Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

hayırlısı demek lazım.bekle biraz.

SLm Regretecim
bana yazmissin cok sagol canim..elektirik kurbani oldun demek..bende senden haber bekledim nasilsin yazdigiimde cvp gelmeyecin bi de baktim cikmisin..bende ciktim o zaman.
Dun rabdevum vardi ve hic olumlu ve verimli gecmedi..o yuzden dun tum gun kendimi odama kapattim tum dunyayla iliskimi kestim agladim durdum esimle bile konusmadim.(
o yuzdende buraya giremedim ve yazamadim kusuruma bakmayin.
bugun azda olsa toparladim kendimi,..meltem kendine gel dedim tek ben degilim bu seyleri yasayadn dedim dunyada neler neler oluyor dedim.sagolsun gorumcem geldi biraz teselli etti..onunda 4 aylik bebegi var benim ilk bebegimle ayni..yani ayni gun dogum yapcakdik..onu gordukce kendi yavrum aklima geliyor hep..ama seviyorum bebegi cok tatli masallah.
Neyse gelelim randevuya ..bana hic net bir bilgi vermediler..diger ilk hasthanemin aynisi anlattilar..nedenini bilmiyoruz malesef rahim agzi yetmezli oldugunu dusunmuyoruz..enfeksiyon dan olmus olabilir dedi kadin.
ben sok oldum..sordum ee baska tesler arastirmalar yapilmicakmi dedim..hayir yapmicam ,.yapabilecegimiz dedi hamile kalirsan daha sIk kontrol altina alcaz..enfeksiyon takibi, hormon haplari rahimi stabil halde tutmak icin, ise gidiyorsam 12 haftamda sonra yarim gun calisma, cinsel iliski yasakmis, ve istersek serklaj yapcaklarmis..istersekmis bunu duyunca sinir oldum zaten..herseye ragmen ben isterim tabiki..yani anlicaginiz net bir bilgi vermedi.
tekrar sordum simdi siz bende rahim agzi yetmezli olmadiginimi dusunuyorsunuz dedim oda evet diger jinekologunla ayni fikirdeyim dedi cunku diyor suyun geldikden sonra olculmus rahim agzin 3cm ve oda cok iyi normal mis..
ve sordum iste hamile kalmadan olcemezmisin dedim rahim agzini oda yapariz dedi..20 mayis icin randevu verdi iste.yapacaklar tek test bu olcak..
hic menmun kalmadan ciktik hastaneden eve geldim agladim agladim anlattigim gibi odama kapattim kendinimi..cok karamsar oldum.
bide kadin bana diyor denemeden risiko almadan basaramassin..yine ayni seyleri yasamaya hazirlikli ol diyor resmen bana..yani garanti veremiyor...bunu duydukdan sonra tum hayallerim yilkildi tekrar.
bi umitte olsa doktorlarin agzindan iyi olcagini duymak istiyorsun basarcagini duymak istiyorsun ama burda hersey acik acik diyor hersey olabilir diye..

Neyse dun eve geldikden sonra hemen yucel karamana email yazdim(sizin dediginiz jorjetin doktoru olan o kisiymis)..kuzenim arkadasindan bilgileri almis bana yolladi..sitelerindede bilgi buldum ama direk yucel beyin email adresini yollamis ona uzunca bi mail yazdim dururummu anlattim burdaki doktorlarin dediklerini yazdim ve yolladim sagolsun bugun bana cvp yazmis ve net bir bilgi vermem icin randevu yapman gerek dedi..bi kac testler yapilmali dedi..kan pihtilasmasiyla ilgili testler lazimmis, esimle birlikte genetik analizimiz yapilmaliymis, histreskopi belki tekrar edilirse daha uygun olabilirmis.tum bunlar yapildikdan sonra gebeligin 14 haftasinda serklaj uygulanmaliymis.

Uygun bi zamanda randevu alip gelebilirseniz daha detayli bilgi verebilirlermis.

