Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

delinmiş enfeksiyon yapabiliyormuş hiç anlaşılmadı sonradan su azalınca suyum bittiğini söylediler evet azar azar bitmiş ben akıntı anmıştım meyerse suyum az az gelmiş bol bol su ,serum, bol bol dinlenicem, enfeksiyon takibi yapılacakmış .. suyun azalması enfeksiyon tedavisi diye biliyorum her gittiğimde dr ra da soruyorum suyum nasıl diye sana ne söylediler neler kullanıyorusun ??

ben bu hamileliğimde balık yiyemediğim için dr.um yazdı balık yağını ben progestanı hap şeklinde ağızdan kullanıyorum dr.um 24 .haftaya kadar devam dedi...bende süt içiyorum bide mutlaka 1 tabak meyve yiyorum .. dışardan bir şey yemiyorum .. bide et ve sebzeleri cıplak elle elleme dedi dr.um eldiven kullanıyorum aklınızda bulunsun teksoplazma dan korunmak için ....

Canım sağ ol. Balık yağı hapı kullanayım mı sence?

ben kullanıyorum tatlım..sen balık yiyebiliyormusun??

Gamze bu aralar beni çok ihmal ettin? Küserim ama....

evet paşam da küstü bana ama ben dedim bilgisayarım bozuldu giremedim int.ye pazarteside işteydim yoğundum yine giremedim küsmeyin ama bana bak ağlarım sen neler yapıyorsun nasıl gidiyor hamilelik bakıyorum hamilelik hormonu seni daha vurmamış

selam kizlar nasilsiniz benim adet hala gelmedi

Amanın... Yasemin yoksa listede aşağıma bir kişi daha mı ekleniyor yoksa?

Balık pek yiyemiyorum şu an koku almıyorum ama alacağımız yer uzak bize. Biraz uyku halinde bomba gibiyim. İnşallah bunda böyle geçer. 7 - 8. gibi olurdu diğerlerinde...

Senin sağlığın nasıl?

Bu arada Ceyliniremi çok merak ettim. Niye yazmadı geçen perşembe gidecekti doktora?:44:

Kızlar hamile değilken pek aklımda tutmamışım. Bu rahim ağzı uzunluğu normali kaç? Kaç cm den sonra riskli? Özetler misiniz?:44:

aaa çıplak elle ellemek de yasakmı :26: gerçi hiç mutfağa girmiyorum ama olsun öğrendiğimiz iyi oldu

bol bol su iç dedi ama bunun çocuğun suyuna etkisi yokmuş. bunu bazen vucut yapıyormuş. suyu az üretebiliyormuş. yada allah korusun tabi bebekle alakalı böbrek ve boşaltım sıkıntısında oluyormuş. benim 5 iz di. 3 ne reduksiyon yapıldı. 2 sini vucut akıntı gibi bişeyle attı. ama biri rahmin üstüne bağlı olduğundan duruyordu. ve inanırmısınız bu süre içinde bana bir kez bile enfeksiyon kontrolu yapılmadı. ya. 1 ay 3 ölü bebek taşıdım 2 tane canının yanında . 1 test bile yapılmadı. antibiyotik falan verilmedi. biraz bakalım ne olacağa kalmışım. yazık bana. bence de sularının bitmesi enfeksiyon. ama tespit edilmedi. hiç ateşim falan da çıkmadı. plesenta primera nedeniyle sürekli ciddi kanların arasında su varsa da ben anlamdım.gel gör ki okumuş açık gözlü uyanık bir tipimdir. bazen olacağın önüne geçilmiyor ama cahillik işte yine de. benimkide cahillik acemilik .

Kızlar hamile değilken pek aklımda tutmamışım. Bu rahim ağzı uzunluğu normali kaç? Kaç cm den sonra riskli? Özetler misiniz?:44:

tatlım bende 3 bucuk cıkmıştı 2 bucuk altında olduğunda riskliymiş.. bide alten bakılıyor ben her ay ölçtürüyorum

aaa çıplak elle ellemek de yasakmı :26: gerçi hiç mutfağa girmiyorum ama olsun öğrendiğimiz iyi oldu

evet tatlım cok önemliymiş sizde bu test yapılmadı mı :26: bide bunu önceden gecirilmediğinde bebeğe direk zararı oluyor cok tehlikeli

kız neden olmadın ki :26: düzene girmişmiydi adetin :26: sen emzirmiyom mu ki bebişlerini :26: yok sa yok canım daha adetin düzene girmemiştir :44:
yok canim vermiyorum sut kesileli cok oldu zaten nezaman duzenli olduki bu adet biumut belki dogumdan sonra duzelir dedim ama olmadi gibi

benim bildigim3cm normal 2,5 ve alti riskli diye biliyorum benim dogum basladiginda 1,5tu

Canım yapılmadı. Testin adı ne? Bir de her ay mı her gittiğinde vajinal ölçtürüyorsun? Karından olmaz mı? Vajinalolduğunda ne ile ölçüyor? Bir de geçmişte öksürtüyor o an ölçüyormuş diye yazmışlar dı. Son soru benim daha hamilelik olduğundan beri ölçmedi. Ya da karından ölçtüyde de demedi bana. Kaçıncı haftada başlanır ölçülmeye?

Canım geçmiş olsun. Bizi habersiz bırakma. Bulantın var mı? Benim başlamadı daha. İnşallah her şey iyi olacak bu sefer. Bu arada Alminaçınar vardı geçmişten. Dulcolax diye bir şey yazmıştı kabızlığa iyi diye ama doğal şeylerle olsa daha iyi. Kayısı bana iyi gelirdi.

evet seni hatırladım yaa başın sağolsun... sende zor günler atlatmışsın..senin bide ölülerin ve arda müdahaleleirin var bunlarda erken doğuma sebeb olmaz mı?? bide kesinlikle sendeki cok özel durum var sana rutin testler yapılması gerekiyordu bana da başta tek enfeksiyona bakıldı sonra hiç bakılmadı ama senin cok özel durum sana bakılacağını her kez bilir her doğum ve düşüklerde verilir antibiyotik verilir sende de cok miktarda ihmal var yaa tatlım hiç alakası yok acemilik gercektende bilmiyoruz ki dr.a güveniyoruz ama onlarda da ihmal cok olan bebişlerimize ve bize oluyor allah bidaha kimseye yaşatmasın ... sende bol bol dinlen bide ben tatile gitmiştim ondanda olabilir diyorum sonradan cok pişman oldum sende 5 şiz rahimin taşımasıda zor :26: şuan bir tane değilmi??

hamilelik tespitinde sonra kan sayımının kızıl kızamıkçığın bakıldığı test varya orda bakılıyor. testlerin yanındaysa bak yazıyordur. toksoplazma. varsa anneye bir zararı yok ama bebeğin anomali riski artıyor. kesinlikle aminiosentez yapılıyor. zeka vb. için. doğuncada hemen 1 gün kuezde özel bir ilaç veriliyor.
gamze81 senin doktor her ay ona da mı bakıyolar.

biliyorum canım o testleri daha önce yaptırmıştım ama bu defa yaptırmadım doktor öncekinlere bakalım dedi tarihi yakın olduğu için birde yeniden yaptırmak benim için sorunlu olacaktı gittiğim hastanenin sgk anlaşması yok 657tl dediler fakültede de çok uğraşmak gerekiyor diye yaptırmadım sadece toxoplazmaya bağışık değilmişim doktorda dikkat et dedi zaten çiğ et yemem ellemiyorumda meyve sebzelerede çok dikkat ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…