ramazan için nasıl hazırlanıyorsunuz hanımlar?

Biz oruç tutmuyoruz ama buzluğa atılacaklar konusunda yardıme debilirim. :)

Közlenmiş bilimum sebze patlıcan, biber, kırmızı biber...

Kıyma kavrulmuş(Ali nazik için yapıyorum bunu genelde ama karnıyarıkta da kullanılıyor)

Sigara böreği, su böreği, diğer börekler..

Dondurulmuş patates.

kek yada kurabiye de buzlukta durur.

Köfteyi yazmışlar. köfteyi çiğ de pişmişde dondurabilirsiniz.

rus salatası.
Sonra ben haftasonu genelde yemek yapıp hafta boyunca tüketen bir kişi olduğum için alüminyum kaplar yada küçük kapaklı cam kaselere yemekleri koyup dondurabilirsiniz (pişmiş yemek)

Tavuk suyunu küçük kaselere yada posetlerle dondurabilirsiniz her zaman elinizin altında doğal tavuk suyunuz bulunur.

Aklıma gelenler bunlar.

ben hep patates atarım...tadı nasıl oluyor acaba...normla mercimekli çorbadan tat olarak farklı oluyormu...

Bu arada Mercimek çorbasına

Kereviz havuc kırmızı biber de eklerseniz müthiş bir şey oluyor bomba bomba :)

en azından bir kırmızı biber bile farklılık yaratıyor. Bilin istedim.

Bende yapıcam çok güzel olur yazın... ohhh

Bu arada Mercimek çorbasına

Kereviz havuc kırmızı biber de eklerseniz müthiş bir şey oluyor bomba bomba :)

en azından bir kırmızı biber bile farklılık yaratıyor. Bilin istedim.

kışın havuç koyuyordum .ağzımda ekşimsi değilde bi tuhaf tat oluşuyor diye koymuyorum artık..kereviz ve kırmızı biberi denemek isterim ama..tşk edirm axe

dondurulmuş patatesi ne için kullanıyorsun....bide cam patlar die biliyorum:26:börek atıyorum ben közlenmiş patlıcanım ve biberim olur genelde hep hazırda....

dondurulmuş patatesi ne için kullanıyorsun....bide cam patlar die biliyorum:26:börek atıyorum ben közlenmiş patlıcanım ve biberim olur genelde hep hazırda....

dondurulmuş patates kızartma için :)

Cam patlamıyor şayet havası alınmışsa, yada önce kapaksız dondurup sonra kapağı kapatılırsa patlamıyor :)

Küçük cam buzluğum var tavuk sularını onlara koyuyorum. küp küp.. lazım olunca kullanıyorum.

peki kızartmak için çıkardığında buzun çöülmesinimi beklyorsun direk atıyormusun

peki kızartmak için çıkardığında buzun çöülmesinimi beklyorsun direk atıyormusun

direk atıyorum, en fazla 10 dakika da pişiyor. Aslında markette hazırı var ama onlarda çeşitkli kimyasallar var. Eşim bu konuda çok titiz. Onuda evde yapyıorum. Köftenin yanına hemen çıkarıp kızartmak iyi oluyor :)

bende hazır gıdlaradan elimden geldiğince uzak durmaya çalışıyorum...patateside yazdım listeye

kızlaarrrrrr harikasınızz

taze gelin olarak tüm sayfaları okudum notlarımı aldımmmm

benim eşim yemege cok düşkündür,sadece ramazan için değil genel olarak cok sey ögrenmem lazımmmmm

zeytin yaglı tarifler falan da verirseniz süpppper oluuuurr

kızlar hepiniz süpersiniz, çok teşekkür ederim bütün sayfaları okuyup tek tek notlarımı aldım. hayırlı ramazanlar...

yahu kızlar Ramazan ayını sadece aç kalmak susuz kalmak olarak görmeyelim. aç susuz kalmak sabrı öğretmenin yanında kendimizi arındırarak Allah la ruhumuzu birleştirmek en içten dualar etmemiz gerekiyor. iftarda masada hiç boş kalmıyor ya hani benim bu durumdan içim acımaya başladı, israf ediyoruz sadece.

Çok haklısınız
Altın günü gibi her gün aynı grubun farklı evlerde iftar yapmasından ziyade
Muhtaç insanlara yardım edilmesi taraftarıyım

Yemek konusunda pek başarılı değilim ama böreklerden çok konuşulmuş yazmadan geçemedim Yaptığım ve tavsiye edebileceğim güzel bir tarif var.Tabi böreği çıtır çıtır sevenleri için.Adı da çıtır börek zaten 1 paket margarini eritiyorsunuz. 1 yufkayı koyup her yerine fırçayla yağ sürüyorsunuz. Yağlanmış yufkanın üstüne 1 kat daha yufka koyup onu da yağlıyorsunuz.Sonra ne kadar büyüklükte istiyorsanız 4 e ya da 8 e sigara böreği gibi kesip içine ne harcı isterseniz koyup sarıyorsunuz. Sardığınız börekleri buzluğunuza girecek bir kaba doldurup donduruyorsunuz.1 gece bekleyince çok daha güzel oluyor.Pişireceğiniz zaman çıkarıp hafif suyun altına tutup elinizle sıkıp fazla suyu alıp fırın tepsisine diziyorsunuz.Üstüne sadece yumurta sarısı sürüyoruz.Ben çörek otu da koyuyorum.Bu şekilde pişriyoruz ve ağızda dağılan çıtır mı çıtır börekler oluyor.Denemenizi tavsiye ederim :)

Hamur işine bayılırım
Börek ayırt etmem
Tarif için teşekkürler

Bir börek tarifi de benden gelsin o zaman.

Harç: Mantarları ve sosisleri küçük küçük doğrayıp az tereyağı/sıvıyağ ile kavurun. Suyu çekilince, rendelediğiniz ve suyunu sıktığınız kabağı ekleyin. Kabak da pişince ince doğranmış taze soğan, tuz ve karabiberi ekleyin. Bir iki karıştırıp altını kapatın. Harç hazır.

Dışı: Bunu paçanga böreği gibi sarıp kızartabilirsiniz de. Ama ben gül böreği şeklinde yaptığım için, anlatmaya ordan devam ediyorum.

- Yufkalarımızı dörde bölüyoruz.
-Üzerine (süt, yumurta, yoğurt ve yumurtadan oluşan) karışımdan sürüyoruz.
- Hazırladığımız harcı koyup gül böreği şeklinde sararak yağlı kağıtlı tepsiye diziyoruz.
-Tüm yufkalar bittikten sonra geriye kalan karışımı (süt, yoğurt vs. ) da böreklerin üzerine döküp yediriyoruz.
- Son olarak da çörek otu serpiyoruz.

p.s: çok beğenilen bir börektir. Sıcak yemeniz tavsiye olunur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…