Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

tatlım biliyorsun ben farklı dr lara gidip onlarında görüşlerini alıyorum 2 dr bana bu iğneyi tavsiye ettti.. onlar haftada 1 bu iğneyi vurul dediler...kendi dr .um rahatsızlandığında vurul dedi...hep rahatsızlandığımda (kanama , bel ağrısı kasılma vss) bnaa bu iğne yapıldı .. ne olur ne olmaz diye dr receteye 5 tane yazdı evde duruyor rahatsızlandığın da vurul istersen ayda bir vurul dedi bilgin olsun cok faydalı bir iğne ...

Güzel bir paylaşım Elzacığım sağ ol. Yalnız burada hafta yazmıyor. Neden benim aklımda 24. hafta kalmış?:26::26::26:

Evet faydalı ama yağlı bir iğne olduğu için de bayağı acıtıyor. Çok oldum o iğneden geçenkinde. :94::94::94oktorum aslında faydalı şeyler yapmış düşünüyorum da demekki nasip değilmiş...

paylaşımın için teşekkür ederiz

evet cok acıtıyor evet nasip olmayınca olmuyor gecmşi de geri getiremiyoruz insanoğlunda keşkelerde bitmiyor allah bu bebişine uzun ömürler versin inşallah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

evet cok acıtıyor evet nasip olmayınca olmuyor gecmşi de geri getiremiyoruz insanoğlunda keşkelerde bitmiyor allah bu bebişine uzun ömürler versin inşallah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

İnşallah... Cümlemizin...

kızlar benimde bugün serklajdan 15gün sonra kontrolüm vardı.moralim çok bozuldu.12.haftada rahim ağzına baktığında 5.3cm çok iyi sorun yok demişti 1ay sonra çağırmıştı.16.haftada gittim 3lü test için hemde tekrar muayene yaptı.yine durum normaldi.3lü testi yaptırın ondan sonra serklajı konuşalım dedi.3lü test aynı gün çıktı zaten sonuç gittik.test normal çıktı serklajı tedbir amaçlı yapma taraftarıyım dedi.bize bırakyı karar için bizde size güveniyoruz siz ne derseniz onu yapıcaz dedik 1hafta sonraya gün verdi serklaj için.serklajı yaparken açılmanın başladığını farketmiş iyiki yapmışız demiş eşime.gelelim bugüne gittim baktı açılma iyice ilerlemiş sadece dikiş tutuyor dedi.erken doğum kaçınılmaz dedi.şimdi sürekli yatıcam.allahım yardımcım olur inşallah.serklajdan sonra 10 raporu ben söyleyerek yazdı raporada 10 gün sonra çalışır yazmış.rapor bitince başka dr dan zorla aldım raporu.rahim ağzı löçümüne gelince illaki şart değil alttan bakmak dr iyiyse üstende çok iyi biliyor benimki hep karından bakıyor bugünde karından baktı iyice açılmış dedi.gebelik ilerledikçe açılma riski fazlalaşıyor bence serklaj olacaklar riske atmayın dikişinizi yaptırın.hiç bişeyin yok diyordu şimdi sadece dikiş tutuyor dedi moralim çok bozuldu.

Canım geçmişolsun. Moralini bozma. Burada senin tarzında çok arkadaş tanıdık . Maşallah sağlıkla aldılar bebişlerini kucaklarına. Meşakkatli bir yoldasın inşallah başarılı olacaksın. Allah yardımcın olsun. Bu arada çizelge niye yapmıyorsun? Kaçıncı haftadasın tam olarak?

gamzeciğim benide listeye eklermisin?sat 5 aralık beklenen doğum tarihi 11 eylül.serklaj var.bebeğim kız.çizelge yapmayı bilenler bana yardım edbilirmi.çizelgeyi yapıyorum yapıştırıyorum çizelge formata uygun değil diye yazıyor .bilenler neden böyle oluyor acaba.?

İnşallah... Cümlemizin...

aminnn..

gecmiş olsun canım .. iyiki serklaj yaptırmışsın... sürekli yat tatlım dinlen iş yürümek ağilmek üzülek yok.. allahın izniyle sağlıkla geliektir bebişin... bizim bebeklerimiz nazlı ve kibarlar o yüzden kendimize iyi bakmamız lazım ..sancı olmadıktan sonra son aya kadar dikiş tutar demişti doktorum ..
ploluton depotu da haftada bir yaptırıyorum bende.mutlaka devam ediceksin yaptırmaya dedi.
bende vurduruyorum o iğneden arada ben bide progestan kullandığım için arada vuruluyorum iğneyi..
diyene bakk sen sen neden cizelge yapmıyorsun??

