kızlar dün akşam misafrm vardı;
iftariyelikler
domates çorbası
sarma
makarnalı börek
güveçte türlü
tavuklu pilav
yoğurtlu havuç salatası
domatesli semizotu salatası
karpuz,kavun,karışık meyve
sonrasında da kahve ve pasta vardı.
misafirlerm yatılıydı.sahura kadar oturduk.sahurda da,patates kızartması,börek ve kahvaltılıklar vardı.
tabii pek fazla yenmeynce kalanları da bugün yiyeceğiz.herkese hayırlı iftarlar
Egem abla döktürmüşsün, bizim eve bir hafta yeterdi o yemekler :)
Canım rabbim babana Acil şifalar versinSelam mutfak arkadaslarim.
Oneclikle cok sagolun Allah razi olsun. Babamin dun omur iliginde de bir sorun cikmis. Belki ordan da ameliyat olmasi gerekirmis. Bugun uzman doktor bakacak. Bende haber bekliyorum. Allahim dualarimizi kabul etsin insaAllah.
Ben sahurda hastalandim. Bu haffa izinliyim. Sansima esim de gececi. Sahur ve iftarda is yerinde yiyecek.
Bugunde mesaiye gidecek 12 de gelecek sahuru yapip yatalim dedik ulk defa erkenden.
Salamli kiymali patatesli kasarli yumurta yapalim dedik. Susatirmi bilmiyorum ama... Onun disinda bu hafta yemek planim yok zaten kafamda yok yapmaya acikcasi..
Her seyde bir hayir vardir bakalim insaAllah babam sagligina kavusur...
Teşekkürler canımSüper olmuş canım nefis lezzetler bol çeşit daha ne olsun emegine sağlık misafirlerin çok şanslı çok güzel geçer akşamınızda inşallah hepsini çok begendim ama özellikle bayıldıgım şekerparemi istesem
Canım inşallah hayırlı güzel haberler alırsın ameliyata gerek kalmadan sağlıgına kavuşur inşallah Rabbim yardımcınız olsun.
Teşekkürler canım bekliyoruz annenin yaptığı menüleribugün iftara davetliyiz kuzenime hayırlı iftarlarmenüleriniz çok güzel ellerinize sağlık. Bende en kısa zamanda yemek yaparsam paylaşacağım henüz o görevi devralmadım görev annemde
Ablacım ellerine sağlıkkızlar dün akşam misafrm vardı;
iftariyelikler
domates çorbası
sarma
makarnalı börek
güveçte türlü
tavuklu pilav
yoğurtlu havuç salatası
domatesli semizotu salatası
karpuz,kavun,karışık meyve
sonrasında da kahve ve pasta vardı.
misafirlerm yatılıydı.sahura kadar oturduk.sahurda da,patates kızartması,börek ve kahvaltılıklar vardı.
tabii pek fazla yenmeynce kalanları da bugün yiyeceğiz.herkese hayırlı iftarlar
Buzluğa koyduk bir kısmınıEgem abla döktürmüşsün, bizim eve bir hafta yeterdi o yemekler :)
bize de yetecek canım,bazılarını buzluğa attım
Ellerine sağlık canım
Ellerinize sağlıkBugün ki iftar menüm;Misfirlerim vardı.
Yayla çorbası
Biber dolması
Bamya
Güveç
Kumpir(Çocuklar sever diye yaptım)
Pilav
Baklavalık yufkadan börek
Salata,Cacık
Sütlü nuriye ve karpuz
Şükürler olsun,Allah olmayanlarada versin inşallah.
Teşekkürler canım
Çok şükür bugünüde atlattıkŞekerpare güzel olmuştu sanada ikram ederim sonra Patlıcan dolmasını yapmadım yerine közlenmiş patlıcan ve biber yaptım Diğerlerini yaptım çok şükür İftar sonrası haşlanmış mısırda ikram ettim Eşim bugün pazardan almış getirince düdüdklü tencerede pişirdik
ellerine sağlık canım bizde cırtta deriz bunaGünaydınlar.
Dün gece sahurda sizin krep bizim cılta dediğimiz bu lezzetli şey vardı.Krepten farkı kızgın yağa kaşıkla dökülüp pişiriliyor.Yağlı gibi görünse de kıtır kıtırdı.Şimdiki unların içine kepek karıştırıyorlar fazla yağ çekmiyor:)
Yarın iftara misafirim var
Çorba
Yoğurtlu,dövmeli aşotu çorbası
Ara sıcaklar
Mantı
Yaprak sarma
Patlıcan dolması
Hazır yufka ile peynirli tepsi böreği
Ana yemek
Patlıcan tava veya islim kebabı
Tavuklu pirinç pilavı
Salata
Ayran
Tatlı
Şekerpare
Şimdilik bunlar kesin yapacaklarım ekleme olabilirde olmayabilirdeMantı ve sarmayı hallettim diğerleri yarın inşaallah
Rabbim utandırmasın inşaallah
Menüm nasıl olmuş:26:
Hayırlı sahurlar
Kuzum bugdaylari hasliyorsun, ben biraz diri birakiyorum.. sonra maydonoz, taze sogan, kirmizi biber dogruyorum.. nar eksisi, limon tuz ve azicik yag ile harika birsey oluyor. Bunu yesil mercimeklede yapiyorum ve cok guzel oluyor mutlaka denemelisin
Sahurda hamburger ekmeğinden minik pizzalar yaptık.Ekmek gibi sert olmuyor yumuşak oluyor.
Çok güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık.
Ben bunu tost ekmeği ile yapıyordum, bu şekilde de deneyeceğim.
Bizim sahurlar biraz zayıf geçiyor, eşimde bende yiyemiyoruz.
Böyle güzel şeyleri görünce canım çekiyor bende yapayım sahurluk diyorum ama
iftardan sonra öyle bir şişiyoruz ki sahurda birazcık atıştırıp bol su içip yatıyoruz.
Ben sosu kendim yapıyorum, birazcık sıvıyağda salçayı kavurup pul biber ve kekikle tatlandırıyorum.Teşekkür ederim.Tost ekmeği küçük olduğu için malzeme az sığıyor.Bu hem yumuşak,hem bol malzemeli oluyor.Hamburger ekmeklerini az yağlayıp üstüne ketçap,üstüne malzemeler koyuluyor.Biz alışmışız mutlaka birşey olacak hamur tarzında.Kahvaltı olursa aç kaldık diye bakıyoruz.
Teşekkür ederim.Tost ekmeği küçük olduğu için malzeme az sığıyor.Bu hem yumuşak,hem bol malzemeli oluyor.Hamburger ekmeklerini az yağlayıp üstüne ketçap,üstüne malzemeler koyuluyor.Biz alışmışız mutlaka birşey olacak hamur tarzında.Kahvaltı olursa aç kaldık diye bakıyoruz.
Ben sosu kendim yapıyorum, birazcık sıvıyağda salçayı kavurup pul biber ve kekikle tatlandırıyorum.
Üzerine Allah ne verdiyse koyuyorum, domates, peynir, zeytin, salam, sosis, sucuk v.s.
Çok lezzetli oluyor. Şimdi iftar ve sahur vakitleri çok yakın geç vakte kadar yenilip içiliyor sahurda iştah kalmıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?