ya da anestezi almadan cektirsek aci fazlami olur

Merhaba ..

Cektireceğin yer çok önemli kullanılan aletlerin son teknoloji olması cekeceğin acıyı yarıdan aza indiriyor buna dikkat et .. araştırmanı ona göre yapmanı tavsiye ederim . İstanbuldaysan ben dahil bir çok hanım arkadaşımızın gitti ve çok memnun kaldıgı bi merkez var ..

Ben normal cektirdim agrım olmadı eve geldiğimde sadece sanırım tüplerdeki ilaçın etkisi olmalı sanki adet olacakmış gibi sancı oldu okadar o kadar uzun sürmedi ..Korkulacak bişi yok yani canım ..

genel anestezi altinda hsg cektirenler varmi

Canım ben anestezili çektirdim. hiçbişey hatırlamıyorum. ' saat falan hastanede dinlendim. sonrasında adet ağrısı gibi bir ağrım oldu ama normalde de oluyormuş. Benim gibi korkuyorsan anestezi yaptır derim

Yarın bende çektireceğim inşallah olumlu sonuçlar alırız çektirdikten sonra deneyimlerimi paylaşacağım.

Merhaba canım çok sevindim 4 güncük daha bekleyelim dediğin gibi Mevlam ne eylerse güzel eyler Haydi bakalım İnşallah kalbimizdeki gibi sonuc olur .. Kendine dikkat et ciceğim öpüyorum .

Canım, çok teşekkürler,
5 haftalık hamileyim çok şükür. Rabbim isteyen herkese versin inşallah. Dua edelim de sağ salim elimize alalım. Senin de tez zamanda olur inşallah dualarım seninle...Sağlıcakla kal... Hayırlı haberleini bekliyorum

Son düzenleme:

merhabalar. öncelikle hayırlı olsun hamileleik. allahım sağ salim kucağına almayı nasip etsin. rahim filmini nerde çektirmiştin? bi de randevuyu hangi gün almıştın? adetin ilk günü mü? benim bugün 1. günüm ama anca 3. günü gidebilirim randevu almaya. bana 1. gün gel demişlerdi. napcam bilmiyom.

Amin çok sağolasın. Sana da göstersin inşallah rabbim. Özel hastanede çektirdim. Randevu falan almadım ben. Adetin bitince gel dediler sabahtan. Biter bitmez gittim. Doktorumun haberi vardı yani. Hayırlısı olsun

Amin çok sağolasın. Sana da göstersin inşallah rabbim. Özel hastanede çektirdim. Randevu falan almadım ben. Adetin bitince gel dediler sabahtan. Biter bitmez gittim. Doktorumun haberi vardı yani. Hayırlısı olsun

teşekkür ediyorum. ben bugün gittim. 13. gününe randevu verdi çok şaşırdım. hiç o kadar geç bi tarih duymamıştım şimdiye kadar. bi de filme kadar korunun dedi. hayırlısı ...

Yarın bende çektireceğim inşallah olumlu sonuçlar alırız çektirdikten sonra deneyimlerimi paylaşacağım.

HSG filmi çektirdim ve tek çığlık atan bendim çok canım yandı. Rahim ağızım tıkalıymış çünkü, ve sonuç hüsran tüplerim tıkalı açmak için ameliyat oldum pazartesi ama açamadılar tüp bebek tedavisine başlayacağız umarım hayırlı sonuçlar alırız moral bozuk hemde çok

Ben çektirdim geçen sene bir az ağrı oluyor amma anesteziye gerek yok. 10 dakikalık bir şey.Allahım ne olur bizlerede sağlıklı bebek ver .Kurtulalım artık tedavilerden ya RAbbim

bende 14 eylül 2013 te çektirdim.çok korkuyordum ama hiç o kadar değil adet sızlaması gibi birşey.anesteziye gerek yok.ama diğer arkadaşın rahim ağzı kapalıymış acı duyması normaldir diye düşünüyorum.hepimize geçmiş olsun.

