Merhaba.Hayırlı ramazanlar.Merhaba .
iyi Ramazan .
Beni çok, iyi yemekler alhamduliALLAH hazırlığı !
Eğer istersen, benim tarifleri veriyorum!
Ben Fas, Ayrıca bazı yemekler Fransızca yemek!
Türk adımları SSSS hala senin Brian exp tarafından gıpta ver ama bilmiyorum henüz yapmak
Merhaba.Hayırlı ramazanlar.
Yazdıklarını pek anlamadım ama tariflerin var galiba.Buradan paylaşabilirsin.
Sahurda hamburger ekmeğinden minik pizzalar yaptık.Ekmek gibi sert olmuyor yumuşak oluyor.
Normal pizzada biz de sosu kendimiz hazırlıyoruz ama bunda pratik olsun diye ketçap sürüyoruz.Evet iftar ve sahur arası çok kısa olduğu için pek acıkılmıyor.Ama ben bundan dün gece iki tane yedim.Üçüncü olsa o da giderdi mideye:)))
Canım fazla bakma o zaman.canımm bayıldımm bunlara ama kaç kez içim gitti bakarken oruçlu oruçlu yeni gelin olarakk tarif istiyorumm bi de tost makinasında mı yaptın fırın mı ?ellerine sağlık cidden
afiyet olsun, yemeye çalışıyorum ama zorlayınca da midem bulanıyor, bir dilim ekmek yiyorum birazda akşamdan kalan tatlı varsa atıştırıyorum enerji versin diye 1 litre su, bu kadar.
Biz de peşimizden atlı kovalıyormuş gibi yemeğin üstüne çay,yanına tatlı,sonra meyve,sonra dondurma.Dün akşam mısır vardı.Vakit yetmedi yiyemedim içimde kaldı.Suyla çok mesafeli bir ilişkimiz var zaten.Ne o beni sevdi ne ben onu.
Benim için de tatlı hayattır hayat tatlıdır:)))O tiramisuyu yemezsem gözüme uyku girmezdi.Ahh sorma birde o var.
Geçen tramisu arttı, 1 dilim sakladım bir fırsatını bulup yiyemedim akşama kadar aklımda tiramisu...
İftar oluyor yine bir telaş alıyor başını ama ben o tiramisuyu bir türlü yiyemiyorum o da benim içimde kaldı.
Su hayattır, hayat sudur :) Orucumu suyla açarım hatta bir iki lokma yemekten sonra bir bardak daha su içerim. masadan kalkana kadar 1 litreye yakın içerim.
Biz de peşimizden atlı kovalıyormuş gibi yemeğin üstüne çay,yanına tatlı,sonra meyve,sonra dondurma.Dün akşam mısır vardı.Vakit yetmedi yiyemedim içimde kaldı.Suyla çok mesafeli bir ilişkimiz var zaten.Ne o beni sevdi ne ben onu.
Ah canım az kaldı dayan.Du dedin içimi yaktın şimdi canım bugün acayip susadım ben çok fena Akşam yemediklerimiz gündüz vicdan azabı olarak geri dönüyor degilmi mesela bende sahurdaki pişiyi arıyorum çok fena
Teşekkürler canımÇok güzel olmuştur canım eminimHaşlanmış mısırmı ben mısır hastasıyım canım
Sahurda hamburger ekmeğinden minik pizzalar yaptık.Ekmek gibi sert olmuyor yumuşak oluyor.
Teşekkür ederimellerine sağlık canım bizde cırtta deriz buna
çok güzel canım ellerine sağlık
ooo maşallah, burası almış yürümüş.
Ben 1 hafta izine çıkmıştım bu arada bolca misafir ağırladım.
1. grup (10 kişi)
Yoğurtlu taze nane ve maydanozlu şehriye çorbası
Zeytinyağlı barbunya
fırında patates baget ( piştikten sonra sivri biber, domates ve piyazlık soğanla süsledim ve 5 dk daha fırınladım)
Pirinç pilavı
Karışık turşu , közlenmiş kırmızı biber
Güllaç
çerez tabağı.
Çerez tabağı kendimiz için yaptığımın resmini ekleyebilirim
misafirlerime bunu iki katlı tabakta sunup üst katına lokum ve çikolata koyuyorum. Eki Görüntüle 761767
2. grup (14 kişi)
Ayran aşı çorbası
Zeytinyağlı ıspanak- sarımsaklı yoğurtla birlikte. (misafirlerim sevdiği için tercih ettim)
Karnıyarık
Pirinç pilavı
Turşu, kırmızı biber, patates salatası
Tramisu
Çerez tabağı
3. grup (16 kişi)
Yayla çorbası
Zeytinyağlı taze fasulye
Fırında patatesli kuşbaşılı bir yemek (kayınvalidemle birlikte uydurduk. Etleri ayrı bir yerde pişirdim, Patatesleri küp küp kızarttım tepsiye aldım, üzerine etleri koydum. bir tencerede soğanı kavurup, sivri biber, sarımsak, domates ve salçayla sos yaptım üzerine döktüm. Fırında pişirdim.
Pirinç pilavı
Karışık turşu, kırmızı biber ve çoban salata
Uydurma şekerpare( 4/3 paket margarin, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 yumurta, 1 çay bardağı hindistan cevizi, 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar un. ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olması gerekiyor.
Şerbeti 4 bardak şeker ve 4 bardak su., önceden kaynatılıp soğutulmuş olacak.
