Kızlar şöyle bir yazı buldum D vit ile ilgili, bitkiblog.com dan alıntıdır;
D Vitamini Miyom Riskini Azaltabilir
Epidemiyoloji dergisinde yer alan yeni bir çalışmada yeterli D vitamini alımının rahimdeki miyom riskini azalttığı bulunmuştur.
Miyomlar rahimdeki iyi huylu tümörlerdir. Miyomlar çok nadir hayatı tehdit eden kanserlere dönüşseler bile, rahatsızlık verip, sırt ağrısına neden olup, aşırı kanama yapıp kısırlığa yol açabilirler.
Araştırmaya 35-49 yaşları arasında 1000 kadın katılmıştır. D vitamini seviyeleri ölçüldüğünde siyahi kadınların %10 ve beyaz kadınların %50 si yeterli D vitamini seviyesine sahipti. D vitamini seviyeleri ile miyom arasındaki risk incelendiğinde yeterli D vitamini seviyesi olanların %32 daha az miyom sahibi olma riskini sahiptir.
Miyomlar genelde 30 -40 yaş arası kadınlarda görünür. Çoğu miyom küçüktür ve semptomları yoktur.
D vitamininin seviyesinin düşük olması hamilelikte tekrar eden vajinal enfeksiyonlara neden olabilir veya PMS riskini yükseltir.
Tüm yaş grupları için günlük 600-800 ünite D vitamini alımı gerekmektedir. Dr. Öz 1000 üniteyi tavsiye etmektedir.
D vitamininin doğal kaynaklardan da alabilirsiniz. Somon, ton balığı, kahvaltı gevrekleri ve süt D vitamini kaynağıdır. En iyi kaynak ise 10-15 dakika dışarıda güneş almaktır. Daha koyu ciltlier ise 2-3 kat daha uzun süre güneş almalıdırlar.
canım, geçmiş olsun tekrardan.. o arkadası bılmıorum, cunku vıtamıne baslarken soyleıdgım arakdasım da o arkadasa soylemıs, aynı zamanlarda yapmıs olduk yanii.. hangi topikte, rumuzu ne bılmıorum inan :) sadece onunda mutlu olması bana yetmişti.. peki sen araştırdın mı yabancı kaynaklardan ?
Canım teşekkürler, benim ilaçlı tomografim çekildi tekrar ilki yanlış çekilmişti bu gün sonuç çıkmış onu dr.a randevu alıp göstereceğim. Çok detaylı bir araştırma yapamadım açıkçası bunlarla uğraşmaktan. Yukarıda ki yazıyı buldum işte ve senin yazdıklarınla örtüşüyor. 3-4 gündür güneşin dik olduğu saatlerde avuçlarımı açıp güneşleniyorum. Benim miyom 2-3 gündür yine kendini belli etmeye başladı alttan, çok huzursuz oluyorum. Şişkinlik ,basınç ve kasıkta ağrı da yapıyor.
Gösterebileceğin kaynak var mı acaba?
iş arasında acele bunları buldum, her cümlenin sonunda çevirisi var kızlar..
Canım bu gün dr. a gittim. Ameliyat dedi. D vitten bahsettim. Bizim öyle bir çalışmamız ve o konuda bilgimiz yok dedi. 30 gün boyunca, gün de 1200 lük dozun zararı olup olmayacağını sordum, böbreklerde problem ve taş yoksa bir şey olmaz dedi.Üstelik kan tahlili bile yapmadan.D vit aldım eczaneden bir şişe, yarın hem başka bir dr.a görüneceğim hem de D vit.e başlayacağım. İnşAllah işe yarar bende de. Sabah ve akşam kaçar damla alıyorduk tam olarak? Bir de ben calcimax yerine ayran-süt filan içeceğim 1 bardak,umarım etkisi olur.
