Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

öncelikle çök geçmiş olsun.banada dr.herşey normal diyordu tedbir amaçlı serklaj oluyordum ama serklaj yaparken açılmanın başladığını farketmiş iyiki yapmışız demiş eşime.benim isteğimle 10 gün rapor verdi.rapora çalışır diye işaretlemiş ama ben başka dr.tekrar 10 gün rapor aldım sonrada heyet verecek.serklajı yapan dr.kontrole çağırmadı hsteden çıkarken elime bir kağıt verdiler 15 gün sonra kontrol yazıyordu.bende muayenesinden randevu aldım gittim.muayenede açılmanın ilerlediğini hatta sadece dikişin tuttuğunu söyledi.şimdi sürekli yatıyorum.20 gün sonra gel tekrar bakalım dedi.sende öğretmensin bildiğim kadarıyla kendini yorma hatta hiç kalkmadan yat sonra daha kötü oluyor insan moralmen mahvoluyor.raporunu al yat dinlen.

mrb arkadaşlar
yeni sertklaj olmuşlara geçmişler olsun diyorum. umarım şifalar getirir bebişler getiri inşallah.
ben geçen cuma bu su olayına çok takıldığım için başka bir doktaora gittim. bir prof. bakın neler neler anlattı.
bizler rahmim 2,3 tu sonra 4 falan oldu diyoruzya böyle bişey olmazmış. yani rahim 3 se 3 2 se 2. kullandığımız hiçbir ilaç doğal uzunluğu değiştirmezmiş. doktorun ultrasonla baktığı açı değişirse sbt olan bu ölçü farklı farklı görülürmüş. rahim ağzının yukardan ölçülmesi esnasında mutlak sıkışık olmak gerekirmiş. idrar torbası rahim uzunluğunun en sağlıklı halini göstermesi için dolu olması gerekliymiş.
ben akıntımla su kaybdiyor olabilir miyim diye sordum. baktı ben söylediklerinden tatmin olmuyorum bi test yaptı. 46,400 tl . rahime sepektrumla açıp kultur alıyor. testin içinden kulak çöpü gibi biir çubuk. bunu testin içinden çıkan bir kit ve sıvının içine koyup gebelik test çubuğu gibi bişeye numune alıyor. sonuç akıntımın içinde aminios sıvısı yok.
ben turnusol kağıdı almak istiyorum dedim. bu kağıtlar çok sağlıklı değil dedi . akıntı ve aminios sıvısıyla alakalı doğru sonuç vermiyor sadece idrar kaçağı ve sıvı ayrımında sağlıklıymış.
arkadaşlarb 20-21 . haftalarda yapılacak detaylı ultrasonun çok önemli olduğunu bunun çok yeterli radyologlar tarafından yapılması gerektiğini söyledi.
her ultrasonda plesentanın yerleşimi, plesentadan bebeğe gelen kordonun çıkış yeri(plesentanın ortası kenarı vb. )plesentadaki kan akış hızı debisi, rahim duvarındaki kan akış hızı ve debisi, bebeğin kalbinin atış hızı, karıcık ve kulakçıkların doğru açılıp kapanması, sağ organların sağ tarafta, sol organların sol tarafta olmasının kontrolu çoooookkk önemliymiş.

tabi birde doktor beni çok vesvesli buldu. kendimi çok dinliyormuşum. içimden dedimki "siz bide benim yaşadıklarınızı yaşayında sizde vesvese olmasın""" dedim

canım siz normal doğum mu planlıyorsunuz? sen bööle gezip tozuyosun ama bence biraz dur. ters bir yerde sancın falan gelir panik olursun. hazırlıksız yakalanma. bence doktorun ve hastanenin olduğu yerden ayrılma artık. ne kaldı ki şurda. allahım bebeğini kucağına almayı nasib eder inşallah. seni bekliyoruz hepimiz diğer arkadaşlar seninle zamanı eş olanlar doğurdu mu bilgin var mı?

serklajlıyım evet canım, ama kasılma önleyici bişey yok vermedi. sadece progestan 200 içiyorum.

geçti mi sancıların merak ettim? yok bu bebekler çok nazlı çookk. sürekli elimiz yüreğimizde bekletiyolar bizi. umarım iyiisndir. daha çok küçük bekleyelim falan gibi bişey demiş bir doktor seninki mi başak bir arkadaşın ki mi çok iyi hatırlamıyorum. ama benim öncekinde doğum sancılarım 16 haftada geldi açılma yoktu. serum ve ilaçla engellendi. yapılacak çok şey var .

