- Konu Sahibi hidennisko
-
- #12.061
Evet doktora sormak lazım. Bu iğne işi beni çok sarstı. Öncekilerde böyle bir şey bilmiyordum ve biri ite kaka 38. haftada doğdu. Biri malesef 25. haftada. Bu kadar ileri haftalara dayanabilir miydi bebeklerim pıhtılaşma problemim olsaydı? Acaba sonradan mı oluştu bu sorun?
YA BU PIHTILAŞMA TESTELERİ ÇOK U PAHALI EMEKLİ SANDIĞI SSK FALAN ÖDEMİYORMU? HAMİLE KALIRKALMAZ NİYE BAKMAZLARKİ . NİYEKAYIP OLSUN NİYE DÜŞÜK OLSUN NEDEN SKINTI YAŞANSIN.
bi tanıdığımız genç yaşta evlenip 2 çocuktan sonra eşinden ayrıldı. başka biriyle evlendi . onunla cocuk yapma çabasına girdi. olmadı. belki 7. tüp bebek ama sonuç değişmiyor. 8.de pıhtılaşma sorunu olduğu doktorların aklına geliyor. tanı doğru. doktor tanıdığımıza senin 2 tane çocuğu zamanında doğurman imkansız diyor. çocuklar şuan 20 li yaşlarda.
birde tüp bebekte öyle çok testler yapılıyorki 3 başarısız deneme de ancak yeni yeni pıhtılaşma kontrolu yapılıyor.
doğmadan düşen o bebeklerin günahı ne..
sana neden dediler peki. yavaş yavaş mı bitti seninkide. benim tespitle suyun bitişi 1 hafta sürdü. ikizdiler diğerininde suyunun çok büyük kısmı bir anda geldi.
şimdi neler yapıyosun tedavi için su meselesine özel çözüm var mı?
arkadaşlar
ben bi kaçgün izinliydim. tv seyrediyorum. bugun tnt de ender saraç ın prof. dr. neşe ( soyadını hatırlamıyorum) konuktu . bakın neler söyledi.
1: hamilelikte mutlaka omega3 alınması gerekliymiş. (haftada 3 kez balık. )amerikada her hamileye folik gibi mutlaka veriliyormuş. ben bu kadar yiyemem. zaten hala bulantılarım var. bugun gidip balık yağı alcam. aranızda bunu kullanan var mı? vitaminlerin içine baktım
2:gebelikte 22-23 haftada ölçülen rahim uzunluğu erken doğum için en önemli veriymiş. bu haftalarda yapılan kontrol hayati önem taşıyormuş. serklajın geçmiş dönemlerde çok yapıldığını fakat zaten kısalmış bir uzunlukta (sanırım 1,5-2 ) çok faydalı olamayacağını dedi. progetan kullanımının çözümü daha çok sağladını söyledi. YANİ HAPLARA DEVAM . FAKAT VAJINAL KULLANIM DEDİ. sizlerden vajınal alan var mı?
3:35 ve üstünde doğum kontrol hapını sigara içenleriin kesinlikle kullanMAMAsını söyledi.
4:rahimdeki miyomlar erken doğumu tetiklermiş bir de aminiosentez.
5:sürekli protein açısından zengin beslenilmesinin çok önemli olduğunu belirtti.
6:16 haftadan itibaren ırkımız gereği kansızlık her gebede görülürmüş. mutlaka tetkikin yapılmasını ve destek tedavi alınmasını önerdi. şu aldığımzvitaminlerde var ama siz yine de doktor unutsada es geçmeyin. baş dönmesi, çarpıntı en önemli belirti.
7: birde gebelikte tansiyonunuzu ihmal etmeyin sık aralıklarla takip edin dedi.
umarım faydası olur. size sorum ben ekstra 2 bardak süt içiyorum normal beslenmemin yanında sizin yaptığınız bsşka bişi var mı. örnek bir öğün iyi olur.
öptüüm sizleri
Canım sağ ol. Balık yağı hapı kullanayım mı sence?
