Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Cok tesekkur ederim kader arkadaslarim benim
Inanin sizin ilginiz beni cok duygulandiriyor sevindiriyor.>Allah sizlerden razi olsun.

Ikinizinde yazdiklarinizi okudum ve bencede benimkide ayni sizinki rahimagzi yetmezligi..
Evet regretecim inan burda uzman doktor bulmak zor..senin arkadasinin dedigi cok dogru teknelojilerii cook cook onde ama bunu kullanacak uzmanlar yok..hepsi kitabi acip bakiyor nasil doktor nasil jinekoloj olmuslarsa hic anlamiyorum tebrubeleri yetmyor herseye.
Biz bazen onlardan cok biliyoruz..(formlarda okuduklarimizla)

Ben hollandada yasiyorum..gecen kuzenimde duydum ayda bir almyanyada yada belcikaya bir uzman doktor geliyormus turkiyeden..yani jinekolok..onun bi arkadasi gitmis ona cunku dort kez dusukleri olmus hepsi ucuncu ayin icinde..yani cok erken donemlerde ve hemen onada rahim agzi yetmezlihgi tessi koymus..hamilelikden once bi ilac tedavi ve hamile iken bi ilac tedavi uygulamis ve sorunsuz bi hamilelike ilk yavrusunu kucagina almis ve suan yine hamileymis 4 aylik
.Kuzenim ondan numara bilgi falan aldikdan sonra bana vercek ve insallah kismet olursa bende gidecem..almanya ve belcika cok yakin hollandaya..
Biz her yaz Izmire geliyoruz orda yasiyoruz..ama bu sene Istanbuladada gelcez bu konu yuzunden..
Ve izinime yakin isimler listesi yaparsaniz sevnirim.

Tubacim sana Yarin Allah kolaylik versin umarim hersey cok guzel gecer ve bebegini vaktinde kucagina alirsin.

Regretecim insallah bizde hamile kaldikdan sonra bizde serklaj gunumuzu sayariz artik:)
Seninki biraz zor oluyordu galiba..dualarim seninle canim..insallah sende yakin zamanda hamile kalirsin.
Baska cocugun varmiydi?

hayirli gunler opuyorum sizi.

Slm Melekceren umraim yarinki serklaj ameliyatin olur ve sorunsuz gecer..Allah yardimcin olsun.
Ve vakti geldiginde yavrunu kucagina alirisn..darisida tum burdaki arakdaslarima.
Dualarimiz sizinle.

Canım,Belçika'ya gelen doktor Yücel Karaman olabilir mi? Jorjetin doktoru ben onu araştırdığımda ayda 1 kez belçikaya gittiğini ve orda da bir merkezi olduğunu biliyorum merkezin adı brüksel tıp merkezi.Doktor jorjet i amaeliyat etmiş rahim şekli t şeklindeymiş ve düzeltmiş konusun da çok uzman ve yetenekli olduğunu duydum yanlız biraz pahalıymış tabi önemli olan doğru teşhisi koyması..Canım şimdi sitede kızların hepsi hamile maşallah bizde jorjet,sen ve ben onları doğurtup sıraya gireriz :))) boş bırakmayalım demi burayı hep hamişler olsun.Benim hamile kalmam zor olmadı canım 1 seferde tutmuştu kaybettiğim bebeğim umarım bundan sonra da böyle olur denemem olmadığı için bilmiyorum yani şansmıydı yoksa çabuk hamile kalanlardanmıyım emin deilim bu bebeğimden önce ve sonra hiç hamilelik denem yok İnşallah Allah istediğim an nasip eder yine ve bu sefer acısını göstermez bana ve hepimize.Tubaaozz da izmirde ve doktorundan çok memnun çok bilgili iyi,anlayışlı bir doktormuş adını unuttum şimdi.Bende Kılıc aydın diye bir profa gisiyorum bende kendisine çok güveniyorumm.Ama henüz hamilelik süreciini yaşamadığım için o süreçi nasıl geçireceğimizi bilemiyorumm .İnşallah Allah nasip ederde hamile olursam onunla devem edeceğim galiba başırsam ozaman bol bol tavsiye ederimm.Gerçi doktor tavsiye etmekten de korkuyorum çünkü benim bebeğimi kaybettiğim de gittiğim doktor da tavsiyeydi bana çok övülmüştü ancak bebeği kaybettiğimde gittiğim kılıc bey bana doktorun bazı hataları olduğunu söyledi (.İşte böyle canımm sana doktor listesi yapıcamm en kısa sürede sende araştırır içine sinene gidersin.Kocamann öpüyorumm bizi habersiz bırakma arada yazz

Tamam canim girerim artik sizi merakta birakmam..ama analttigim gibi zor gunler gecirdim kafam karisikdi ailevi sorunlar falan.
ama insallah bundan sonra bende buraliyim artik.