Canım ya sanada çok geçmiş olsun,Allah yardımcımız olsun...

geçmiş olsun canım keşke daha erken yapılsaydı serklajın. bende de oluyor kanama 1-2gün içinde hiç bir şey kalmıyor

Keşke öyle olsaydı ama doktor 3 lü testin sonucunu almadan yapmadı serklajı, bu açılmada ultrason cihazıyla hiç gözükmemişti, bana serum takmadılar, sadece prulokton vurdula, 4 gün sonra yine vurulacağım, birde antibiyotik verdi, bazı arkadaşlar progestan falan içiyorlar, acaba bende içmelimiyim?

bende 18+1 de serklaj oldum 3lü testen 1hafta sonra.istemiyorsan 20gün sonra gel dedi.biz size güveniyoruz siz ne derseiz dedik ondan sonra serklaja gün verdi.20 gün sonraya kalsaydım düşürecektim herhalde.bende proluton depot oluyorum haftada bir.progestan 200 lük kullanıyordum hiçbir anlamı yok diye bıraktırdı.şimdi sadece kan hapı,vitamin kullanıyorum.haftada bir proluton depot o kadar.

canım ben hazırım artık korkma çantamız yanımızda nereye gidersek,normali deniycem sanırım açılmam yada sancım iyi olursa olmazsada sezeryan planlıycaz bakalım cuma kısmetse..yarın özlem bebeğine kavuşuyor sonrada ben kısmetse sezeryan diyordu 3 mayısta..darısı hepimizin başına vakitlice inşallah..sana ve chnb ye ticker yapalım artık haftalarınızı unutuyorum sonra..

canım maşallah sana yaa çok heyecanlanıyorum çok mutlu oluyorum sizleri böyle ilerlemiş haftalarda görünce,darısı bizim başımıza inşallahh

canım sen bırak okulu bilmem neyi,uzunca bi heyet raporu falan almaya çalış,16 .haftadasın ve doktor serklajı iyiki yapmışız açılma başlamış bile dediyse ( yanlış anlama telaşlandırmak için demiyorum ama) bence sen hamileliğin boyunca evde ol,bak ben herşeyden vazgeçtim,işimden gücümden vs..ama bu duyguyu yaşamak için değer herşeye

Jorjet canım,bu gün aklıma ne geldi şimdi sen cemil akgüle gideceksin ya, sonra hamileliğinde seni o takip eder ve artık florans nigtingale de çalışıyor.Ben de kısmet olursa o hastane de doğum yapmayı düşünüyorumm aynı zamanda hamile kalalım ikimizi de yatırsınlar hastaneye aynı odaya güle oynaya kaynata kaynata tamamlayalım 9 ayı :)))))

neden 3lüyü beklediki böyle bir risk varken benim 2li testten sonra yapıldı bende özellikle erken olmasını istedim öncekinde 13+6da açılmam başlamıştı bunu riske atmadan açılmadan hemen dikelim dedi.proluton iğneyi bende ayda 1 vurulacakmışım sanırım çıkarken banada verecek antibiyotik fitil falan yalnız progestanı banada bıraktırdı ama hiç içime sinmedi ben inanıyordum o ilacın faydasına

Tubacım,nasılsın canımm?doğum yapacak bayan ne durum da :)).Doktorun hala hastanede mi?

