Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım çok geçmiş olsun... iyiki zamanında yapılmış. ilk başlarda kanama normal demişti doktorum...

evet canım benim doktorum demişti. bekliyorum bende. dua ediyorum hep. mayısın 16 sında (Allah nasip ederse) hem detaylı ultrason var hem normal kontrolüm var.

gecmis olsun canim ilk 3gun kanama normalmis bendede oldu
teşekkürler canım şükür iyiyiz inşallah böyle devam eder sende dikkat et kendine

gecmis olsun canim serklajin iyi gecmis sevindim Insallah bebisini sagsalim kucagina aldigin gunleride gorursun

Bende hep daha erken istemiştim ama hastanenin prensibiymiş, kızımı 21+3 de kaybetmiştim, açılmanın o kadar erken başlayacağını tahmin etmemiş, zaten çok küçük bir açıklıkmış, dikkat edersen çok sorun olmaz dedi.

Kadrolu öğretmenim ben, raporla sorunum yok yani. Ya aslında ben evde sürekli yatarsam zaman geçmez, okulda en azından çocuklarla uğraşırsam zaman daha rahat geçer diye düşünüyorum, okul eve çok yakın, hatta balkondan okulun bahçesi gözüküyor, pazartesi kontrole gidince doktor yönlendirecek. Sen serklajı çok geçe bırakma.

Selam kızlar bi kaç gündür giremedim takip edemedim inşallah herkes iyidir dikişi atılan arkadaşlar çok geçmiş olsun inşallah hiçbirimiz problem yaşamadan bebeklerimizi alırız kucağımıza..

Arkadaşlar sizlere güzel haberler vermek isterdim ama malesef bugün itibarıyla güzel haberler veremiyorum. Sabah fakülteye gittim. 1.5-2 saat sonra muayeneye girdim, doktora(asistan) rahimağzı uzunluğunu da ölçer misiniz dedim.Buraya kadar her şey normal. Sonra karnımdan ultrasonda baktı. Göremeyince vajinal baktı ama malesef yine göremedi. SAT'a göre 7+3 ama malesef yalnızca kese var yani 4+3 görünüyor kese boyutlarına göre dedi. Bazen böyle olabilir ama bir hafta bekleyelim ona göre, eğer gelişmezse sonlandırmak durumundayız dedi. İki gözüm iki çeşme kendi özeldeki doktorumu aradım. Oraya gittim hemen. Kan verdim, HCG me bakacak. Bu sekilde olup da daha sonra hamileliği devam eden bir çok hasta var bu kadar üzülme dedi. Olumsuz olsa bile diğer çocuğun var sana bir şey olsa ona kim bakacak gibi teselli edici bazı şeyler dedi. Ama üzülmemek elde mi? Bu benim 4. hamileliğim. Bir de benim 28 günde bir düzenli olur o yüzden de geç döllenme olduğunu düşünmüyorum, adet günümde idrarda çıktıysa şimdiye kadar oluşması lazımdı dedim. Bir de ben yumurtlama dönemimden sonra ilişki olmadı dedim bu yüzden geç döllenme değildir, bu haftaya kadar benim bulantım olurdu bunda hiç belirtim yok bu da beni düşündürüyor dedim. Benim ilk hamileliğimde aynen böyleydi, 7 haftalıkkken 4 haftalık belirtisi vardı lekelenmem kanamaya dönüşmüş kendiliğinden düşmüştü. Bunları söyledim. Sonuçta kendi doktorumda fakültedekiyle aynı şeyleri söyledi. 5 aydır folikasit kullanıyorum, 2 aydır progestan, bir aydır innohep iğne, 2 aydır coraspin. Bu kadar ilaca rağmen niye böyle oldu bilmiyorum.Dua edin kızlar, yine aynı üzüntüleri yaşamak istemiyorum ama sanki ümitsizliğe düştüm hiç bunu düşünmemiştim. Ben 20. haftalardan korkarken bir de bu oldu...

Canımmm ne desem ne söylesem bilemiyorumm.Önce hemen kötüşeyler düşünmeyelim bak doktor da söylemiş böyle olup hamileliği devam edenler varmış.Canım benim sen inançlı bir insansın herşeyden önce hayırlısı neyse o olsun tatlım emin ol şuan üzüntünü tam kalbimde hissediyorum burda acı yaşamış hiç bir arkadaşımızın en ufak bir üzüntü yaşamsına dayanamıyorum ((((.Canım şuan hiçbir şey net Hayırlısıyla güzel haberler alırız senden dualarım seninle....

Canım sağ olasın.Şimdi doktoru aradım HCG için. 3000 li bir değer söyledi. Tam 2 hafta önce bugün 1700 lü bir değerdi. Bekleyeceğiz dedi. Ama her gün 2 katı artması gerekli değil mi olsun bekleyeceğiz dedi. Allah'tan ümit kesilmez bugün için hiç bunları hayal etmemiştim.

Sizleri de üzmek istemem ama beni şu an kimse anlayamaz sizden başka...

Canım inan ne diyeceğimi bilemiyorum, tek diyebileceğim iyi düşün iyi olsun, moralini yüksek tutmaya çalış.

canım hemşerim çok üzüldüm çok inşallah korktuğumuz gibi olmaz..2 gün sonra birdaha bhcg baktır bence bu seni bi nebze fikir sahibi yapar..sana bol bol dua edicem inşallah güzel olur canım..

insan söyleyecek birşey bulamıyor.iyi düşün iyi olsun.inşallah iyi olacak.geç döllenme olabilir.

canim cok uzuldum ne diyecegimi sasirdim sabr et Insallah dusundugun gibi kotu sonuclanmaz :85:

canım benim kan sonucunu almadan sakın kendini bırakma. sonuç olumsuz bile olsa çocuğunu düşün canım benim. ne denir bileniyorum. kelimeler boğazıma düğümlendi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…