Rahimde Myom u olup da hamile kalan var mı?

:) demekki tr.den sayfalara da aktarılmaya başlamış artık :) çok sevındım..

Canım teşekkürler, benim ilaçlı tomografim çekildi tekrar ilki yanlış çekilmişti bu gün sonuç çıkmış onu dr.a randevu alıp göstereceğim. Çok detaylı bir araştırma yapamadım açıkçası bunlarla uğraşmaktan. Yukarıda ki yazıyı buldum işte ve senin yazdıklarınla örtüşüyor. 3-4 gündür güneşin dik olduğu saatlerde avuçlarımı açıp güneşleniyorum. Benim miyom 2-3 gündür yine kendini belli etmeye başladı alttan, çok huzursuz oluyorum. Şişkinlik ,basınç ve kasıkta ağrı da yapıyor.
Gösterebileceğin kaynak var mı acaba?

Son düzenleme:

Vitamin D shrinks fibroid tumors in rats, March 1, 2012 News Release - National Institutes of Health (NIH)

NIH tarafından finanse edilen çalışma genel bir durum için olası tedavi önerir
Treatment with vitamin D reduced the size of uterine fibroids in laboratory rats predisposed to developing the benign tumors, reported researchers funded by the National Institutes of Health. D vitamini ile tedavi, iyi huylu tümör oluşma yatkın laboratuvar sıçanlarda miyom büyüklüğü azaltılmış Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından finanse edilen araştırmacılar rapor.

Uterine fibroids are the most common noncancerous tumors in women of childbearing age. Miyom çocuk doğurma çağındaki kadınlarda en sık görülen kanserli olmayan tümörlerdir. Fibroids grow within and around the wall of the uterus. Myomlar rahim duvarı içinde ve çevresinde büyür. Thirty percent of women 25 to 44 years of age report fibroid-related symptoms, such as lower back pain, heavy vaginal bleeding or painful menstrual periods. Kadınların yüzde otuz 25-44 gibi bel ağrısı, ağır vajinal kanama veya ağrılı adet dönemleri gibi yaş raporu myom ile ilgili semptomların, yıl. Uterine fibroids also are associated with infertility and such pregnancy complications as miscarriage or preterm labor. Miyom da kısırlık ve düşük veya erken doğum gibi gebelik komplikasyonları ile ilişkilidir. Other than surgical removal of the uterus, there are few treatment options for women experiencing severe fibroid-related symptoms and about 200,000 US women undergo the procedure each year. Rahim cerrahi olarak çıkarılması dışında, kadınların ciddi myom ile ilgili belirtileri ve yaklaşık 200.000 ABD kadınların her yıl prosedür geçmesi için birkaç tedavi seçenekleri vardır. A recent analysis by NIH scientists estimated that the economic cost of fibroids to the United States, in terms of health care expenses and lost productivity, may exceed $34 billion a year. Bir son analiz sağlık giderleri ve üretkenlik kaybı açısından ABD'ye myom ekonomik maliyeti, 34 $ milyar yıl aşabilir tahmin NIH bilim adamları tarafından.

Fibroids are three to four times more common in African-American women than in white women. Myomlar beyaz kadınlara göre Afrikalı-Amerikalı kadınlarda daha sık üç-dört kez bulunmaktadır. Moreover, African-American women are roughly 10 times more likely to be deficient in vitamin D than are white women. Ayrıca, Afrikalı-Amerikalı kadınlarda eksik olduğu yaklaşık 10 kat daha fazladır D vitamini beyaz kadın daha. In previous research, the study authors found that vitamin D inhibited the growth of human fibroid cells in laboratory cultures. Önceki araştırmada, çalışmanın yazarları D vitamini laboratuvar kültürlerde insan miyom hücrelerinin büyümesini inhibe bulundu.