Yarin allah izin verirse randevu almayi dusunuyorum..Sansimizi denemek istiyiorum..ama bir yandanda diyorum kendisi tup bebek uzmani..bu testler ise yararmi..kan pihtlasma testi neye gerekiyor genetik analiz neden gerekiyor diyo..bunlari ogrenmek icin mecbur gorunmen lazim.belki genetik uyusmazlik oluyor..

Neyse hayirlisi bakalim insallah bu saydiklari hersey cabucak olur net bir tani koyabilir ve derki sundan bundan olmus diye..ve bende azda olsa rahatlamis olurum ve tekrar hamile olmaya calsiirim.Allah isterse tabiki.

Canim senide cok iyi anliyorum..cunku bende senin gibi hemen olsun istiyorum..aslinda yazdan sonra dusunmusduk bizde..ama neden vakit gecirelimki diyorum.,..denememiz sart yoksa cesaretim iyice kirilir diye korkuyorum.
Sende hayirlisi ile hamile kalirsin insallah.
Fadik arkadasimiza uzuldum umarim gzuel haber le tekrar katilir aramiza..

Pasam eski sevtun olan arkadasimiz degilmi? cok uzuldum ceza aldigina umarim yakin zamanda katilir cok tatli dilli biriydi..deli dolu..uzgun olsada gulduruyordu herkesi.

Neyse canim ben baya uzattim..sen suan offlinesin..yarin okursun ancak..
gorusmek dilegiyle bende seni kocaman opuyorum..hayirli geceler.

eyse dun eve geldikden sonra hemen yucel karamana email yazdim(sizin dediginiz jorjetin doktoru olan o kisiymis)..kuzenim arkadasindan bilgileri almis bana yolladi..sitelerindede bilgi buldum ama direk yucel beyin email adresini yollamis ona uzunca bi mail yazdim dururummu anlattim burdaki doktorlarin dediklerini yazdim ve yolladim sagolsun bugun bana cvp yazmis ve net bir bilgi vermem icin randevu yapman gerek dedi..bi kac testler yapilmali dedi..kan pihtilasmasiyla ilgili testler lazimmis, esimle birlikte genetik analizimiz yapilmaliymis, histreskopi belki tekrar edilirse daha uygun olabilirmis.tum bunlar yapildikdan sonra gebeligin 14 haftasinda serklaj uygulanmaliymis.

Uygun bi zamanda randevu alip gelebilirseniz daha detayli bilgi verebilirlermis.

Yarin allah izin verirse randevu almayi dusunuyorum..Sansimizi denemek istiyiorum..ama bir yandanda diyorum kendisi tup bebek uzmani..bu testler ise yararmi..kan pihtlasma testi neye gerekiyor genetik analiz neden gerekiyor diyo..bunlari ogrenmek icin mecbur gorunmen lazim.belki genetik uyusmazlik oluyor..

Neyse hayirlisi bakalim insallah bu saydiklari hersey cabucak olur net bir tani koyabilir ve derki sundan bundan olmus diye..ve bende azda olsa rahatlamis olurum ve tekrar hamile olmaya calsiirim.Allah isterse tabiki.

Canim senide cok iyi anliyorum..cunku bende senin gibi hemen olsun istiyorum..aslinda yazdan sonra dusunmusduk bizde..ama neden vakit gecirelimki diyorum.,..denememiz sart yoksa cesaretim iyice kirilir diye korkuyorum.
Sende hayirlisi ile hamile kalirsin insallah.
Fadik arkadasimiza uzuldum umarim gzuel haber le tekrar katilir aramiza..

Pasam eski sevtun olan arkadasimiz degilmi? cok uzuldum ceza aldigina umarim yakin zamanda katilir cok tatli dilli biriydi..deli dolu..uzgun olsada gulduruyordu herkesi.

