- Konu Sahibi hidennisko
-
- #12.101
Canım ben ondan geçen hamilelğimde başlarda kullandım. Hatta 244+3 te kanamam oldu. 24+5 te kesilince çıkardı ve o iğneden verdi. Ama vurulmak kısmet olmadı o gece suyum geldi. Evde bir sürü duruyor doktora dedim evde bu iğne var getireyim de burada ihtiyacı olana verirsiniz deim. Daha dur bakalım dursun sende dedi. Sence armut+ ananas yersek fazlası da zarar vermez mi? Bir de ne kadar içeceksin ananstan acaba? Bir de bu bitkisel şeylerden doktorların pek haberi yok galiba. Ben söylüyorum bazısını bilmiyor...:26:
Ben aklıma gelince yazayım diyorum o an bir şey çıkıyor kalıyor yazmak lazım...
tatlım biliyorsun ben farklı dr lara gidip onlarında görüşlerini alıyorum 2 dr bana bu iğneyi tavsiye ettti.. onlar haftada 1 bu iğneyi vurul dediler...kendi dr .um rahatsızlandığında vurul dedi...hep rahatsızlandığımda (kanama , bel ağrısı kasılma vss) bnaa bu iğne yapıldı .. ne olur ne olmaz diye dr receteye 5 tane yazdı evde duruyor rahatsızlandığın da vurul istersen ayda bir vurul dedi bilgin olsun cok faydalı bir iğne ...
fibronektin testi
Son derece hızlı ve kolay bir yöntem olan bu testte vajenden smear testi yapar gibi bir sürüntü alınır. Eğer sonuç negatif çıkarsa, yani fetal fibronektin yok çıkarsa o zaman yüzde 95 olasılıkla bu kadın önümüzdeki 14 gün içinde doğuma girmeyecek demektir. Kasılmalar durdurulduğunda güvenle evine gönderilebilir. Pozitifse sorun var demektir. Ancak, pozitifin tahmin edici değeri o kadar yüksek değil. Dikkat edilmesi gereken bir gebe anlamını taşır. Çünkü oradaki tahmin edicilik yüzde 60’larda kalmaktadır.”
Genelde Türk kadınlarında rahim ağzı 4 cm civarındadır. Rahim ağzı uzunluğu, 3 cm’in altına indiğinde oldukça riskli olduğunu, 2.5 cm altında ise erken doğum riskinin neredeyse kaçınılmaz hale geldiğini görüyoruz” diyor.
Bu sonuçlar elde edildiğinde tedavi olarak mutlaka rahim ağzına dikiş konulması gerektiğini ifade eden Anadolu Sağlık Merkezi’nden Dr. Kolankaya, “Su kesesi açılmadan, sancılar olmadan sadece bir mekanik açılma söz konusu ise bu dikişler faydalı oluyor. Sancılar varsa, sancıları da ilaç tedavisiyle hastaneye yatırarak tedavi edebiliyoruz.
Evet faydalı ama yağlı bir iğne olduğu için de bayağı acıtıyor. Çok oldum o iğneden geçenkinde. :94::94::94oktorum aslında faydalı şeyler yapmış düşünüyorum da demekki nasip değilmiş...
tatlım biliyorsun ben farklı dr lara gidip onlarında görüşlerini alıyorum 2 dr bana bu iğneyi tavsiye ettti.. onlar haftada 1 bu iğneyi vurul dediler...kendi dr .um rahatsızlandığında vurul dedi...hep rahatsızlandığımda (kanama , bel ağrısı kasılma vss) bnaa bu iğne yapıldı .. ne olur ne olmaz diye dr receteye 5 tane yazdı evde duruyor rahatsızlandığın da vurul istersen ayda bir vurul dedi bilgin olsun cok faydalı bir iğne ...
