Ne lokal ne genel anesteziye ihtiyaç yok. Sadece 10 dk süren bir operasyon. Ben iki kere çektirdim.Hiç korkma.

SeLam arkadaslr ya bende gaa altında rahim filmi çektirecegım pekı eger tüpler kapalıysa açıldıgında hamıle kalınabiliniyormu ?

merhaba yarın bende rahim filmi cektiricem sizlere birkaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.
1. sorum kiyafetle ilgili normalde muayeneye gittiğimde elbise giyiyorum ve etegimi kaldırıp yatıyoru m masaya rahim filmindectamamen soyuyorlarmi yoksa elbise giysemmi sadece külot ve çorap çıkarip yatmak için 2, sorum şu benim adet kanamallm devam ediyor yarın adetimin 8, günü 2 gün yoğun kanamam oluyor sonra nerdeyse 10, 12, güne kadar kahverengi ara ara kanama yapıyor bu problem yaratirmi 3, sorum eşimde yanımda yani aynı odada olabilir mi ? daha sorularım vardı ama inanın unuttum aklıma gelirse yazarım biraz korkuyorum bazı arkadaşlar korkulacak bişey yok demiş ama çok heyecanlıyım

bildiğim kadarıyla adet kanaması tamamen bitmeli yoksa ordaki kan tüplere çıkıp açıksa bile tıkayabilirmiş, sen bi ara sor hastaneye bence.

arkadaşlar bugün rahim filmimi çektirdim bende deneyimimi sizlerle paylaşmak istedim benim durumumda olanlara yardımcı olabilmek amacıyla

benim adet sonrası kahverengi akintim vardı adetten sonra devam eden akıntı bu konuyu doktoruma belirttim bir problem olmayacağını söyledi zaten akintim çok hafif lekelenme seklindeydi
film öncesi ağrı kesici iğne yapıldı kızlar film çekildiği sırada acı cekmeyenler çok şanslı ben iğne olmama rağmen ve acı eşiğim yüksek olmasına rağmen canım çok acıdı işlem bittikten sonra sanırım iğnenin etkisiyle çok hafif ağrı oldu sonrasında çok canım yanmadı ve antibiyotik ilaç verdiler 1 hafta sabah akşam kullanicam herhangi bir enfeksiyona karşı
mide bulantısı oldu arada hafif hafif hala oluyor ilacinda böyle bir etkisi varmış ışte böyle kızlar herkese geçmiş olsun

bende bugun çektirecem . korkum acı duymak degil tüplerin kapalı olması . bir haftadır uyku zaten yok...

ve çektırdım . şükür bi problem yokmus. ilk basta göbegıme doğru bı acı geldi. sonucta hemen cıktıgı için ve ıyı oldugu ıcın acıyı onemsemedım . ama aksam evee gıdınce acıyı daha cok hıssettım . adet sancısından bıraz daha fazlaydı bana göre acı... korkarak gıtmısıtım hastaneye ama umudugum kadar acılı degıldı...

