Rahimde Myom u olup da hamile kalan var mı?

çarşamba günü hastaneye yatış yaptık gece iyi hoş mükemmelim ama saat 22.00 olunca hazırlıklar başladı ilk lavman yapıldı sonra sakinleştirici hap sonra uyku.
sabah 6.30 da lavman yapıldı tekrar sakinleştirici sonra antibiyotik
damar yolu açıldı ben ilaçtan dolayı hep uyuyordum saat 9.45 de geldiler önlüğümü giydim sedyeye yattım asansöre bindik yanımda eşim ve hasta bakıcı var -1'e ineceğiz "aaa ameliyathane neden o katta" gibi saçmalamalar yapıyorum neyse aşağı indik beni ameliyathaneye aldılar ben başladım bende tansiyon var ben ameliyat olamayacağım bırakın beni demeye ama onlar işini yapıyor tabi koluma tansiyon cihazını taktılar beni ekg ye bağladılar.
bir gün öncesi anestezi doktorum ile tanışmıştım o nerde diye bağırıyorum gelecek diyorlar o gelsinnnnn diyorum neyse geldi ona dedim ki ben çok kötüyüm o da bana "sana bir sakinleştirici yapallımmı dedi bende evet dedim
2 saniye geçti geçmedi Saskinanne nefes al diyordu birisi bir ses daha 18 numara sonda istiyorum :)
ameliyat bittimi dedim evet dediler benden çıkan cümleyi çok iyi hatırlıyorum "yalancılarrrrrr" :)
odaya çıkarırken gördüğüm herkese bana ağrı kesici yaparlar dimi diye sormuşum :)
odaya geldiğimde çok ağrım vardı ağrı kesici verdiler geçti. kum torbası koydular. bir uyur bir uyanıktım zaten. doktorum geldi rahmim iyi mi diyeceğime tüplerim tıkandımı dedim :) o da herşey yerinde dedi :)
ertesi gün yürüdüm gaz çıkınca serumu kestiler rahatladım. doktorum her gün geldi en son geldiğinde konuştuk problem yok dedi
haaa birde bir önceki gün gözümün önünde doğum olmuştu bebeğin göbek kordonunu görmüştüm ameliyat çıkışı anneme bebek doğdu karnına yeşil hortum takmışlar demişim :)

çok geçmiş olsun birtanem Rabbim bir daha yaşatmasın çok güzel anlatmışsın ama ben yine korkuyorum bunu tüpbebek doktoruma söyledim oda ameliyat olursan daha iyi dedi ama son karar senin dedi kısmetse hakkımda hayırlısıysa bu ay tüpbebek tedavisine başlıyorum dualarınızı eksik etmeyin buna çok ihtiyacım var

canim nasil güldürdün beni..Allah seni hep iyi etsin.Rabbim birdaha yasatmasin tekrarlatmasin bu durumu insallah.doktorun nekadar korunma süresi verdi canim?
Canim inşallah Rabbim bu kez yuzu güldürsun.bebegine kavustursun inşallah. Hergun 786 besmele cek dediler bugün bana.her türlü istek icinmis.ve söyleyen bir grup kadin tamami faydasini görmüş bunun.her biri bi muradina kavusmus hergun bu sayida besmele cekerek.insallah dualarinin mukabilinde bu ay müjdeli haberini hepimize verirsin canim.

Ahhh içim bir garip oldu. :44: Sen kurtuldun çok şükür bakalım benim ki nasıl olacak, nasıl hissedeceğim? Korkuyorumm...

ben de geçen salı günü sabah ameliyat oldum.ameliyattan korkuyordum iyi ki ameliyat olmuşum..doktor kesinlikle önemli..benim doktor bayağı beni sakinleştirdi...genel anestezi istedi doktor ama ben korktuğum için spinal anestezi ile oldum.ameliyat boyunca doktora ne oldu,nasıl gidyor.herşey yolunda mı diye sorular sorup durdum..arada sakinleştirici etkisi ile uyuklama...kısacası ameliyatım iyi geçmiş.doktorum..hiç çocuğum olmadığı için çok hassas davrandığını belirtti.hastanede sadece 1 gün kaldım..ameliyatımın 1. ve 3. günleri arası sancım vardı sorası çok iyi..evde bol bol yürüyüş yaptım...dün kontrolüm vardı..doktorum herşey yolunda dedi...kendimi daha rahat hissediyorum 2 miyomdan kurtuldum..her ay strese giriyordum büyüdü mü büyümedi mi diye...büyüyünce inanın ameliyatı daha zor oluyor çünkü kanama riski daha fazla oluyor.Allah hepinize şifa versin...iyi bir doktorla iyi bir tedaviye başlayın arkadaşlar...bende çok şey içtim küçülsün diye büyüdü küçülmedi...annemdeyim net yok şuan bi arkadaş vasıtasıyla bunları yazdırıyorum..evime gidince size daha detaylı yazarım.Allah hepimize yardım etsin...inşallah hepimizin kucağına bebek nasip etsin:))

çok geçmiş olsun bende ameliyat oldum.Allah yardımcımız olsun...

Çok geçmiş olsun arkadaşım,hangi ildesin ,nerede oldun?