Tatlılar pembeleşinceye kadar pişirilir, fırından çıktıktan 2-3 dakika sonra soğuk şerbet dökülür ve üzeri kapatılarak 10-15 dakika bekletilir, saha sonra fazla şerbetinden ayırmak için servis tepsisine alınır, hindistan cevizi ile süslenir.) Tavsiye ederim çok pratik ve lezzetli.
Çerez tabağı.
4. grup (7 kişi)
Domatesli ve ekşili şehriye çorbası (ben çorbalarda taze nane ve maydanoz kullanıyorum)
kıymalı bamy
Dünden 1 tencere etli yemeğim artmıştı ona biraz daha et pişirip ekledim ve yine soslayarak borcamla tekrar fırına attım.
Pirinç pilavı
Haydari, amerikan salatası, kırımız közlenmiş biber.
Güllaç
Çerez tabağı
5. grup (6 kişi)
Sebzeli mercimek çorbası
Zeytinyağlı taze fasulye
Fırında patates köfte ( piştikten sonra sivri biber, domates ve piyazlık soğanla süsledim ve 5 dk daha fırınladım)
Pirinç pilavı
Haydari, amerikan salatası, kırımız közlenmiş biber.
Güllaç
Çerez tabağı
Çerez tabağım çok beğenildi özellikle cevizli incir ve fındıklı hurma favori oldu, her misafirime üşenmeden hazırladım afiyet olsun.
bu hafta içi ben davetliyim, hafta sonuna kadar evde yemek pişmeyecek.
iki günlük misafirim kaldı, onları da bu haftasonu alıcam inşallah. bir gün kalabalık olacak 13 kişi onlara;
Yayla çorbası
Etli nohut
Fırında patates tavuk (kişi sayısına göre 2 fazla olacak şekilde göğüs fileto ile yapıcam.
onları önce hafif yağda kızartıp tepsiye alıcam sonar üzerine küp kızarmış patates ekleyeceğim.
Soğan, biber, sarımsak, domates ve salça ile sos yapıp fırına atıcam.
Pilav - Daha karar vermedim pirinç yada bulgur bilemiyorum.
Haydari, amerikan salatası, közlenmiş biber.
Güllaç
Çerez tabağı
Diğer misafirlerim 6 kişi, onlar için ne yapacağımı hiç bilmiyorum artık tıkandım, fikirlerinizi bekliyorum.
Nehir zeytinyağlı fasülyeye iki gün birşey olmaz dolapta.Ama dolmayı pişirmeden bekletirsen soğan varsa içinde kokar.Annem kokmasın diye hafif pişirir ertesi gün yapacaksa dolmayı.Ama bu kıymalı için geçerli.Zeytinyağlıyı doldurup dondurucuya atabilirsin.Böreği de pişirip dondurucuya atabilirsin.Çıkardıktan sonra ısıtılırsa gayet güzel yenir.Melemen yapacaksan da yumurtasını kırma.Yiyileceği zaman kırılırsa daha taze olur.Çorba yapabilirsin mercimek.Turşu varsa kavurabilirsin teyzeler sever onu:)
Ah canım az kaldı dayan.Pişi hiç bırakılır mı Nehir. Akşam telafi et bari.
Canım merhaba allah kolaylık versinHamarat hatunlar yardımınıza ihtiyacım var
Biz genelde ailecek fazla dolapta stok yapmasını sevmeyiz o gün hazırlanır hemen pişer yenir genelde 5 kişilik bazen misafirlerle daha fazla oldugumuz için önceden hazırlayalım dolapta dursun diye bir adetimiz hiç olmadı o yüzden ne kadar yemek yapsamda bu konuda hiç tecrübem yok malesef
Bir tanıdıgım babannemiz var yaşlı biraz rahatsız bu hafta sonuna kadar yetebilicek kadar evine gidip yemek yapmaya karar verdimİlk akşam sorun yok fırında soslu tavuk pilav cacık yoğurt çorbası yapıcam yarınada büyük ihtimal yeticektir.Sonra fikir olarak dolapta stoklamak geldi aklıma yeşil fasülyeyi pişirip dolaba kaldırsam kaç gün dolapta durabilir yarına 2 güne bozulurmu havalarda sıcak malum:44 olma biber doldurup koyayım diyorum çıkarıp su ekleyip pişirme kalsın sadece bu şekilde saklanırmı pişirmeden sadece içlerini doldurup hazırlıycam Tepsi böregi yapmak istiyorum dolapta aynı şekilde pişirmeden ne kadar bekleyebilir eger bunu yaparsam diger fasülyeyle biber dolması arasında tercih yaparım çünkü hafta sonuna kadar fazla olur bu yemekler fikrimce
Birde sahur için menemen yapıp aynı şekilde dolaba atıyım diyorum ısıtıp yemek kalsın sadecekBörek yerine poğaça pişirip buzluga koysam ısıtılıp yenmesi dahamı kolay ve lezzetli olur sizce çok sordum farkındayım şimdiden teşekkürler başka yemek önerileriniz varsa beklerim normal birşeyler istedim yeni lezzetlere çok açık olmayabilir babannemiz
Çok teşekkürederim canım benim bende menemeni öyle düşünmüştümYeşil fasülye daha kolay olur sanırım ötekini tekrar pişirme durumu var gerçi pişirilirsede o da fasülye gibi bir iki gün bekleyebilir aslında börek daha güzel yenir haklısın yoğurt çorbası istedim hafif yaz içinde sanki ya da ben çok severim ondanmı bilmem Artık açlıkta vurmaya başladı başıma bugün bitmeli Giderken yoğurt tatlısı yapıp götürücem zaten o da 2-3 gün gidiyor bize bitmezse çok çabuk şerbetlenmiyor tadı aynı kalıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?