bir de benım bunu kullandıgımı bılen bı arkadasım, baska topıkte , 8 cm myomu olup tüp bebk(eş sebepli tüp) transferi bu yuzden yarıda kalan dier arkadasına d vit den bahsetmıs, kullanmış,sonrakı ay kızda myom bulamamıslar.. inşallah onunda bebeği olur..
Doktora danıştim. Hatta öyle bi anlattimki d vitamini meselesini..doktor bile heyecanlandi.dene bakalim bende takipb edeyim dedi :)
Ama simdi öbür adetime kadar nasıl bekleyecegim ben yaaa
ewet canım, devit bebeklere de verılıyo 1 yasına kadar.. calcımaxta bulunan kalsıyum d vıtamının de fazlasıyla emılmesını sağlıyo canım, eger tam bi tablet calcımax suda erıyen kullanacaksan devite gerek yok.. ben sadece 1/4 kullanıyordum aksamdan aksama.. istersen dr. dediği gibi kullan onda da gunluk dozun 2 katı kadar d vitamını var.. boyle dene ama, adetının 1. gunu başla ve sadece myoma odaklan, bebek olsun dıye stres yapma, hoş bu d vıtamını takvıyesı zaten stresten uzak tutuyo :) hem 4. ay olmaması cok normal dr.lar 12 ay diyolar ya gercekten var bişe %85 kesım bu arada hamiş kalıyo.. myomun gerılemesını sağlamak bile hamiş kalma ihtimalini ve moralını artırcaktır .. inşallah canım sende de işe yarar :)
Tamam canim.dedigin gibi yapacagim insallah.reglimi bekleyecegim.24unede bise kalmadi zaten.esiminde kafasina yatti. Zaten buara gercekten bebekten gectim.miyomla kafayi bozdum.once sağlığım sonra sağlıklı bebeğim insallah
Guzel haberlerimi verecegim insallah cok inanıyorum. Bugün dr bile dedi sen cok inanmışsin diye.belkide inancımı görünce olumsuz bişey diyemedi.
bende çok ınanarak başlamıştım :) sonra bi taşla 5 kuş vurdugumu fark ettim :) inşallah sen de bi sürü olumlu sonuç yaşarsın, dr. da belkı çalışma yapar , biz de burda yayarız iyice , herkes amelıyatsız kurtulsa ne güzel olur :) güzel düşünelim güzel olsun..
kız senı bıze allah gonderdı gercekten agzından bal damlıyorguney ınde dedıgı gıbı :)) bu arada msj kutun dolu canım msj atcam sana ama
bende hemen randevu alıp gıdım doktora danısayım bunu hepımıze umut oldu bak bırden bu
bu mucıze bısey olcak emınım. ınsallah bızlerde senın gıbı göbüşlerimiz bebişle dolar.
inşallah canım sizde de işe yarar, benım ahdım wardı işe yararsa tüm myomlu hatunlara yazıcam bunu diye,çocuk olsa sineye çekilebılır bişey belkı ama hem cocuk ısteyıp hemde %5 ihtimalle bile olsa myom yuzunden hamiş olamama düşüncesi, myomun sureklı buyumesı ve bellı buyuklukte amelıyat edılcek olması sonrasında yapışıklık ihtimali,ya hiç cocugum olmassa dusuncesi,hepsini yaşadım, çok zordu.. belkı cok değil ama 15 ay negatıf gorunce olmıcaana ınanmaya başlıo insan,demoralıze oluyo.. o yuzden ben çektım kımse cekmesın aglamasın istedım canım benım.. inşallah kısa zamanda sağlıklı bebişleriniz olur sizinde :)
arkadaşlar, D vit hakkında yazdıklarınızı hayretle okudum. keşke böyle bir faydası olsa. dr a sorarak denemekte fayda var. ancak tahlil yaptırmadan denemeyin bence.
gebelikte D vitamini fazlası zihinsel gelişimi olumsuz yönde etkiliyor diye biliyorum. depolandığı için sınırlara dikkat. sonraki kontrolümde dr a ben de soracağım. gerekirse takviye kullanayım. bendekiler bebekle beraber büyüyorlar, büyümesini durdursa yeterlidir.
arkadaşlar, D vit hakkında yazdıklarınızı hayretle okudum. keşke böyle bir faydası olsa. dr a sorarak denemekte fayda var. ancak tahlil yaptırmadan denemeyin bence.