Neyse canim ben baya uzattim..sen suan offlinesin..yarin okursun ancak..
gorusmek dilegiyle bende seni kocaman opuyorum..hayirli geceler.[/QUOTE]

Bermel canım yazdıklarını hızlıca okudum,Kanda pıhtılaşma testlerini yaptırmanı anlarım sonuçta 2 tane 18 hafta bebek kaybın var ama eşinle senin genetik test olyını anlamadım çünkü yanlış hatırlamıyorsam bebeklerde bir sorun yoktu eşinle senin genetik bir sorununuz olsa bebekler 18 haftaya gelirmi ayrıca bebeklere yapılan genetik incelemede ortaya çıkar.Bende bebeğime genetik test yaptırdım hiçbir sorun yoktu ayrıca benim doktorum yapılan genetik test için genetik uyuşmazlıkta ilk 3 ay düşükleri olur diyor.Canım belki jorjetin yazdıklarını okumuşsundur Yücel Karaman yaptığı uygulamaları biraz fazla ücretle yapıyor biraz kelimesini naziklik olsun diye yazdığımıda belirteyim :)) birazın çok üstünde pahalı :) Senin durumuna uygun olmayan gereksiz testlere boşa para hacama derim biz şuan öle durumdayız ki iyi bişey duymak için ne deseler yapıyoruz bu durumumuzda biraz dikkatli olmalıyız.Ayrıca hitereskopiyi tekrarlamak kısmınıda anlamadım sana yapılan hitereskopinin yanlış sonuç verme ihtimali varmı?Ki yaşadığın yerde teknolojinin ileri olduğu düşünülürse.Canım Yücel Karamana git ama dediği şeyleri kurcalamadan yaptıma lütfen.Burda inanılmaz yağmur yağıyor şimşek çakıyor yazdıklarımı gönderip devam edeceğim elektrik kesintisi riskine karşı :))

evet canım çok mutlu oldum aradığın için 2.yi duydum ama telf uzağımdaydı açana kadar kapandı. benimde aklım burdaydı ama kendime geleyim biraz dedim şimdide 5dkda idrar sorunu çıktı serumlardan

Gecmis olsun tubaaozcumm..cok sevindim iyi olduguna..insallah yakin zamanda ayaklanirsin ve vakti geldigindede yavrunu kucagina alirsin.
Dikkat et kendine

Devam ediyorum.Canım yapılan testler ve işlemler yapılan yerine göre çok ciddi fiyat farklarıyla yapılıyor.Yani gevelemek istemiyorum açık açık ne düşündüğümü söyleyeceğim Yücel Karamanın çok iyi bir uzman olduğu rahim ameliyatları ve tüp bebek uygulamasında çok başarılı olduğunu biliyorum Ama o bunları yapıp gebelik takibini yanındaki doktorlara yaptırıyormuş Sorunlu gebelik takibinde ise ne kadar başarılı olduğuna emin deilim bir bizim durumumuz sorunlu gebeliğe griyor ki bu konu bazen doktorun çok ünlü yada bir prof olmasına bakmıyor Bu konu üzerine eğtimine hasta görme sayısına ve takip ettiği hamilelere göre belirleniyor bence.Yani Yücel karama'a git ama dediği yada yapmak istediği işlemleri kayıtsız kabul etme Lütfen.Çünkü işlemler için aldığı ücretleri duyunca 2 günlüğüne İstanbula gelsen daha ucuza malolacağını ve Bu alanda başarısı kanıtlanmış doktorlarla da görüşebilirsin bence.Tabi bunlar benim düşüncelerim sonuçta sen kendini nasıl mutlu huzurlu hissedeceksen onu yap canım.

Bermel canım yazdıklarını hızlıca okudum,Kanda pıhtılaşma testlerini yaptırmanı anlarım sonuçta 2 tane 18 hafta bebek kaybın var ama eşinle senin genetik test olyını anlamadım çünkü yanlış hatırlamıyorsam bebeklerde bir sorun yoktu eşinle senin genetik bir sorununuz olsa bebekler 18 haftaya gelirmi ayrıca bebeklere yapılan genetik incelemede ortaya çıkar.Bende bebeğime genetik test yaptırdım hiçbir sorun yoktu ayrıca benim doktorum yapılan genetik test için genetik uyuşmazlıkta ilk 3 ay düşükleri olur diyor.Canım belki jorjetin yazdıklarını okumuşsundur Yücel Karaman yaptığı uygulamaları biraz fazla ücretle yapıyor biraz kelimesini naziklik olsun diye yazdığımıda belirteyim :)) birazın çok üstünde pahalı :) Senin durumuna uygun olmayan gereksiz testlere boşa para hacama derim biz şuan öle durumdayız ki iyi bişey duymak için ne deseler yapıyoruz bu durumumuzda biraz dikkatli olmalıyız.Ayrıca hitereskopiyi tekrarlamak kısmınıda anlamadım sana yapılan hitereskopinin yanlış sonuç verme ihtimali varmı?Ki yaşadığın yerde teknolojinin ileri olduğu düşünülürse.Canım Yücel Karamana git ama dediği şeyleri kurcalamadan yaptıma lütfen.Burda inanılmaz yağmur yağıyor şimşek çakıyor yazdıklarımı gönderip devam edeceğim elektrik kesintisi riskine karşı :))[/QUOTE]

