Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım,seni şimdi gördüm bir arkadaşım geliyor ve evi biraz toparlamalıyım gelişmeleri çok merak ediyorum hemen yaz arada grip okuyacağım.

Canım benim maşallah bebişinle sana. Yarında güzel haberler vereceksin inşallah Öpüyorumm kocamannn
sağol canım bir tek pazarım kaldı :18: bu arada biraz önce kestirdim saçlarımı ohh kısacık kafam rahatlayıverdi

ne güzel, maşallah size. pazartesi mi serklajın. canım dualarımız sizinle....
evet canım pazartesi inşallah başarıyla atlatırım bende dualarınızı eksik etmeyin

şaka gibi olmuş gerçekten üzüldüm gamzenin durumuna gereksiz biri yüzünden hepsi ceza almış arada paşam da kaynamış

Canım,seni şimdi gördüm bir arkadaşım geliyor ve evi biraz toparlamalıyım gelişmeleri çok merak ediyorum hemen yaz arada grip okuyacağım.

yine mi misafirin var canım yaaa vallahi ben yoruldum senin misafirlerinden hastaneden daha aramadılar sonuçlar için akşama yazarım bende şimdi komşuya kahve içmeye gideceğim

Ben de Gamze ve Paşam'a verilen cezanın ağır olduğunu düşünüyorum konuyu tüm ayrıntılarıyla bilmiyorum ama hata olsa bile cezalar caydırıcı nitelikte olmalı tamamen dışlayıcı olmamalı diye düşünüyorum. Çünkü biz birbirimize alışıyoruz. Ben4 aydır üyeyim ama çok uzun yıllar burada yazıp çok şey öğrenen ve öğreten arkadaşlarımız var. Biraz daha ılımlı olunabilir diye düşünüyorum. İnsanlar hata yapabilir. Hata vardıysa da bence kararın tekrar gözden geçirilmesi gerekir.

Misafirlerim gezmeye gitti, ben de yazılı sorusu hazırlıyorum ne sıkıcı bir gün... Oğlum da uyudu...

Regrete adet olabildin mi? Ilaca başladın mı?

Misafirlerim gezmeye gitti, ben de yazılı sorusu hazırlıyorum ne sıkıcı bir gün... Oğlum da uyudu...

Regrete adet olabildin mi? Ilaca başladın mı?

Canım,ilacı aldığım gün baktım biraz gelmiş biraz bekledim sonra devamı gelmedi bir tane içtim sabah baktım biraz biraz daha geliyor doktor cep telini vermişti aradım durumu anlattım içme dedi.Ve şimdi maşallahı var umarım bundan sonraki aylarda böyle olmaz düzenli gelir yine.Bana misafirden gelenler geldi valla yanlız kalmayı özledim ve biraz sıkıldımm (.Seninkiler ne zamana kadar burdalar

Canım turla gelmişler geç gelirler. Tur gidiyor onlar salı sabahı gidecek. O zaman pek giremem buraya da. Ayıp olur.

kızlar iyi akşamlar hepinize.akıntı için bir kağıttan bahsetmişti arkadaşın biri.turnusol kağıdımı o acaba ayrıca özelliği olan bir kağıt mı?amnions sıvısını ayıran kağıdı soruyorum arkadaşlar.şimdiden sağolun.

Slm arakdaslarim
size ozel mesaj yazmaya calisdim ama olmadi cunku 100 den az msjim varmis bu formda o yuzden ozel msj gonderemiyormusum.

Regetecim senin mesajinada cvp yazdim saniyorum ama kesin sanada gelmedi yazdiklarim .

Beni dusundugunuz icin cok tesekkur ederim size..iyiki varsiniz

Ben bi kac aydir biraz kotuydum yogumdum ise basladim aielevi sorunlar derken biraz uzaklasdim herseyden.
Kendi derdime yanamadan baska durumlar oldu..neyse artik onlar icin uzmucem kendimi..(diyorum ama zor oluyor).

Ve benim kontrollerim biraz yavas gidiyor...kendi hastanem bi sonuc veremedi bana..o yuzden beni bi akedemik bir hastaneye yonlendirdi..orda bakcaklar ve sanirsam hamile olursam beni yonlendircekler neler yapcam falan diye.
cunku baska ne testler yapilir yada ne kontrollerim olcak bilmiyorum
placentam temiz bebeklerde sorun yokdu rahimimdede bozukluk yada sorun yok..
baska neden olabilir bilmiyorum..