"The study results provide a promising new lead in the search for a non-surgical treatment for fibroids that doesn't affect fertility," said Louis De Paolo, Ph.D., chief of the Reproductive Sciences Branch of the NIH's Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development, which funded the study. "Çalışma sonuçları doğurganlık etkilemez myom için bir cerrahi olmayan tedavi arayışında umut verici yeni kurşun sağlamak," NIH en Eunice Kennedy Shriver Üreme Bilimler Şube şefi Louis De Paolo, Ph.D., dedi Çalışma finanse Çocuk Sağlığı ve İnsan Gelişimi Ulusal Enstitüsü,.

First author Sunil K. Halder, Ph.D., of Meharry Medical College in Nashville conducted the research with Meharry colleagues Chakradhari Sharan, Ph.D., and Ayman Al-Hendy, MD, Ph.D., and with Kevin G. Osteen, Ph.D., of Vanderbilt University Medical Center, also in Nashville. Nashville Meharry Medical College ilk yazar Sunil K. Halder, Ph.D., Meharry arkadaşları Chakradhari Sharan, Ph.D., ve Ayman Al-Hendy, MD, Ph.D., ve Kevin G. ile araştırma yaptı Ayrıca Nashville Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi, bir Osteen, Ph.D.,. The findings appeared online in the journal Biology of Reproduction. Bulgular Üreme dergisinde Biyoloji çevrimiçi çıktı.

For the current study, the researchers tested the vitamin D treatment on a strain of rats genetically predisposed to developing fibroid tumors. Mevcut çalışma için, araştırmacılar fibroid tümörler geliştirmek için genetik olarak yatkın farelerin bir yük üzerinde D vitamini tedavi test. After examining the animals and confirming the presence of fibroids in 12 of them, the researchers divided the rats into two groups of six each: those that would receive vitamin D and those that would not. D vitamini alacak olanlar ve bu olmaz bu: hayvanları muayene ve bunların 12 myom varlığı onayladıktan sonra, araştırmacılar altı her iki gruba sıçan ayrılmıştır.

In the first group, small pumps implanted under the skin delivered a continuous dose of vitamin D for three weeks. Birinci grupta, deri altına yerleştirilen küçük pompalar üç hafta boyunca D vitamini sürekli bir doz teslim. The researchers then examined the animals in both groups. Araştırmacılar daha sonra her iki grupta da hayvanlar inceledi. Fibroids increased in size in the untreated rats, but, in the rats receiving vitamin D, the tumors had shrunk dramatically. Myomlar tedavi edilmemiş ratlarda boyutu artmıştır, ancak, D vitamini alan sıçanlarda, tümörler önemli ölçüde küçülmüştü. On average, uterine fibroids in the group receiving vitamin D were 75 percent smaller than those in the untreated group. Ortalama olarak, D vitamini alan grupta miyom tedavi grubuna göre yüzde 75 daha küçük.

The amount of vitamin D the rats received each day was equivalent to a human dose of roughly 1,400 international units. The recommended amount of vitamin D for teens and adults age 70 and under is 600 units daily , although up to 4,000 units is considered safe for children over age 9, adults, and for pregnant and breastfeeding females. Sıçan her gün alınan D vitamini miktarı yaklaşık 1.400 uluslararası birim bir insan dozuna eşdeğer oldu. gençler ve yetişkinler yaş 70 ve altında D vitamini önerilen miktarda her gün 600 birimdir , en fazla 4.000 adet için güvenli kabul olmasına rağmen 9 yaşında, yetişkin, üzerinde ve hamile ve emziren kadınlar için çocuk.

"Additional research is needed to confirm vitamin D as a potential treatment for women with uterine fibroids," said Dr. Al-Hendy. "Ek araştırmalar miyom olan kadınlar için potansiyel bir tedavi olarak D vitamini onaylamak için gereklidir," Dr Al-Hendy söyledi. "But it is also an essential nutrient for the health of muscle, bone and the immune system, and it is important for everyone to receive an adequate amount of the vitamin." "Ama aynı zamanda kas, kemik ve bağışıklık sisteminin sağlığı için gerekli bir besindir ve herkes vitamini yeterli miktarda almak için önemlidir."

