Canlarım hepinize ayrı ayrı tesekkür ederim:çiçek: Sevarcım regl bitiminden hemen sonra cekiliyormus yaklasık 15 günüm var,merakla bekliyorum:1rolleyes:
slm kızlar, ben 3 yıllık evliyim ve 2 yıldır korunmadığm halde bebişim olmuyor. doktor birde tüplerine bakalım dedi ve benim rahim filminİ çektirmeye karar vermem 6 ay sürdü. eşim anestezi uzmanı doktor o bile ikna edemedi korkudan yaptırmadım 6 ay. arkadaşlarımdan çektirenler vs beni çok korkuttu ve de internetteki yazıları da çok da araştırdım. Eşimin çalıştıgı hastanede bile yaptırmadım çünkü orda standart her yerdeki gibi çekiliyormu, anestezide isteyene veriliyormuş ama gerek yok dedi eşim. İstanbulda fındıkzade de radyotom diye bir yer var yeni makineler var ileri teknoloji orasını bazı arkadaşlarımında tavsiyesiyle buldum. sonunda korka korka gittim ve gerçekten ağrısız çok az bi sızlama oldu 1 dk. normal kadın doğum muayenesi gibi ve filim çekinir gibi oldu. makineler nasıl ki bir bel filmi vs çektirirsin aynen öyle sıkıntılı değildi. . Fiyatı dışarıya göre biraz pahalı 370 tl alıyorlar. ama bence acı çekmektense maddi durumunda elveriyorsa burası süper. ben rahim filmi yüzünden tedavimi 6 ay erteledim. ben çok korktum siz korkmayın. gerek yokmuş çünkü. tüplerim açık çıktı şükür, sadece rahim tersmiş. herkese tavsiye ediyorum RADYOTOM u gerçekten cok korkmuştum ben kaç kere ağlamıştım ama gerek yokmuş.[
ÇOK RAHATLADIM YARIN ÇEKTİRCEM BENDE HAYIRLISI İNŞALLAH
kızlar kafama takılan bır soru var belkı mantıksız ama takıldı işte bu rahım fılmınde kist var ise kist kaybolurmu?
hayır canım rahim filmiyle kistin bi alakası yok..bu ay benimde klomenden dolayı oldu,doktor ilaç vermicem küçük olduğu için, kendisinin yok olmasını beklicem demişti..eğer rahim filmiyle kaybolsaydı salı günü bende çektirdim doktorum söylerdi
Arkadaslar merhaba,
bu haftasonu rahım fılmı cektırmem gerekıyor. Doktorum adet sonrası 1-2 gun sonra cektır dedı .calıstıgım ıcın mecburen haftasonuna kaldı.zamanlama konusunda bılgısı olan varmı? Calısan bayanlar bu tur ıgneydı,yumurtaydı,fılm dı nasıl ızın alacaklarda cocuk yapacaklar bılmıyorum(
herkes bısey yazmıs kımı dogum sancısıyla esdeger kımı adet agrısıyla ,mutlaka agrı esıklerımız farklı ama bunun bır ortası yokmu,haftasonuna kadr ıcım ıcımı yıyecek.
Bırde eskı doktorum bırsuru tahlıl yaptırdı,yumurta takıbı yaptırdı ,hıcbırsey cıkmadı.Sadece esımın sperm sayısı dusuktu .onun ıcın urologa gıtmemızı soyledı. sımdı baska bır doktora gıttım.oda tahlıllerı ınceleyıp rahım fılmı ıstedı. Bu fılmı hangı vakalarda ıstıyorlar acaba.Tamam tupler acıkmı,yapısıklık varmı vs bunun adı ne kısırlık veya ureme konusundakı karsılıgı ne acaba?
bazı arkdaslar fılm sonrası hamılelıkten bahsetmıs ınsallh hepımızın basına gelır bu tıp olayalr,rabbım bebeklerımıze kavusturur bızı.sorularıma tecrubelı arkadaslardan cevap beklıyorum,herkese teskkurler
merhaba arkadaşımm.