çok sağol canım.seninde gebeliğin hayırlı olsun.allah hayırlısıyla tamamına erdirir inşallah.ben bugün 20-3 oldum.

tamam tatlım hemen ekleyeyim

Gamze bilmiyorum ki yapmayı haftaya salı kalp atışlarını duyayım, tam haftasını öğreneyim yaparım o zaman... Ben çıkıyorum oğlanla dışarı çıkıyorum. Öptüm...

ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum Tarihi Bebeğin Adı Serklaj
derinsss Kız &Erkek 23.12.2010 Baris-Ecrin VAR
Edamecrin Kız 2010 Gözde VAR
yaren Kız 20.02.2011 Sezin VAR
Güldenaz Kız VAR
Tatlışoğlu Kız 03.03.2011 İlke VAR
Nuray Kız 20.03.2011 Özge VAR
Şafak Kız VAR
Ayer82 Erkek 21.04.2011 VAR

HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen Doğum Tarih Serklaj
Özlem Kız 03.05.2011( DENİZ ) Var …
Eylem Kız 25.05.2011(DURU ) Yok..
Ardatuana Kız 13.06.2011(AZRA ) Var..
Elifce Kız 23.06.2011(ELA ) Var..
Mavinilay Kız 06.08.2011 Var
selen_k Kız 02.09.2011 Var ..
sbl1980 Kız 11.09.2011 Var..
Samyeli Erkek 22.09.2011 Var..
minimini Kız 25.09.2011 Var..
gamze81 Erkek 27.09.2011 Yok ..
Tugbacozar Erkek 10.10.2011 Şuan yok..
melekceren 12.10.2011 Şuan yok..
elza81 Erkek 15.10.2011 Yok ..
Paşam 31.10.2011 Şuan yok.
Crameren 04.11.2011 Şuan yok.
tuubaaoz 13.11.2011 Şuan yok.
Chnb 17.12.2011 Şuan yok.
ceylinirem 19.12.2011 Şuan yok.

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Regrete yaz sonu :97:
jorjet :97:

canlarım paçanız geldi ne hızlı hatunum degilmi diktirdim geldimbu arada coraspirini bir hafta önceden bırakıcaksınız yoksa benim gibi yatışınızı yaptırım hastane kokusunu alr gelirsiniz he hızlıyım ama degilmibu arada kan tahlileri istediler yapıldı ultroondam yavrumu gördüm kocaman olmuş teyzelerikalp atışlarını duydum yavrumun doktora sordum oda kalp atışını şimdiye kadar hiç duymadınmı dedi yok deyince bak annesi nasıl atıyo kalbi dedi bir ses vardı sormayın çok gurulandım inanın rabbime şükrettim ban bagışladıgı için bu yavrumu bebegime bakabilirimiyim dedim sag olsun baktırdı hemde doya doya baktım allahım bu nasıl aşk anlamadım ben rabim evladımdan ayırmasın beni ve hiç bir anneyiüsten baktı doktor bayandı dedi profun görmesi lazım üsten baktı güzel dedi haftasıyla uyumlu dedi altan hiç oldunmu dedi yok kanama olur diye dedim bakmadılar istersen bakmıyım dedi siz nasıl uygun görürseniz dedim sag olsun çok az ultrosonun ucuyla rahim agzıma baktı kasma canım dedi rahimde kısalık var evet biraz dedi eliyle gösterdi bak dedi bu rahimin buda bebegin şaştımda kaldım gözle görünüyo anlıcagınızdoktor altan baktı bende yavruma doyana kadar baktım rahim boyu 31,4mm olmuş boyu 74.1mm olmuş iyi dedi pazartesi gel sabah 9 da yatışını yapalım dedi eşimde serklajı 140 tl almış haberi olana duyurulur almanı 75 tl italyanı 140 küçücük bir şey içini göremedim malesef kapalı ben sizden hızlıyım bakın hemen diktirdim geldim bu arad arkadaşlar hepinizden allah razı olsun güzel dilekleriniz için sag olun hepsini okudum alıntı alamadım yatarak yazıyorum bunları zor oluyoda yazması birde altan muayene oldumya korkuyorum ya kanamam olursa kızlar her gittiginizde sizlerede bakılıyomu altan kaç cm diye bu arad neden kimse yazmadı coraspirini bırak diye ona göre önlem alıırdım olan annamlere eşime oldu streside cabasıbakalım pazartesi işşallh dikilirde ben rahat ederimbakın kızlari yanlız bırakmadım sizi büyük gün pazartesi kupa bizde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…