slm arkadaşlar.rahim anomalileri demek çift rahimmi demek oluyo.benim 11 yaşında bir kızım var.vede çok normal bir hamilelik geçirdim.sezeryanla doğum yaptım. bu kızım ilk evliliğimden.ikinci evliliğmde hamile kalamayınca dr a gittik.hsg de rahimimde perde varmış.uterus bikornus muş.normalde üçgen şeklinde olması gerekirken tepesi göçükmüş.ve ben bu yüzden geçtiğimiz mayıs ayında laparoskopi oldum.ve kasım ayında tüp bebek tedavime başlıcam.benim durumumda olupta hamile kalanınız varmı.birde bu tür vakalarda düşük tehlikesi dahamı çok oluyo.benim anlayamadığım ilkinde kendimi hiç korumadım.neden şimdi böyle bir problem haline geldi?
Merhabalar, uzun bir aradan sonra yeniden tüm serüveni okumak iyi geldi bana :))
Beni hatırlamayabilirsiniz, 7 yıl bebek için uğraşmıştım sonunda da rahim anomalisi olduğunu yeni öğrenip hayıflanmıştım :)) sonra da o yazıştığımız dönemde maalesef işten ayrıldım tatil derken 5 ayı geride bırakmışım..
Zeyhat serüvenini baştan sona okudum demin sayfa sayfa dizi izler gibiydi walla :)) Ve mutlu kelimeyi okyunca gözlerim doldu.. Hayırlı uğurlu olsun inşallah.. Allah kucağına almayı nasip etsin sağlıkla..
Evet ben de bir sürü serüvenden sonra hazır iş sıkıntısı da yok , bebeğim için yola devam diyip, istanbula kadar doktor doktor dolaştım..Hist. lap. operasyondan sonra hiç rahim filmi çekilmemişti. Benim rahmim de hafif T imiş operasyondan sonra hsg de problem azaldı dedi drlar..Şimdi ise maalesef zeyhat senin gibi yumurtlama sıkıntısı yaşıyorum.Doktor DHEA yı öneriyor. Bakalım bu ay kullandım. Ama çok ilginçtir ben regl olduktan sonra 20 mm lik yumurtayı gözlemledik dr la. Tuhaf bir yumurtalama şeklim var sanırım..:)
Ben de yarın kan testi yaptıracağım. 10 ekim de bekliyordum adetimi ama hala gelen giden yok.
Hakkımızda hayırlı olsun.. Yalnız bana yardımcı olmak isterseniz diye söylüyorum, mide ekşimesi , ve göğüs acısı hamileliği işaret edebilir yoğunlukla ama regl öncesi de olabilior sanırım. Hamile olan arkadaşlarımz en belirgin yaşadıklarını anlatabilirler mi :) Şimdiden teşekkürler Allah hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin inşallah..
lilufer tekrar hoşgeldin.İnşallah hamilesindir.Bugün o güzel haberi duyarız.Benim hamilelikte yaşadığım tek belirti bel ağrısıydı.Başka hiçbir şey yaşamadım.Bende de yumurtlama problemi vardı.Pko yani ama oldu.Bence bebek olmamasında en hafif problem bu çabuk çözülüyor bak zeyhata.Papatya sana gece gündüz dua ediiyorum.İyi dileklerin için sağol.Dediğin gibi uu işte ve asıl problem hamile kaldıktan sonra başlıyor.Söylemiştim herhalde ama dr.um çalışmama izin vermedi.Ben okula giderim problemli zamanlarda rapor alırım diye düşünmüştüm ama olmadı.Bu arada zeyhat serklajı bence yaptır en azından için rahat olur.
inşallah canım hala devam ediyor bende lekelenmeler acaba biraz büyüynce bebek asıl o zaman ne olacak yukarımı çıkacak yada dahami kötü olacak düşünüp duruyorum
bence ilerleyen zamnlarda rahim daha yukarı çıkacağı için lekelenmelerin inşallah kesilecek gibi geliyor:)amin canım inşallah en kısa zamanda hamile kalrısn ve sorunsuz devam eder.
iyi dilekleriniz için çok sağolun kızlar..zeyhat bi yandan sen bi yandan hep aklımdasınız..2 gündür pc bozuktu..deli oldum valla evdeeeedelikafadulden..inşallah bebişlerinizi sağlıcakla kucağınıza alacağınız günleride göreceksiniz..dualarım sizinleee...lilufer tekrar hoşgeldin.İnşallah hamilesindir.Bugün o güzel haberi duyarız.Benim hamilelikte yaşadığım tek belirti bel ağrısıydı.Başka hiçbir şey yaşamadım.Bende de yumurtlama problemi vardı.Pko yani ama oldu.Bence bebek olmamasında en hafif problem bu çabuk çözülüyor bak zeyhata.Papatya sana gece gündüz dua ediiyorum.İyi dileklerin için sağol.Dediğin gibi uu işte ve asıl problem hamile kaldıktan sonra başlıyor.Söylemiştim herhalde ama dr.um çalışmama izin vermedi.Ben okula giderim problemli zamanlarda rapor alırım diye düşünmüştüm ama olmadı.Bu arada zeyhat serklajı bence yaptır en azından için rahat olur.
