RainbowColors dostlarıyla diyette:))

bendede iyi çok şükür.yarına bizde davetteyiz nasıl yapacağım bilmiyorum.bana geldiklerinde yiyemiyorum hizmet etmekten ama gidince ayıp olmasın diye yiyor insan e birde israrlar oluyor.kıramıyorsun:(

eşimde diyette benim dikkat ediyor vermesi gerekn 20 kilo kadar var kendimden çok onun kilo vermesini isitiyorum inanın.ailede şeker var ve risk altında ne yazıkki genetik şanssızlık işte:(

bizim ailede de genetik olarak şeker var anne tarafında da baba tarafında da .. neyse ki şuan bende birşey yok ama yaş ilerledikçe :50:
erkekler daha kolay kilo veriyor sanırım.. babamla 1-2 hafta yürüyüşe çıktık ekmeği kıstı yağlı şeyleri kıstı o 3 kilo verdi haftada .. şok olduk ben de işte 1 kilo alca vermiştim koştur koştur 45 dk yürüyordum resmen :1: :124:

bendede iyi çok şükür.yarına bizde davetteyiz nasıl yapacağım bilmiyorum.bana geldiklerinde yiyemiyorum hizmet etmekten ama gidince ayıp olmasın diye yiyor insan e birde israrlar oluyor.kıramıyorsun:(

eşimde diyette benim dikkat ediyor vermesi gerekn 20 kilo kadar var kendimden çok onun kilo vermesini isitiyorum inanın.ailede şeker var ve risk altında ne yazıkki genetik şanssızlık işte:(
benim eşimin de vermesi gereken 20 kilosu var en az ve benim kadar dikkat etmediği halde yaklaşık 5 kilo verdi ramazanı şerif gireli
en önemlisi de azcık dikkat ederse verebildiğini gördü,inşallah bayramdan sonraya da bu azimle gider.
bana gelince sanırım regl oldum,yani leke geldi,ümidim yerleşme olması ama bikaç gün geçmeden bişey diyemem.
tabiki oruç tutmuyorum.
eşime sahur hazırladım ve çok acıkmıştım,bi dilim ekmek kadar pide yedim,bide saçma ama kavanozda fıstık vardı,çok koktu,bu avuç kadar yedim:37:
saat 11 30 gibi kahvaltı yaptım
domates 1 kk kadar peynir
azcık bal ve azcık yağ sürdüm ekmeğe:36:
sanırım tam zayıflama menüsü benimki:78::86:

Sahur:
1 dilim denge ekmek
1 lokma pide, az tereyağlı
2 kk peynir
Yarım sb vişne suyu
2 yk makarna
2 tk reçel
Domates, salatalık

bizim ailede de genetik olarak şeker var anne tarafında da baba tarafında da .. neyse ki şuan bende birşey yok ama yaş ilerledikçe :50:
erkekler daha kolay kilo veriyor sanırım.. babamla 1-2 hafta yürüyüşe çıktık ekmeği kıstı yağlı şeyleri kıstı o 3 kilo verdi haftada .. şok olduk ben de işte 1 kilo alca vermiştim koştur koştur 45 dk yürüyordum resmen :1: :124:
canım iki taraftada varsa ne yazıkki genetişk olarak yakalanma riskin fazla hatta ben bişey söyleyeyimmi sana muhtemelen insülin direnci var sende.eşimde var çünkü.erkekler hızlı kilo veriyor deniyor fakat eşimdeki insülin direnci bunu engelliyor.şeker yüklemesi sonucu çıktı.kesinlikle kilo vermesi şart.

umarım başarılı oluruz:(

Hızlı kilo alıyor ve aldığınız kiloları veremiyorsanız bunun nedeni kan şekerinizdeki oynamalar olabilir. Bu oynamaların ve kilo almanın en önemli nedeni insülin direncidir. İnsülin direnci ise obezite, reaktif hipoglisemi, gizli şeker, şeker hastalığı, panik atak, hipertansiyon, karaciğer yağlanması, polikistik over hastalığı, kan yağlarında yükseklik yol açabilen bir durumdur.

