Doğuma Hazırlık ❤️ 2025 Mart ve Nisan Ayında Tüp Bebekle 👼 Hamile 🤰 Kalanların Topiği ❤️👩‍🍼

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Çok üzüldüm cnm allah sabırlar versin inşallah duyduğumda ben de şok oldum çok üzüldüm kimse geleceğini göremez sen üzülme Allah'ım imtihan ediyordur seni inşallah güzel hayatın a devam etmeni diliyorum allahım sana en güzel nimet ı nasip edicektir inşallah

Canmay arkadaşımıza gerçekten aşırı üzüldüm okuduğum dakikadan beri kafam hep orda ve bir korkum tetiklendi çevremiz hep olumsuz konuştuğu için mi bilmiyorum hep kalbim ağzımda geziyorum her gün acaba iyiler mi diye düşünmekten kendimi alamıyorum elbet olacakla öleceğe çare yok ama her gün endişeyle yaşamakta çok zor sizde benim gibi misiniz kızlar ben 4 aylık süreçte hep bu ihtimalleri düşünüyorum ve üzülüyorum

Canım ben hep öyleyim…Özellikle daha önce kayıp yaşadığım için travmam da var sanırım ondan kaynaklı…O yüzden buralara habire benim bulantım kesildi siz neler hissediyorsunuz yazıyorum.Hala yazıyorum.Mesela sen neler hissediyorsun? Şu anda benim alerjilerim tetiklendi burnum akıyor habire gebelik riniti mi oldum bilmiyorum…Arada bi belirti
Hissetmiyorum doktora gideceğim bırakın beni gibi ataklar geliyor bana.Eşim sakinleştiriyor…
Dediğin gibi olacakla öleceğe çare yok.Allah yardımcımız olsun Amin.

Bana da her gören hastalıklıymışım gibi altını çize çize bebekler iyi mi ikisi de iyi mi emin misin dedikçe içime hep bir şüphe düşüyor ve çok anlatıyorlar 4. Ayda düşen var 6. Ayda düşen var vs diye her neyse benim hamileliğim aslında rahat geçiyor gibi şu anlamda ilk aylardan beri hala kaşık batması kasık ağrısı bel ağrısı o bu hiçbişey yaşamadım tek yaşadığım 3 ay halsizlikti (aslında ben normalimde de akşama kadar o koltuktan o koltuğa yatan hantal bir insan olduğum için bu halsizliği de çok görmedim) her neyse bu hafta biraz içim buruk gibi çünkü geçen hafta karnım çok minikte olsa kendini belli etmişti bu hafta o belirginlik biraz gitti gibi ve hep aklımda acaba bişey mi oldu ki dönüyor ve 4 aydır hala hiç kilo almadım hala 70 de sabit duruyorum çevrem sen hala niye kilo almadın diyor bende düşünüyorum çocuklar gelişmiyor mu ki az mı besleniyorum az mı su içiyorum diye kendimi yiyorum (tabi bu millet kilo alsak da aaa erkenden çok kilo almışsın der o da ayrı)

Benim de karnım bazen çıkıyor bazen iniyor.Etrafımdaki dikkatli kişiler hamile misin diye sormaya başladı…Onlarda bile irkiliyorum…Bir hevesle bi tanecik patik aldım.Bakıp duruyorum.Bizimkiler 5 aydan önce pek bir şey alma diyor.Onu bile acaba almasamıydım diyorum.Kilo almamak normal bu arada sen etrafa bakma.ilk 3-4 ay 1-2 kilo bile yeter.Almamış da olabilirsin.Problem olmaz.İnsanlar bilmeye başladıkça ben daha çok strese giriyorum gibi geliyor..İş yerinde fark ediliyor illa ki.Sabah düzse karnım öğleden sonra pırtlıyor bazen.Bir de bi kere tuvalette kusarken yakalanmıştım.Orada da ele verdim inkar edemedim.Anlaşılan doğurana kadar bu panik devam edecek ama en azından hareket hissetsek biraz ilaç gibi gelir …

Her kontrolden kontrole kalbimiz ağzımızda geziyoruz kucağımıza alana kadar bu endişelerimiz hiç bitmicek sanki burda bir arkadaşımız demişti hareketlerini hissetmeye başlayınca da bebişler uyusa bir süre hareketsiz kalsalar o zaman da onun ayrı tasası oluyormuş

Kuzum işte ben size durumumdan bahsetmiştim benim hamileliğimi tüm sülale ilk andan beri biliyor maalesef pozitif haber aldıktan 2 gün sonra en yakınlarımdan biri vefat etti ve ben gidemedim dikkat edilmesi gereken dönemler olduğu için ve biz küçük bir aileyiz ben gitmeyince kimseye başka bir gerekçe gösterilemezdi ve o gün herkes öğrendi hamileliğimi o yüzden etraf baskı bende en başından beri aşırı var 4 aylık olduk hala her gören aman evden çıkma aman şunu yapma aman bunu yapma diyor

Ve ben 5. Ayımda hazırlıklara başlıcam Allah izin verirse ve eminim kayınvalidem aman acele etmeyin çok heveslenmeyin doğumda ne olacağı belli olmaz diyip hevesimi kırıcak