Merhaba Arkadaşlar,
1 yıldır korunmadığımız halde bebek sahibi olamıyoruz. 15 ay kadar önce de ilk hamileliğim bebeğimin gelişmemesi üzerine, kalp atışları görülemediği için, son buldu. 1 yıldır bebek olmadığı için doktora gittiğimde bana kürtaj sonrası rahim filmi çektirip çektirmediğimi, kürtajdan kaynaklı yapışıklık vb. bi sorun oluşmuş olabileceğini söyledi. Ben de bu nedenle başka bir özel hastanede HSG filmi çektirmeye karar verdim. Hastanedeki doktora durumu anlattım ve HSG çekmeyi kabul etti. Tabi bana öncelikle bunun acılı bir işlem olacağını söyledi O dakikadan sonra da işlem yapılana kadar sürekli titredim korkudan. Sanırım adı Voltaren olan bir iğne yaptılar. Yarım saat bekledikten sonra da işlem yapıldı. doktorun rahatlatıcı ve teşvik edici yardımları sayesinde çok rahatlamış bir şekilde film çekildi. Doktor bana sürekli kendini serbest bırak, ben sana sıvıyı enjekte ederken haber vericem, çok kısa sürecek gibi telkinlerde bulundukça ben de her söylediğine birebir uydum ve yaptım. Sadece sıvıyı enjekte ettiğinde şiddetli bir ağrı hissi oluyor, ama dayanılmaz bir ağrı değil. Bir dakika ancak sürüyor bu ağrılı durum ve ardından son buluyor. Ben okuduğum kötü yorumlardan sonra kesin bayılırım diyordum, çünkü kürtaj sonrası baygınlık geçirmiştim. Ama hiçbir sıkıntı yaşamadan hemen ayağa kalktım ve 45 dakikalık mesafedeki evime gittim. Doktor ağrı kesici, antibiyotik ve fitil verdi. Ağrı kesiciyi içmedim hiç çünkü iğnenin etkisi geçmemişti yattığımda ve sabah da ağrım yoktu. Şu an işteyim ve çok şükür herhangi bir sıkıntım yok. Çok şükür sonuç da temiz çıktı.
Bu arada evlenmeden önce over kist nedeniyle sağ yumurtalığım ve kanalım alındı. Bu nedenle tek yumurtalığım var. Doktor bunun da kesinlikle yeterli olabileceğini söyledi. Ben zaten başarısız da olsa hamile kaldığım için umudumu hiç yitirmiyorum. Herşey ALLAH' tan olduran da oldurmayan da o. RABBİM hepimize hayırlı zamanla, sağlıklı evlatlar sahibi olmayı nasip eder. Hepimiz birbirimize dua etsin. Dualarım hepimizle :)

Merhabalar, dün çapa tıp fakültesinde hsg çektirdim. Forumlardan okuduklarım beni bir hayli germişti, ama şunu söyleyebilirim gayet de steril bir ortamda az ağrıyla atlattım hem de asistan doktorlar yaptı. Adet sancısının 7-8 saniye sürdüğünü düşünün sadece bu kadardı, zaten ağrı, ilacı verdikleri anda oluyor ve hemen geçiyor.öncesinde sonrasında bi ilaç da kullanmadım korkulacak hiç bir şey yok.Allah hepimize yardım etsin...

istanbulda olanlar için radyotom u öneriyorum.Servisi bile var.Ağrısız acısız 1 dk sürüyor.C kollu makinası sayesinde yatmanla kalkman bir oluyor. Biraz pahalı ama çekeceğin acıya göre düşünmek lazım.

arkadaslar benım bır konu hakkında bılgı almak ıstıyorum.1.5 yıllık evlıyım.yaz aylarında şiddetlı bel ağrım yuzunden bır tanıdıgın tavsıyesıyle dr.turker kavas a gıttım.doktora sıkayetımı anlattım muayne ettı bır hafta sonra gel yumurtlaman normalmı ona bakalım dedıı.bır hafta sonra gtııgımde benı muayne odasından farklı bır odaya aldı.tabıı ben yumurtlamam olup olmadıgına baktıgını bakıcagını sanıyodum yaptıgı ıslemle ılgılı hıc bır bılgım yoktu.genıtal bolgeden işlem yaptı ıslem sırasında cok cnm yandı ıgne ıle uyutuldum.narkozun etkısı gectıkten sonra işlem cok uzun surdu tuplerın tıkalıydı onları actım dedı.tabıı bu ıslemden sonraa bn erken adet oldum adet ve cok sancılandım tatıldeydım o sırada doktra gttım.marmarıste gttıgım doktora anlattıgımda btup acma ıslemınde fılım verılmesı gereklı hastaya yada ne ıslem yaptıgı ıle ılgılı yazılı bır kagıt verılmesı gerek sana vermedı mı doktrun dedı hayr vermedı dedım.bu ıslemı yapan doktoru aradım ben sana tup acma ıslemı yapmadım hıdrotubasyon yaptım dedıı.bende sız bnm yumurtlamam olup olmadıgına bakıcaktınız dıyınce dktor bısey dıyemedı. cok huzursuzum ve dr.turker kavasın yaptıgı hıdrotubasyondan sonra kı ben boyle bır ıslem yaptıgını bılee bılmıyordum bana yumurtlamam olup olmadıgına bkıcagını soylemısstı.o gunden berı cok sancım oluyor hastalanınca.cok korkuyorum kotu bırsey olacak dıye .sımdı muayne ıcın dr.halır fırat erdene gıdıcem ıyı bır doktor oldugu soylenıyor.ıns bırsey olmamıstır.bu ıslemı yaptıranlar yorum yaparlarsa sevınırım