Canim sen istersen cik ben okurum yazdiklarini..simsek cakiyormus ya bilgisayarda acik allah korusun bisey olmasin .

Bende yucel beyi tam anlamadim..genetik analizi benim bildigim erken dusuklere sebeb oldugundan yapiiliyor..cunku bebgimi arastirdilar bi sorun cikmadi.
ve gelismeside iyiydi..histreskopiyide anlamadim..cunku burdakiler bakti cok iyi gozukuyor dedi bi sorun yok dedi
Kan pihtilasmasi sen gerekli diyorsan dogrudur..bunuda anlamadim aslinda.
Fiyat konusunde hic bi bilgim yok mailde sordum ona gore hazirlikli gelriz dedim ama ona cvp yazmamis.
neyse tam karar vermis degilim orayami gitsem oksa bir haftaliginada olsa turkiyeyemi gelsem diye..
cunku soncda yucel bey tup bebek uzmani belki beni baska uzmanlarin kontrol etmesi gerek

Sence bir hafta yeterrlimi>? ve cemil Akgulu tavsiye etmisdin o benim dururumu anlarmi?
ve maliyeti kac olur? :belki yucel beyden uygundur o yuzden turkiyeye gelmek daha avantajli benim icin.

canim benim seni cok iyi anliyorum ve cok sagol benim gozumu actin ..cunku yazdiklarini okudukdan sonra daha iyi anladim cunku bende tatmin olmamisdim tam gitsemmi gtmesemmi diye.
Senin dedigin gibi sorunlu hamilelikle uzman biri beni gorse daha uygun olur dusuncem
yeni esimde burda onlada konusuyorum ve istanbula gelme taraftariyiz iikimizde.oda simdi cemil akkulu arastiriyor:) google den.
Cemil akkulu bana tavsiye edebilirmisin? yoksa bildigin baska doktorlar varmi..birde hangi hastahane oldugunu yazarsan sevnirim canim.
Allah senden razi olsun kader arkadasim benim.

Biraz daha yazayım :))Canım bugün gittiğin uzman suyun geldiğinde rahim ağzı uzunluğunun ölçüldüğünü yazmış bence buda çok önemli mesela benim hamileliğimde gittiğim doktor kesinlikle bir ölçüm yapmadı hatta hastaneye gittiğimde bebeğin kalp atışlarını bile dinlemedi.Ondan sonra gittiğim profössör bunları duyunca inanamadı nasıl bir kadın doğum uzmanı bebeğin kalp atışlarını dinlemez sen bana hastaneye gittiğimde bebek yaşıyor deseydin senin teşhisini %100 koyardım ancak şimdi %90 emin olabiliyorum çünkü bebek öldüğünde zaten rahim onu dışarı atmak ister dedi sonra yaptığı buji ölçümü hsg filmi bebeği doğurma şeklim hiçbişey yokken bebeğin atayığının gelmesi gibi bulgularla %90 rahim ağzı yetersizliği dedi.Düşünebiliyormusun ? doktorum diye özel bir hastanede bilmiş bilmiş çalışan kadının ihmallerine bak.Ben onu Allaha havale ediyorumm ve kendisi hala orda burda hatta kadınlar klübünde bile harika doktor diye nitelendiriliyor ( işte doktorun iyiliği sıradan sorunsuz giden bir hamilelikte deil sorunlu bir gebelikte ortaya çıkıyor.

canim benim ya..keseke olceymis dinleseymis simdi daha cok bilgi sahibi olcakdin ama olsun sIkma canini keskeler ise yaramior artik..ama cok ihmallikler yapiyorlar heryerde ayni burdad var oyle ordada..doktorun unlu olmasi basarili olmasana dair bisey degil..tecrube onemli..
ve son cumlende cok haklisin katiliyorum sana.