Fatty fish such as salmon, mackerel and tuna are the best natural sources of the vitamin. Somon, uskumru ve ton balığı gibi yağlı balık vitamini en iyi doğal kaynaklarıdır. Very few foods naturally contain vitamin D. Fortified milk and other fortified foods provide an additional source of the vitamin. Çok az yiyecek doğal olarak D vitamini güçlendirilmiş süt içeren ve diğer zenginleştirilmiş yiyecekler vitamin ek bir kaynak sağlamak. Vitamin D is also produced when ultraviolet rays from sunlight strike the skin. Güneş ışığından ultraviyole ışınları cilt grev zaman D vitamini de üretilmektedir

Vitamin D may reduce risk of uterine fibroids

D vitamini Uterin Myomlar riski azaltın Mayıs
Apr. 15, 2013 — Women who had sufficient amounts of vitamin D were 32 percent less likely to develop fibroids than women with insufficient vitamin D, according to a study from researchers at the National Institutes of Health. 15 Nisan 2013 - D vitamini yeterli miktarda vardı Kadın Ulusal Sağlık Enstitüleri araştırmacılar bir araştırmaya göre, yetersiz D vitamini ile kadınlara göre myom geliştirmek için daha az yüzde 32 idi.

--------------------------------------------------------------------------------

Share This: Bu haberi paylaş:
70Fibroids, also known as uterine leiomyomata, are noncancerous tumors of the uterus. Ayrıca rahim leiomyomata olarak bilinen myom, rahim kanserli olmayan tümörlerdir. Fibroids often result in pain and bleeding in premenopausal women, and are the leading cause of hysterectomy in the United States. Myomlar genellikle menopoz öncesi kadınlarda ağrı ve kanama neden ve ABD'de histerektomi önde gelen nedenidir.

The study of 1,036 women, aged 35-49, living in the Washington, DC, area from 1996 to 1999, was led by Donna Baird, Ph.D., a researcher at the National Institute of Environmental Health Sciences (NIEHS), part of NIH. 1996 1999 Washington, DC, bölgede yaşayan, 35-49 yaş arası 1.036 kadın çalışmada, Donna Baird, Doktora, Çevre Sağlığı Bilimleri Ulusal Enstitüsü (NIEHS) bir araştırmacı, bir bölümü tarafından önderlik etti NIH. Baird and her collaborators at The George Washington University and the Medical University of South Carolina screened participants for fibroids using ultrasound. Baird ve George Washington Üniversitesi ve ultrason kullanarak myom için Güney Carolina ekranlı katılımcıların Tıp Üniversitesi'nde işbirlikçileri. They used blood samples to measure the primary circulating form of vitamin D, known as 25-hydroxy D. Those with more than 20 nanograms per milliliter of 25-hydroxy D were categorized as sufficient, though some experts think even higher levels may be required for good health. Bazı uzmanlar daha yüksek seviyeleri için gerekli olabilir düşünüyorum ama onlar, 25-hidroksi D mililitrede 20'den fazla nanogram ile 25-hidroksi D Bu yeterli olarak kategorize edildi olarak bilinen D vitamini birincil dolaşan formu, ölçmek için kan örnekleri kullanılır sağlık. The body can make vitamin D when the skin is exposed to the sun, or vitamin D can come from food and supplements. Cilt güneşe maruz kaldığında vücudun D vitamini yapabilir, ya da D vitamini gıda ve takviyeleri gelebilir.

Study participants also completed a questionnaire on sun exposure. Çalışmaya katılanların da güneşe maruz kalma ilgili bir anket yapıldı. Those who reported spending more than one hour outside per day also had a decreased risk of fibroids. Günde dışında fazla bir saat harcama bildirenlere, ayrıca myom bir azalma riski vardı. The estimated reduction was 40 percent. Tahmini azalma yüzde 40 oldu. Although fewer black than white participants had sufficient 25-hydroxy D levels, the estimated reduction in prevalence of fibroids was about the same for both ethnic groups. Beyaz katılımcılar daha az siyah yeterli 25-hidroksi D düzeyleri, myom prevalansı tahmini azalma olmasına rağmen her iki etnik gruplar için yaklaşık aynıydı.