Cumartesi rahim filmi çektirdim doktorumda bende dayanamayacagımı düşündüğüm için anestezi uygulanarak çekildi

Doğal olarak bişey hissetmedim çok şükür tıkanıklık varmıs ama işlem esnasında açılmıs..

4yıldır uykularımı kaçıran bu işlemden sonunda kurtuldum..

Maddi imkanınız el veriyorsa mutlaka anesteziyle çektirin zaten yıprandık yeterınce tedavı süreclerinden vs..

ben geçen sene rahim filmi çektirdim. herkes gibi korkulu rüyamdı ama anestezisiz atlattım. asıl sonrası sıkıntı oldu benim için... tek tüpüm tıkalı çıktı. diğerinde de dış gebelik oluştu. kesin tüp bebek kesin çözümümüz derken şimdi kendiliğinden hamile kaldım. o dönemlerde buralarda çok dolaştım, bana umut olabilecek bir hikayesi olan var mı diye... o yüzden yazma gereği duydum :)

Kızlar sırf hsg çektirmekten tedirgin olanlar için kaydoldum. Mutlaka ama mutlaka fındıkzade radyomed& radyomarda çektirin tek hissettiğiniz adet ağrısının ilk günündeki gibi bir his ağrı demiyorum! Oda 2 dk sürüyor zaten toplam işlem 2 dk. Hiççç düşünmeden gidin!