merhaba arkadaşlar
konu açmıştım bununla ilgilli 28 haziranda ameliyatım var ama öncesinde pazaryesi günü bir başka doktora gidip onunda görüşünü alacağım eğer ameliyat derse olacağım 15 aydır bebek sahibi olmaya çalışıyorum belki de bu yüzden olmuyor
üzüldüm yaaCanım bu gün dr. a gittim. Ameliyat dedi. D vitten bahsettim. Bizim öyle bir çalışmamız ve o konuda bilgimiz yok dedi. 30 gün boyunca, gün de 1200 lük dozun zararı olup olmayacağını sordum, böbreklerde problem ve taş yoksa bir şey olmaz dedi.Üstelik kan tahlili bile yapmadan.D vit aldım eczaneden bir şişe, yarın hem başka bir dr.a görüneceğim hem de D vit.e başlayacağım. İnşAllah işe yarar bende de. Sabah ve akşam kaçar damla alıyorduk tam olarak? Bir de ben calcimax yerine ayran-süt filan içeceğim 1 bardak,umarım etkisi olur.
canım yurtdışında yapılan çalışma 3 hafta.. bende 21 gun yaparım diye başlamıştım , ama hamile olabılecegımden süphelendıgım ıcın 16 gun kullanabıldım.. 30 gun kullanmana gerek yok bence.. birde myomun yerleştiği yer nerde? saplı mı? rahım duvarının içinde mi dışında mı rahım duvarına mı gomulu? amelıyat olursa açık mı yapılcak? hepsini yaz olur mu.. calcimax yerıne süt yogurtta olur.. calcimax kullanmayacagına gore sabah 5 akşam 5 damla alırsan 1350 ıu almıs olursun..
tabııkı gelırım :) yani inşallah gecen hafta hafıf bi kanamam oldu.. sürekli sırt üstü yattım dr.umun emrıyle.. boyle bı ıstısna harıcınde burdayım canım :)
8mm yazmışım 8 cm arkadaşlar pardon 7 cm den 1 cm daha büyüdü arkadaşım cvp vermiyormusun neyse yarın bakarım belki yarın yazarsın
8mm yazmışım 8 cm arkadaşlar pardon 7 cm den 1 cm daha büyüdü arkadaşım cvp vermiyormusun neyse yarın bakarım belki yarın yazarsın
canım yurtdışında yapılan çalışma 3 hafta.. bende 21 gun yaparım diye başlamıştım , ama hamile olabılecegımden süphelendıgım ıcın 16 gun kullanabıldım.. 30 gun kullanmana gerek yok bence.. birde myomun yerleştiği yer nerde? saplı mı? rahım duvarının içinde mi dışında mı rahım duvarına mı gomulu? amelıyat olursa açık mı yapılcak? hepsini yaz olur mu.. calcimax yerıne süt yogurtta olur.. calcimax kullanmayacagına gore sabah 5 akşam 5 damla alırsan 1350 ıu almıs olursun..
cvplarınız için tşk. arkadaşlar dün adetimin 3.günüydü cvbı beklemeden gidip aldım dün kullanmaya başladım ayrıca sıcak su torbasını da uyguluyorum birde hepsi ameliyat dedi ama yatak açık gibi hamile kalabilirsin de düşün dediler bende 1.5 senedir araştırıyorum her şeyi ama soğan kürü aklıma yatmamıştı hiç ısınmadım meğer bazı kişilere ters tepiyormuş birde bunu deneyelim vitamin nede olsa hadi hayırlısı benden başka başlayan var mı birlikte takipte olalım bakalım birde arkadaşlar yaşlı bir teyze demişti eltisi hamile kalamamış senelerce bir teyze onlara adetin 4 ve 5. günü birlikte olun rahim tamamıyla açık oluyor demiş eltisi denemiş 2. ay hamile kalmış adetliyken günah ama bu teyzede kimin olmasa söylüyor yapanların hep olmuş çocuğu bende çocuk seviyordum torunuymuş muhabbet derken bana da dedi ama günah ne yapsam bilmiyorum ki anne olma isteği ağır basacak galiba :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?