- Konu Sahibi hidennisko
-
- #12.121
paşammm kuzum geldinmi????
paşam hoşgeldindr neler dedi neler yaptın hayatım
canlarım paçanız geldi ne hızlı hatunum degilmi diktirdim geldimbu arada coraspirini bir hafta önceden bırakıcaksınız yoksa benim gibi yatışınızı yaptırım hastane kokusunu alr gelirsiniz he hızlıyım ama degilmi bu arada kan tahlileri istediler yapıldı ultroondam yavrumu gördüm kocaman olmuş teyzeleri kalp atışlarını duydum yavrumun doktora sordum oda kalp atışını şimdiye kadar hiç duymadınmı dedi yok deyince bak annesi nasıl atıyo kalbi dedi bir ses vardı sormayın çok gurulandım inanın rabbime şükrettim ban bagışladıgı için bu yavrumu bebegime bakabilirimiyim dedim sag olsun baktırdı hemde doya doya baktım allahım bu nasıl aşk anlamadım ben rabim evladımdan ayırmasın beni ve hiç bir anneyi üsten baktı doktor bayandı dedi profun görmesi lazım üsten baktı güzel dedi haftasıyla uyumlu dedi altan hiç oldunmu dedi yok kanama olur diye dedim bakmadılar istersen bakmıyım dedi siz nasıl uygun görürseniz dedim sag olsun çok az ultrosonun ucuyla rahim agzıma baktı kasma canım dedi rahimde kısalık var evet biraz dedi eliyle gösterdi bak dedi bu rahimin buda bebegin şaştımda kaldım gözle görünüyo anlıcagınız doktor altan baktı bende yavruma doyana kadar baktım rahim boyu 31,4mm olmuş boyu 74.1mm olmuş iyi dedi pazartesi gel sabah 9 da yatışını yapalım dedi eşimde serklajı 140 tl almış haberi olana duyurulur almanı 75 tl italyanı 140 küçücük bir şey içini göremedim malesef kapalı ben sizden hızlıyım bakın hemen diktirdim geldim bu arad arkadaşlar hepinizden allah razı olsun güzel dilekleriniz için sag olun hepsini okudum alıntı alamadım yatarak yazıyorum bunları zor oluyoda yazması birde altan muayene oldumya korkuyorum ya kanamam olursa kızlar her gittiginizde sizlerede bakılıyomu altan kaç cm diye bu arad neden kimse yazmadı coraspirini bırak diye ona göre önlem alıırdım olan annamlere eşime oldu streside cabası bakalım pazartesi işşallh dikilirde ben rahat ederim bakın kızlari yanlız bırakmadım sizi büyük gün pazartesi kupa bizde
oyyy maşallah bebişine dr cimsiyet tahmini yapmadı mıoh ne güzel bebişini gördün ya senden mutlusu yoktur ... allah mutluluğunuzu daim etsin burda yazmışlardı coaspirini kesilmesi gerektiğini durucum yazmıştı galiba :26:
canlarım paçanız geldi ne hızlı hatunum degilmi diktirdim geldimbu arada coraspirini bir hafta önceden bırakıcaksınız yoksa benim gibi yatışınızı yaptırım hastane kokusunu alr gelirsiniz he hızlıyım ama degilmi bu arada kan tahlileri istediler yapıldı ultroondam yavrumu gördüm kocaman olmuş teyzeleri kalp atışlarını duydum yavrumun doktora sordum oda kalp atışını şimdiye kadar hiç duymadınmı dedi yok deyince bak annesi nasıl atıyo kalbi dedi bir ses vardı sormayın çok gurulandım inanın rabbime şükrettim ban bagışladıgı için bu yavrumu bebegime bakabilirimiyim dedim sag olsun baktırdı hemde doya doya baktım allahım bu nasıl aşk anlamadım ben rabim evladımdan ayırmasın beni ve hiç bir anneyi üsten baktı doktor bayandı dedi profun görmesi lazım üsten baktı güzel