Arkadaşlar merhaba; benimde rahim filmi çektirmem gerekiyordu ve normalde gittiğim doktorum 10 dk lık kısa bir işlem olduğunu, bazı bayanlarda biraz ağrı yapabildiğini söyledi ve randevu verdi. Ben ağrı eşiğimin çok düşük olduğunu söyleyince "istersen anestezi" ilede yapabiliriz dedi. Daha sonra ben netten araştırmalarıma başladım araştırdıkça inanılmaz derecede korkmaya başladım, kimisi "yanınızda refakatçi ile gidin, ben acıdan bayıldım, serum bağladılar vs vs" yazmış, kanaması çok olanlar vs inanılmaz korktum, araştırmalarım sonucu Radyotom'u keşfettim, cihaz farklı olduğundan ağrısız oluyor falan diye yazmışlar.Telefonla aradım çok ilgili bir hemşire çıktı, ben çok korktuğumu ve anestezili istediğimi söyleyince " burada kesinlikle anesteziye gerek kalmıyor, çektirince bana hak vereceksiniz korkmayın" dedi...Ben İzmitte oturuyorum ve gittiğim dr a vazgeçtiğimi, filmi Radyotom'da çektireceğim diyince internet adresini istedi araştırma yapıp beni arayacağını söyledi. Sonrası doktorum aradı ve normal rutin muayenelerimde beni yeteri kadar bilgilendirmezken uzun uzun orada çektirmemin sadece ilk evrede cihazdan dolayı acıyı azaltacağını ama solüsyon acısının aynı olacağını söyledi. Öyle sinirlendimki, İzmitte 250 TL idi, Radyomar da ise 400 TL idi...Birde doktorum bana "yanlış anlama ama boşuna kazıklanmanı istemem o yüzden seni bilgilendirmek istedim" dedi...Ben burada yazılanlardanda şüphelendim reklam olacağından korktum ve inanın o an neye güveneceğimi bilemedim ama Radyomar da şansımı denemek istedim...Hemşireye çok korktuğumu söyleyince "size Cevat bey e randevu yazıyorum" dedi...İnternet adresinden baktım galiba sahibi idi Cevat bey....Sonrası annemle gittim, çünkü çok korkuyordum...Oraya gidince karşılaştığım herşey cidden burda yazılanlar gibiydi...O kadar memnun kaldım ki...Ben şimdiye kadar birçok jinekoloğa görünmek zorunda kaldım, hayatımda bu kadar rahatlatan, kibar davranan, hastaya değer veren bir yer görmedim...Hele ordaki baş hemşire o kadar tatlıydı ki...İşini gerçekten sevdiği ve sırf para için yapmadığı çok belliydi.Bu benim için çok önemli, hele kadın doğum doktorları, bazılarının içlerinden size zerre değer vermedikleri ,sadece para kaynağı bir müşteri gibi baktıkları o kadar belli oluyorki...En sinir olduğumda dizi cahil yerine koyup adam gibi açıklama yapmamaları. Neyse Cevat bey e çok koktuğumu ve taaa İzmitten geldiğimi söyleyince bana olayın mekanizmasını anlattı, normalde diğer yerlerdeki eski cihazlarda rahim ağzını kıskaçla çevirip kateter ile solüsyon verilip çekiliyormuş, o ilk aşamadada ağrı oluyormuş, bu yeni cihazda ise çok küçük bir balon yerleştirildiği için rahim ağzını çekme çevirme işlemleri olmadığından o ilk 2 aşamadaki acılar otomatikman ortadan siliniyormuş. Ve bana normal jinekolojik muayenelerde sorun yaşayıp yaşamadığımı sordu ve ben yaşamadığımı söyledim. Ve sonrası cidden normal muayene gibiydi, bir takım işlemler yaptı ama inanın hiçbir acı ,ağrı hissetmedim. Birde her yaptığı işlemde hazır olup olmadığımı sorup beni yönlendirdi, yaklaşımı inanılmaz derece kibardı, benim normal gittiğim doktorumun normal muayenesinde bile daha çok acı çekmiştim doktorumun kabalığı yüzünden...Sonrası solüsyon verdi ve ben aklıma diğer kadınların solüsyon sonrası acıları gelince çok korktum ama Cevat bey kullandıkları solüsyonun farklı olduğunu bu aşamadada acı çekmeyeceğimi söyledi...Ben hızlı hızlı nefes alıp gözümü kaparken bana " lütfen gözünü aç ekrana bak solüsyon sağ sol tüplerinden geçti, tıkanıklık yok çok şükür " dedi ve ben ekrana baktım ve çok mutlu oldum...Cevat bey e korkularımın boşa olduğunu çok memnun kaldığımı söyledim...Oda "eğer insanlar Türkiye nin taaa uzak şehirlerinden bile geliyorsa fark ediyor demektir, mekanizma tamamen farklı ve bu cihaz Türkiye de bir tek burada var, başka yerde yok, sizin gibi bilinçli ve konuyu araştıran insanlar geliyor" dedi...Ve merak ettiğim aşılama, tüp bebek, çatlatma iğnesi vs aklıma ne geliyorsa sordum, sağolsun beni kendi özel doktorumdan bile daha çok bilgilendirdi ....Kendi kendime dedimki bunu mutlaka internet ortamında yazmalıyım, işini hakkıyla yapan bir yer ve korkan onca bayan varken bunu yazayımki onlarda korkmasın, benim çektiğim endişeleri çekmesinler...Evet fiyatı biraz daha yüksek ama bence her kuruşuna değer...sevgiler....