Dolayısıyla bu hastalıklardan korunmak ve kurtulmak adına İnsülin Direnci Diyeti (Glisemik İndeks Diyeti) önerilir. Prof Dr Metin Özata ‘Naturel Zayıflama’ adlı kitabında bu bilgileri vererek bizlerle bir diyet programı paylaşıyor. İşte Özata’nın hazırladığı İnsülin Direnci Diyet listesi…

1200 kalorilik Glisemik İndeks Diyeti

KahvaltıÖnce bir bardak ılık su içinŞekersiz çay1 dilim yağsız beyaz peynir3 yemek kaşığı yulaf ezmesi (1 çay bardağı süt ile)Domates, salatalık (dilediğiniz miktarda)

Ara öğün1 meyve veya 3 adet kepekli bisküvi

Öğlen2 yumurta büyüklüğünde tavuk veya hindi eti2 dilim tam tahıl ekmeği2-3 adet salatalık1 domates1 su bardağı ayran

Ara öğün1 meyve

Akşam1 kepçe sebze çorbası2 köfte3 yemek kaşığı etsiz baklagil yemeği1 tabak salata1 dilim tam tahıl ekmeği

Ara öğün1 meyve1 su bardağı süt

1400 kalorilik Glisemik İndeks Diyeti

KahvaltıŞekersiz 1 su bardağı süt1 dilim beyaz peynir2 dilim tam tahıl ekmeğiDomates, salatalık (dilediğiniz miktarda)

Ara öğün1 meyveYarım kase yoğurt

Öğlen5 yemek kaşığı etli sebze yemeği3 yemek kaşığı kepekli makarna1 dilim tam tahıl ekmeği1 tabak salata

Ara öğün1 meyveYarım su bardağı yoğurt

Akşam90 gr. haşlama et3 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği1 dilim tam tahıl ekmeği

Ara öğün1 meyve1 dilim tam tahıl ekmeği1 dilim beyaz peynir

1800 kalorilik Glisemik İndeks Diyeti

KahvaltıŞekersiz çay1 yumurta1 dilim peynir2 dilim tam tahıl ekmeği1 meyve

Ara öğün1 su bardağı süt1 meyve

Öğlen2 köfte kadar ızgara et4 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeğiSalata3 yemek kaşığı bulgur pilavı2 dilim tam tahıl ekmeği

Ara öğün1 dilim peynir2 dilim tam tahıl ekmeği1 meyve

Akşam1 kase çorba60 gr et yemeğiSalata2 dilim tam tahıl ekmeği1 kase yoğurt

Ara öğün1 meyve1 su bardağı süt

alıntıdır**

Son düzenleme:
Gıdaların kan şekerini yükseltme hızına glisemik indeks denir. Eşit miktarda karbonhidrat içerseler de yiyeceklerin kan şekerini arttırıcı etkileri birbirinden farklıdır. Bunun nedeni yiyeceklerdeki karbonhidratların sindirim sisteminden farklı hızda geçmesi ve emilmesidir.

Farklı gıdalar yemek sonrasında kanın glukoz içeriğinin artışı üzerine değişik etkilere sahiptirler

Gıdalar glisemik indeks değerlerine göre şeker yükseltici etkisi yüksek, orta ve düşük olarak sınıflandırılır. Glisemik indeksi düşük olan yiyecekler, kan şekerinin daha yavaş yükselmesine sebep olacağından daima tercih edilmelidir.Posalı yiyeceklerin glisemik indeksi düşüktür. Bunlar kuru fasülye, nohut, mercimek, bulgur, kepekli ekmek, elma, armut, makarna, portakal ve yoğurt gibi besinlerdir.

Glisemik indeksi yüksek olan besinler aynı zamanda erken yaşlanmaya da sebep olur. Bunlar beyaz unlu gıdalar, beyaz ekmek, pirinç, patates, şeker katkılı gıdalar, havuç, muz, kavun ve üzümdür. Kuru üzüm, kuru kayısı gibi kurutulmuş gıdaların da glisemik indeksi yüksektir.

Glisemik indeks hesaplamasında gıdaların mideden boşalma hızı ve sindirilebilirlik düzeyleri göz önüne alınır. Yavaş boşalan besin kan şekerini daha yavaş yükseltir. Besinlerin protein içeriği de glisemik indeks hesaplamasında göz önünde tutulur.

Örn: Proteince güçlü soyanın glisemik indeksi düşük, proteince fakir pirincin ki ise yüksektir. Sanayide kullanılan bazı besin işleme teknikleri de glisemik indeksi yükseltir.