Sizler bana biraz yardimci olabilirmisin yada tavsiyeler de bulunurmusunuz..ne yapcakgimi bilmiyorum artik
bu pazartesi ilk randevum var iste akedemik hastahanede..
Birde kafami karistiran benim kendi jinekologum kafami karistirdi...ben sordum iste rahim agzi yetmezligi olabilirmi diye..oda sanmiyuorum dedi..cunku rahim agzi yetmezligi genelde 20 haftalardan sonra oluyor seninki 18 haftada olmus diyor..iyice kafam karisti

Bence benimki rahim agzi yetmezligi.cunku ilk uc ayimda kanamalar oldu ikisindede sonra 12 haftalardan sonrada alt karnimda sancilarim basladi..sanci derken kramp seklinde sanki kas agrisi gibi bi agrilarim oluyordu..geneldede yururken cok yorgun olunca ve ayakta cok durunca oluyor..

Sizlerdede oluyormuydu bu saydiklarim? yoksa hic belirti olmadanmi oldu dogumlar?

Neyse canlarim baya yazdim inanin cok ihtiyacim var sizden gelen bilgilere.
cunku burdaki doktorlar hic birsey bilmiyor..ve kismet olursa bu yaz izine gelecem..yedinci ayda o zamanda guvenilir bir jinekologa gorunmek istiyorum..
BU konulardada tavsiyelerinizi beklerim.

SImdiden cok tesekkur ederim.
sevgilerimlee.

Evet turnosol kağıdı önceki sayfalarda konusu olmuştu iç çamaşırlarına koyuyolardı renginin değişimine göre amnions sıvısı mı yoksa normal akıntımı anlıyorlardı ama renkleri hatırlayamıyorum.Önemli bişey yoktur umarım

Bermelcim ben seni merak ediyorum lütfen fırsat buldukça yaz yazmayınca kötü bişey mi oldu canını sıkan bişey mi var diye aklıma takılıyor.Sen avrupa da bir ülkedeydin sanırım bir arkadaşım var yine avrupa da bir ülkede yaşan o da bana siz çok şanslısınız burda işinde gerçekten uzman bir kişi bulmak çok zor teknoloji çok ilerde ancak onu doğru kullanmayı bile uzman bulamıyoruz demişti.Canım senin doktorunun 20 hafta tezinin kesinlikle doğru olduğunu düşünmüyorum benim kendi teyzemin 2 düşüğü oldu ikiside 20 haftayı bulmamıştı 2.düşüğünden sonra serklaj işlemi yapıldı ve şu an çok sağlıklı ikizleri var.Bende bebeğimi 17. hafta da kaybettim ve gittiğim doktor %90 rahim ağzı yetersizliği diyor ben bebeği kaybedince hsg çektirdim orda bişey çıkmadı bebek içinde genetik test yaptırdık orda da bişey yoktu.Gittiğim doktor rahim ağzı yetersizliğinin dereceleri olduğunu bazısının hamile bile değilken belli olabileceğini bazısının hamileyken ortaya çıkabileceğini normal devam eden bir hamilelikte ayda 1 kontrole gidildiğinden aradaki 1 ayda açılabileceğini bazen belirti verebilirken bazen fazla bir belirti vermeden olabilirmiş.Ve malesef genelde 1 ve daha fazla bebekten sonra anlaşılabildiğini söyledi.Ben bebeğimi 17 hafta da kaybettiğim için özellikle rahim ağzı yetersizliği için erken bir hafta deilmi diye sordum bana yaşam tarzı çalışma şekli yapılan ters hareketler vb durumlarda 17 haftadan bile erken olabileceğini söyledi.Bermelcim izne geldiğinizde hangi şehre geliyorsunuz bilmiyorum ama İstanbulda bu konuda uzman çok fazla doktor var.Özellikle önceden buraya yazan ve maşallah şuan bebeklerini doğurmuş iki ardaşımızın gittiği Cemil Akgül var.Senin gelmene yakın uzun bir liste yaparız :))Sende lütfen bizi ihmal etmeyeye çalış ve sıkıntıları kafana takmamaya çalış.Bende de sevgiler

Kızlar bu arada paşam kendi için verilen cezanın süresiz olduğunu söylüyor ben buna inanmak istemiyorumm o bizim neşemiz yaaaaaaaaaaaaa ((((((.Ben konuyla ilgili editöre mesaj atmaya çalıştım umarım doğru yere atmışımdır.Eğer nasıl iletişim kurulduğunu aranızda bilen varsa yazsın doğru yerden yazmadıysam bir de ordan sorarımm.

