bir dene canım. bende ananas suyu , ve armutu her gün mutlaka tükettim hamileliğimde.
paşam, inşallah atlattın şu saatlerde serklajı canım. güzel haberlerini bekliyoruz.
armut cok yiyorum olmazsa bide meyve suyunu alayım ananastaa alayım .. allah allah cok ilğinç il defa duydum o yüzden bu topiği seviyorum tabi bide sizleriteşekkür ederim ilgin için ... benim korkum akıntıyla suyu yine ayırt edemezsem diye net bişe yok mu ben anlamadım yine anlamazsam
testin adı toc adı hayvanlardAN gelen hastalığı vucudun atlatıp atlatılmadığına bakılıor cok önemli mutlaka yapılması gerekiyormuş ilk genel testler isteniliyor ya bana da dr o zaman istedi bide 3 aydan sonra tekrar da istedi doktorum teksoplazma yazın hamilelikte int.den bilgi alırsınız ...bende vajinal ölçtü öksürtmeden utrayon aletiyle ölçtü bujiyle felan değilher ay ölcüyor zaten o aleti derine sokmuyor rahim ağzına kadar sokuyor orda 2 nokta var onu ölçüyor ... tabi bu konuda selenin dr. bu konuda uzman daha ii bilir aslında :26: ona sormak lazım ....ölçümler 3 aydan sonra diye hatırlıyorum..
hamilelik tespitinde sonra kan sayımının kızıl kızamıkçığın bakıldığı test varya orda bakılıyor. testlerin yanındaysa bak yazıyordur. toksoplazma. varsa anneye bir zararı yok ama bebeğin anomali riski artıyor. kesinlikle aminiosentez yapılıyor. zeka vb. için. doğuncada hemen 1 gün kuezde özel bir ilaç veriliyor.
gamze81 senin doktor her ay ona da mı bakıyolar.
merhaba canım. soru bana değil ama cevap vereyim görmüşken. rahim ağzı uzunluğu sadece vajinal ultrasonla ölçülüyor. ultrasonun çubuk gibi bir parçası varya normal vajinal muayenede kullanılan. onunla yapılıyor. 11-12. haftada başlanıyor bakılmaya.ölçüm yaparken doktorum beni öksürttü ve karnıma bastırdı.benim 12. haftada 1,3 çıkmıştı hemen ikili test yapıldı ve sonuç çıkar çıkmaz 13 te serklaj yapıldı. zaten ikili test sonuçları 1 haftada çıkıyor.birde coraspin kullnadığım için o bir hafta coraspine ara verdik.serklaj günü ve serklajdan bir gün öncede kan sulandırıcı iğnemi yapmadık.serklajdan sonra da ölçümlere her kontrolde devam edildi. bir ara 24. haftalarda 1,5 çıktı hata .32. haftaya kadar da hep aynı devam etti. 32 den sonra ölçmeyi bıraktı doktorum. buraya kadar taşıdığına göre artık taşır dedi ve öyle de oldu çok şükür. ama ben evde yattım hep bunu da unutmamak lazım.
gamze81 canım kan pıhtılaşması topiğinden hatırlıyorum su azlığı olan bir arkadaş vardı, ondan biliyorum, işe yaradığını suyun arttığını söylemişti. hergün armut yiyordu, dimesin %100 doğal ananas suyunu içiyordu, birde bol su. ananas ve armut doğal doğal progestan içeriyormuş sanırım. istersen bir dene canım. bende ananas suyu , ve armutu her gün mutlaka tükettim hamileliğimde.
paşam, inşallah atlattın şu saatlerde serklajı canım. güzel haberlerini bekliyoruz.
benim 2. bebeğimin hastanede yatarken suyu bir anda geldiği an doktor idrar kaçırmasından süphelendiği için bir kağıt koydulAR PETE TURNUSOL KAĞIDI GİBİ . bak bunu cnb kesin biliyodur.bu muhteşem bilgileri nasıl hatırlıyor bilmiyorum ama takipçisiyim. aslında bende bunu bir eczacıyı arayıp soruyum. kırmızı ve mavi rengine göre su mu idrar mı anlaşılıyormuş fakat. akıntıyı nasıl anlıyor bilmiyorum.
Sağ ol canım fakülte çağırdı haftaya salı giderim söylerim o zaman...
Canım fakülte ilk testlerini yaparız dedi ben tek tek söylemeli miyim onlar söylemeden bakarlar mı sence?