Örn: Mısır için %50 olan bu oran, mısır gevreğinde %80'e ulaşır.

alıntıdır**

canım iki taraftada varsa ne yazıkki genetişk olarak yakalanma riskin fazla hatta ben bişey söyleyeyimmi sana muhtemelen insülin direnci var sende.eşimde var çünkü.erkekler hızlı kilo veriyor deniyor fakat eşimdeki insülin direnci bunu engelliyor.şeker yüklemesi sonucu çıktı.kesinlikle kilo vermesi şart.

umarım başarılı oluruz:(

biliyorum tatlım .. teyzeler halalar .. 2 taraf da öyle olunca .. bilmiyorum aslında bi doktora gidip öğrenmek gerek .. daha baba tarafında kalp ve tansiyon da var :50:
hastalıklar insanlar için.. allah üstesinden gelemeyeceğimiz dert vermesin ..
inşallah başarılı oluruz canım ..

Bugün omuzlarımda korkunç bir ağrı var ne yazık ki, dün açtığım tatlı hamurundan olsa gerek...
Benim kendi garip tatlıya karşı koyma yöntemim de bütün gün mutfakta uğraşıp tatlılar yapmak, aynı tarifi ikinci kez yaptığım sayılı, yapabilecek miyim diye meraktan başka şeyler deneyip duruyorum. Kendi yaptığım tatlılara karşı mesafeliyim nedense, yemek gelmiyor içimden, bütün gün haşır neşir olduğum için sanırım. Evdekilere ya da sevdiklerime yedirip onların tatlıyı yerken ki gülümsemeleri hiç bir tatlıda almadığım lezzeti veriyor. Regli döneminde de eğer sütlü tatlı yapmışsam affetmiyorum ama şerbetliyse tadına bakıyorum en fazla, şerbetli tatlıları hiç sevmem de. Kuru meyve tüketiyorum genelde, kayısı, incir, dut gibi. Kayısıları minik minik doğrayıp yoğurda ekliyorum birde çörek otu çektirmiştim aktarda ondan katıyorum içine tadı çok hoşuma gidiyor.
Çok uzattım sanırım. Ağrıdan dolayı bugün internete girmem muhtemelen, iftar menümü yazıp gidiyorum buralardan.
Mercimek çorbası (annem epey büyük bir tencereyle yaptı da bir haftadır bitmedi ne bereketliymiş)
Salata
Yoğurt/Cacık/Ayran (hangisini yapacağımı bilmiyorum henüz)
Sebzeli tavuk.
2 litre su.
Afiyet olsun herkese.
Ramazanın bereketi üzerimizde olsun inşallah.

biliyorum tatlım .. teyzeler halalar .. 2 taraf da öyle olunca .. bilmiyorum aslında bi doktora gidip öğrenmek gerek .. daha baba tarafında kalp ve tansiyon da var :50:
hastalıklar insanlar için.. allah üstesinden gelemeyeceğimiz dert vermesin ..
inşallah başarılı oluruz canım ..
amin canım amin.önemli olan o .
fakat kontrol olmakta fayda var insülin direncin varsa kontrol altına alınmadan kilo vermen zor çünkü.umarım yoktur:16:

merhaba kızlarrr
dün akşam ki menümü yazmamıştım hemen onu yazıyorum
1 kepçe ezogelin çorba
2 yemek kaşığı kuru fasülye
2 yemek kaşığı pilav
yarım dilim ekmek

bu da sahur menüm
2 dilim ekmek
menemen
zeytin
peynir
bir bardak yeşilçaylı ice tea
çok küçük bir tane baklava
üstüne yeşilçay
tabiki su

benim eşimin de vermesi gereken 20 kilosu var en az ve benim kadar dikkat etmediği halde yaklaşık 5 kilo verdi ramazanı şerif gireli
en önemlisi de azcık dikkat ederse verebildiğini gördü,inşallah bayramdan sonraya da bu azimle gider.
bana gelince sanırım regl oldum,yani leke geldi,ümidim yerleşme olması ama bikaç gün geçmeden bişey diyemem.
tabiki oruç tutmuyorum.
eşime sahur hazırladım ve çok acıkmıştım,bi dilim ekmek kadar pide yedim,bide saçma ama kavanozda fıstık vardı,çok koktu,bu avuç kadar yedim:37:
saat 11 30 gibi kahvaltı yaptım
domates 1 kk kadar peynir
azcık bal ve azcık yağ sürdüm ekmeğe:36:
sanırım tam zayıflama menüsü benimki:78::86:
maaşallah canım ne güzel vermiş eşin biraz devamıda gelecek inş.