dedi haftasıyla uyumlu dedi altan hiç oldunmu dedi yok kanama olur diye dedim bakmadılar istersen bakmıyım dedi siz nasıl uygun görürseniz dedim sag olsun çok az ultrosonun ucuyla rahim agzıma baktı kasma canım dedi rahimde kısalık var evet biraz dedi eliyle gösterdi bak dedi bu rahimin buda bebegin şaştımda kaldım gözle görünüyo anlıcagınız doktor altan baktı bende yavruma doyana kadar baktım rahim boyu 31,4mm olmuş boyu 74.1mm olmuş iyi dedi pazartesi gel sabah 9 da yatışını yapalım dedi eşimde serklajı 140 tl almış haberi olana duyurulur almanı 75 tl italyanı 140 küçücük bir şey içini göremedim malesef kapalı ben sizden hızlıyım bakın hemen diktirdim geldim bu arad arkadaşlar hepinizden allah razı olsun güzel dilekleriniz için sag olun hepsini okudum alıntı alamadım yatarak yazıyorum bunları zor oluyoda yazması birde altan muayene oldumya korkuyorum ya kanamam olursa kızlar her gittiginizde sizlerede bakılıyomu altan kaç cm diye bu arad neden kimse yazmadı coraspirini bırak diye ona göre önlem alıırdım olan annamlere eşime oldu streside cabası bakalım pazartesi işşallh dikilirde ben rahat ederim bakın kızlari yanlız bırakmadım sizi büyük gün pazartesi kupa bizde
canım inan gözümden kaçmış görmedimama iyide oldu en azından yavrumu gördüm allahım yavrumdan ayırmasın kalp atışlarınıda duydum deyme keyfime yaşasın yavrumu gördüm duydum annecim bak ded kalp atışları senin için nasıl atıyor dercesineydi allahım herkeze tattırsın bu anneligi dikişe kadar bir şey olamasa bari cinsiyetini söyledim belli degil dedi ama benle bir bayan vardı onunki bende 4 gün küçük boyu bebegin maşşallah 88 lerde acaba erkekmi :26::26:boyu çok uzun maşşallah benimki 74 lerde her yerleride belli kızın erkekl olma şansı olabilirmı hatunun ne dersiniz ben erkek erkek diyorum bir de kız olmasın
evet canım çok hızlısın valla ben o ilaçları kullanmadığım için bilmiyordum.. iyi tarafından bak bebişini görmüşsün ne güzel. benimde daha hiç alttan bakmadı henüz çok küçük bi zararı olmasın dedi karnımdan bakıyor geçen hafta 35.7mm çıkmıştı alttan bakarsak daha fazla çıkabilir demişti..
neyse hayırlısı böyleymiş aman sorunsuz olsunda bugün olmuş pazartesi olmuş farketmez arada çok uzun zaman yok.. önceden dediğimiz gibi elele tutuşup öyle gideceğiz beni yalnız bırakmadın:13:
tatlım ne diyeyim olur olur kızallah gönlüne göre versin hayırlısını versin
bende dedim kankimi yanlız bırakmıyım dediydimde çok düşünceliyimdir kendim şahsen
ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum Tarihi Bebeğin Adı Serklaj
derinsss Kız &Erkek 23.12.2010 Baris-Ecrin VAR
Edamecrin Kız 2010 Gözde VAR
yaren Kız 20.02.2011 Sezin VAR
Güldenaz Kız VAR
Tatlışoğlu Kız 03.03.2011 İlke VAR
Nuray Kız 20.03.2011 Özge VAR
Şafak Kız VAR
Ayer82 Erkek 21.04.2011 VAR
HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen Doğum Tarih Serklaj
Özlem Kız 03.05.2011( DENİZ ) Var …
Eylem Kız 25.05.2011(DURU ) Yok..
Ardatuana Kız 13.06.2011(AZRA ) Var..
Elifce Kız 23.06.2011(ELA ) Var..
Mavinilay Kız 06.08.2011 Var
selen_k Kız 02.09.2011 Var ..
sbl1980 Kız 11.09.2011 Var..