Haklısın.İşte ben de doktor moktor tüp bebek izin derken zaten yöneticilerime söylemek zorundayım.O arada hem iyi hem de kötü niyetli kişiler şüphelendi anladı bi zaman sonra vs…Herkesin kafadan bi ses çıkıyor aynen tavsiyeler bitmiyor…

Ve ben 5. Ayımda hazırlıklara başlıcam Allah izin verirse ve eminim kayınvalidem aman acele etmeyin çok heveslenmeyin doğumda ne olacağı belli olmaz diyip hevesimi kırıcak
Kayınvalidenin böyle yapması çok kötü ya…Benim kayınvalidem de tam tersi çok pozitiftir ama bu bile beni iyi hissettirmiyor.Bu sefer Allah korusun bir şey yolunda gitmezse en başta ben olmak üzere herkes büyük hayal kırıklığı yaşayacak diye omuzlarıma yük biniyor gibi hissediyorum.Aslında kimse yorum yapmasa ben de rahat edeceğim.

Benim kayınvalidem maalesef çok toksik bir kadın +bide görümcem var profesör bilmiş aşkım bana kalsa kayınvalidemlere ben karnım çıkana kadar söylemicektim ama eşimi tutamadım 1. Ayda söyledik ve söyler söylemez başladı beynimi yemeye “çok ultrasona gitmeseniz miiiii” çocuğa zarar “şeker yüklemesi yaptırma sakın” “tetenoz aşısı yaptırma sakın” “ikili üçlü tarama yaptırma” yok televizyonda hayvanlara felan bakma çocuk benzemesin “aslında evde doğursan iyi olur hastanenelerde çocuk k*çırma çok oluyor vs” kız düşünebiliyor musun bunları duydum ve daha 1 aylıktım 1

Televizyonda hayvanlara bakma çocuk benzemesin ne kızzzz kusura bakma güldüm sinirlerim bozuldu….Tövbe estağfurullah…Sen gereken neyse yaptır ona da he he de geç:) Hayvanlara bakma deyince de devamlı kocama bakıyorum annecim ona benzeyecek de sussun…Öf gerçekten toksikmiş…Bi de evde doğur diyo yıl 2025.Çüş.

Aşkım gerçekten şaka gibi bir aile bende annesinin süslü prenses kızıydım çok farklı insanlara düştüm ama çok şükür çok fırsat vermiyorum ayda 1 felan anca gidip geliyorum kendileri de bana sene de bir anca geliyor zaten öylelikle idare ediyorum ama kayınvalideciğimin aşırı aşırı bi çocuk düşkünlüğü var inşallah doğum sonrası yüz bulup gelmez evlerimiz de çok yakın bu arada 15dk lık yürüme mesafesinde benden çıkmaz diye bir tık tırsıyorum ama bakalım yaşayıp görücez artık

Ay ilahi…Güldürdün beni Allah da seni güldürsün.Çok haklısın çiçeğim.İnsana kafayı yedirtirler.Şöyle düşün ama 15 dk mesafeye rağmen çok gelmiyormuş çok şükür.İlk bi hevesle gelir bi süre sonra kesilir…Bazen belki senin de işine gelir.Çocuğa bakar o …Sen de işlerini halledersin belki dışarı çıkarsın vs vs.

Aşkım herkes aynı şeyi söylüyor belki yardımcı olur felan evet olurda ama büyük de konuşmayım ama şu an için hiç istemiyorum çünkü gerçekten çok değişik düşünce yapısı olan bir insan onla çocuk bakmak işkence olabilir daha ortada çocuk yokken bile çocuk olursa altını ıslak mendille silme pamukla sil felan diye öğütler veriyor du anlıcağın herşeye muhalefet

Neyse Allah’ın izniyle sağ Salim kucağımıza alalım da yavrularımızı Amin.o günler gelince düşünürsün onları.Boşver şimdi takma kafana…ama dizilere konu olacak bir kaynanaymış.

Merhaba kızlar. Normalde bugün alacaktı doktor ama ben Annem yanımda olsun istedim onu bekledik. Yarın sabah alacaklar ilaç verecekler önce sancı ile düşük yapılacak sonra anestezi ile temizlik yapılacak. Özellikle pataloji isteyeceğim sebebini bilmem gerekiyor.Rabbim hiç birimize birdaha böyle bir acı yaşatmasın Sorun yoktu olsaydı belki bu kadar tramva olmazdı. Ama Allah işte veren de o alan da o. Daha güzel günler göreceğim inşallah sadece biraz zamana ihtiyacım var. Dualarınızı bekliyorum hepinizden Allah razı olsun

Allah yardımcın olsun.Allah gönlüne ferahlık versin Amin. Allah ın izniyle olması gerektiği zaman tekrar bebeğin olacaktır inşallah.Dayanması tarifi çok zor bir acı…Allah bugünleri hatırlatmayacak mutlu günler yaşatsın sana Amin.Annene sarılmak iyi gelecektir çok iyi yapmışsın.Kolaylıkla geçsin operasyonun…Dualarımız seninle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…