Merhaba hanimlar,
yaklasik 10ay evvel korunmayi biraktim, hap ile korunuyorduk, ancak hapi biraktiktan sonra düzenli adet olmadim, ilk 2 ay iyiydi sonra tamamen altüst oldu... Doktorum tarafindan yazilan adet düzenleyici (cyclacur) kullandim. 3 ay kullandiktan sonra hala gebelik olmayinca hormon sayimi yapilacagindan birakmami söyledi, sonuclar iyi cikti, ama eylülde düzenleyiciyide birakinca 12.10 adet oldum, kasimda adet görmedim, adet söktürücü primolut verdi, ondan sonra yumurtlama sorunu olabilecegini düsünüp serophene verdi, ama sadece varsayimlara dayanarak tabiki... 1.12.13 de adet oldum, serophene kullandim, gebelik negativ ve 6 hafta geciktim... tekrar adet söktürücü primolut 5 gün kullandim 3 gün sonra hafif bir kanama ped bile kullanmadim okadar az yani... ve sonuc olarak simdi verilen karar hsg yapilacak carsamba günü doktorum anestezili dedi, bakalim insallah herhangi bir sorun yoktur, yada tikaniklik falan varsa bile insallah acilir ve bu ay gebelik gerceklesir, cünkü artik cok istiyoruz ve sebebini de bilmeden neden gerceklesmedigini düsünüp durmak cok yoruyo, dilegim Allah isteyen herkesin kucagini doldursun insallah...

amin. ben de yarın çektircem zeynep kamil de. çok iyi şeyler okumadım gider ayak. allahım kolaylıkla hayırlı evlatlar nasip etsin isteyen herkese inşallah...

Merhaba,

HSG yi ilk kez çektirecek olup benim gibi korku ve tereddüt yaşayan arkadaşlar için yazma gereği duydum. Kimisi çok acı çektiğini hatta bayıldığını yazmış. Bunları okuyunca çok korkmuştum. Ama doktorumun tavsiye ettiği Fındıkzade Radyotom da çektiren arkadaşların moral verici yorumlarından sonra ben de bu merkeze gittim. Kesinlikle korkulacak bir şey yok. Hissettiğim şeye adet sancısı bile diyemem. Adet sancım daha fazla oluyor çünkü. Hiç çekinmeden gidip çektirebilirsiniz. Başka yerlere göre biraz pahalı sanırım ama acı çekmekten iyidir. Rabbim herkese hayırlı evlatlar nasip etsin...

iyi pazarlar millet!
herkes gezmelerdedir muhtemelen şimdi. :)
cuma günü anestezi almadan rahim filmi çektirdim. gerçekten gerek yokmuş, iyi ki anestezi istememişim dedim.
doktor bu siklusta korunmamı söyledi. ben de sebebini sormadan tamam deyip çıktım (çünkü yanımda annem vardı, utanmıştım )
sonradan korunmasak nolur ki diye aklıma takıldı. biraz bakındım netten, korunan da var, korunmayan da. eşimle bir aylığına ayrılacağız öteki hafta. korunmasak belki daha şanslı olur muyuz? ne dersiniz?
sizler nasıl hareket ettiniz, doktorlarınız bu konuda size neler söyledi?

merhaba kızlar benim de HSG çekilmem gerekiyordu aşılama öncesi. geçen günlerde çektirdim. buradan okuduğumda çok korkmuştum ama sonradan aşılama tüp bebek ihtimalimin ve allah nasip ederse doğum yapmayı istediğim için bunu anestezisiz halledebilirim diye düşündüm. doktoruma anestezi istemediğimi söyledim. hem kendimi telkin ettim ve sonuçta ağrısız sızısız acısız bu işi hallettik. şükür ki tüplerim açık çıktı... ama inanın ki anlatılanlar gibi değildi. tek hissettiğim şey tuvalete sıkışma hissiydi. kesinlikle acı duymadım. biter bitmez de hemen ayağa kalktım 2 gün akıntım oldu çok fazla değildi. sonrasında ağrı oldu mu derseniz o da adet sancısı kadar bile olmadı.. 10 15 dakika en fazla. birazcık da baskı hissediyorum kasıklarımda o kadar....
kesinlikle ve kesinliklee anesteziye gerek yok diyorum, tabi ki yapısal bir sorun olmadıkça....

merhaba kızlar bende aranıza yeni katıldım bana da hsg çekinmemi söyledi doktorum pko hastasıyım 7 aylık evliyim bebek istiyoruz istanbul avrupa yakasındayım nerde çektirbilirim bana yardımcı olun lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…