Merhaba arkadaşlar bende bir buçuk ay önce bu konuyla ilgili bilgi alma amaçlı girmiştim sayfaya.Rahim filmi çekildim.Öncelikle ben pko yum.Filmi çektirdim öyle abartıldığı gibi bir acım olmadı.Hatta yok denicek kadar azdı.Sonucunda tüpümün biri kapalı diğerindede çok az sızma şeklinde geçiş olduğu belirlendi.Gittiğim dr içimi hep rahatlatıyordu ama ben başka bir dr yede gitmek istedim ve bebek olması çok zor hatta bu şekilde doğal yolla hamile kalman imkansız dediler.Sonra kendi dr me geri dönüş yaptım.Ertesi ay adetimi bekledim.İlaç yada başka birşey kullanmayalım bu ay dedi dr.Kendiliğimden adet olacakmıyım diye baktık.Olmadım.Gidip bir idrar testi aldım.Pozitif çıktı.Şok oldum.Daha sonra hemen kan testine gittim ve 72 çıktı.2 gün sonra tekrar gittim kan verdim 370 çıktı :) 1 hafta sonrada ulturasyonla keseyi gördük :) Bunu anlatmamın sebebi şu.Filimde verilen ilaç tüplerimi açmış ve ben hamile kaldım.Filimden korkmayın ve aşılama yaptırmadan önce mutlaka çektirin ve birkaç ay bekleyin.Allahım hepimize hamiş olmayı ve yavrularımızı kucağımıza sağlıklı bir şekilde almayı nasip etsin inşallah.

Arkadaşlar, benim gibi canınız tatlıysa mutlaka anestezi ile film çektirin. bir uyandım herşey olmuş bitmiş. 2 gün bir kanama oluyor. O gün hastaneden vermeyebilirler, yanınızda ped götürün. Film çekiminden sonra duş almayın. Alırsanız bile o bölgeyi direk yıkamayın ve kanama durana kadar da ilişkiye girmeyin. Bunlar ba-enim tavsiyelerim. Rabbim herkese sağlıklı, hayırlı evlatlar versin inşallah..

doktora idip desek rahim film istiyorum hemen cekerlermi?? yoksa neler yapilmasi lazim??

rahim filmini kac sene cocugu olmaynlara cekiliyor??

rahim filmini kac sene cocugu olmaynlara cekiliyor??

hiç zaman kaybetme derim..6 aylık evli olduğunu söyleme..tahlillerim ta hatta bi rahim filmi kalmıştı de. o da zaten otomatik yapar..ben 6 aylıkken gittim salak gibi dedim aaa yeni evlisin bi yıl bekle gel dedi. dr. arkadaşım yyok öyle bi şey çekilebilir demişti.. ama çektirdiğin ay mutlaka korun her dr bunu söylemiyor ilişkiyi öneriyor..kalan var hamile ama riske atma o kadar bekleyip bi ay daha bekle derim..benim kürler bitsin çektirmeyi düşünüyorum..belki bu ay bile çektirebilirim kürleri de kullanırım sonra yine...herkes çektirmememnin zaman kaybı olfugunu söylüyor çünkü...

Hiç beklemeyin arkadaşalr, rahim filmi en başta çekilmeli. eğer bir sorun varsa tıkanıklık boşu boşuna bekliyorsunuz. İlaç tedavisi, iğne vs boşa yani. Ben kendi isteğimle çektirdim. Çok şükür herşey yolunda ama ya olmasaydı... O yüzden bebek düşünen herkes önce bu filmi çektirmeli bence

Canım, niye film çekildiğimiz ay korunmamız gerekiyor anlayamadım. Açıklarsan sevinirim

Kızlar daha bugün çektirdim ,tek kelimeyle süper geçti.Hiçççç acı,sızı olmadı.Radyomar'da çektirdim son teknoloji bir uygulamaları var ve o sebeple anesteziye dahi gerek kalmıyor.Ben daha acıyacak mı diye beklerken doktorum bitti bile dedi.Çok şaşırdım,aylardır korkudan çektiremiyordum :) sonucu da hemen aldım ,açıkmış.Kesinlikle tavsiye ediyorum ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…