Sağolasın canım. Çok ayrıntılı yazmışsın. Bebişi öptüm...
benim 2. bebeğimin hastanede yatarken suyu bir anda geldiği an doktor idrar kaçırmasından süphelendiği için bir kağıt koydulAR PETE TURNUSOL KAĞIDI GİBİ . bak bunu cnb kesin biliyodur.bu muhteşem bilgileri nasıl hatırlıyor bilmiyorum ama takipçisiyim. aslında bende bunu bir eczacıyı arayıp soruyum. kırmızı ve mavi rengine göre su mu idrar mı anlaşılıyormuş fakat. akıntıyı nasıl anlıyor bilmiyorum.
Canım sağ ol. Mahçup ettin beni. Belki öğretmen olduğumdandır hafızam iyidir. Burada yazmışlardı bunu. Amniyo sıvısı mı değil mi diye . Aynen senin yazdığın gibi. Bir de 24. haftalarda bebek erken doğar mı bunu anlamak için fibronektin testi vardı? 100'de 85 güvenilirmiş. Onu da geçmişte okumuştum canım. Ananası ben de öğrendim ama ben şimdi 200 lük sabah akşam alıyorum yersem ve içersem sorun olmaz mı fazla gelmez mi? Fazlası zarar mı acaba?
Canım sağ ol. Mahçup ettin beni. Belki öğretmen olduğumdandır hafızam iyidir. Burada yazmışlardı bunu. Amniyo sıvısı mı değil mi diye . Aynen senin yazdığın gibi. Bir de 24. haftalarda bebek erken doğar mı bunu anlamak için fibronektin testi vardı? 100'de 85 güvenilirmiş. Onu da geçmişte okumuştum canım. Ananası ben de öğrendim ama ben şimdi 200 lük sabah akşam alıyorum yersem ve içersem sorun olmaz mı fazla gelmez mi? Fazlası zarar mı acaba?
Canım bilip bilmediklerini bilmiyorum. Zaten normal hamileye uygulamazlar da biz ısrar etsek belki bize yaparlar. Ama yazmak lazım insan unutuyor...sor bakalım ben de soraayım eczane ve dr.uma şuan azda olsa akıntım geliyor korkuyorum insan sütten ağzı yanınca yoğurdu üfleyerek içermişakıntı sizde de var mı?? dr her hamilede akıntı olması normal dedi ama :26:
bu testi hastanelerde biliyorlarmı?? neler var neler kız biz doğurana kadar dokuz doğuracaz
sor bakalım ben de soraayım eczane ve dr.uma şuan azda olsa akıntım geliyor korkuyorum insan sütten ağzı yanınca yoğurdu üfleyerek içermişakıntı sizde de var mı?? dr her hamilede akıntı olması normal dedi ama :26:
bu testi hastanelerde biliyorlarmı?? neler var neler kız biz doğurana kadar dokuz doğuracaz
Canım bilip bilmediklerini bilmiyorum. Zaten normal hamileye uygulamazlar da biz ısrar etsek belki bize yaparlar. Ama yazmak lazım insan unutuyor...
tabi onlara göe akıntı ağrı herşey normal. benimde akıntım var. krem rengi kimi zaman sulu. benim normal zamanda hiç akıntım olmaz. doktor yoğurt kesiği gibi dedi. bilen varsa bu da tehlikeliymiş . sarı ve kokulu ise çok tehlikeli.
Kızlar paşam'la telefonla konuştum. Serklajı pazartesiye kalmış. Çünkü Nuray yazmıştı ya az önce coraspini bir hafta önceden kesmek lazımmış. O da kesmemiş doktor herhalde dememişti. Bu yüzden işte... Gelince yazacak. Şimdi hastaneden çıkıyor...
proluton deprt diye bir iğne var . bazı arkadaşlar bilir o 1000 mg ve ihtiyacı dahilinde 2 günde bir bile vuruyorlar. yani biz günden 400 alıyoruz. tabi kaçı emilim olur bilmiyorum ama 400 de değil kesin. onlarınki de 100,72 500 e geliyor. ama bu benide korkutuyor yemediğin ya da aksattığın gün az değere vucut uyum sağlayamazsada acılırsa. yok buraya doktor lazım. en yakın randevu kimin benim 26 mayısta . bunu biri sorsun yav...
evet tatlım doğru söylüyorsun insan unutıuyo benim kontrolüme daha varerken gidecek arkadaşımız sorsun bizide bilgilendirirse seviniriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?