Gamze bu aralar beni çok ihmal ettin?Küserim ama....
selam kizlar nasilsiniz benim adet hala gelmedi
YA BU PIHTILAŞMA TESTELERİ ÇOK U PAHALI EMEKLİ SANDIĞI SSK FALAN ÖDEMİYORMU? HAMİLE KALIRKALMAZ NİYE BAKMAZLARKİ . NİYEKAYIP OLSUN NİYE DÜŞÜK OLSUN NEDEN SKINTI YAŞANSIN.
bi tanıdığımız genç yaşta evlenip 2 çocuktan sonra eşinden ayrıldı. başka biriyle evlendi . onunla cocuk yapma çabasına girdi. olmadı. belki 7. tüp bebek ama sonuç değişmiyor. 8.de pıhtılaşma sorunu olduğu doktorların aklına geliyor. tanı doğru. doktor tanıdığımıza senin 2 tane çocuğu zamanında doğurman imkansız diyor. çocuklar şuan 20 li yaşlarda.
birde tüp bebekte öyle çok testler yapılıyorki 3 başarısız deneme de ancak yeni yeni pıhtılaşma kontrolu yapılıyor.
doğmadan düşen o bebeklerin günahı ne..
Katılıyorum canım. Benim kafam şuna takılıyor pıhtılaşma erken dönem kayıplarına yol açmıyor mu? Benim 1. si 8 haftalık düşük. Diğerleri değil. Hala aklım almıyor bu sorun hep mi vardı bende vardıysa hamileliklerim nasıl bu kadar ilerledi?; Yoktuysa bu erken doğumdan sonra mı çıktı? Bu testlerin protein s ve c yi özelde, diğerlerini fakültede yaptırdım. Sanırım 3 düşükten önce yapmıyormuşlar...
Amanın... Yasemin yoksa listede aşağıma bir kişi daha mı ekleniyor yoksa?
Katılıyorum canım. Benim kafam şuna takılıyor pıhtılaşma erken dönem kayıplarına yol açmıyor mu? Benim 1. si 8 haftalık düşük. Diğerleri değil. Hala aklım almıyor bu sorun hep mi vardı bende vardıysa hamileliklerim nasıl bu kadar ilerledi?; Yoktuysa bu erken doğumdan sonra mı çıktı? Bu testlerin protein s ve c yi özelde, diğerlerini fakültede yaptırdım. Sanırım 3 düşükten önce yapmıyormuşlar...
ay yok allah korusun yani bebek icin demiyorum sadece sezeryan oldugum icin 2sene yasak dedi doktorum bir hafta oncede test yapmistim olsaydi cikardi zaten bugun bebekleri saglik ocagina kontrole goturdum donuste kadin dogum druna ugrayim bi baksin dedim oda sansima 3hastasi vardi ve oyle tatiline girmek uzereydi bebekler vardiye geri dondum ama gitmem sart
ben kullanıyorum tatlım..sen balık yiyebiliyormusun??
evet paşam da küstü banaama ben dedim bilgisayarım bozuldu giremedim int.ye pazarteside işteydim yoğundum yine giremedim küsmeyin ama bana bak ağlarım sen neler yapıyorsun nasıl gidiyor hamilelik bakıyorum hamilelik hormonu seni daha vurmamış
selam kizlar nasilsiniz benim adet hala gelmedi
delinmiş enfeksiyon yapabiliyormuş hiç anlaşılmadı sonradan su azalınca suyum bittiğini söylediler evet azar azar bitmiş ben akıntı anmıştım meyerse suyum az az gelmişbol bol su ,serum, bol bol dinlenicem, enfeksiyon takibi yapılacakmış .. suyun azalması enfeksiyon tedavisi diye biliyorum her gittiğimde dr ra da soruyorum suyum nasıl diye sana ne söylediler neler kullanıyorusun ??
ben bu hamileliğimde balık yiyemediğim için dr.um yazdı balık yağınıben progestanı hap şeklinde ağızdan kullanıyorum dr.um 24 .haftaya kadar devam dedi...bende süt içiyorum bide mutlaka 1 tabak meyve yiyorum .. dışardan bir şey yemiyorum .. bide et ve sebzeleri cıplak elle elleme dedi dr.um eldiven kullanıyorum aklınızda bulunsun teksoplazma dan korunmak için ....
delinmiş enfeksiyon yapabiliyormuş hiç anlaşılmadı sonradan su azalınca suyum bittiğini söylediler evet azar azar bitmiş ben akıntı anmıştım meyerse suyum az az gelmişbol bol su ,serum, bol bol dinlenicem, enfeksiyon takibi yapılacakmış .. suyun azalması enfeksiyon tedavisi diye biliyorum her gittiğimde dr ra da soruyorum suyum nasıl diye sana ne söylediler neler kullanıyorusun ??
ben bu hamileliğimde balık yiyemediğim için dr.um yazdı balık yağınıben progestanı hap şeklinde ağızdan kullanıyorum dr.um 24 .haftaya kadar devam dedi...bende süt içiyorum bide mutlaka 1 tabak meyve yiyorum .. dışardan bir şey yemiyorum .. bide et ve sebzeleri cıplak elle elleme dedi dr.um eldiven kullanıyorum aklınızda bulunsun teksoplazma dan korunmak için ....
