Ramazanda iftar ve sahur sofralarımız

kızlar dün akşam misafrm vardı;

iftariyelikler
domates çorbası
sarma
makarnalı börek
güveçte türlü
tavuklu pilav
yoğurtlu havuç salatası
domatesli semizotu salatası
karpuz,kavun,karışık meyve
sonrasında da kahve ve pasta vardı.

misafirlerm yatılıydı.sahura kadar oturduk.sahurda da,patates kızartması,börek ve kahvaltılıklar vardı.

tabii pek fazla yenmeynce kalanları da bugün yiyeceğiz.herkese hayırlı iftarlar

Egem abla döktürmüşsün, bizim eve bir hafta yeterdi o yemekler :)

Patlıcanlı sulu köfte( bulgur)
Dünden kalan pilav salata yoğurtlu semiz otu

Canım rabbim babana Acil şifalar versinHakkında hayırlısı olsun
Benim babamda hasta 2.5 yıldır yatağa bağlı1 Gece sapasağlamdı ertesi gün yatağa bağlandı ve kıpırdayamıyordu bile Ve şimdi çok şükür bayağı ilerleme katettiYürüteçlede olsa ufak ufak yürümeye başladıSadece inanın rabbim hiçbirşeyi nedensiz vermezmiş,her şerde bir hayır vardırAllaha emanet olsun,başınızdan eksik etmesin

Teşekkürler canım
Çok şükür bugünüde atlattıkŞekerpare güzel olmuştu sanada ikram ederim sonraPatlıcan dolmasını yapmadım yerine közlenmiş patlıcan ve biber yaptımDiğerlerini yaptım çok şükürİftar sonrası haşlanmış mısırda ikram ettimEşim bugün pazardan almış getirince düdüdklü tencerede pişirdik

bugün iftara davetliyiz kuzenime hayırlı iftarlar menüleriniz çok güzel ellerinize sağlık. Bende en kısa zamanda yemek yaparsam paylaşacağım henüz o görevi devralmadım görev annemde
Teşekkürler canım bekliyoruz annenin yaptığı menüleri
Ablacım ellerine sağlıkBenim de bir sürü arttı
Egem abla döktürmüşsün, bizim eve bir hafta yeterdi o yemekler :)
Buzluğa koyduk bir kısmını
bize de yetecek canım,bazılarını buzluğa attım

Eki Görüntüle 761218
Patlıcanlı sulu köfte( bulgur)
Dünden kalan pilav salata yoğurtlu semiz otu
Ellerine sağlık canım

Bugün ki iftar menüm;Misfirlerim vardı.

Yayla çorbası
Biber dolması
Bamya
Güveç
Kumpir(Çocuklar sever diye yaptım)
Pilav
Baklavalık yufkadan börek
Salata,Cacık
Sütlü nuriye ve karpuz
Şükürler olsun,Allah olmayanlarada versin inşallah.

Ellerinize sağlık
AMİN.....

Çok güzel olmuştur canım eminimHaşlanmış mısırmı ben mısır hastasıyım canım

Sahurda hamburger ekmeğinden minik pizzalar yaptık.Ekmek gibi sert olmuyor yumuşak oluyor.

ellerine sağlık canım bizde cırtta deriz buna

çok güzel canım ellerine sağlık

Kuzum bugdaylari hasliyorsun, ben biraz diri birakiyorum.. sonra maydonoz, taze sogan, kirmizi biber dogruyorum.. nar eksisi, limon tuz ve azicik yag ile harika birsey oluyor. Bunu yesil mercimeklede yapiyorum ve cok guzel oluyor mutlaka denemelisin

çook teşekkür ederim mutlaka deneyeceğim

ooo maşallah, burası almış yürümüş.
Ben 1 hafta izine çıkmıştım bu arada bolca misafir ağırladım.

1. grup (10 kişi)
Yoğurtlu taze nane ve maydanozlu şehriye çorbası
Zeytinyağlı barbunya
fırında patates baget ( piştikten sonra sivri biber, domates ve piyazlık soğanla süsledim ve 5 dk daha fırınladım)
Pirinç pilavı
Karışık turşu , közlenmiş kırmızı biber
Güllaç
çerez tabağı.
Çerez tabağı kendimiz için yaptığımın resmini ekleyebilirim
misafirlerime bunu iki katlı tabakta sunup üst katına lokum ve çikolata koyuyorum.

