Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canımm,geriye dönük çok fazla anımsayamadım,senin gebeliklerin öncesinde yaşanan histereskopi vs bi işlem varmıydı? yücel bey kesinlikle histereskopi,laparoskopi ve abdominal serklaj tarzı operasyonel işlemlerde çok başarılı.ama regretenin dediği gibi işlemi yapıyor gebelik takibini yanındaki hüsamettin bey yapıyor,hüsamettin beyde çok ii bi doktor aslında,gebelikte risk sözkonusu olduğunda tekrar kendi devreye giriyor vs vs ..ama benim sana tavsiyem hsg de sorun çıkmadıysa ve rahimde şekil bozukluğu,septum..gibi bişey yoksa hiç ona gitmene gerek yok..şu durumda bizlere hamileliği heryönüyle, tüm riskleriyle değerlendirebilecek,detayları atlamayacak bir doktor gerekli,yani rahim ağzı uzunluğunu bile her doktor farklı ölçüyor düşünsene ,ultrasonu tuttuğu açıya göre bile değişiyo değerler..ihmal etmiicek,en ufak sıkıntında ''bekliicez'' demektense ''şunu yapalım'' diicek bi doktor lazım..ben mesela akıntım var dediğimde akıntının cinsinin turnusol kağıdı ile tespiti kadar basit bir yöntem varken ''amaaaan akıntımı normal normal,magnezyumdandır'' demicek bi doktora ihtiyacım var..bu sadece bir örnek..
ben şimdi Cemil akgüle gidicem haziran ayında inşallah..sen o tarihe kadar türkiyeye gelemessin sanırım..ben gidince burda yazarım izlenimlerimi,bi defter yaptım ne duyarsam ne öğrenirsem yazıyorum,ben kendimi çok iyi tanıyan ve hamileliğim süresincede iyi dinleyen biri olmama rağmen sırf doktorum yüzünden bunları yaşadığımı düşünüyorum..herşeyi her sıkıntımı sööledim ama bööle oldu..

Canım,benim doktorumun adı Kılıc Aydınlı ben kendisine çok güveniyorum işinde çok düzgün çalışan çok tecrübeli bir doktor.Çok farklı yerlerden kendisiyle ilgili çok iyi şeyler duyduktan sonra gittim.Ona gidince hamileyken gittiğim kadının doktor olmadığını anladım (Fark okadar belli yanii ayrıca hiç paragöz birisi deil ben gitmeden aradım durumumu anlattım bana önce adet ol sonra gel dedi başka doktorlar çağırıyor para alıp 1 ay sonra yine gel diyor bu şuan sağlıklı sonuç alamayız dedi ben randevu almak için sekreterini aramıştım beni kendi cebinden aradı uzun uzun dinledi ozaman daha yeni kaybetmiştim bebeği, neyse dediği zamanda gittim gider gitmez uzun uzun dinledi buji testini yaptı hsg istedi sonraki gitmeme hiç para almadı benle 1 saat görüştü kendisinin her bebek kaybında inanılmaz üzüldüğünü benim üzülmemden daha doğal bişey olmayacağını ama artık önüme bakmam gerktiğini söyledi.İlk gittiğimde kendisini biraz soğuk az konuşan olarak nitelendirmiştim ama elinde gerekli doneler olmadan atıp tutmuyormuş ondan sonra hem psikolojik hemde benim durumumla ilgili beni rahatlattı.Ben geçen adet olmadım cemil beyin çalıştığı hastanede uzman bir doktora gittim benim doktorun adını duyunca bana çok doğru bir doktora gitmişsiniz gözünüz kapalı güvenebilirsiniz ben kadın doğum uzmanıyım 2 bebeğimdede kensine gidip doğum yaptım dedi tabi benim güvenim 1 kat daga arttı.Ama düşün tüm bunlara ragmen yinede Cemil beyde görsün istiyorum.Acıyı yaşayan anlar...İnsanı paranoyak yapıyor

Jorjet canim benim iki kaybim var 18 haftalik dusuklerim oldu,.yani erken dogum..one suyum geldi sonra bi kac gun sonra dogum basladi..
histreskopi cekildi sorun yok..rahimde bozukluk yok..
Ve senin dedigin ve regretenin dedigi gibi Yucel Karaman bize gore degil..bize sorunlu hamileliklerde uzman doktorlar lazim..Cemil Akul gibi mesela..onu arastirinca googleden ve sizin soylediklerinizden baya bilgiler cikiyor.
Bende regrete ile konusdukdan sonra fikrimi cabuk degistirdim zaten..Belcikaya gitcegime bi kac gunlugne istanbula gelirim..izinimiz 7. ayda ama erkende gelebiliriz..bakalim hayirlisi artik

Canim sende baya acilar cekmisin..5 kayip kolay degil>Allah yardimcimiz olsun ve insallah bundan sonra daha iyi dokrolarla vicdanli doktorlarla karsilasiriz.Amin.