Benim burdakidoktorlar sagolsun ben istediigim zaman ultrasyon cektiler..son ana kadar dogum yapcam kordon bagi cikmis halen diyor istiyorsan son bi kez daha bak diye..bende yok dedim dayanamadim..ve son kez kordon bagindan eliyle hissetti yasadigini.yani san anina kadar savasti yavrum.

Son düzenleme:

Canım,ne demek hepimiz burda birbirimize yardımcı olup gözümüzü açıyoruz :).Cemil Akgül daha önce buraya yazan ve şuan yaptığı başarılı tedavilerle bebeklerini kucaklarına almış 2 arkadaşımızın doktoru kendisi profösör ve şuan İstanbul/Beşiktaş da Gayrettepe Florans Nıghtingale hastanesinde çalışıyor oda tüp bebek yapıyor ama kendisi çapa da yıllarca çalışmış çapada hala çalışıyo mu bilmiyorum Ayrıca N.taşında muaynnesi var fiyat 300 tl sanırım.Kendisine giden arkadaşlar çok iyi bir insan olduğunu konusuna çok titizlendiğini söylediler.Ben kendi doktoruma çok güvenmeme rağmen bir kerede ona gitmeyi düşünüyorum farklı bir doktor görüşü almak ve hatta ona daha fazla güvenirsem devam bile ederim.Sonuçta acıyı yaşayan biliyor bunları yaşamamak için önce ALLAHA sonra vicdan ve sorumluluk sahibi doktorlara güvenmek istiyorum.

Seni iyi anliyorum canim..ben yalnis anladim basta
ama neden degistirgininide anladim..aydinlattigin icin cok sagol
Ve insallah Allah bida kimseye yasatmaz bizim yasadiklarimizi..ve insallah kisa zamanda bizde anne oluruz.Amin.

Cemil Akgul aklima yatti..ve senin yazdiklarin beni umitlendirdi ..
Dedigin cok dogru aci ceken bilir..ats dustugu yeri yakiyor denen laflar cok dogru.
Bizi ancak biz anlariz burdaki kadinlar anlar..cogu kez doktorlar bile anlamaz cunku onlar bizim gibi cok kisi goruyorlar..Ama vicdan sahibi kisilerle karsilastirsin bizi Allah..insallah guzel gunleri bizde yasayacagiz canim..umidimizi yitirmeyelim yeter

Sen istanbulda kaliyorsun degilmi? Senin doktorun adi ne?

Canım,sanırım 1 hafta yeterli olur yada şöyle yaparsın ben sana cemil bey'in benim şuan gittiğim profösörün Kılıç bey in telefonlarını veriririm önce ararsın durumunu anlatır ve gelmeden senden istedikleri test vs bişeyler varsa orda yaptırırsın geldiğindede yanında getirdiğin tüm sonuçlarla bikaç doktora görünürsün.Böylece zaman kaybı olmadan hızlıca sonuç alırsın.

Tamam canim oyle yapalim ..sen bana telefonolari yolla..Ben senin dedigin gibi yapayim
Inan cok mutlu ettin beni umutlandirdin gozumu actin.Allah senden razi olsun
Biz daha cok tecrubesiz bu konuda..istanbule gelmek vardi hep aklimizda ama nerde nasil kime gelecegimizi bilmiyorduk..istanbulda cok tanidik uzakdan yakinda ailemiz var ama kontagim yok onalrla
ve onlarda zaten bu konulardaki doktorlari tanimazlar..
Bu iste sagolsun bizi bulusturdu...
Canim benim suan cikmam gerek ben yarin yine girerim.sabah erken kalkmam gerek is var.
Tekrar cok cok sagol iyiki varsin.
gorusmek dilegiyle..iyi geceler.
optum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…