- 25 Ağustos 2011
- 18.321
- 13.421
- 298
- Konu Sahibi sadevehuzurlu
-
böreğin tarifini ayrıntılı alabilir miyim:26: Süt yağ yumurta karışımını her kata mı sürüyorsunuz en üste de soda öyle mi?
Eki Görüntüle 1169376 Eki Görüntüle 1169377 Eki Görüntüle 1169378
kızlar bu benm geçen hafta ilk yaptıgım pilav. pirinç, iran pirinci. çok güzel oldu
1 su bardağı süt, 1 su bardağına yakın sıvıyağ, 1 yumurta karıştırıyorum
her kata kaşıkla döküyorum
2 yufka döşeyip iç harcını koyuyorum, sonra 2 yufka daha döşeyip iç harcını koyuyorum en üste de yine 2 yufka ile kapatıyorum
sonra dilimliyorum, 1 şişe sodayı döküyorum, azıcık kalan süt yağ karışımının üstüne bir yumurta sarısı kırıp bunları en son böreğin üstüne sürüp 180 derecelik fırında 1 saat kadar pişiriyorum
pişerken fırını açmıyorum, camından kontrol ediyorum
Bayat ekmekleriniz olursa da atmayın lütfen
Bir tavaya azıcık margarin ekleyin
Ekmekleri küçük parçalar halinde koparın üzerine yumurta kırıp kavurun
Sahur da tüketiyorum ben mesela bunu
Ya da fazlaca ekmek varsa, tost ekmeği gibi ince ince dilimliyorum
Üzerlerine margarin sürüp
Birer dilim kaşarla kaplıyorum, fırına veriyorum
Hem ziyan olmuyor hemde lezzetli oluyor
kızlar bu benm geçen hafta ilk yaptıgım pilav. pirinç, iran pirinci. çok güzel oldu
Bayat ekmekleriniz olursa da atmayın lütfen
Bir tavaya azıcık margarin ekleyin
Ekmekleri küçük parçalar halinde koparın üzerine yumurta kırıp kavurun
Sahur da tüketiyorum ben mesela bunu
Ya da fazlaca ekmek varsa, tost ekmeği gibi ince ince dilimliyorum
Üzerlerine margarin sürüp
Birer dilim kaşarla kaplıyorum, fırına veriyorum
Hem ziyan olmuyor hemde lezzetli oluyor
Çok haklısın bunun biraz değişiğini yapıyorum ben peynir sucuk baharat falan çok lezzetli oluyor hem de bayat ekmekler değerleniyor :)
Ben de ziyan etmem ekmeği, mümkün oldukça.
Sizinkine benzer bir tarifim var: ekmekleri dilimleyip az tereyağı sürüyorum. Üzerine de kaşar/beyaz peynir rendesi, domates, biber, maydonoz ve yumurtayı iyice karıştırıp, bolca sürüyorum. Fırına veriyorum. İki kişi koca bir tabağı bitiriyoruz maalesef
Evet herşey yapılabilir aslında yeter ki değerlendirmek isteyelim :13:
Bayat ekmek pizzası bile görmüştüm ben
Evet ben yapıyorum onu da :) cips bile yapıyorum ben bayat ekmekle kıtır kıtır oluyor :)
Çorbaya da atılır kıtır ekmekler
1 su bardağı süt, 1 su bardağına yakın sıvıyağ, 1 yumurta karıştırıyorum
Her kata kaşıkla döküyorum
2 yufka döşeyip iç harcını koyuyorum, sonra 2 yufka daha döşeyip iç harcını koyuyorum en üste de yine 2 yufka ile kapatıyorum
Sonra dilimliyorum, 1 şişe sodayı döküyorum, azıcık kalan süt yağ karışımının üstüne bir yumurta sarısı kırıp bunları en son böreğin üstüne sürüp 180 derecelik fırında 1 saat kadar pişiriyorum
Pişerken fırını açmıyorum, camından kontrol ediyorum
Bende bu böreğin biraz değişigini yapıyorum. Gül böreği yapıyorum içine süt yağ ve soda kullanıyorum. Sadece üstüne yumurta sürüyorum iç malzemesinden artarsa sodali karışım onu sürüp öyle yumurta sürüyorum. Çok meşhurdur böreğim:-D kendim açmıyorum ama kayınbabamin kuranında yaptım küçüktü bebeğim yatak odasından çıkamadim kaç kişi ayağıma kadar geldi tarif almak için. Seninkinide deneyeceğim canım kimden aldın derlerse tarifi çekirge sağolsun derim
Bende bu böreğin biraz değişigini yapıyorum. Gül böreği yapıyorum içine süt yağ ve soda kullanıyorum. Sadece üstüne yumurta sürüyorum iç malzemesinden artarsa sodali karışım onu sürüp öyle yumurta sürüyorum. Çok meşhurdur böreğim:-D kendim açmıyorum ama kayınbabamin kuranında yaptım küçüktü bebeğim yatak odasından çıkamadim kaç kişi ayağıma kadar geldi tarif almak için. Seninkinide deneyeceğim canım kimden aldın derlerse tarifi çekirge sağolsun derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?