evet cok acıtıyorevet nasip olmayınca olmuyor gecmşi de geri getiremiyoruz insanoğlunda keşkelerde bitmiyor allah bu bebişine uzun ömürler versin inşallah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
kızlar benimde bugün serklajdan 15gün sonra kontrolüm vardı.moralim çok bozuldu.12.haftada rahim ağzına baktığında 5.3cm çok iyi sorun yok demişti 1ay sonra çağırmıştı.16.haftada gittim 3lü test için hemde tekrar muayene yaptı.yine durum normaldi.3lü testi yaptırın ondan sonra serklajı konuşalım dedi.3lü test aynı gün çıktı zaten sonuç gittik.test normal çıktı serklajı tedbir amaçlı yapma taraftarıyım dedi.bize bırakyı karar için bizde size güveniyoruz siz ne derseniz onu yapıcaz dedik 1hafta sonraya gün verdi serklaj için.serklajı yaparken açılmanın başladığını farketmiş iyiki yapmışız demiş eşime.gelelim bugüne gittim baktı açılma iyice ilerlemiş sadece dikiş tutuyor dedi.erken doğum kaçınılmaz dedi.şimdi sürekli yatıcam.allahım yardımcım olur inşallah.serklajdan sonra 10 raporu ben söyleyerek yazdı raporada 10 gün sonra çalışır yazmış.rapor bitince başka dr dan zorla aldım raporu.rahim ağzı löçümüne gelince illaki şart değil alttan bakmak dr iyiyse üstende çok iyi biliyor benimki hep karından bakıyor bugünde karından baktı iyice açılmış dedi.gebelik ilerledikçe açılma riski fazlalaşıyor bence serklaj olacaklar riske atmayın dikişinizi yaptırın.hiç bişeyin yok diyordu şimdi sadece dikiş tutuyor dedi moralim çok bozuldu.
İnşallah... Cümlemizin...
kızlar benimde bugün serklajdan 15gün sonra kontrolüm vardı.moralim çok bozuldu.12.haftada rahim ağzına baktığında 5.3cm çok iyi sorun yok demişti 1ay sonra çağırmıştı.16.haftada gittim 3lü test için hemde tekrar muayene yaptı.yine durum normaldi.3lü testi yaptırın ondan sonra serklajı konuşalım dedi.3lü test aynı gün çıktı zaten sonuç gittik.test normal çıktı serklajı tedbir amaçlı yapma taraftarıyım dedi.bize bırakyı karar için bizde size güveniyoruz siz ne derseniz onu yapıcaz dedik 1hafta sonraya gün verdi serklaj için.serklajı yaparken açılmanın başladığını farketmiş iyiki yapmışız demiş eşime.gelelim bugüne gittim baktı açılma iyice ilerlemiş sadece dikiş tutuyor dedi.erken doğum kaçınılmaz dedi.şimdi sürekli yatıcam.allahım yardımcım olur inşallah.serklajdan sonra 10 raporu ben söyleyerek yazdı raporada 10 gün sonra çalışır yazmış.rapor bitince başka dr dan zorla aldım raporu.rahim ağzı löçümüne gelince illaki şart değil alttan bakmak dr iyiyse üstende çok iyi biliyor benimki hep karından bakıyor bugünde karından baktı iyice açılmış dedi.gebelik ilerledikçe açılma riski fazlalaşıyor bence serklaj olacaklar riske atmayın dikişinizi yaptırın.hiç bişeyin yok diyordu şimdi sadece dikiş tutuyor dedi moralim çok bozuldu.
bende vurduruyorum o iğneden arada ben bide progestan kullandığım için arada vuruluyorum iğneyi..ploluton depotu da haftada bir yaptırıyorum bende.mutlaka devam ediceksin yaptırmaya dedi.
diyene bakk senCanım geçmişolsun. Moralini bozma. Burada senin tarzında çok arkadaş tanıdık . Maşallah sağlıkla aldılar bebişlerini kucaklarına. Meşakkatli bir yoldasın inşallah başarılı olacaksın. Allah yardımcın olsun. Bu arada çizelge niye yapmıyorsun? Kaçıncı haftadasın tam olarak?
Canım geçmişolsun. Moralini bozma. Burada senin tarzında çok arkadaş tanıdık . Maşallah sağlıkla aldılar bebişlerini kucaklarına. Meşakkatli bir yoldasın inşallah başarılı olacaksın. Allah yardımcın olsun. Bu arada çizelge niye yapmıyorsun? Kaçıncı haftadasın tam olarak?
gamzeciğim benide listeye eklermisin?sat 5 aralık beklenen doğum tarihi 11 eylül.serklaj var.bebeğim kız.çizelge yapmayı bilenler bana yardım edbilirmi.çizelgeyi yapıyorum yapıştırıyorum çizelge formata uygun değil diye yazıyor .bilenler neden böyle oluyor acaba.?
Gamze bilmiyorum ki yapmayı haftaya salı kalp atışlarını duyayım, tam haftasını öğreneyim yaparım o zaman... Ben çıkıyorum oğlanla dışarı çıkıyorum. Öptüm...
görüşürüz tatlım
sbl cizelgeyi ben http://www.kadinlarkulubu.com/agustos-anneleri/403437-2011-agustos-anneleri.html burda yaptım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?