Tamam canım,müsait oldukça yaz.Burda birbirimizi anlıyoruz dertleşiyoruz sonra yazıştığımız kişi uzunca süre girmeyince merak ediyoruz bişey mi oldu diye..İnşallah sorunlar kısa sürede biter fazla takmamaya çalış sonra üzüldüğümüz yıprandığımızla kalıyoruzz (

mrb kızlar nasılsınız, ben pek iyi değilim. sabah 9.30 da bi hareketlenme ile uyandım.göbek deliğimin sağ altında. başta oğlum tekme atıyor sandım. yaklaşık 4 saat sürdü ve hep aynı yerde aynı noktada oldu hep. ilk başta tekme atıyor gibi sonra titreşim yapıyor. kasılmamı onuda anlamadım. çok kortum doktorumu aradım. sema 20. haftadasın bişey yapamayız beklicez dedi. herhalde bu haftadalarda nts ye bağlayamıyorlar. ama ağrın olursa kanaman olursa hemen ara ve hastaneye gel dedi. içime şüphe düştü. çok şükür şimdilik bişey yok. ama sık sık tuvalete gidip çamaşırıma bakıyorum.

bermel bende Belçikaya ve Almanyaya gelen doktorun Yücel KARAMAN olduğunu düşünüyorum,belçikada da bir merkezi var onun,histereskopide ve laparoskopide uzman çok iyi bir prof kendisi,,benim rahim T şeklinde ve ondan önce gittiğim bikaç doktor bunun tedavisinin olmadığını söyledi,rahimin bu şekliyle hamile kalıcaksın ,duran bebeği yakalayana kadar devam ediceksin dedi,ben o doktoru dinlemeyip yücel beye gittim histereskopi yaptı,ben güven duydum ve yeniden rahim filmi çektirmedim,(ameliyat öncesi üç erken dönem düşüğüm var) ameliyattan sonra iki kaybım daha var maalesef,ilki yine erken dönem 8 haftalık ikincisi 19 haftalık..en son 23 nisanda bi rahim filmi daha çekildim ,rahim düzelmiş dedi radyoloji uzmanı ama bende hala ameliyat sonrası iki kaybım neden oldu onu öğrenemedim..şimdi regretenin bahsettiği cemil akgüle gidicem önümüzdeki ay ,bakalım o ne dicek..Allah yardımcımız olsun,vazgeçmeyi asla düşünmüyorum,en azından şuan..bundan sonraki gebeliğimde serklaj,enfeksiyon takibi,kasılma yada rahimde kısalma olması halinde kasılma önleyici ilaç
kullanıp son bi kez daha denemeyi düşünüyorum..

geçmiş olsun canım,umarım önemli bişey olmaz,ama ben bu doktorların telefonda şuan bişey yapamayız demelerini savsaklama olarak görüyorum,inan onlar için senin bu bebeği sağlıklı doğurman hiçbişey ifade etmiyo..ağrı kanama olduktan sonra gel diyo da bişeyler için geç kalınmış olurmu diye düşünmüyo..benim son doktoruma kızgınlığım hala geçmedi sanırım..bana bir kere bile alttan bakmamıştı,düşün son gün alttan yapılan muayenede 3,5 cm açılma var doğum eylemini bekliyoruz,geri dönüşü yok diyolar,ertesi gün nöbeti devralan doktor üstten bakıp maşallah kıpır kıpır diyerek ekrandan bebeği seviyo,e diyorum açılma var dediler,siz böyle diyosunuz??? alttan bakınca ''hımm evet bu bebek durmaz'' diyo..3,5 cm açılma bile son gün üstten görünmüyoda bu kadın beni nasıl üstten ölçüyodu devamlı?? Allaha havale ediyosun başka bişey yapamıyosun..

sende serklaj varmıydı canım ? kasılma önleyici ne kullanıyosun ??