valla canım görünmüyor o herhalde yaptı yada vazgeçtiler dinleniyorlar kadın sabah ben geldiğimden beri (8de geldim) yürüyordu ama hiç boş kalmıyor şimdide başka biri yürüyor çok özendim onları görünce evet doktorum burda hala, biraz önce yine geldi kanamam azaldı çok iyi olduğunu söyledi bu gece burdaymış

yok canım ben yücel beyden hiçbir zaman memnuniyetsizlik duymadım, geçmişteki mesajlarımı okuduysan eğer ben çok fazla sayıda doktor değiştirdim,ilk üç kayıbım erken dönemdi ve iki üç kayıba kadar araştırmadı bile ,sonra üç tane olunca ben durumun tesadüften ibaret olmadığını ve araştırılması gerektiğini düşündüm,serdar koç diye bi doktor var tv lere falan çıkıyo medicalpark tüp bebek sorumlusu ,bana rahimdeki T şeklin teşhisini o koydu ama bu sorunun tedavisinin mümkün omadığını söyledi ben aynı gün ağlayarak onun muayenehanesinden çıkıp yücel beye gittim,çok umut verici,çok babacandı ameliyatımı o yaptı,ameliyattan sonra bi kayıbım daha olunca ve kürtaj işlemi için 3700 tl verince onu bıraktım 5.hamileliğimde başka bi doktora gittim ,mecburiyetten yani..hatta ilk defa 19 haftalara ulaşmıştım son hamileliğimde keşke yine ona gitseyim diyorum,ben açıkçası yine kalbi durur kürtaj vs gerekirse yine o kadar parayı veremem ,e ordan çık başka doktora kürtajını yaptır durumuda olmaz diye ona gitmedimm

yaşadıklarının aynısını bende yaşadım,çok iyi anlıyorum seni..çok zor şeyler yaşıyoruz ,Allah bir daha yaşatmasın hiçbirimize..

Bende özendimm,duygulandımm şimdi bebişim gitmeseydi bu ay sonu ile 6 haziran arası muhtemel doğum zamanımdı ((.Neysee önümüzdeki maçlara bakcaz artık.Canım bu da senin şansın olsa gerek oh doktorcuğunda yanı başında bilgisayın elinin altında :)) keyfine diyecek yokk.Allah ağzının tadını bozmasın canıımcımm hep böyle yolunda gitsin herşeyy

valla süper fikir :) ne güzel olur hee

şaka bi yana ben anadolu yakasında olduğum için orda yatış olursa bizimkilerin gelme gitme işi nasıl olur acaba diye,gündüzleri naaparım yalnız diye düşünüyorum -ki deli gibi o günleri şimdiden planlıyorum,kafamda kuruyorum falan :)
en sonunda bişeye karar verdim ,nasıl olur bilemiyorum ama, birini ayarlasam o tarafta oturan ,sonuçta insanlar asgari ücretle ne işler yapıyolar,benimle akşama kadar kalsa,yardım etse,doğrulmama,yeme-içme,belkiiiiii wc olayına.. aynı ana denk getirirsek senle maliyeti düşürmüş oluruz

bugün yine bir doktor ismi daha verdilerrr,beni her gören bi doktor adı tutuşturuyo elime
umur kuyumcuoğlu,bende şimdi araştıracağım,yücel karamanın sınıf arkadaşıymış,tavsiye eden kişi bana yücel beyi tavsiye eden kişi,kendisi hemşire..bakalım nası bi doktooooorrr

Jorjet canım yaa bunu daha önce söylediğinde de gözlerime inanamamıştımm .Yinee inanamadımm canım 3750 ye kürtajjj inanılmaz bir para tamam yaptığı rahim şekli ameliyatınaa alsınn istediği parayıı sonuçta özel bir ameliyat sadece op doktor olmak yetmiyor tecrübe,bilgi ve el yeteneği gerekiyor helali hoş olsun Özel cerrahlarda öledir ama kürtaj işlemi standart bir işlem ben bu işlem için aldığı parayı normal bulmuyorumm.Canım sen Cemil bey e git bence hem onun çalıştığı hastanede sağlık sigotanda geçecekk ayrıca ne kadar iyi bir doktor olduğunu burdaki kızlardaki başarılarından biliyoruzz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…