Kızlar hamile değilken pek aklımda tutmamışım. Bu rahim ağzı uzunluğu normali kaç? Kaç cm den sonra riskli? Özetler misiniz?:44:
aaa çıplak elle ellemek de yasakmı :26: gerçi hiç mutfağa girmiyorum ama olsun öğrendiğimiz iyi oldu
yok canim vermiyorum sut kesileli cok oldu zaten nezaman duzenli olduki bu adet biumut belki dogumdan sonra duzelir dedim ama olmadi gibikız neden olmadın ki :26: düzene girmişmiydi adetin :26: sen emzirmiyom mu ki bebişlerini :26: yok sayok canım daha adetin düzene girmemiştir :44:
Kızlar hamile değilken pek aklımda tutmamışım. Bu rahim ağzı uzunluğu normali kaç? Kaç cm den sonra riskli? Özetler misiniz?:44:
Bu arada Ceyliniremi çok merak ettim. Niye yazmadı geçen perşembe gidecekti doktora?:44:
Amanın... Yasemin yoksa listede aşağıma bir kişi daha mı ekleniyor yoksa?
canım tanığımız 2 çocuğunu da aylı günlü doğurmuş. hiçbir gebelik sıkıntısı da çekmemş. 3 düşük ne acı ya . canım bence sonradan olan bir şey değil. ama her gebelik farklı işte. belki oğlunda çok güçlü bir bebekti sende güçlü hamileydin.
tatlım bende 3 bucuk cıkmıştı 2 bucuk altında olduğunda riskliymiş.. bide alten bakılıyor ben her ay ölçtürüyorum
evet tatlım cok önemliymiş sizde bu test yapılmadı mı :26: bide bunu önceden gecirilmediğinde bebeğe direk zararı oluyor cok tehlikeli
ben canım giriyorum bakıyorum yazmaya bu ara fırsatım olmadı biraz zor geçiyor hamilelik üstten ultrasyonla gözükmedi kese alttan bakmama izin verirmisin dedi doktor allttan baktı daha ufaktı bu hafta büyümüştür inş.cumartesi tekrar gideceğim.kasıklarımdaa yoğun ağrım oldugunu söledim normal dedi şimdide kabızlık çekiyorum aradım ilaç ismi verdi bakalım cumartesiyi bekliyorum çok endişeleniyorum inş hersey yolunda gider....:44::44::44::44::44:
bol bol su iç dedi ama bunun çocuğun suyuna etkisi yokmuş. bunu bazen vucut yapıyormuş. suyu az üretebiliyormuş. yada allah korusun tabi bebekle alakalı böbrek ve boşaltım sıkıntısında oluyormuş. benim 5 iz di. 3 ne reduksiyon yapıldı. 2 sini vucut akıntı gibi bişeyle attı. ama biri rahmin üstüne bağlı olduğundan duruyordu. ve inanırmısınız bu süre içinde bana bir kez bile enfeksiyon kontrolu yapılmadı. ya. 1 ay 3 ölü bebek taşıdım 2 tane canının yanında . 1 test bile yapılmadı. antibiyotik falan verilmedi. biraz bakalım ne olacağa kalmışım. yazık bana. bence de sularının bitmesi enfeksiyon. ama tespit edilmedi. hiç ateşim falan da çıkmadı. plesenta primera nedeniyle sürekli ciddi kanların arasında su varsa da ben anlamdım.gel gör ki okumuş açık gözlü uyanık bir tipimdir. bazen olacağın önüne geçilmiyor ama cahillik işte yine de. benimkide cahillik acemilik .
Canım yapılmadı. Testin adı ne? Bir de her ay mı her gittiğinde vajinal ölçtürüyorsun? Karından olmaz mı? Vajinalolduğunda ne ile ölçüyor? Bir de geçmişte öksürtüyor o an ölçüyormuş diye yazmışlar dı. Son soru benim daha hamilelik olduğundan beri ölçmedi. Ya da karından ölçtüyde de demedi bana. Kaçıncı haftada başlanır ölçülmeye?
tatlım bende 3 bucuk cıkmıştı 2 bucuk altında olduğunda riskliymiş.. bide alten bakılıyor ben her ay ölçtürüyorum
evet tatlım cok önemliymiş sizde bu test yapılmadı mı :26: bide bunu önceden gecirilmediğinde bebeğe direk zararı oluyor cok tehlikeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?