bende 2 yıldır korunmuyordum ve gebelik elde edemedik doktora gittim hormon tahlili istedi.onlar güzel çıktı eşimden sperm testi istedi oda güzel çıktı ve en son bende rahim filmi istedi..burdaki amaçç ilaçla tedaviye başlamadan önce problemleri belirlemekk..düşün bunları yaptırmadan ilaçları kullanmaya başladın ama gebelik yokkk..acaba nedenn aa bir baktınız ki rahim kanalları tıkalıymışş okadar ilacı boşuna içmiş oldunn işte bunları önlemek için canımm ben nisanda yaptırdım ve kanallar açık çıktı..yaşadıgım şeyide anlatayım sana ben narkozsuz yaptırdım.yattım masaya içine uzunca bir çubuk sokuyor tabi buraya kadar birşey yok sıvı basınçlı bir şekilde gittiği için vajinanda ve karnında bir gerilme baskı hissediyorsun ve birazda agrı dayanılmıcak gibi değil 10 saniyelik bişi nekadar rahat olursan okadar kolay geçer canımm..
talıha canım cok tesekkurler ıcıme su serptın ınsallh benımkıde az acı ıle gecer ve ınsallh sonucum ıyı cıkar.Benım anlam veremedıgım su aslında: eskı doktorum yumurta takıbı vs yapmıstı 2 ay boyunca 3 .ay esımın tahlıllerını ıstemıstı ve sperm sayısı dusuk gelınce hemen topu bıze atıp urologa gıdın demıstı. Sımdı tasındıgım ıcın o doktora gıdemıyorum ve baska bırıne gorunmek ıstedım muayene oldum oda hıcbırsey gozukmuyor dedı hormon vs eskı tahlıllerıme baktı ve rahım fılmımı ıstedı. Yanı soyledıklerın mantıklı tahlıl sonucuna bakacak ve ona gore ılac yazacak tedavı edecek ama dıgerı zaten herseyı denedı klomenler,srephoneler,ıgneler vs.nıye bu kadar yıprattı benı sıskınlık agrı kasılmalardan once ıstese bende korkmazdım.sımdı acaba baska bıseymı gordu dıye odum koptu,herseyde bı hayır var ıyıkı tasınmısımda bu doktor fılm ıstedı,bıde temız cıkarsa sonuclar bebek ozlemım bıterse rabbımden daha ne ısterım kı
mrb.ıkı ay öncesı ben yaşadım bu durumu.bu fılmın amacı eger tuplerde yapısıklık tıkanıklık varsa onları tespıt etmek.verılen sıvı sayesınde bazen tupler acılabılıyor.ben ıcerıde 25 dk falan kalmısım tuplerım tıkalı oldugu ıcın bıraz ugrastırmıs sımdı tupler acıldı ben anestezı ıle oldum.acı esıgım dusuktur benım.hıc rıskı goze alamadım.fılmden sonra bekleyelım dedı.3 ay bekleyıp tekrar kontrole gıdecegız.bende 1 yıl boyunca bunun harıcınde 3 dr daha gıttım.bırı folık asıt yazıp yolladı benı.dıgerı ıkısı hıcccc..stres deyıp gecırıyorlar...en son gıttıgım dr.dırek fılm dedı ve sımdı beklıyoruz eylul ortalarında cektırdım ben...
mrb.ıkı ay öncesı ben yaşadım bu durumu.bu fılmın amacı eger tuplerde yapısıklık tıkanıklık varsa onları tespıt etmek.verılen sıvı sayesınde bazen tupler acılabılıyor.ben ıcerıde 25 dk falan kalmısım tuplerım tıkalı oldugu ıcın bıraz ugrastırmıs sımdı tupler acıldı ben anestezı ıle oldum.acı esıgım dusuktur benım.hıc rıskı goze alamadım.fılmden sonra bekleyelım dedı.3 ay bekleyıp tekrar kontrole gıdecegız.bende 1 yıl boyunca bunun harıcınde 3 dr daha gıttım.bırı folık asıt yazıp yolladı benı.dıgerı ıkısı hıcccc..stres deyıp gecırıyorlar...en son gıttıgım dr.dırek fılm dedı ve sımdı beklıyoruz eylul ortalarında cektırdım ben...
bende cumartesı cektırecegım ınsallh adet bıtımınde gel dedı bakalım bıtmesını beklıyorum.. Pekı eylulde cektırdım demıssın,sonucu hemen aldınmı? ınsalh benımkılerde temız olur,ne bıleyım bırsuru sey okudum tıkanıklık,yapısıklık,hıc tuo olmaması vs.. allah yardımcımız olsun ayrıca bı arkdaas 100 kısıden 18 ı rahım fılmınden sonra hamıle kalmıs,ılac dezenfekte ettıgınden ve ufak yapısıkları actıgından boyle bı sonucuda varmıs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?