Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım tedirgin olmamaya çalış ama doktorunuda dinleme ve bence yarın git bir görün, en azından rahatlarsın, aklına farklı farklı düşünceler takılmaz.

Son düzenleme:

serklajlıyım evet canım, ama kasılma önleyici bişey yok vermedi. sadece progestan 200 içiyorum.

Kızlar misafirler bende diye tek tek yazamıyorum. Şimdi hızlıca bakayım dedim. Yücel Karamandı Almanyaya giden doktor. Bermel'e Türkiye ye gelmesini tavsiye ederim. Gerekirse buradageçir bu süreci. Yarın serklaj için geçmiş olsun...

serklajlıyım evet canım, ama kasılma önleyici bişey yok vermedi. sadece progestan 200 içiyorum.

iştee,ben kesinlikle kullanılması taraftarıyım,mesela ben bu siteyi bulduktan sonra butür ilaçların varlığından haberdar oldum ve doktoruma söölediğimde bana '' sana o ilaçları yazsam kalbin yerinden fırlar biliyomusun sen'' dedi, e kullananlar nasıl kullanıyo ya da onların doktorları onların kalbini düşünmüyomu da veriyo,ve buradan edindiğim izlenim şuki bu ilaçlar müspet sonuç veriyor..bence sen doktorunu değiştir canım , olumsuz durum olmasını evde beklemekde ne demek,yarın hemen başka bir doktora görün derim ben.. Allah sağ salim evladına kavuşmanı nasip etsin,ben çok üzülüyorum bu doktorların ilgisiz hallerine yaa..

Kızlar, eltimin dişi ağrıdı hastaneye gittiler. Bakayım dedim. Yarın serklaj olacak arkadaşlar için bol bol dua ediyorum. Allah yardımcıları olsun.

Bir de Melekceren sen serklajdan sonra da çalışacak mısın? Canım çalışma bence.
Ben artık salı gününe kadar kaçamak bakarım

Cok tesekkur ederim regretecim bilgileirn icin...Jorjet arkadasimiz o kiside fazla menmun kalmamis heraldeki degistirmis geri doktorunu..jorjet arkadasimizda baya cekmis insallah bundan sonra cekmez..demek ucumuz kaldik:)..olsun Allah kismet ederse ucumuzde ayni duygulari yasariz.
Sorunsuz hamile kaldigina sevindim..bendede sorun olmuyor istedigim zaman insallah bende hemen hamile kalirim..Iki senedir evliyim ve bir sene dogum kontrol hapi kullandim ve birkatikdan dort ay sonra hamile kaldim ve dusuk falan yasamadim sukur..ama malasef 18 haftada sonlandi ve ondan sonra hemen yine hamile kaldim ve oda aynen 18 haftalikken sonlandi..kismet degilmis demekki.

Sen ne zaman dusunuyorsun tekrar?
Benim yarin iste akedemik hastanede randevum var ordaki gorusmeden sonra tabiki turkiyedede gozukmek istriyorum ondan sonra kismet ederse allah istiyoruz.
Bana kalsa hemen hamile kalmak istiyorum cunku cok aci cekiyorum meleklerimi ozluyorum onlarin acisini yeni hamileligim birazda olsa hafifletir diye dusunuyorum..meleklerim bana insallah kardes gondercekler ama bu kez bizimle kalmak sureciyle..
INsallah canim sende bende jorjet arkadasimizda yakin zamanda tadiriz guzel annelik duygusunu.Aminn.

Slm jorjetcim..sanada cok tesekkur ediyorum tecrubelerini paylastigin icin.
Ben biraz once regreteye senin o belcikaya gelen uzmandan menmun kalmadigini yazdim ama senin yazini tekrar okuyunca yalnis anladigimi anladim..kusuruma bakma.
O uzman doktor demek histreskopie ve laparaskopide uzman..
Ben ona gitsem suan bana neden iki kez ayni seyleri yasadigimi soyleye bilirmi? cunku rahimde bir sorun yokmus.
ama belki olcum falan yapar rahim agzi yetmezligini anlar..

