Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
tatlım gecmiş olsun.. şimdi nasıl oldun..sonn ayların azizliği galiba :18:
daha iyiyim canım sağolasın evet son aylardan sanırım fazla vaktimiz yok galiba kızım sinyalleri veriyor..
canım teşekkür ederim yoklama verdigin için birde bakmışız dogrumuşsun ne ka güzel olurdu yaw ama az daha dursun içerde
rica ederim canım ne demek ay babası kongreye gitçek pazartesi onun dönüşünü beklesin kızım... sonra gelsin artık bitsin bu hasretlik hayırlısıyla..

Aldım canım :)) bişey kalmadı süresinin dolmasına, 2 ay ondan önce olursa da olur artık

canım hayırlısı olsun en azından şüphelerden ve bizim çenemizden kurtuldunşaka bi yanada az kalmış sigorta sürenede sen kocişi ikna et haziranda başlayın sonra gelsin hemen bebişimizzz..

bukadar evhamlı insan görmedim ben dövcem seni yaaaa sıkma kesme şekeri yiteeer..serum dediğin şeyleri açıklıyım sana izotonik:tuzlu steril SUUUU,dekstroz:şekerli steril SUUU,ringer laktat:tuzluve şekerli karışık steril SUUUU..ve su çarpıntı yapmazzz..prepar ilaç koyuyolar içine ki senin haftanda çok erken verilmez sana..belki biraz serum alırsın okaaa panik yok kesme şekerciğimi üzme duru kızar teyzesii

yirim ben o duruyu allah razı olsun canım ya içimi rahatlattın profum benimarkadaş dedi serum son anda biterken dedi çarpıntı olsu sen şimdi paniksin diyeyimde korkma dedi haber babında sana göre ilaç ne verirler bebem bilgin varmı bunuda bilirsem bunu hakkettin:131::131::131::131:

oooo hem çiçek hem dondurmaaa bilemezsemde verirmisincanım bana serklaj yapılmadı biliyosun ama nidilat yada prepar gibi çarpıntı yapan ilaçlar için erken olduğundan eminim korkma kuzu geççek gitçek hayırlısıyla..ben komşuya gidiyorum gece gelirim bu arada

serklaja girerken veriyorlar 1 şise serum bitince bir daha verilmiyor.hastaneden çıkarkende bana sadece antibiyotik verdi o kadar.içini rahat tut korkulucak hiçbirşey yok.

veriridim kız hamilesin nede olsa kıyamam ben hamilelere yesin paşa teyzesi duruyusana iyi oturmalar bebem
serklaja girerken veriyorlar 1 şise serum bitince bir daha verilmiyor.hastaneden çıkarkende bana sadece antibiyotik verdi o kadar.içini rahat tut korkulucak hiçbirşey yok.

canım içimi rahatlattın inan çok korkuyorum beni neyin bekledigini bir bilsem iyi olucak balıma nelere gelicek bilmiyorumbiraz aydınlatırsan sevinicem inan zahmet olmazsa

sonunda öğrendik yaniii rahatladık beee... hayırlısı canım dediğin gibi ne üzüldük ne de sevindik.. artık ilacına başlarsın gelsin biran önce iyice şişirmiştir seni o şimdi ben gelmeyince patlayacak gibi olurdum
bugün bütün gün sabah 8den 5e kadar elektrikler kesikti sıkıntıdan bütün gün uyudum şimdi okudum yazdıklarınıda şüphelenmeye başlamışsın, test için karar vermişsin, yaptırmışsın hepsini biranda okuyunca şaşırdım neler olmuş hepsini kaçırmışım neyse ayrıntılarını sonra konuşuruz

Tuba, nasılsın? Yarın görümcem ve eltim geliyor İstanbul'dan. Buzdolabının içini sildim birazdan ütü yapacağım. Yarın öğleden acil temizlikçi bulmam lazım...

Regrete o yazıyı tekrarlar mısın doktora sorarım adını unuttum o şeyin.

Durubebek ne güzel keyfini çıkar bu günlerin...

Misafir gelirse giremem beni merak etmeyin, ara ara bakabilirim belki...

sağol canım iyiyim yarın ikili test için gidicez inşallah iyi geçer. serklajdan önceki son günlerimde eşim biraz gezdiriyor bizi..
sende fazla yorma kendini dikkat et

Bulgular ve semptomlar: Doğum olmaksızın spontan memran ruptürü veya hızlı acısız erken doğumun eşlik ettiği 2. trimester gebelik kaybı öyküsü

10-14 gebelik haftalarında servikal serklaj uygulanır (İnternal servikal os hizasında konsantrik erimeyen sütür konulması). Sütür vajinal olarak konulduysa genellile 38. gebelik haftasında çıkarılır. Eğer doğum bu aşamadan önce başlarsa dikiş hemen alınmalıdır.

Servikal serklaj bazen transabdominal olarak da uygulanabilir. Bu dikişler sürekli kalabilir ve vajinal doğuma engeldir. Kaldıraç pesserlerin (Smith-Hodge gibi) kullanılması serklaj ile benzer sonuçları vermiştir. Ancak bu yaklaşım nadiren kullanılır. Kanama, uterin kontraksiyon, aşikar enfeksiyon, membran ruptürü, serklaj için kontraendikasyon oluşturur. Serklaj sonrası skar gelişmesi sebebiyle hastaların %15 ine sezaryenla doğum uygulamak gerekir.

Aktivite kısıtlaması genellikle önerilir ancak bunun gebeliğin sonucuna etkisini değiştirdiğine ait kanıt yetersizdir. Gebeliğin 24. haftasından sonra yatak istirahati belki de tek tedavi yöntemidir çünkü bu aşamada serklaj doğum başlatılabilir.
Yüksek riskli olduğu düşünülen hastalarda sık prenatal vizitlerle servikal değişikliklerin takibi yapılabilir. Eğer serklaj uygulanmışsa 38. gebelik haftasından önce çıkarılması önerilir.

öncelikle her şeyin hayırlısı ...bebişin gelmesi dada varmış annesi

aşkların en güzeli geldi hu hunekadan güzel ve şirinim demi:86::86::86:aynı bengece kuşları sizi gidi sizi durucukta gelse tamam nerde kaldı bu hatun gezmesi bitmedi herhaldegelsin çekicem kulagını

Tüh yaa tombişimde gelmiş çok da özlemiştim hiç konuşamıyoruz kaç gündür napalım artıkk paşam bebişim çok özleyeceğim ama başka gün doya doya mıncıklarım seni.Çok yorgunummm :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…