merhaba, bence rahim ters olmasıyla ilgili değildir spekulum takılınca ağrı, çünkü serviks denilen rahim ağzına kadar olan boşluk her kadında aynıdır. Sanırım kendinizi biraz sıkmış olabilirsiniz böyle bir durumda rahim ağzınız daralmıştır ve canınız acımıştır. Tabi kolay bir durum değil, psikolojik olarak etkileniyor insan... umarım bundan sonraki çekimde sorunsuz gelişir herşey. Sonuçlarınız iyi çıkar inşallah... Allah kolaylık versin...

Bende 20 gün önce rahim filmimi çektirdim. tüp bebek merkezinin yönlendirdiği özel bir yerde. Anestezi almadan çektirdim sadece spekulum takarken ağrım oldu tam takamadan çıktı hafif bir sakinleştirici iğne yaptılar ve tekrar denediler bu sefer dayandım zaten gerisi çok basit olan bir işlem ilaç verirlerken hiç hissetmedim bile. Çok kısa süren bir işlem toplam 10 dakikada bitti ve çok şükür iki tüpümde açık çıktı.

Kızlar korkulacak bişey yok iyi bir flm aşılama yaptırmadanda gebe kalma şansınız olabilir 10ddakka bile sürmeye bilir agrısı sadece adet agrısı gibi yani fazlası yok

Ikiside degil boyle birsey olmadigini soyluyor adam ben anlayamadim
Çok ilginç çok bilgim yok Ama laproskopiyle tüpüm açıldı diye okuyordum canım bence başka Dr.a git ve korkma. Biliyorum söylemesi kolay ama hiç olmadı tüp bebek olur canım. Inşalkah açılır ama olmasada ümidini kesme sakın.

Arkadaşlar ben Şeyma yeni bir üye değilim fakat ilk kez yazıyorum benden de hsg istendi fakat korkuyorum tüpler kapalı olunca yumurtlamaya etki etmiyor mu bir de pko hastasıyım

Arkadaşlar ben Şeyma yeni bir üye değilim fakat ilk kez yazıyorum benden de hsg istendi fakat korkuyorum tüpler kapalı olunca yumurtlamaya etki etmiyor mu bir de pko hastasıyım

yok canım yumurtlamayla ilgisi yoktur. çünkü yumurta başka yerde üretiliyor. yani yumurta üretiliyor aslında. Ama döllenme tüpün geniş kısmında oluyor. yani tüp tıklaıysa sperm ulşamıyor. pkoyla ilgili bilgim yok malesef canım

Ya söyle söylemeye çalışıyorum yumurtlama olduğu zaman döllenme olmadığında adet kanamasiyla atıyoruz döllenme olmayan yumurtalar tüpler tıkalı oolduğunda atılıyor mu bu mümkün olur mu ? Ya bu konuyu öğrenmek istedim.

canım şimdi bizim adet kanımız şu, biz adete yakın östrojen hormonu salgılıyoruz ve rahim içi tabakamız kalınlaşıyor. yani aslında bebek için hazırlanıyor. ve bu arada progesteron da artıyor. eğer döllenme olduysa zaten adet yok. ama olmadıysa bu rahim içi tabakası progestreon hormonu azalarak dökülmeye başlıyor. yani canım tüpler kapalı olmasıyla etkili değil adetimz. tüpler tıkalıysa yumurta hücresi tüplerden rahme doğru ilerleyemiyor. aynı şekilde sperm de ulaşamıyor tüplere.

o yumurta çatladıysa yumurta hücresi ölüyor zaten canım 24 saat sonra yani adetle atılmıyor aslında. ama yumurta çatlamazsa ozaman kist olabiliyor.

Hmm anladım
o yumurta çatladıysa yumurta hücresi ölüyor zaten canım 24 saat sonra yani adetle atılmıyor aslında. ama yumurta çatlamazsa ozaman kist olabiliyor.
Anladım canım çoook sagol aciklama için bende çatlama olmadığı için kist oluyor birde yumurtlama tembelliği var sıkıntı çok yani nasıl yapıcam bilmiyorum bazen de ümidim tükeniyor

Hmm anladım

Anladım canım çoook sagol aciklama için bende çatlama olmadığı için kist oluyor birde yumurtlama tembelliği var sıkıntı çok yani nasıl yapıcam bilmiyorum bazen de ümidim tükeniyor
ümidini sakın yitirme canım. Gerçekten zor bir süreç ama öyle yada böyle bir türlü bebek sahibi olamıyoruz. demekki zamanı var. benimde 2 tane kaybım var malesef pıhtılaşma yüzünden. bi laproskopi ol bakalım canım inşallah işe yarar. diğer problemler ilaçla çözülecek cinsten. Hiç olmadı tüp bebek olur canım ilk denemede tutar, oralara gelmez inşallah süreç ama, Allah verecekse o yada bu şekilde verecek canım. ümitli olalım biz :)

Evet yapacak bisey yok zaten ümit etmekten başka bakalım hayırlısı inşallah Allah isteyen herkese verir. Şimdilik doktorum smr testi istedi sanırım ondan sonra yapmamı isteyecek.

Evet yapacak bisey yok zaten ümit etmekten başka bakalım hayırlısı inşallah Allah isteyen herkese verir. Şimdilik doktorum smr testi istedi sanırım ondan sonra yapmamı isteyecek. Hiç tüp bebek denedin mi ?

Merhaba ben geçen cuma çektirdim hsg filmi. Ben durumum normalden biraz farklıydı. doktorum geldiğin gibi rahat bi şekilde çıkacaksın buradan demişti ben pek inanmamıştım ama aynen öyle oldu. Şişli echomar da çektirdim. Çokta memnunum orayı kesinlikle tavsiye ediyorum. Bir acı bir sancı yok. Anestezi kullanılmadı. Oraya bir git derim. Hiç korkmana gerek yok. Herkes çok özenli davranıyor. İstersen bi araştır derim. İyi günler.

Evet yapacak bisey yok zaten ümit etmekten başka bakalım hayırlısı inşallah Allah isteyen herkese verir. Şimdilik doktorum smr testi istedi sanırım ondan sonra yapmamı isteyecek. Hiç tüp bebek denedin mi ?
açılır belki canım laproskopiyle, gerek bile kalmaz bunlara, ama hadi olmadı diyelim artık yöntemler çoğaldı çok şükür.
canım benim gebe kalamama sorunum yok ama, ben de pıhtılaşma var 2 bebek kaybı sonucu 2 kürtajım var malesef. normal yolla oldu 1 yıl içinde 2 defa gebe kaldım ama sonuç hüsran 2 ayldu 2. kürtaj şimdi hsg çekilcem yapışıklık olabilirmiş, sonra yola devam inşallah.
ondan diyorum sebepler farklı ama nasip işte o bu sebepten olmuyor. her kesin farklı.demekki zamanı var canım. Allah yardımcımız olsun.

rahim filminden cekinmenize gerek yok ben cektirdim anestezisiz kafanız rahatlar benim ole oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…