Kızlar biz gittik dün doktora, 3 lü testimizi yaptırdık, pazartesi sabah çıkacak sonuçlarımız, eğer iyiyse 9-10 gibi olacak ameliyatımız, sabah aç gel dedi öğleden sonra taburcu olacakmışım, hala tedirginim, inşallah sorunsuz atlatırız. Serklaj ameliyatını daha önce olan arkadaşlar kısaca bu konu hakkında bana bilgi verebilirlerse beni çok mutlu ederler.Bu arada chnb arkadaşım, ben hala nöbet tutuyorum ama bu aydan sonra çift nöbet tutmayacağım, o kolaylığı sağlayabildiler ancak ( Haftaya bizim okula müfettişler gelebilir ve ben raporlu olacağım.

bermelcim senden haber alamıyınca seni çok merak ediyoruz... bende doktorunun 20hafta tezine katılmıyorum benim durumum bunun için iyi bir örnek benim açılmam 13+6da başladı üstelik hiç bir sorun yokken sadece o aralar çok yorulmuştum çok geziyordum cumartesi ağrılarım başladı pazar abah karnıma ve kasıklarıma bıçak saplanır gibi ağrılar giriyordu ama tabi ilk hamileliğim ben anlamadım bi sorun olduğunu düşünemedim akşam 8gibi kanamam başladı kendi doktorumu aradım progestan iç yat yarın bakarız dedi ben duramadım acile gittim iğne falan yaptılar bebek iyi diyip gönderdiler ertesi gün vajinal muayenede farkedildi açılma var acil serklaj dendi ama aradığımda bana öyle ilgisiz davrandığı için ben ona inanmadım hiç bir açıkmada yapmamıştı ben başka 2dra gittim ikiside gerek yok rahim uzunluğu iyi dediler 20.haftadaki kontrolümde hem kısalmış hemde açılma 6cm olmuş dr hemen yatış verdi serklaj yapıldı ama olmadı geç kalınmıştı öncesinde enfeksiyonumda vardı 19.haftada yapılan amniyosentez vardı açılma çok fazlaydı 22. haftada hiç suyum kalmadığı için dikişler alındı ve tahliye yapıldı.
doktorum yine erken dönemde açılma olabilir diye bu defa 13.haftaya bile bırakmadı 12+1de serklaj yapılacak. yani erken dönemde de açılabiliyor
sık sık yaz bize merak ediyoruz seni

canım bende yarın olucam inşallah sorunsuz atlatırız. ben önceki hamileliğimde de olmuştum tecrübeliyim bu konuda hiç korkmuyorum serklajdan ama sonrası biraz tedirgin ediyor beni çok dikkat istiyor serklajdan hiç bişey anlamıyorsun genel anstezi veriyorlar 10-15dk sürüyor gözlerini açtığında herşey bitmiş oluyor ben 1gece kalıyorum hastanede seni neden hemen çıkarıyorlar ki.. serklajdan sonra çok dikkat etmen gerekiyor kabız olmamalısın enfeksiyona karşı çok dikkat et ve istirahat etmelisin... inşallah hayırlısıyla bebişlerimize kavuşuruz

Tubacımmm canımm,yarın kaçta hastaneye yatıyosun kaç gibi işlemi yapacaklar.Canım şimdiden geçmiş olsunn Allahın izniyne herşey yolunda gidecek.Bebeğin cinsiyetini sor biara :)).Şaçların da hayırlı olsun tatlım.Seni kocaman öpüyorumm kucaklıyorummm.

yaaa,süresiz cezamı olur bu kadar basit bir şey için,sonuçta ortada hakaret içeren bişey yoksa..peki ceza bilgisayarın IP adresine mi veriliyoki,başka bir mail adresi alıp yeniden başka bir kullanıcı adıyla üye olsun,nasılsa biz onu hertürlü tanırız

Evet canım ıp adresine veriliyor,başka şifre ve kullanıcı adı alsan bile o bilgisayardan girilince pat onuda banlıyolar ((.Umarım süresiz deildir gerçi sitenin kullanım kurallarında ceza almış kullanıcı başka bir kullanıcı adı alırsa ceza süresi uzatılır bir daha alınırsa süresiz men edilir gibi şeyler yazıyor (((.Paşam için mail attım henüz bir cevap vermediler bakalım cevap gelecek mi..

Melekceren,canım şimdiden çok geçmiş olsun.Zor olduğunu biliyorum ama stress yapmamaya çalış inşallah herşey yolunda gidecek güzel haberlerini bekliyoruzz.Ptesi 3 kişinin serklajı var hepinizin güzel haberlerini almak için sabırsızlıkla bekliyor olcaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…