Vazgecme canim insallah seninde guzel bi bebegin olcak..ama biraz sabir ve azim isi bizimkisi..kolay olmucak onu biliyorum ama olcak bi sekilde.
Bende ikinci kez 18 haftaliken suyum geldiginde cildircam sandim kendimi..yine aynisi oldu diye evin icinde dort dolandim bagirdim cagirdim agladim..ve bi lafimi hic unutmam..bida cocuk yapmayacagim dedim..o an yanimda ablam vardi bana cok kizdi oyle deme Allah istedi biseye karsi geliyorsun gibi olur dedi..sonucda Allah verdi Allah aldi..falan beni teselli etti.ama o anki piskolojim bana o cumleyi kurdurdu.
Suanda deli gibi anna olmak istiyorum..o kutsal duyguyu tadmak istiyorum.
Allah hepimizin yardimcisi olsun canim..
IYiki bu form var iyiki siz varsiniz.

Allah hepinizden razi olsun.

Canım ben gittiğim doktora çok güveniyorum ama herşeye rağmen birkerede o görsün istiyorum ve inşallah gideceğim.Benim gittiğim kılıc bey buji ölcümü yaptı bana ve var gibi dedi.

Regeretecim bu buji olcumu hamile kalinmadan yapliyor sanirsam ...hemen sonuc aliyorsun demi>?
Bende yaptirmak istiyorum aslinda.ama nerde baslicami bilemiyorum
Yarinki konusmamdan sonra daha duzgun kararlar veriris insallah.
Belcikaya gelen uzmanda randevu almayi dusunuyorum..ama izindede gozukmek istiyorum bir uzman doktora..izinime daha iki ay var..
Sabirsizlaniyorum valla hemen sonuclansada hersey hamile kalsam diye..ama iste tabi herseyden emin olmadan risiko almak istemiyorum yine ayni seyler olur diye cok korkuyorum(.

Chnb canim cok yogunsun sanirsam..ALlah kolaylik versin sana kendini fazla yorma olurmu..hamileligin nasil geciyor? umarim bulantin falan yoktur.
Benim gonlumde turkiyedeki uzman doktorlara gozukmek ama daha iki ay var gelmeme..zaten yazadan sonra hamile kalir diye planlamisdik esimle ama suan icimde inanilmaz bi sekilde anne olma duygusu var..
hemen hamile kalipda serklaj gerekiyorsa o yapilsin ne gerekiliyorsa o yapilsin diye sabirsizlaniyorum ama tabi herseyi yaptikdan sonra yani testlerimi falan..
Herseyin hayirlisi canim ..

Regretecim nasilsin..tek senle ben onlinezin:)
Herkes yorgunlukdan uyudular heralde.
Benimde hic uykum yok zaten butun gun uyudum sayilir..

Canımm yaa sana bir sayfa yazı yazdımmm,sonra ne oldu biliyormusun elektrikler gitti kaldım öle biranda (.Şimdi tekrar yazcamm iyiki çok kısa sürdü de geri döndümm.Yazcam şimdi canımm sana uzun uzun önce başıma geleni yazayım dedim .