COk sagol bilgin icin.

hayirli geceler ben cikiyorum yarin gorusmek dilegiyle

Canım,hoş geldin bi takıldım çıkamadım :)) banyo yapmam gerekiyor çıkamıyorumm :))laf bitmiyor yazdıkça yazasım geldi :))).Canım senin bugüne kadar yazdıklarından evet senin doktorunun çok büyük ihmali olduğunu düşünüyorumm .Can onların canı deil kaybedilen onların bebeği canının canı deil işte bize can onların canıymış gibi olan bebişlerimizi de canlarının canı gibi gören vicdan sahibi titiz,bişey sorduğunda şaçmalamadan konuya titizlenen insan gibi insan doktorlar gerekiyor.Canım benim doktoru al seninkine vur kapatılsınlar bir yere birdaha ordan çıkıp kimseye doktorluk yapmasınlarrr ((

Regretecim cok faydasi oldu bu yazismamizin inan yarin hemen randevu alcakdim Yucl beyden
ama simdi fikrim tamamen turkiyeye gelmek ordaki dokrorlara gorunmek.
Verdigin iki isim cok tecrubelilermis..beni biraz daha umitlendirdi.
Canim cok sagol..burayi birakip cikamiyorum....ama simdi gercekden cikiyorum..
yarin gorusmek dilegiyle
hayirli geceler sana ve jorjete..ikinizide cok opuyorum.:96:

Allah sabrını veriyor,çok enteresan bi duygu , insan tekrar denemek için kendini çabuk toparlıyor..bir arkadaşım var bir çocuğu var benim ilk hamileliğimleydi,şuan iki buçuk yaşında..nasıl cesaret ediyorsun ben olsam vazgeçerdim dedi bana,onun lafı bana tuhaf geldi,benimde sık sık denemem ona tuhaf geliyor eminim..ama şimdi diyorum 8 haftalarda son bulan hamileliklerim 19 haftaya ulaştı ,bundan sonraki neden daha uzun olmasın,üstelik serklaj yapılırsa ya da enfeksiyondan dolayı su gelmişse enfeksiyon takibi ,ilaç takviyesi yapılırsa..umut işte :) hiç tükenmiyor..

sana da iyi geceler cnmm..

canımmm,hoşbuldumm,hadi sende geç kalma saat kaç oldu baksana..bende çıkıcam zaten,arkadaşa oturmaya gitmiştik gelir gelmez açtım yapıştım bilg.a , ama benimde uykum geldi :)
iyi geceler canımm..

Canim umudini hic yitirmee..ve kesinlikle insallah bu kez o saydiklarin yapildikdan sonra basaracaksin..umidimiz var oldukca basaracaz insallah.

burayi birakamiyorum hasatasi oldum:)
biz birbirimizi daha iyi anliyoruz.

bu kez gercekden ciktim:):)

Canım,eşşekden düşenin halinden düşen bilir.Arkadaşın anlayamaz senin duygularını bana hala mı üzülüyorsun diyorlar mesela sinirleniyorum ama diyorum sonra yaşamayan anlamaz.Düşüncelerini sonuna kadar destekliyorum canım umut etmekten ve inanmaktan sakın vaz geçme canımm.Vaz geçmek bizim kitabımızda yok Nihat doğan gibi oldum :))).Canım bende çıkıyorum yarın erken kalkıcam bide üstüne banyo yapmam lazım kocaman öptümm

günaydın kızlarr.sabah hastaneden bi kız aradı napıyon falan sevindim önce sonra rüyamda gördüm dedi,nasıl dedim boşver dedi..zaten takıntılıyım canım sıkıldı kötü bişey olcak sanki..seviyolarmı nefretmi ediyolar anlamıyorum bu insanları ben hiç söyleme bari yada iyi gördüm de nolcak..

aklımda chnb de bi yandan..yıpratmıyorsun değilmi kendini canım benim rabbim hayırlısını versin hakkımızda yüreklerimiz aynı acılarla çok yandı fakat sen çok bilgili inançlı akıllı bi insansın sonuç ne olursa olsun güçlü olmaya çalış nolur..içinden ne geçiyorsa bizle paylaş konuşmamak daha kötü..