"It would be wonderful if something as simple and inexpensive as getting some natural sunshine on their skin each day could help women reduce their chance of getting fibroids," said Baird. "Her gün kendi cilt üzerinde bazı doğal güneş ışığı alma gibi basit ve ucuz bir şey kadınların myom alma şansını azaltmaya yardımcı olabilir, çok harika olurdu," Baird dedi.

Baird also noted that, though the findings are consistent with laboratory studies, more studies in women are needed. Baird de bulgular laboratuvar çalışmaları ile uyumlu olmasına rağmen, kadınlarda daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır, kaydetti. Baird is currently conducting a study in Detroit to see if the findings from the Washington, DC, study can be replicated. Baird şu anda Washington, DC bulgular, çalışma çoğaltılmış olabilir görmek için Detroit'te bir çalışma yürütmektedir.

Other NIEHS in-house researchers, led by Darlene Dixon, DVM, Ph.D., are learning more about fibroid development, by examining tissue samples from study participants who had surgery for fibroids. Darlene Dixon, DVM, Ph.D. tarafından yönetilen diğer NIEHS içi araştırmacılar, myom için ameliyat oldu Çalışmaya katılanların doku örnekleri inceleyerek, myom gelişimi hakkında daha fazla bilgi vardır.

"This study adds to a growing body of literature showing the benefits of vitamin D," said Linda Birnbaum, Ph.D., director of NIEHS and the National Toxicology Program. "Bu çalışma, D vitamini yararları gösteren, gittikçe artan vücut ekler," Linda Birnbaum, Ph.D., NIEHS müdürü ve Ulusal Toksikoloji Programı söyledi

Vitamin D and the Risk of Uterine Fibroids : Epidemiology

Soyut Background: Uterine leiomyomata (also known as fibroids) are benign tumors of uterine smooth muscle that are characterized by overproduction of extracellular matrix. Amaç: Rahim leiomyomata (ayrıca myom olarak da bilinir) hücre dışı matriks aşırı ile karakterizedir uterus düz kas iyi huylu tümörlerdir. Fibroids are the leading indication for hysterectomy in the United States. Myomlar ABD'de histerektomi için önde gelen göstergesidir. The active metabolite of vitamin D has been shown to inhibit cell proliferation and extracellular matrix production in fibroid tissue culture and to reduce fibroid volume in the Eker rat. D vitamini aktif metaboliti lifli doku kültürü, hücre çoğalması ve hücre-dışı matrisi üretimini inhibe etmek ve Eker sıçanlardaki tümör hacmini azaltmak için gösterilmiştir. No previous study has examined whether vitamin D is related to fibroid status in women. No önceki çalışmada D vitamini kadınlarda myom durumu ile ilgili olup olmadığını incelemiştir.

Methods: The National Institute of Environmental Health Sciences Uterine Fibroid Study enrolled randomly selected 35- to 49-year-old women who were members of an urban health plan during 1996–1999. Yöntem: Çevre Sağlığı Bilimleri Uterus Myom Çalışma Ulusal Enstitüsü rastgele 35 seçilmiş alındı ​​- 1996-1999 sırasında bir kentsel sağlık planı üyesi olan 49 yaşındaki kadın. Fibroid status was determined by ultrasound screening of premenopausal women (620 blacks, 416 whites). Myom durumu premenopozal kadınların ultrason tarama (620 siyahlar, beyazlar 416) ile belirlendi. Vitamin D status was assessed in stored plasma by radioimmunoassay of 25-hydroxyvitamin D (25(OH)D) and questionnaire data on sun exposure. D vitamini durumu 25-hidroksi D (25 (OH) D) ve güneşe maruz kalma ile ilgili anket veri radioimmunoassay tarafından saklanan plazmada değerlendirildi. Associations were evaluated with logistic regression, controlling for potential confounders. Dernekler potansiyel karıştırıcı faktörler için kontrol, lojistik regresyon ile değerlendirildi.

