- 17 Mayıs 2011
- 8.095
- 12.160
- 498
- 35
- Konu Sahibi sadevehuzurlu
-
ben hep patates atarım...tadı nasıl oluyor acaba...normla mercimekli çorbadan tat olarak farklı oluyormu...
Iki kg limonla basla istersen.iki kg limon iki uc tane portakal lazim.limonlari ve portakal kabuklarni rendeliyorsun.ama limonlardaki o beyaZ kismi gelmeyecek sekilde.yani derinden rendelemiyecen.limonla kabuk arasndaki o beyaz tabaka acilik yapiyor.rendeleme islemnden sonra bicakla bir guzel o beyazlari temizleyip atitoruz.limonlari ve portakali dograyip rondoya koyuyorsn uzerine goz karari toz seker bi cay bardagI kadar da sicak su koyup.rondodan iyice gecryosun.bayagi bi lapa olacak.tabi bu islem bi kac kez surebilir rondonun buyuklugune gore.sonra tum bu karisimi rendeledgin kabuklarla birlikte bir kaba koyuyorsn karistrp.strecleyip dolapta 5-6 saat belketyorsn.gece yapicaksan sabaha kadar dolapta beketebilirsin.iyice suzgecte minciklaya minciklaya suzuyorsun.posada óz kalmayacak.posayi atyorsun artk.konsantren hazir damak tadina gore sulandrp iciyosunz afiyetle.bu olcuden ortalama 4-5 lt limonata cikiyo.icenler cok begendi umarm sen de begenrsn..
Bu arada Mercimek çorbasına
Kereviz havuc kırmızı biber de eklerseniz müthiş bir şey oluyor bomba bomba :)
en azından bir kırmızı biber bile farklılık yaratıyor. Bilin istedim.
dondurulmuş patatesi ne için kullanıyorsun....bide cam patlar die biliyorum:26:börek atıyorum ben közlenmiş patlıcanım ve biberim olur genelde hep hazırda....Biz oruç tutmuyoruz ama buzluğa atılacaklar konusunda yardıme debilirim. :)
Közlenmiş bilimum sebze patlıcan, biber, kırmızı biber...
Kıyma kavrulmuş(Ali nazik için yapıyorum bunu genelde ama karnıyarıkta da kullanılıyor)
Sigara böreği, su böreği, diğer börekler..
Dondurulmuş patates.
kek yada kurabiye de buzlukta durur.
Köfteyi yazmışlar. köfteyi çiğ de pişmişde dondurabilirsiniz.
rus salatası.
Sonra ben haftasonu genelde yemek yapıp hafta boyunca tüketen bir kişi olduğum için alüminyum kaplar yada küçük kapaklı cam kaselere yemekleri koyup dondurabilirsiniz (pişmiş yemek)
Tavuk suyunu küçük kaselere yada posetlerle dondurabilirsiniz her zaman elinizin altında doğal tavuk suyunuz bulunur.
Aklıma gelenler bunlar.
1 saat sürüyo pişmesi
Soda dökersen daha güzel olur, fırına vermeden dilimliyorum soda içine iyice geçsin diye biraz bekletip fırına atıyorum puf puf oluyo içi yumuşak dışı çıtır
dondurulmuş patatesi ne için kullanıyorsun....bide cam patlar die biliyorum:26:börek atıyorum ben közlenmiş patlıcanım ve biberim olur genelde hep hazırda....
kışın havuç koyuyordum .ağzımda ekşimsi değilde bi tuhaf tat oluşuyor diye koymuyorum artık..kereviz ve kırmızı biberi denemek isterim ama..tşk edirm axe
bu soda bildiğimiz madem suyu değil mi?
dondurulmuş patates kızartma için :)
Cam patlamıyor şayet havası alınmışsa, yada önce kapaksız dondurup sonra kapağı kapatılırsa patlamıyor :)
Küçük cam buzluğum var tavuk sularını onlara koyuyorum. küp küp.. lazım olunca kullanıyorum.
peki kızartmak için çıkardığında buzun çöülmesinimi beklyorsun direk atıyormusun
direk atıyorum, en fazla 10 dakika da pişiyor. Aslında markette hazırı var ama onlarda çeşitkli kimyasallar var. Eşim bu konuda çok titiz. Onuda evde yapyıorum. Köftenin yanına hemen çıkarıp kızartmak iyi oluyor :)
yahu kızlar Ramazan ayını sadece aç kalmak susuz kalmak olarak görmeyelim. aç susuz kalmak sabrı öğretmenin yanında kendimizi arındırarak Allah la ruhumuzu birleştirmek en içten dualar etmemiz gerekiyor. iftarda masada hiç boş kalmıyor ya hani benim bu durumdan içim acımaya başladı, israf ediyoruz sadece.
Yemek konusunda pek başarılı değilim ama böreklerden çok konuşulmuş yazmadan geçemedimYaptığım ve tavsiye edebileceğim güzel bir tarif var.Tabi böreği çıtır çıtır sevenleri için.Adı da çıtır börek zaten 1 paket margarini eritiyorsunuz. 1 yufkayı koyup her yerine fırçayla yağ sürüyorsunuz. Yağlanmış yufkanın üstüne 1 kat daha yufka koyup onu da yağlıyorsunuz.Sonra ne kadar büyüklükte istiyorsanız 4 e ya da 8 e sigara böreği gibi kesip içine ne harcı isterseniz koyup sarıyorsunuz. Sardığınız börekleri buzluğunuza girecek bir kaba doldurup donduruyorsunuz.1 gece bekleyince çok daha güzel oluyor.Pişireceğiniz zaman çıkarıp hafif suyun altına tutup elinizle sıkıp fazla suyu alıp fırın tepsisine diziyorsunuz.Üstüne sadece yumurta sarısı sürüyoruz.Ben çörek otu da koyuyorum.Bu şekilde pişriyoruz ve ağızda dağılan çıtır mı çıtır börekler oluyor.Denemenizi tavsiye ederim :)
Hamur işine bayılırım
Börek ayırt etmem
Tarif için teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?