2. grup (14 kişi)
Ayran aşı çorbası
Zeytinyağlı ıspanak- sarımsaklı yoğurtla birlikte. (misafirlerim sevdiği için tercih ettim)
Karnıyarık
Pirinç pilavı
Turşu, kırmızı biber, patates salatası
Tramisu
Çerez tabağı

3. grup (16 kişi)
Yayla çorbası
Zeytinyağlı taze fasulye
Fırında patatesli kuşbaşılı bir yemek (kayınvalidemle birlikte uydurduk. Etleri ayrı bir yerde pişirdim, Patatesleri küp küp kızarttım tepsiye aldım, üzerine etleri koydum. bir tencerede soğanı kavurup, sivri biber, sarımsak, domates ve salçayla sos yaptım üzerine döktüm. Fırında pişirdim.
Pirinç pilavı
Karışık turşu, kırmızı biber ve çoban salata
Uydurma şekerpare( 4/3 paket margarin, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 yumurta, 1 çay bardağı hindistan cevizi, 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar un. ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olması gerekiyor.
Şerbeti 4 bardak şeker ve 4 bardak su., önceden kaynatılıp soğutulmuş olacak.
Tatlılar pembeleşinceye kadar pişirilir, fırından çıktıktan 2-3 dakika sonra soğuk şerbet dökülür ve üzeri kapatılarak 10-15 dakika bekletilir, saha sonra fazla şerbetinden ayırmak için servis tepsisine alınır, hindistan cevizi ile süslenir.) Tavsiye ederim çok pratik ve lezzetli.

Çerez tabağı.

4. grup (7 kişi)
Domatesli ve ekşili şehriye çorbası (ben çorbalarda taze nane ve maydanoz kullanıyorum)
kıymalı bamy
Dünden 1 tencere etli yemeğim artmıştı ona biraz daha et pişirip ekledim ve yine soslayarak borcamla tekrar fırına attım.
Pirinç pilavı
Haydari, amerikan salatası, kırımız közlenmiş biber.
Güllaç
Çerez tabağı

5. grup (6 kişi)
Sebzeli mercimek çorbası
Zeytinyağlı taze fasulye
Fırında patates köfte ( piştikten sonra sivri biber, domates ve piyazlık soğanla süsledim ve 5 dk daha fırınladım)
Pirinç pilavı
Haydari, amerikan salatası, kırımız közlenmiş biber.
Güllaç
Çerez tabağı

Çerez tabağım çok beğenildi özellikle cevizli incir ve fındıklı hurma favori oldu, her misafirime üşenmeden hazırladım afiyet olsun.

bu hafta içi ben davetliyim, hafta sonuna kadar evde yemek pişmeyecek.
iki günlük misafirim kaldı, onları da bu haftasonu alıcam inşallah. bir gün kalabalık olacak 13 kişi onlara;

Yayla çorbası
Etli nohut
Fırında patates tavuk (kişi sayısına göre 2 fazla olacak şekilde göğüs fileto ile yapıcam.
onları önce hafif yağda kızartıp tepsiye alıcam sonar üzerine küp kızarmış patates ekleyeceğim.
Soğan, biber, sarımsak, domates ve salça ile sos yapıp fırına atıcam.

Pilav - Daha karar vermedim pirinç yada bulgur bilemiyorum.
Haydari, amerikan salatası, közlenmiş biber.
Güllaç
Çerez tabağı

Diğer misafirlerim 6 kişi, onlar için ne yapacağımı hiç bilmiyorum artık tıkandım, fikirlerinizi bekliyorum.

Sahurda hamburger ekmeğinden minik pizzalar yaptık.Ekmek gibi sert olmuyor yumuşak oluyor.

Çok güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık.
Ben bunu tost ekmeği ile yapıyordum, bu şekilde de deneyeceğim.
Bizim sahurlar biraz zayıf geçiyor, eşimde bende yiyemiyoruz.
Böyle güzel şeyleri görünce canım çekiyor bende yapayım sahurluk diyorum ama
iftardan sonra öyle bir şişiyoruz ki sahurda birazcık atıştırıp bol su içip yatıyoruz.

Teşekkür ederim.Tost ekmeği küçük olduğu için malzeme az sığıyor.Bu hem yumuşak,hem bol malzemeli oluyor.Hamburger ekmeklerini az yağlayıp üstüne ketçap,üstüne malzemeler koyuluyor.Biz alışmışız mutlaka birşey olacak hamur tarzında.Kahvaltı olursa aç kaldık diye bakıyoruz.

Ben sosu kendim yapıyorum, birazcık sıvıyağda salçayı kavurup pul biber ve kekikle tatlandırıyorum.
Üzerine Allah ne verdiyse koyuyorum, domates, peynir, zeytin, salam, sosis, sucuk v.s.
Çok lezzetli oluyor. Şimdi iftar ve sahur vakitleri çok yakın geç vakte kadar yenilip içiliyor sahurda iştah kalmıyor.

Merhaba .
iyi Ramazan .
Beni çok, iyi yemekler alhamduliALLAH hazırlığı !
Eğer istersen, benim tarifleri veriyorum!
Ben Fas, Ayrıca bazı yemekler Fransızca yemek!
Türk adımları SSSS hala senin Brian exp tarafından gıpta ver ama bilmiyorum henüz yapmak

Normal pizzada biz de sosu kendimiz hazırlıyoruz ama bunda pratik olsun diye ketçap sürüyoruz.Evet iftar ve sahur arası çok kısa olduğu için pek acıkılmıyor.Ama ben bundan dün gece iki tane yedim.Üçüncü olsa o da giderdi mideye:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…