ramazan için nasıl hazırlanıyorsunuz hanımlar?

canım kızartma yağımı sürüyorsun..3 yufkaya ölçü verebilirmisin..

Hayır canım ayçiçek yağı kullanıyorum 1kilo yufka için 1çay bardağı sıvı yağ, yarım çay bardağından biraz fazla soda, yarım çay bardağı süt. 1yufkayi 4e bölüyorum ben kaşıkla sürüyorum her yerini ıslatiyorum yufkanin fırçayla sürmüş gibi değil biraz daha ıslak yani. İç malzeme olarak ıspanakli yapıyorum yada kıymali güzel oluyor tavsiye ederim

bak iyiki sordum saolasın canım bir şişe sodayı kullanırdım sormasam..

tepsiden alamazdin böreği dağılırdi çıtır çıtır ötesi birşey olurdu. Denersen yaz canım güzel oldu yada olmadı diye. İspanagida haslayip soğani kavuruyorum 1kilo ıspanaksa 2yumurta kırıyorum güzel oluyor. Elbet biliyorsunuzda hani böreğin tam tarifi olsun dedim

estağfurullah uzmanlık alanım zeytinyağlılar açıkçası..tarif için teşekkürler..haberdar edicem ok..

zeytinyağlı yapmak basit olduğundan belkide sarımsak ve çok az şeker ilavesi ve suyu çok az ilave ederim..

zeytinyağlı yapmak basit olduğundan belkide sarımsak ve çok az şeker ilavesi ve suyu çok az ilave ederim..

Bende zeytinyağliyi pek bilmem bir kaç tarif hariç hamur işide ışte bi kaç tarif biliyorum misafiri boş göndermeyecek kadar su böreğimde güzel olur öyle derler ama bilemiyorum ne kadar doğru

hurmamı,eksiklerimi aldım ..

buzluk böreği sar at ..
köfte koy buzluğa çıkarıp kızartırsın ..
bezelye,barbunya iç koy ..

Bende zeytinyağliyi pek bilmem bir kaç tarif hariç hamur işide ışte bi kaç tarif biliyorum misafiri boş göndermeyecek kadar su böreğimde güzel olur öyle derler ama bilemiyorum ne kadar doğru

zahmet olmazsa su böreğinin tarifini de verirmisin hazır yufkadanmı..

zahmet olmazsa su böreğinin tarifini de verirmisin hazır yufkadanmı..

canım açmayı becerememki nerde o marifet bende..

Ne kadar zor gibi görünsede aslında basit açmasi. Bende evlenmeden önce pek bilmezdim açmayı evlendikten sonra yapa yapa elim alıştı. Tabi önce istek olması lazım eskiden o istek yoktu evin kadıni olunca alışmak istedim annem yok artık yapsın yemekleri açsın börekleri iyi kötü gözleme mantı erişte börek falan yapmaya başladım.

teşekkür ederim tavukta SARMA diye geçiyor. kanat alacaktım yoktu bunu aldım sanırım bu mangallık :44::44: ama et kısmı yumuşacık baget gibi

Ellerine sağlık, harika görünüyor =))
Ama tavuğun tarifin de verirsen üzerine dua alacaksın, çok güzel görünüyor buradan =)))
pek şımardım bak şimdi
tavuğu haşlıyosun önce. su ve tuz ile..
pişmeye yakın. suyunu süzüyorsun(suyunun birazını pilava kattım)
biberleride oval yani yuvarlaklamasına kestim onuda ikiye böldüm( ben hangi yemekte biber nasıl kesilir hiç bilmediğim için belirttim. mesela kızarma için iri makarnalarda küçük olan makbulmuş )
sonrada birazcık yağda soganları biberleri atıyosun üstünede tavuğu ekliyosun. birazcıkta ayırdığın tavuk suyunu ekliyosun. 3 4 yemek kaşığı kadar. domatesleride rendeleyip ekliyosun. 1tatlı kaşığı salça koydummu koymadımmı hatırlamıyorum :44::44: sonrada beklemeye bırakıyosun.
aslında ben tavukları küp küp doğrayacaktım üşendim

sizin dediğiniz yasmin pirinci olabilir. benm yaptıgım irandan gelme pirinç

Son düzenleme:

Ha ha
Bende seninkini denerim inşallah
Sağ ol

5-6 adet yufka ile tepsi böreği yaparsam 1 şişe soda döküyorum ben
Fırına vermeden dilimliyorum sodayı iyice çekince yumurtasını da sürüyorum öyle fırına atıyorum

Yarın ki menüler ne kızlar belirlediniz mi yalnız burası tam yemek topiği yeri oldu yakında taşırlar burayı

Yarın ki menüler ne kızlar belirlediniz mi yalnız burası tam yemek topiği yeri oldu yakında taşırlar burayı

Valla çok güzel bir paylaşımlar oldu bence, hanımların hepsi hamarat =))
Yarın ki iftar menüsü :

İlk iftar olduğu için biraz iftariyelikle sofrayı süslemeyi düşünüyorum, ilk akşamın C.tesi ye gelmesi harika oldu =)
Karnıyarık
Domatesli pilav
Cacık
Sütlü irmik tatlısı (belki dondurma ile)

İftar sonrası ara için ; yoğurt ve meyve

Hayırlı Ramazanlar diliyorum =))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…