ben de yarım bıraktırdım canım. ama benim speculum takılırken çok ağrım oldu. ilaç verilirken değil. ve speculum çıktı tekrar takacaktı yaptırmadım. sebep buydu ve gözüm korktu çok. şimdi tekrar yaptırcam anestezili. acaba çok mu dar ya benimki niye okadar acıdı. bide ters rahim benimki ilgili mi bunla bilmiyorum. hayırlısı. neyse tüplerin açık ya önemli olan bu.
Yok canim ya benimki acilmadi birde sancim kanamam coknapicam bende bilmyrm
Ya canim bende kolay diye okudum heryerde ama bugin gittigim doktor tuhaf cikti oyle birsey yok deyip tutturdulaproskopiyle açılır inşallah canım umutlu ol. bilmiyorum detaylarını ama kolay diye duyuyrorum hep ümidini yitirme :)
Nasıl yani canım laproskopiyle açılması mı zormuş laproskopi işlemimi zormuş ?Ya canim bende kolay diye okudum heryerde ama bugin gittigim doktor tuhaf cikti oyle birsey yok deyip tutturdu
Ikiside degil boyle birsey olmadigini soyluyor adam ben anlayamadimNasıl yani canım laproskopiyle açılması mı zormuş laproskopi işlemimi zormuş ?
Çok ilginç çok bilgim yok Ama laproskopiyle tüpüm açıldı diye okuyordum canım bence başka Dr.a git ve korkma. Biliyorum söylemesi kolay ama hiç olmadı tüp bebek olur canım. Inşalkah açılır ama olmasada ümidini kesme sakın.Ikiside degil boyle birsey olmadigini soyluyor adam ben anlayamadim
Arkadaşlar ben Şeyma yeni bir üye değilim fakat ilk kez yazıyorumbenden de hsg istendi fakat korkuyorum tüpler kapalı olunca yumurtlamaya etki etmiyor mu bir de pko hastasıyım
Ya söyle söylemeye çalışıyorum yumurtlama olduğu zaman döllenme olmadığında adet kanamasiyla atıyoruz döllenme olmayan yumurtalar tüpler tıkalı oolduğunda atılıyor mu bu mümkün olur mu ? Ya bu konuyu öğrenmek istedim.Eki Görüntüle 1419523
yok canım yumurtlamayla ilgisi yoktur. çünkü yumurta başka yerde üretiliyor. yani yumurta üretiliyor aslında. Ama döllenme tüpün geniş kısmında oluyor. yani tüp tıklaıysa sperm ulşamıyor. pkoyla ilgili bilgim yok malesef canım
canım şimdi bizim adet kanımız şu, biz adete yakın östrojen hormonu salgılıyoruz ve rahim içi tabakamız kalınlaşıyor. yani aslında bebek için hazırlanıyor. ve bu arada progesteron da artıyor. eğer döllenme olduysa zaten adet yok. ama olmadıysa bu rahim içi tabakası progestreon hormonu azalarak dökülmeye başlıyor. yani canım tüpler kapalı olmasıyla etkili değil adetimz. tüpler tıkalıysa yumurta hücresi tüplerden rahme doğru ilerleyemiyor. aynı şekilde sperm de ulaşamıyor tüplere.Ya söyle söylemeye çalışıyorum yumurtlama olduğu zaman döllenme olmadığında adet kanamasiyla atıyoruz döllenme olmayan yumurtalar tüpler tıkalı oolduğunda atılıyor mu bu mümkün olur mu ? Ya bu konuyu öğrenmek istedim.
o yumurta çatladıysa yumurta hücresi ölüyor zaten canım 24 saat sonra yani adetle atılmıyor aslında. ama yumurta çatlamazsa ozaman kist olabiliyor.canım şimdi bizim adet kanımız şu, biz adete yakın östrojen hormonu salgılıyoruz ve rahim içi tabakamız kalınlaşıyor. yani aslında bebek için hazırlanıyor. ve bu arada progesteron da artıyor. eğer döllenme olduysa zaten adet yok. ama olmadıysa bu rahim içi tabakası progestreon hormonu azalarak dökülmeye başlıyor. yani canım tüpler kapalı olmasıyla etkili değil adetimz. tüpler tıkalıysa yumurta hücresi tüplerden rahme doğru ilerleyemiyor. aynı şekilde sperm de ulaşamıyor tüplere.
Anladım canım çoook sagol aciklama için bende çatlama olmadığı için kist oluyor birde yumurtlama tembelliği var sıkıntı çok yani nasıl yapıcam bilmiyorum bazen de ümidim tükeniyoro yumurta çatladıysa yumurta hücresi ölüyor zaten canım 24 saat sonra yani adetle atılmıyor aslında. ama yumurta çatlamazsa ozaman kist olabiliyor.
ümidini sakın yitirme canım. Gerçekten zor bir süreç ama öyle yada böyle bir türlü bebek sahibi olamıyoruz. demekki zamanı var. benimde 2 tane kaybım var malesef pıhtılaşma yüzünden. bi laproskopi ol bakalım canım inşallah işe yarar. diğer problemler ilaçla çözülecek cinsten. Hiç olmadı tüp bebek olur canım ilk denemede tutar, oralara gelmez inşallah süreç ama, Allah verecekse o yada bu şekilde verecek canım. ümitli olalım biz :)Hmm anladım
Anladım canım çoook sagol aciklama için bende çatlama olmadığı için kist oluyor birde yumurtlama tembelliği var sıkıntı çok yani nasıl yapıcam bilmiyorum bazen de ümidim tükeniyor
ümidini sakın yitirme canım. Gerçekten zor bir süreç ama öyle yada böyle bir türlü bebek sahibi olamıyoruz. demekki zamanı var. benimde 2 tane kaybım var malesef pıhtılaşma yüzünden. bi laproskopi ol bakalım canım inşallah işe yarar. diğer problemler ilaçla çözülecek cinsten. Hiç olmadı tüp bebek olur canım ilk denemede tutar, oralara gelmez inşallah süreç ama, Allah verecekse o yada bu şekilde verecek canım. ümitli olalım biz :)
Arkadaşlar rehim filmi cektirmem gerekiyor fakat jinekologumu genel anestezi için ikna edemedim:çok üzgünüm: Yaptığım araştırmalar son derece gözümü korkuttu.Bu konuda tecrübesi olan arkadaslar paylasırsanız cok mutlu olurum.Şimdiden tesekkürler.
açılır belki canım laproskopiyle, gerek bile kalmaz bunlara, ama hadi olmadı diyelim artık yöntemler çoğaldı çok şükür.Evet yapacak bisey yok zaten ümit etmekten başka bakalım hayırlısı inşallah Allah isteyen herkese verir. Şimdilik doktorum smr testi istedi sanırım ondan sonra yapmamı isteyecek. Hiç tüp bebek denedin mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?