Samyeli,canım inşallah ciddi bir şey yoktur seni strese sokmak istemiyorum ama yapacak bişey yok ne demek yaaaa ozaman başka bir doktora gitsenn.Burda önceden okuyoduk kasılma önleyici serum yada benzer şeyler yapıyolarr.Ne biliym işte nts ye bağlanıp bağlanmadığını bilmiyorumm ama bişey yaparlar sonuçta.Canım inşallah biz evham yapıyoruzdur ama yapacak bişey yok bekleyeceğizi anlayamadımm.

benim son doktorumun söylediğinin aynısı..hatta samyeli yazınca direk o doktor aklıma gelmiş olacakki,birden sinirlerim attı yine..ben akıntımın rengi değişti ve arttı dediğimde gülmüştü,sen hiç hayatında vitamin içmedinmi,magnezyum hem rengini hem miktarını değiştirir bilmiyomusun diye de aşağıladı tabiri caizse..ama idrar tahlili hiiiiçmi hiç yapılmadı bana,bi kere bile istemedi,kendiside uzman tv de gebelikte enfeksiyon yazınca videosu çıkan bir hatun..

Jorjet canım samyeliye yazarken sanada cevap yazacaktım ama hemen cevaplayım derken seni cevabı unuttum :)).İnşallah bir daha ki hamileliğin de sağlıkla alacaksın kucağına buna çok inannıyorumm ama lütfen öyle umutsuzlukla son kez falan yazma üzülüyorumm çok (.Cemile gittiğinde bakalım ne diycek ne çıkacakk biliyorsun inanmak başarmanın yarısıdır canımm :))

umarım öyle olur canım
ama bazen düşünüyorumda ,bu kadar olumsuzluklar oldu,bir iki üç dört derken tam riskli günleri atlattım dediğimde sonuncuda gidince acaba diyorum benim kaderimde evlat sahibi olmak yokmu,eğer yoksa (ki biz bunu hiçbi zaman denemeden bilemeyiz) o zaman vazmı geçmeliyim ,amaaan ne bilim işte,gelgitler içerisindeyim

canım,samyelinin serklajı var.Birde ben doktorların bekleyelim bakalım yapcak bişey yok gibi cümlelerine çıldırıyorumm.O zaman insanları niye aylarca hastanede yatırıyolar serum veriyolar kasılmayı doğumu geçiktirecek ilaçlar veriyolar demek ki yapacak bişeyler var.Ceyda düv hastaneye gittiğinde nişanı gelmiş ne yaptılar ettiler 30 haftayı ama hiç kaldırmayarak ama bir sürü ilaç vererek geciktirdiler.Okuyoruz görüyoruz ne mucizeler oluyor.

Vaz geçmek mii yok öyle cümleler kurmakk.Canım ama malesef sende etap etap olmuş her birisinde bir şey tespit etmişler kanda pıhtılaşma t rahim en sonda rahim ağzı yetersizliği ,şimdi hepsi tespit edildi geriye doğru tedaviyi uygulayacak doktor gerekiyor.Böyle gelgitler yaşamakta çok haklısın yaşadığın hiç kolay deil ama bak yine söylüyorum Allahın izniyle bebeğini kucağına alacaksınn ama sende lütfen pes etme ve umutsuzluğa kapılmamaya çalış.İnan canımm lütfenn

canım,çok saol inanki moral buluyorum sen böyle konuşunca..sen de cemil akgüle gidicekmisin? senin rahim filmin dışında bujiyle ölçümün yapılmışmıydı?

canım,çok saol inanki moral buluyorum sen böyle konuşunca..sen de cemil akgüle gidicekmisin? senin rahim filmin dışında bujiyle ölçümün yapılmışmıydı?

Canım ben gittiğim doktora çok güveniyorum ama herşeye rağmen birkerede o görsün istiyorum ve inşallah gideceğim.Benim gittiğim kılıc bey buji ölcümü yaptı bana ve var gibi dedi.

canım bende yarın olucam inşallah sorunsuz atlatırız. ben önceki hamileliğimde de olmuştum tecrübeliyim bu konuda hiç korkmuyorum serklajdan ama sonrası biraz tedirgin ediyor beni çok dikkat istiyor serklajdan hiç bişey anlamıyorsun genel anstezi veriyorlar 10-15dk sürüyor gözlerini açtığında herşey bitmiş oluyor ben 1gece kalıyorum hastanede seni neden hemen çıkarıyorlar ki.. serklajdan sonra çok dikkat etmen gerekiyor kabız olmamalısın enfeksiyona karşı çok dikkat et ve istirahat etmelisin... inşallah hayırlısıyla bebişlerimize kavuşuruz[/QUOTE]

Ben ilk defa serklaj olcam o yüzden bayağı tedirginim, gece kalmaya doktorum gerek yok diyor, bilmiyorum ne derece doğru ama. Sanada Allah yardımcı olsun. Şimdiden geçmiş olsun...

Çok teşekkür ederim arkadaşım,Allah hepimizin gönlündekini versin, hamile kalmak isteyene hamilelik, hamile olanları da sağ salim doğan evlatlar versin, evlat acısı yaşatmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…