Results: Only 10% of blacks and 50% of whites had levels of 25(OH)D regarded as sufficient (>20 ng/ml). Sonuçlar: siyahların sadece 10% ve beyazların% 50 (> 20 ng / ml) yeterli olarak kabul 25 (OH) D düzeyleri vardı. Women with sufficient vitamin D had an estimated 32% lower odds of fibroids compared with those with vitamin D insufficiency (adjusted odds ratio [aOR] = 0.68, 95% confidence interval [CI] = 0.48–0.96). Yeterli D vitamini olan kadınlar D vitamini yetersizliği olan ile karşılaştırıldığında myom yaklaşık% 32 daha düşük oranlar vardı (odds oranı ayarlanabilir [AOR] = 0.68,% 95 güven aralığı [CI] = 0,48-0,96). The association was similar for blacks and whites. Dernek siyahlar ve beyazlar için benzerdi. Self-reported sun exposure ≥1 hour per day (weather permitting) was also associated with reduced odds of fibroids (aOR = 06. [0.4–0.9]), with no evidence of heterogeneity by ethnicity. Kendini bildirilen güneşe maruz günde ≥ 1 saat (Hava izin) da etnik kökene göre heterojen bir kanıt ile, myom düşük oran (AOR = 06. [0.4-0.9]) ile ilişkili bulunmuştur.

Conclusions: The consistency of findings for questionnaire and biomarker data, the similar patterns seen in blacks and whites, and the biological plausibility provide evidence that sufficient vitamin D is associated with a reduced risk of uterine fibroids. Sonuç: Anket ve biyolojik verileri, siyahlar ve beyazlar görülen benzer modeller ve biyolojik inandırıcılık yeterli D vitamini miyom riskinin azalması ile ilişkili olduğunu kanıtlamak için bulguların tutarlılığı.

iş arasında acele bunları buldum, her cümlenin sonunda çevirisi var kızlar..

merhaba arkadaşlar
konu açmıştım bununla ilgilli 28 haziranda ameliyatım var ama öncesinde pazaryesi günü bir başka doktora gidip onunda görüşünü alacağım eğer ameliyat derse olacağım 15 aydır bebek sahibi olmaya çalışıyorum belki de bu yüzden olmuyor

iş arasında acele bunları buldum, her cümlenin sonunda çevirisi var kızlar..

Canım bu gün dr. a gittim. Ameliyat dedi. D vitten bahsettim. Bizim öyle bir çalışmamız ve o konuda bilgimiz yok dedi. 30 gün boyunca, gün de 1200 lük dozun zararı olup olmayacağını sordum, böbreklerde problem ve taş yoksa bir şey olmaz dedi.Üstelik kan tahlili bile yapmadan.D vit aldım eczaneden bir şişe, yarın hem başka bir dr.a görüneceğim hem de D vit.e başlayacağım. İnşAllah işe yarar bende de. Sabah ve akşam kaçar damla alıyorduk tam olarak? Bir de ben calcimax yerine ayran-süt filan içeceğim 1 bardak,umarım etkisi olur.

canım yurtdışında yapılan çalışma 3 hafta.. bende 21 gun yaparım diye başlamıştım , ama hamile olabılecegımden süphelendıgım ıcın 16 gun kullanabıldım.. 30 gun kullanmana gerek yok bence.. birde myomun yerleştiği yer nerde? saplı mı? rahım duvarının içinde mi dışında mı rahım duvarına mı gomulu? amelıyat olursa açık mı yapılcak? hepsini yaz olur mu.. calcimax yerıne süt yogurtta olur.. calcimax kullanmayacagına gore sabah 5 akşam 5 damla alırsan 1350 ıu almıs olursun..

canım nasılsın doktora gıttın mı?