Samyeli Erkek 22.09.2011 Var..
minimini Kız 25.09.2011 Var..
gamze81 Erkek 27.09.2011 Yok ..
Tugbacozar Erkek 10.10.2011 Şuan yok..
melekceren 12.10.2011 Şuan yok..
elza81 Erkek 15.10.2011 Yok ..
Paşam 31.10.2011 Şuan yok.
Crameren 04.11.2011 Şuan yok.
tuubaaoz 13.11.2011 Şuan yok.
Chnb 17.12.2011 Şuan yok.
ceylinirem 19.12.2011 Şuan yok.
HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Regrete yaz sonu :97:
jorjet:97:
öncelikle güçlü safinazım dedim dedim durdum vallahi:78::78::78:inanın heyecan var dedim nasıl yendim heyecanımı diyeyim sizlere bu senin için çok önemli bir olay paşa yavrun için dayanıcaksın dedim heyecanım kalmadı işin garibi ney biliyomusunuz yavrumu dogurdugum yatak denk geldi aynı yatak hemdeevet canım herzamn düşüncelisindir zaten
eee anlat bakalım stres korku biraz azaldımı nasıl hazırlandın neler götürdün yanında
öncelikle güçlü safinazım dedim dedim durdum vallahi:78::78::78:inanın heyecan var dedim nasıl yendim heyecanımı diyeyim sizlere bu senin için çok önemli bir olay paşa yavrun için dayanıcaksın dedim heyecanım kalmadı işin garibi ney biliyomusunuz yavrumu dogurdugum yatak denk geldi aynı yatak hemdeyataga oturdum başladm aglamaya kaynanamda kızdı ne alıyosun gene diye anne dedim hatırlamıyomusun burayı dedim hastane yatak dedi yok dedim yavrumu dogurdugum yatak deyince gözlerimden döküldü yaşlar annemde dedi onlar geçmişte kaldı üzülme bu bebegine bak dedi nekadar kolay dedi ah yavrum dedim abini bu yatakta dogrudum sendemi bu yatakta diktrip yatıcam dedim çok zordu bugün benim için yanıma ne götürdüm dur b,r düşüneyim:26::26::26::26::26:
2 gecelik bir bijama takımı 2 atlet 3 iççamaşırı2 çorap havlu kagıdı ıslak medil terlik havlu sabahlık tülbetimi kodum kaşık çatal bardak okadar suyu ordan aldık meyve suyu vs işte allahım işşallah paartesine sorunsuz olurda dikişi attırırırz hafif bir şeyler ye dedi 2 iltrede su 8 den sonra bir şey yeme aç gel dedi sen kaçta gidicen:26::26::26:
canım geçmiş olsun biraz moralin bozulmuş ama sen kafana takma bebeişini düşün bence çok önemli haftalardasın bebek çok hızlı büyüyor bu haftalarda dikkat et kendine bence sürekli yat çalışma ev işi falanda yapma. peki bundan sonrasında rapor işini halledebilecekmisin. eğer dikkat eder istirahat edersen bi sorun yaşamazsın burda birçok arkadaş açılması olduğu halde üstelik serklajsız sürekli yatarak bebeklerine kavuştular..
öncelikle güçlü safinazım dedim dedim durdum vallahi:78::78::78:inanın heyecan var dedim nasıl yendim heyecanımı diyeyim sizlere bu senin için çok önemli bir olay paşa yavrun için dayanıcaksın dedim heyecanım kalmadı işin garibi ney biliyomusunuz yavrumu dogurdugum yatak denk geldi aynı yatak hemdeyataga oturdum başladm aglamaya kaynanamda kızdı ne alıyosun gene diye anne dedim hatırlamıyomusun burayı dedim hastane yatak dedi yok dedim yavrumu dogurdugum yatak deyince gözlerimden döküldü yaşlar annemde dedi onlar geçmişte kaldı üzülme bu bebegine bak dedi nekadar kolay dedi ah yavrum dedim abini bu yatakta dogrudum sendemi bu yatakta diktrip yatıcam dedim çok zordu bugün benim için yanıma ne götürdüm dur b,r düşüneyim:26::26::26::26::26:
2 gecelik bir bijama takımı 2 atlet 3 iççamaşırı2 çorap havlu kagıdı ıslak medil terlik havlu sabahlık tülbetimi kodum kaşık çatal bardak okadar suyu ordan aldık meyve suyu vs işte allahım işşallah paartesine sorunsuz olurda dikişi attırırırz hafif bir şeyler ye dedi 2 iltrede su 8 den sonra bir şey yeme aç gel dedi sen kaçta gidicen:26::26::26:
ben 3.hedefime ulaştım 28...32...36rabbim hepinize göstersin inşallahhhh umarım kucağımdada görürüm kızımı dua edin bize..durucum nezaman istersen gel annecim keyfine kalmış artık diyoruuuuum..