Geçmiş olsun canım Rabbin tüm hastalara şifalar versin Hangi şehirde oturuyosun amelyatı nerde kime yaptırdın yazabilirmisin

nurusima canım Allah yardımcın olsun insaallah bebeğini alırsın kucağına

profiterol tatlım gülün diye anlattim bende anı çok ara ara.anlatirim. 6 ay bebek yasak sonra.mujdeli haberi veririz insaallah teyzesi

derindenizlerden canım hiç korkma benim kadar ameliyat korkusu olan bir insan yoktur hayatta ben bile oldum Allah beterinden korusun

umutsuzvakalar canım geçmiş olsun bende annemdeyim benim 2 hafta oldu hala acı var neyse iyi ol birbirimizi degerlendiririz

Geçmiş olsun canım. Allah bir daha yasatmasin. Miyomun kac cm di kac taneydi ve rahminin neresindeydi. Ben de yakın zamanda olacağım ve korkuyorum inan

Ben de ameliyat olacam yakinda.. aynen korkuyorum. Benim miyom dokuz cm bir tane ve rahmin dışına dogru. Senjnki nasıldı.
Allah bir daha yasatmasin. Çok geçmiş olsun

Kizlar siz gelmiyorsunuz ama ben yinede yazayim.
Adetim bitti.yarin randevum var.biliyorsunz devitten sonra
adamakilli bi muayene olamamıştım.yarin bakicaz bakalim son durum ne..
Ama ümitsizim. Çünkü kanamam hala 10 gün sürüyor hatta 10 günden sonrada lekelenmeler oluyor.
Yarin dr çıkışı duruma göre vericem kombu mantarı çayının siparişini.
Ya korkuyorum kizlar..aksine büyümüş olmasa bari bu miyom.:18:

Yahu bu miyomu göstermek neden bana nasip olmuyor bi türlü? ?!!!
Sabahtan beri doktor bekliyorum. Sezeryani varmis.tam geldi konusurken haydiiiiii bi sezeryan daha cikti aradilar.tekrar gitti muayene edemeden.ogleden sonraya kaldi işim. Inat ettim bekleyeceğim. Bu kez bu miyomun son durumunu öğrenmeden gitmeyecegim.sinirimden aglamak üzereyim.

Sevgili Miyomdaşlarim;
Miyomum hala 3.5 hatta 4cm e yakin.devitin faydasini göremeyenlerden oldum bende.
Suan canim cok sıkkın. Ufukta ameliyat var galiba.
7aydir bebegimin gelmeme sebebi galiba bu miyom.
Kendime bi 4ay daha süre veriyorum. Olmadigi takdirde ameliyat olacagim.
Bu 4ayda kombu çayını deneyeceğim miyom icin.insallah ise yarar.
Aslinda cokta umutluyum bu caydan Rabbimin izniyle.
ama suan moralim okadar bozukki size yansitamiyorum cumlelerimde.
İnşallah Şafii olan Rabbim kombu çayını vesile kilar şifam için.
Kullandikca değişimleri yazacagim kizlar.

Topik açtım canim konuyla ilgili. Gerci actigima açacağıma bin pisman ettiler.ne halden anlamaz insanlar var yaa

Evet gördüm.Bu durum normal karşılanmakla birlikte biraz dr. la da alakalı .Biri rutine bağlayıp yalnızca işini yaparken bir başkası karşınında kinin psikolojisini, acısını v.b düşünerek daha ılımlı, özenli olabiliyor sanırım. Üniversite yıllarımda yaşı bizden büyük evli bir arkadaşımdan biliyorum rutin rahatsızlığı nedeni ile çok sık gider bize de anlatırdı bazen. Aslında muayene sırasında ve öncesinde;" ilk kez bu şekilde muayene oluyorum,korkuyorum, canım yanacak mı?, lütfen yavaş olun vb. şeyler de söylemek işe yarayabilir diye düşünüyorum." Sen de içini ferah tut ve bebeğini düşünerek olumlama yapmaya çalış canım. Sağlıklı günler diliyorum.

Son düzenleme:

geçmiş olsun tekrar. bende dün doktora gittim. bebek olması için bir sorun var mı diye kan testi yapılmasını ve ultrosonla miyoma bakılmasını istedim. doktor yarın sabah kan ver dedi. ve üstten ultrason istedi. bugün kan verdim. sonuçlar çarşamba günü çıkacakmış. hasta olduğum için üstten miyoma da baktırdım. bugüne kadar sadece ilk baktırdığımda miyomun boyunu öğrenmiştim. 2,5 sene olmuştu. o zamanlar 3,4 cm di. bugün baktırdım ve miyom 4 cm falan dedi doktor ve ayrıca 1,5 cm bir tane daha miyom var dedi. miyomun cinsi de intramural miyommuş. bir yandan sevindim çünkü 2,5 senedir pek büyüme olmamış. bir yandan çok üzüldüm bir tane daha çıkmış. offff ben ne yapacağım yaa(( çok moralim bozuk. etrafımda herkes hamile. ne yapacağımı, ne düşüneceğimi bilmiyorum. çokkk fazla üzülüyorum bu duruma.
çarşamba günü kadın doğum doktoruna hem tahlilleri hem de ultroson sonucunu göstereceğim. hamile kalma konusunda bakalım ne diyecek. Allahım hepimizin yardımcısı olsun.

Son düzenleme:
tekrardan bitkileri denemeyi düşünüyorum. civan perçemi, aslan pençesi falan deneyen var mı acaba? offfffffff
arkadaşlar buraya yazmayı ihmal etmeyelim. birbirimize destek olalım. heralde hepinizin morali benim gibi çok bozuktur. dua edelim birbirimize. Allah yardımcımız olsun. hayırlı kapılar açsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…