üzüldüm yaa umarım su d vitamını işe yarar kızlar yoksa benımde amelıyat olmam kacınılmaz

rabbım hepımızı bu dertten en kısa zamanda kurtarsın inşallah.

tabııkı gelırım :) yani inşallah gecen hafta hafıf bi kanamam oldu.. sürekli sırt üstü yattım dr.umun emrıyle.. boyle bı ıstısna harıcınde burdayım canım :)

Teşekkür ederim canim :) desteginle hepimiz kurtulcaz bu myomdan insallah :)
Buarada Rabbim sıkıntısız atlatmani nasip etsin saglikla al kucağına insallah.dikkat et aman.

slm arkadaşlar benimde 8 mm yani bayağı büyük bir 17 aydır oldu öğreneli yani evlenemeden öğrendim 7mm büyüdü araştırıyorum ameliyat olmak istemiyorum çok büyük olduğu için ameliyatta eğer kanama olursa rahimi alma riski var dedi 3 doktora gittim 3'üde aynısını dedi ne yapacağım bilmiyorum benim miyom rahimle karşılıklı ve aynı ölçüde rahim kadar offf bu d vit benimde aklıma yattı şuan adetimin 4.günü başlasam olurmu bana cvp yazarmısınız kimseye bana denilenler denildimi aranızda :'((

8mm yazmışım 8 cm arkadaşlar pardon 7 cm den 1 cm daha büyüdü arkadaşım cvp vermiyormusun neyse yarın bakarım belki yarın yazarsın

8mm yazmışım 8 cm arkadaşlar pardon 7 cm den 1 cm daha büyüdü arkadaşım cvp vermiyormusun neyse yarın bakarım belki yarın yazarsın

canım geçmis olsun. merak etme bizlerde senin gibi endiseliydik ama d vitamını sayesinde insallah huzura kavusacaz. bende hamılı kelmek icin uğrasıyorum. benimde yaklasık 5 cm rahım duvarında myom.bana da ilk gittiğim doktor bilki rahmını alabılırz demisti ama korkma .diğer gittiğim doktorlar hamıle kalmam gerektiğini söyledi kalamazsan o zaman myomu alırız demislerdi. bazı doktorlar insanı strese sokuyorlar canım.

Evet canım 21 gün, kafa karışıklığından 30 gün yazmışım. Biri saplı ve aşağı doğru ilerlemiş durumda.Diğer ikisi de rahim içinde duvarda gömülüydü sanırım. Saplı olanı alacaklar, diğerlerine dokunmayacaklarmış,3 ve 2 cm'ler çünkü. Üç dr. da ameliyat dedi.Saplı olup aşağı sarkan polip olabilirmiş ve aşağıdan girerek ameliyat yapılacak denildi.

Son düzenleme:
cvplarınız için tşk. arkadaşlar dün adetimin 3.günüydü cvbı beklemeden gidip aldım dün kullanmaya başladım ayrıca sıcak su torbasını da uyguluyorum birde hepsi ameliyat dedi ama yatak açık gibi hamile kalabilirsin de düşün dediler bende 1.5 senedir araştırıyorum her şeyi ama soğan kürü aklıma yatmamıştı hiç ısınmadım meğer bazı kişilere ters tepiyormuş birde bunu deneyelim vitamin nede olsa hadi hayırlısı benden başka başlayan var mı birlikte takipte olalım bakalım birde arkadaşlar yaşlı bir teyze demişti eltisi hamile kalamamış senelerce bir teyze onlara adetin 4 ve 5. günü birlikte olun rahim tamamıyla açık oluyor demiş eltisi denemiş 2. ay hamile kalmış adetliyken günah ama bu teyzede kimin olmasa söylüyor yapanların hep olmuş çocuğu bende çocuk seviyordum torunuymuş muhabbet derken bana da dedi ama günah ne yapsam bilmiyorum ki anne olma isteği ağır basacak galiba :/

Canim hadi insallah şifana vesile olur d vit.nasil kullanıyorsun deviti? Bende eger bu ay hamile degilsem adetimin ilk günü başlayacağım. Pazartesi gününü bekliyorum sabırsızlıkla.
Bide o yaşlı teyzenin dediği ni yapmani tavsiye etmem.belki haklidir bilemiyorum.dogru olabilir.ama haram olduğu apaçık bilinen bir şeyle cocuk olursa korkarim onun kötü bisekilde bana geri dönmesinden.yani hayirli evlat ver diye dua ediyoruz sonrada haram yolla cocuk yapıyoruz. Hic mantikli gelmedi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…