arkadaslar merhaba
daha once yazmistim hatirladinizmi bilemiyorum serklaj hakkinda danismitim size.bugun dr a gittik cok sukur hersey yolunda bebegim de 5 gun buyuk cikti normalinden yani 11+3 is suan.insallah hepimizin sonuna kadar herseyimiz yolunda gider ve saglikla kucaklariz bebeklerimiz
simdi geleyim esas konuya bugun yeniden gorustuk serklaj konusunu normal hamileligimi takip eden drumla rahmi olctu ve 4 cm cikti.kesinlikle gerek yok serklaja sana bunu kim soyledi dedi yani yaptirmalisin diye.zaten onunda cok riskleri var dedi ve zaten bildigim riskleri siraladi bana.ve sen daha onceki bebegini enfeksionda kaybetmissin rahim acilmasiyla alakasi yok dedi.
simdi size sorum bu olcu yeterlimi daha bilgilisiniz bu konuda ne yapmaliyim yardimci olurmusunuz lutfen
Evet doktora sormak lazım. Bu iğne işi beni çok sarstı. Öncekilerde böyle bir şey bilmiyordum ve biri ite kaka 38. haftada doğdu. Biri malesef 25. haftada. Bu kadar ileri haftalara dayanabilir miydi bebeklerim pıhtılaşma problemim olsaydı? Acaba sonradan mı oluştu bu sorun?
Chnb,canım benim geçen gittiğim doktora pıhtılaşmayla ilgili soru sordum bana çok yakın bir arkadaşının çok sağlıklı bir çocuk doğurduktan sonra 2. bebeğinde bu sorunun çıktığını bebeği kaybettiğini, test yapıldığında pıhtılaşma problemi çıktığını sonraki hamileliğinde iğne yaparak bebeğini kucağına aldığını söyledi ilk bebek için allah korumuş dedi yani bu sorunla sağlıklı bebek doğurup sonraki hamileliğinde sorun yaşanabiliyormuş.
aaa çıplak elle ellemek de yasakmı :26: gerçi hiç mutfağa girmiyorum ama olsun öğrendiğimiz iyi oldu
Tubaa canım benimde bağışıklığım yok.Bildiğim kadarıyla bu şu demek bugüne kadar vicudumuz bu mikropla karşılaşmamış.Ve bu nedenle nasıl yıkandığına emin olmadığımız çiğ sebzeleri yememiz meyve sebzeleri bir süre sirkeli suda bekletmemiz ve çiğ et balık gibi şeyleri ellediğin zaman ellerini çok iyi yıkamak gerekiyor yani bana söyleneden hatırladığım ellememen deil elledikten sonra parazit taşıma ihtimallerine karşı ellerini çok iyi dezenfekte etmen gerekiyorr.