:84::84: Aaaaaaa,Canım benim sen boş ver onu Allahın izniyle yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin hiçbişey olmayacak sağlıkla kucağına alacaksın durucuğunu.Hamilesin sonuçta iyiyim dediğin zaman çevirebilirdi rüyamda gördüm aklıma takıldın derdi neyse boş ver sen onu..Benimde var böle bir iki dengesiz arkadaşım arada kahve falı baktırıyorum ağzından hep felaket lafları :))) öldürmüyo süründürüyo beni fallarda :))sonuçta atıp tutuyoruz kafamız dağılsın diye iyi iyi oh de geçsinn yok illa moralimi bozacak bende artık baktırmıyorum.Öptüm canımm kocaman

Canım sağ olun. Ben iyiyim. Daha her şey bitmiş değil. 1 hafta 10 gün bekleyeceğim. Bir de bunda vicdanen rahatım. 5 aydır folik asit içtim. Doktorun dediğinden beri coraspin, progestan, innohep iğnemi oluyorum. Sevmediğim halde su içmeye çalıştım bol bol. Kendimi çok yormamaya çalıştım. Düzenli doktora gidip her türlü tetkiki yaptırdım, filmi çektirdim. Bol bol dua ettim. Yine de olmazsa vardır bir hayır diyorum. Geçenkinde bilmeden yaptığım çok hata vardı bu yüzden daha önce anlattığım büyük pişmanlıklarım vardı. Bunda en azından içim bu konuda rahat. İnşallah yine de haftaya iyi haberler olur diye seviniyorum. Şimdi biraz dinleneceğim. Ben sizlerden kopamam zaten. İnşallah sağlıklı bebeklerimiz olana kadar beraber burada olacağız. Buradaki gibi kimse bizi anlamaz. Hatta eşlerimiz bile. Ben buna inanıyorum. Herşeyin hayırlısını diliyorum...

sağol canım benim evet ya ben aslında normalde bunun içinmi aradın üzmek için mi derdim ya uyku mahmurluğuma geldi..dengesizler gerçekten..neyseki sizler varsınız burda anlayan..sende baktırma evet demoralize ediyolar insanı daha çok..bende seni kocamannn öpüyorum

tabi canım daha biten bişey yok çok şükür..gerçekten elinden gelenin fazlasını yaptın..zaten böyle bişey olursa allah korusun döllenmemiş yumurtadan olur belkide klomenin etkisi bile olabilir için rahat olsun ama bu olmuycak inşallahhh..ben buraya geldiğimde okadar umutsuz ve mutsuzdumki sayenizde atlattım bu günlere geldim ve bu topikteki herkes bebişine kavuşuncaya dek burdayız inşallah..benim eşim relax bi tip zaten ona anlatamam burda yazdığım endişelerimi daha çok sinir eder beni..hakkımızda hayırlısı olsun canım dualarım seninle herzaman..

Öyle canım, biraz uyuyayım dedim ama ne mümkün. Ben teknoloji özürlüyüm telefonumu 2 ay oldu aslında alalı ama bir türlü her şeyini öğrenemedim. Saati kurmayı denedim ama becerebildim mi anlayamadım eşimi aradım beni 3.30 da kaldır diye. Oğlanın servisi geliyor o saatte. Bu seferde ya eşim unutursa ya servis gelirde duymazsam vb. nedenlerle uyuyamadım. Kalktım çamaşır astım bir de buraya bakayım dedim. Sen bir daha ne zaman gideceksin doktora? Hiç belirtin var mı? Artık bence akşam yürüyüşlerine başlayıp yavaş yavaş hurma da yiyebilirsin. Doğumu kolaylaştırıyormuş ya... Bir de burada dianatal jellle istersen doğum yaptırıyorlar. Bir de prenses doğumu epidural normal doğumu araştır canım. Normali denemeni tavsiye ederim. Dün sabah doktora gitmeden bir mesaj yazmıştım normal doğumumla ilgili biraz özel hayatla ilgiliydi. Okumuş muydun?

Arkadaşlar merhaba benım sorularım olacak yardımcı olursanız çok sevınırım geçen yıl 18 haftalık bebeğimi kaybettım nedenını bılmıyorum aynı şeylerı tekrar yaşamaktan çok korkuyorum hamilemiyim henuz bılmıyorum transferımın 2.gunu bugun rahım yetmezliği nasıl anlaşılıyor neler yapmam lazım rahımım hsg de sağa doğru bıraz eğrı gorunumde bunun sakıncaları neler olabılır 5.gun 2embrıyo transfer edildi tecrubelı arkadaşlar yardım edın lutfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…