Mrb kızlar nasılsınız
Ben bir haftadır çok yoruluyorum işte kahverengi lekelr vardı ama azdı.
Dün öğlene kadar işteydim sonra yolda belime hatta sağ böbreğime doğru bir ağrı girdi dehşet bir şeydi nefes alamıyordum zor geldim eve nerdeyse bayılacaktım ağrıdan.
Geceye kadar devam etti sonra belime kadar indi ağrı ve lekelenmem arttı çamaşırım falan kirleniyor artık moralim çok bozuk.
İşte çok yoruluyorum hamile olduğumu bildikleri halde özelliklle erkekler hiç yardımcı olmuyor yakında dosyaları kaflarına fırlatıp bağırma noktasına geldim.
Düşünebiliyormusnuz bugün beni arşiv çalışması yapmak için çağırdılar. Çelik dolaplar kurulacak çuvallar açılıp içindeki zarflar onun içine konulacak. En sonunda kızdım yeter artık zorla bana heyet raporu aldıracaksınız durumumu bilmiyormusnuz diyorum. Şef gelde bişey yapma diyor hala inat ediyor ya niye geliyorum o zaman. E başka bölümün şefi hayır gelmeyecek dedi inadı kesti.
Çok uzun anlattım çok ama çok sinirliyim.
zeyhatcım çok geçmiş olsun.Seni çokda yormalarına izin verme.Dr a düzenli git ve mümkün olduğunca moralini bozma moral çok önemli.Allah hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.Bende 2 aydır korunmuyorum bu ay yine kırmızı kart gördüm bugün.Zaten daha şu rahim filmini çektirmemiştim.Onun için hamile kalmayı çok istiyordum yani o filmi çektirmek istemiyordum.Artık bakacağız herşeyin hayırlısı.a.s.
zeyhat nasılsın ben bugün dr gittim 5 haftalık bebegi keseyi gördü ama kalp atışları duymadı yeşim cuma gel tekrar bakalım dedi( inş bişey yoktur zeyhat senin kalp atışlarını dinledimi doktor seninki kaç haftalık oldu ???
zeyhatcım bence de savun hakkını..hatta ben olsam rapor bile alırdım yani..ne zor buluyoruz buldun meleğini..ayy ne sinir insanlar var yaa..ben de sinir oldum şimdii..klava: klava:
kızlar bu arada 28 ekim adet günüm..bugün sancılarım vardı..inşallah gelmezzz...bu ay da olmazsa yücel beye gitmeyi düşünüyorumm..
zeyhat üzme kendini ama hakkını da savun.Ne zorluklarla buluyoruz biz bu bebekleri.Bir de ağrılar konusunda benim ilk aylarda dediğin tarzda çok ağrım oluyordu ama şimdi o kadar olmuyor.Bir süre sonra senin de geçer inşaallah
Merhaba kızlar ben yeni maceralarla geldim.
Pazar akşamı artık benden pıhtı gelmeye başladı kanama arttı. Gece rüya görüyorum lavaboya gitmişim benden sonra eşim girmiş buralar hep kan ne oldu sana derken uyandım. Bir anda ıslaklık hissettim lavaboya fırladım kan içindeyim. Üstelik kırmızı işn garibi ağrılarda azalmıştı. Sonra dr a gitttik adam moralimi bozdu kesen bozulmuş içinde bebek yok dahada aşağı inmiş 3-4 gün bekle kürtaj yapalım dedi. Eve yolladı. Sürekli ağlayıp dua ettim.
Sabah yumurta tedavimi uygulayan dr a gittim. Baktı kese düzgün bebek içinde kalbi atıyor dedi ama rahimde kanama olduğunu ultrasonda gördü. Günlük 3 tane progestron alyordm onların yanında iğne verdi. Haftada iki kez iğne yaptıracağım.
Öğleden sonrada kendi dr uma gittim oda baktı ve kanaman çok azmış dedi. Herşeye rağmen kese büymüş bebek gelmiş kalbi atıyor dedi. Şuan pedle geziyorum çok moral bozucu.
haftaya kadar evdeyim canım inşallah bu ay reglin gelmez gelirsede yücel beyi ihmal etme. Bak bu forumdan ay77 onunda rahminde perde vardı sanırım ameliyatını ve tüp bebeğini aynı dr yaptı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?