Bermell ya uykum yok yazmıştınn ben yazana kadar sen çıktınn ( Herşey elektirik gittiği için olduu (.Neyse girdiğinde okursun artıkk benimde hiç uykum yoktuu oysa ki (.Canım buji ölçümü hamile deilken yapılıyor ve aydınlatıçı oluyorr ama biraz acıyorr (. ama hemen bir fikri oluyor doktorun.Canımm hemen hamile kalmak istemeni okadar iyi anlıyorum ki bende öleyim ama bazı nedenlerden biraz erteliyorumm düşüncem eylül ayında başlamak aslında ama bazen haziran ayından sonrası içinde düşünmüyor deilimm tabi bunda bazı arkadaşların da etkisi var onlar kendilerini biliyor :)).Korkuların da çok haklısın canım bence konuyu netleştirmeden yapma ne olduğu konusunda kesin emin olursan korkularında stresinde azalır ki bu bundan sonraki hamileliğin içinde çok önemli bence.Canımm Yücel Bey'e gidebiliyorsan git tabi aslında yücel bey tüp bebek ve rahim amaliyatları konusun da çalışıyor ve bu konuda çok başarılı bildiğim kadarıyla bunları yapıyor ama hasta takibi yapmıyor ama sonuçta tecrübeli ve ünlü bir doktorr senin konunda ki fikrini al derim. Ama türkiyede riskli gebeliklerde çok uzman doktorlar var 2 ay çok bir zaman deil biraz daha sabredebilirsen burda konuyu netleştireceğini düşünüyorumm.Aslında keşke burda olabilsen hamileliğini türkiye de geçirsen ama sanırım bu pek mümkün deil.Canımm kaybettiğimiz bebekler çok özel bir yere sahip olacaklar ama Allahın izniyle kucağımıza alacağımız bebekler bize bu üzüntülerimizi biraz da olsa unutturacakk onlar kalbimizde yaşayacaklar hep, ben bazen konuşuyoruum onu çok sevdiğimi söylüyorumm bunu yaşayan anlar ama yaşamayanlara deli gibi gelebiliriz melek oldular ve dediğin gibi kardeşlerini yollayacaklar bize.Evet canım sen ben jorjet var şuan aslında bide fadik var ama bu sıralar biraz üzgünn canı artık buraya girmek istemiyor inşallah keyfi yerine gelir ve yine aramıza katılır ve arada yazan birkaç arkadaş daha var.İnşallah Allah isteyen herkese ve şu an hamile olan arkadaşlarımıza sağlıklı bebekler nasip eder.Burda artık sadece sevinçler paylaşılır hiç kimseden en ufak bile sıkıntılı haber almayızz.Canımm öpüyorumm kocamann Yarın gelince yaz hemen bizi habersiz bırakma

Kızlar bu arada paşamla konuştumm hepimizi çok özlüyor giriyor okuyor ama yazamıyor.Cezasını bekleyen mahkum gibi gün sayıyorr.Ve biz yazarken yazamadığı için ağlıyormuş bazenn (( ben kıyamam ona yaa (.Yarın serklaj için çok heycanlı ve sıkıntılı ama bizimle konuşamamak onu daha fazla üzüyormuşş (.Hepimize çok selam söyledi.

canim ben sana yazdigim uyeye sordum bidaha giremiycekmis ya zaten ikinci uyeligi dedi bidaha siteye gelmemeli dedi

canim ben sana yazdigim uyeye sordum bidaha giremiycekmis ya zaten ikinci uyeligi dedi bidaha siteye gelmemeli dedi

Bunu kendi biliyor mu?? ben şuan şoka girdim kendi okuduğında ne olur acaba ((.Benim anlamadığım şu, paşamın 1.üyeliği ceza sonucu iptal edilmedi kendi istedi 2.üyeliğinde ceza aldı site kurallarında 2 kere ceza alıp 2.üyelik alan kişi süresiz giremez diyorr anlamadımm anlayamadımm.Ayrıca hayatım da böyle bir şey görmedim hakeret etmemiş,editör le kagaya girmemiş,ufak bir hata yapmış süresiz girmemesi ni gerçekten hiç adil bulmuyorumm uyarı olmadan bir anda süresiz ceza alması gerçekten haksızlık ve hiç demokratik bir uygulama deil.Ben böyle düşünüyorum ve düşüncelerimi de buraya yazıyorumm bana da bunları yazdım diye ceza verirlerse benim zaten o zaman bu mantalite de bir internet sitesiyle işim olmaz.

Kızlar,Tubaaoz la konuştum henüz yeni ayıldığı için çok fazla tutamadım iyi geçtiğini şimdilik herşeyin yolunda olduğunu söyledi.Dün belki hastaneye bilg götürürüm demişti belki kendi de yazar bir süre sonra.Tubacımm çokk geçmişş olsun tekrar canımm

sitede pek kimse yok eylem dönmedimi istanbuldan düğünden acaba.chnb nin misafiri var zaten okuldadır şimdi,diğer 3 kız serklajda diğerleri nerede?

Kızlar pasamla da konuştumm onu sabah gitmiş ama öğlene ertelemişler saat 13:00 gibi alacaklarmış.Napıyosun dedim napiymm kurbanlık koyun gibi bekliyorum dedi :)))) paşam işte hep tatlı hep çılgın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…