gebelikte D vitamini fazlası zihinsel gelişimi olumsuz yönde etkiliyor diye biliyorum. depolandığı için sınırlara dikkat. sonraki kontrolümde dr a ben de soracağım. gerekirse takviye kullanayım. bendekiler bebekle beraber büyüyorlar, büyümesini durdursa yeterlidir.
ewet bende o nedenle yerleşme olabılme ihtimali oldugu donemden ıtıbaren gebe dozuna dusurmustum.. 3 haftadır da elevıt kullanıyorum onunda içinde 500 ıu d vitamini war.. sınırı gecmemek gebelık ıhtımalıne karsı faydalı.. senın nasıl suan, büyüdü mü gebelıkle beraber?
canım bugün dr ye gittim ben masadaki hamiş kadının 5 cmlik miyomu varmış:)
yani miyomla hamile kalmak imkansız değil:)
inşaalhhhhhhhhhhcanım bugün dr ye gittim ben masadaki hamiş kadının 5 cmlik miyomu varmış:)
yani miyomla hamile kalmak imkansız değil:)
ewet kesınlıkle ımkansız değil, myomla da hamiş olan bi sürü insan oluyo.. :)
bendekiler büyüdü canım, en son ölçümlerde 6 cm e ulaşmıştı. rahim büyüdükçe myomlar da genelde büyürmüş(istisnalar olabilir tabii). bebekten önce 2,5- 3 cm çaplı ve daha küçük myomlarım vardı. son hallerini söylemedi dr. doğumdan sonra küçülürmüş yine. bende sayıca fazla olması en büyük sıkıntı. gebelikte de bebeğin nerede tutunduğu ile riski değişken oluyormuş. dr un dediğine göre 6 cm olarak büyüyen myomun yakınında tutunsaymış plesanta, o zaman riskim çok yüksek olurmuş.neyse ki çok yakın değiller. bir sıkıntı olmadan doğumu atlatırız inş. doğumun sonrasında ameliyat düşünüyordum ama eğer D vitamini ile küçülebilecek bir şeyse, hiç ameliyata gerek kalmaz.
şu an vitamin ile büyümesinin durması bile yeterli. sen de güzel bilgi vermişsin, gereken noktalarda uyarını yapmışsın. teşekkürler. inş sorunsuz tamamlarsın gebeliğini canım.
ewet buyuk bı cogunluk gebelıkle buyuyup dogumla eskı hallerını alıyomuş, bu arada benım ılk kese gordugumuzde kese çapı 1.04 cm miş ama myom gorunmedıi dr. bebek kapatmış olabılır dedi ama benım myom 2.5 cmdi, sanırım ya küçüldü yada yok oldu :) dogumdan sonra deneyebılırsın, amelıyattan ben tırsıyorum bı de 2 cocuk ıstıyorum Rabbım kısmet ederse, o yuzden amelıyattan once 2. ye hazırlanmam lazım az bı arayla :) ben vitamıne başlarken şunu düşündüm 1,25 cm gerılese bıle kardır,inşallah herkeste işe yarar.. benım bu araktırmanın kaynagını da zencı kadınların d vıtamını eksılıgı yasadıgı ve myomun gorulme ıhtımalı beyazlara oranla 8 kat fazla olusu.. eğer belırgın bı eksıklık yoksa gunluk 400 ıu alınabılır, warsa da bu arastırmada kulanılan doza kadar kullanılabılır .. tabii depolanan bi vitamın oldugundan uzuun sureler yuksek doz kullanılamaz ,3 hafta diye başaldım ama 16 gun kullanabıldım yuksek dozda.. 3 hafta kullanıldıktan sonra ,haftada 2 kere 3 gun arayla 400 ıu almak yeterlı gelır (ilaç olarak alınan d vitamını yarı omru 3-4 gun oldugundan)..
inşallah tüm hamiş hatunlar gebelıgımızı sağlıkla vaktınde tamamlar bebişlerimizi kucagımıza alırız :)
bir de benım bunu kullandıgımı bılen bı arkadasım, baska topıkte , 8 cm myomu olup tüp bebk(eş sebepli tüp) transferi bu yuzden yarıda kalan dier arkadasına d vit den bahsetmıs, kullanmış,sonrakı ay kızda myom bulamamıslar.. inşallah onunda bebeği olur..
Canim bu ara cok sık girip yazamıyorum. Ama 24unde adetimle birlikte kullanmaya baslicam d vit. Sende buralarda olursan o tarihlerde cok mutlu olurum.nasil kullanacagimi falan anladimda yinede zannediyorum desteğine ihtiyacim olacak.
Canım hangi topikte, kullanan arkadaş kim acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?