kızlar benimde bugün serklajdan 15gün sonra kontrolüm vardı.moralim çok bozuldu.12.haftada rahim ağzına baktığında 5.3cm çok iyi sorun yok demişti 1ay sonra çağırmıştı.16.haftada gittim 3lü test için hemde tekrar muayene yaptı.yine durum normaldi.3lü testi yaptırın ondan sonra serklajı konuşalım dedi.3lü test aynı gün çıktı zaten sonuç gittik.test normal çıktı serklajı tedbir amaçlı yapma taraftarıyım dedi.bize bırakyı karar için bizde size güveniyoruz siz ne derseniz onu yapıcaz dedik 1hafta sonraya gün verdi serklaj için.serklajı yaparken açılmanın başladığını farketmiş iyiki yapmışız demiş eşime.gelelim bugüne gittim baktı açılma iyice ilerlemiş sadece dikiş tutuyor dedi.erken doğum kaçınılmaz dedi.şimdi sürekli yatıcam.allahım yardımcım olur inşallah.serklajdan sonra 10 raporu ben söyleyerek yazdı raporada 10 gün sonra çalışır yazmış.rapor bitince başka dr dan zorla aldım raporu.rahim ağzı löçümüne gelince illaki şart değil alttan bakmak dr iyiyse üstende çok iyi biliyor benimki hep karından bakıyor bugünde karından baktı iyice açılmış dedi.gebelik ilerledikçe açılma riski fazlalaşıyor bence serklaj olacaklar riske atmayın dikişinizi yaptırın.hiç bişeyin yok diyordu şimdi sadece dikiş tutuyor dedi moralim çok bozuldu.
Burda sadece dikiş tutmasına rağmen zamanında doğum yapan bir sürü arkadaşımız.Yatarak sadece yemek ve wc ve banyo için kalktıklarını biliyorum.İnşallah sorunsuz ve zamannında bebeğini kucağına alırsınn.
Canım ya olsa bitse iyi olurdu tabi ama sağlığın herşeyden önemli.Ptesi ni bekliycez artık sende bu arada bol bol dinlen bebişle kendine iyi bakk canımm
:
Chnb,canım benim geçen gittiğim doktora pıhtılaşmayla ilgili soru sordum bana çok yakın bir arkadaşının çok sağlıklı bir çocuk doğurduktan sonra 2. bebeğinde bu sorunun çıktığını bebeği kaybettiğini, test yapıldığında pıhtılaşma problemi çıktığını sonraki hamileliğinde iğne yaparak bebeğini kucağına aldığını söyledi ilk bebek için allah korumuş dedi yani bu sorunla sağlıklı bebek doğurup sonraki hamileliğinde sorun yaşanabiliyormuş.
Bunu bilmiyordum. İyiki öğrendim. Bir dedoğumdan sonra doktorun bakması iyi olmuş. Erken dönem düşüğü değil diye ihmal edebilirdi... Sağ ol bilgilendim...
Tubaa canım benimde bağışıklığım yok.Bildiğim kadarıyla bu şu demek bugüne kadar vicudumuz bu mikropla karşılaşmamış.Ve bu nedenle nasıl yıkandığına emin olmadığımız çiğ sebzeleri yememiz meyve sebzeleri bir süre sirkeli suda bekletmemiz ve çiğ et balık gibi şeyleri ellediğin zaman ellerini çok iyi yıkamak gerekiyor yani bana söyleneden hatırladığım ellememen deil elledikten sonra parazit taşıma ihtimallerine karşı ellerini çok iyi dezenfekte etmen gerekiyorr.
Bu aralar okulda her gün salatalar yemekler yapılıyor. Bol bol yeşillik. Kadın yıkıyor güzelce ama sirkeli suda bekletmiyor. Geçmiş midir acaba?:26: Doktora bu testi de yaptırayım...
:
Bunu bilmiyordum. İyiki öğrendim. Bir dedoğumdan sonra doktorun bakması iyi olmuş. Erken dönem düşüğü değil diye ihmal edebilirdi... Sağ ol bilgilendim...
Bu aralar okulda her gün salatalar yemekler yapılıyor. Bol bol yeşillik. Kadın yıkıyor güzelce ama sirkeli suda bekletmiyor. Geçmiş midir acaba?:26: Doktora bu testi de yaptırayım...
Canım güzelce yıkıyor demişsin güzelce yıkanması çok önemli geçmemiştir .Her sebzede var diye bişey yok varsada iyice yıkanması önemli senin yediklerinde yıkanmış.Ben hamileyken yemiyordum dışarda çiğ sebze sende dikkat etmeye çalış canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?