inşallah regl değildir tutunma kanmasıdır fakat değilsede inşallah çok kısa süre sonra gelsin kuzun.
menüye gelince geç yapmışsın canım erken yapman çok daha iyi olur.azcıktan bişey olmaz :))

maaşallah canım ne güzel vermiş eşin biraz devamıda gelecek inş.

inşallah regl değildir tutunma kanmasıdır fakat değilsede inşallah çok kısa süre sonra gelsin kuzun.
menüye gelince geç yapmışsın canım erken yapman çok daha iyi olur.azcıktan bişey olmaz :))

daha ne olduğu belli olmadı canım,hayırlısı artık,elden gelen bişey yok.
ben dün akşam iftara davetliydim ve tek dikkat ettiğim ekmek oldu,gerisini na kadar dikkat edeyim desemde olmadı malesef,demekki davetlerde böyle oluyomuş,şimdi daha iyi anladım.

daha ne olduğu belli olmadı canım,hayırlısı artık,elden gelen bişey yok.
ben dün akşam iftara davetliydim ve tek dikkat ettiğim ekmek oldu,gerisini na kadar dikkat edeyim desemde olmadı malesef,demekki davetlerde böyle oluyomuş,şimdi daha iyi anladım.

ben de davetteydim.. pilavı ve ekmeğime dikkat ettim sadece ama .. hepsi yağlıydı :50:

kızlar akşam menümü yazamadım biraz moralim bozuktu ama pek kişide uğramamış..
iftar menüm
yarım litre su
1kepçe brokoli çorbası
2 yemek kaşığı kuru fasülye
2 yemek kaşığı pilav
yarım dilim ekmek
sahur menüm
2 dilim ekmek
domtesli biberli kavurmu
peynir
zeytin
2köfte
1 baklava
üstüne yeşilçay

sahur menümde naptım hiç anlamadım ya :14: doymadım yedikçe yedim yarın birde tartılcaz kesin artı çıkcam :50:

Son düzenleme:
lahana çorbamı içmeye dewam ediorum bende kızlar.yarın oruc tutamam sanırım oluyorum hala hasta.çorba işe yaradı inceldigimi fark edebiliyorum :nazar:

Kızlaar lahanamı aldım suyunu içeceğim :52:
inşallah işe yarar

onu içerken çekeceğin sıkıntıyı sporda fln çeksen daha garanti sonuca ulaşırsın canım yaa

diyet yok, ömür boyu sağlıklı beslenme alışkanlığı edinebilmek var..

bikaç kilo verirsin ama sonra alırsın, önemli olan kilo aldıran şeylerden az yemeyi alışkanlık haline getirmek

onu içerken çekeceğin sıkıntıyı sporda fln çeksen daha garanti sonuca ulaşırsın canım yaa

diyet yok, ömür boyu sağlıklı beslenme alışkanlığı edinebilmek var..

bikaç kilo verirsin ama sonra alırsın, önemli olan kilo aldıran şeylerden az yemeyi alışkanlık haline getirmek

ben zaten yarım saat ip atlamamı yapıyorum .. 10 dk da yarı mekik yan mekik yapıyorum. günlük 40 dk sporum var zaten .. çorbasının tadı iyi değil ama suyu o kadar kötü değil.. yağ yakıcı toksin atıcı özelliği var.. başından beri karşı çıkıyorsun ama deneyip görmek bizi daha fazla tatmin edecek durumda sanırım canım ..

lahana çorbamı içmeye dewam ediorum bende kızlar.yarın oruc tutamam sanırım oluyorum hala hasta.çorba işe yaradı inceldigimi fark edebiliyorum :nazar:

bende reglin 3. günündeyim. ramazanda zor olmuyor mu.. tek mi yaşıyorsun canım .. çünkü zor bir diyet gercekten ..
ben de senden gelecek haberleri bekliyorum.. faydasını görürsen ben de başlayacağım :124:

Back
X